Jump to content

Σχισμένο Πίσω Πτερύγιο

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το guppie από τότε που το πήρα είναι μοναχικό. Σε σχέση με τα άλλα που όλη την ώρα παίζουν μεταξύ τους, αυτό κολυμπάει πάντα στην κορυφή και μόνο του.

Τρώει κανονικά ακόμα και τώρα.

Εδώ και 2 μέρες χάνει μέρος από το πίσω πτερύγιο του.

Πριν μια βδομάδα το έβλεπα να κάθετε πάνω στις πέτρες επί μια μέρα και πίστεψα ότι θα πεθάνει... ήταν και πρισμένο το στομάχι του. Μετά την επόμενη το είδα να κινείται και πάλι (μόνο του και στην κορυφή)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 60

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): eheim ecco pro 2034, substrat pro

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2 μήνες τρέχει το ενυδρείο και ένα μήνα περίπου είναι μέσα τα ψάρια

- Ψάρια (είδη και αριθμός): guppie, platy, apple snail. 5 ψαράκια και 2 σαλιγκάρια

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τάισμα μια φορά την μέρα. αλλαγές νερού μια φορά την βδομάδα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 8

- KH:

- GH: 10

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά): 5

- Θερμοκρασία: 26-27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: sera

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: guppie

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

IMG_0201.jpg

IMG_0204.jpg

IMG_0208.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Σε λίγο θα ανεβάσω και ένα βιντεάκι

Νομίζω ότι η συμπεριφορά του οφείλετε σε stress και πιθανόν να φταίει που είναι μόνο του η να το στρεσάρουν τα πλατυ!

Στην κοιλία που αναφέρεσαι ότι είναι πρησμένη εγώ δεν βλέπω κατι και όσο για την ουρά που είναι σχισμένη χρησιμοποίησε melafix τουλάχιστον για 5 μέρες!

Βασικά έχει άλλο ένα guppie παρέα ξέχασα να το γράψω αλλα εκεινο παει και την πεφτει στα Platy. Η κοιλιά του ήταν πρισμενη πριν μια βδομάδα και καθόταν όλο κάτω για μια μέρα. Την επόμενη το είδα να κυκλοφορεί πάλι στην επιφάνεια με κανονική κοιλιτσα.

βαλε μελαφιξ προληπτικα οπως σου ειπε παραπανω ο φιλος ebenos.

Καλησπέρα το ψάρι φαίνεται να έχει δαγκωμένη ουρά,πόσα αρσενικά guppies έχεις στο ενυδρείο σου?Ποια τροφή ταΐζεις τα ψάρια σου?

Το σκέφτηκα και εγω. Αλλά όσο τα παρατηρώ δεν τσακώνονται καθόλου!!! μεταξύ τους. Ίσα ίσα που παίζουν.

Εκτός βέβαια απο αυτο το guppaki

Δεν ξέρω τώρα τι κάνουν το βράδυ.... Που σβήνουν τα φώτα.

Ταιζω μια φορά την μέρα. Μέσα σε 3 λεπτά την έχουν καταναλώσει.

5 αρσενικά.

Αν θέλεις τη γνώμη μου πιστεύω οτι το βράδυ που σβήνει το φως τα αρσενικά παίζουν κυνηγητό.Καλό θα ήταν να τα ελαττώσεις ή να προσθέσεις μερικά θηλυκά.

Μια ερώτηση προς τους πιο έμπειρους. Ξεκίνησα σήμερα με 9ml δόση melafix για το 60λιτρο. Μετα απο λίγο εκανε κάποιες φυσάλιδες πάνω στην επιφάνεια. Αποτι διάβασα είναι λογικό αυτο.

Εκει στις φυσάλιδες είχαν παει και κάθονταν τα σαλιγκαράκια (apple snail)

Τώρα αυτη την στιγμή παρατηρώ το ενα να επιπλέει στην επιφάνεια ενώ αναπνέει κανονικα και κουναει τις κεραίες του.

Υπάρχει καμία ένδειξη για κίνδυνο σαλιγκαριών απο melafix;

Βέβαια μπορει να είναι και κάτι άλλο; Απλα αποτι ξέρω είναι αρκετά ανθεκτικα και Γι αυτο αναρωτιέμαι...

Έγινε επεξεργασία - idnik

Παιδια τώρα παρατηρω οτι και το 2ο σαλιγκαρακι περπατάει σαν μεθυσμένο. Τι έγινε;

Έγινε επεξεργασία - idnik

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν.... Ολο το βράδυ το ενα σαλιγγαρι ήταν στην επιφάνεια αλλα δεν το εβγαλα γιατι κουνουσε ακόμα τις κεραίες το και τα ματιά.

Το δεύτερο μια έχανε την δύναμη του και έβγαινε στην επιφάνεια μια γινόταν καλα.

(σκεφτηκα οτι το melafix την εκανε την δουλειά. Γιατι τα ίδια συμπτώματα και με τα δυο)

Σήμερα το πρωί που σηκώθηκα τα είδα να περπατάνε κανονικα!!!!!!!!!!! Μαλιστα τα ταισα και έχουν παει στην τροφη.

Τι να κάνω παιδια τελικα; Να ρίχνω την μιση δόση και συνεχισω θεραπεία πιο πολυ καιρο με το melafix μπας και το σώσουμε το ψαρακι; Θα κάνει δουλεια όμως;

Περιμένω γνωμες

Η διάρκεια της θεραπείας θα μείνει η ίδια και η δόση θα μειωθεί στα 2/3.Μπορείς να μεταφέρεις βέβαια τα σαλιγκάρια κάπου άλλου μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Τελικα το ψαρακι απεβίωσε. :( ίσως ταλαιπωρήθηκε... Δεν ξέρω τι να πω..... Βασικα το είχα αφήσει έτσι με την ουριτσα σκι σχισμενη 3 μέρες και μετα ξεκίνησα με το melafix. Δεν ξέρω αν φταιει αυτο.

Ας ελπισουμε να μην κόλλησε και τα υπολοιπα

Δεν υπάρχουν αναφορές για ενοχλήσεις σαλιγκαριών από το melafix!

Συνέχισε να παρατηρείς τα ψαράκια σου και ενημέρωσε μας!

Μετρήσεις αμμωνίας έχεις?

κιομως τα σαλιγκάρια παιδιά την είδαν εντελώς με το melafix.... τα έριξε αναίσθητα! ήταν στην επιφάνεια και τα πήγαινε γύρω γύρω η ροή... εντελώς χωρίς αισθήσεις...

Νόμιζα οτι πέθαναν αλλα επειδή κουνούσαν αργά τις κεραίες τους τα άφησα...

Να φανταστείτε ξύπνησα μέσα στα άγρια χαράματα για να τα δώ... τα έβλεπα στον ύπνο μου.... και βλέπω οτι κυκλοφορούν κανονικά!!!!

Όταν έριξα το melafix σε ένα σημείο μαζεύτηκαν οοολες οι φυσαλίδες... εκεί λοιπόν ήταν και τα 2 και ρουφούσαν μάλλον...

Αμμωνία και νιτρώδη έχω μηδέν... μετράω συνέχεια με υγρα sera.

Τα υπόλοιπα ψαράκια προς το παρόν τα βλέπω όπως ήταν... ζωηρά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...