Jump to content

Στοιχεία Νερού Για Tanganyika

Recommended Posts

οι μετρήσεις της βρύσης είναι:

gh = 9

kh = 6

ph = 8

πως με βλέπετε;

με την προσθήκη θαλασσινής άμμου και ασβεστολιθικών πετρών θα επιτύχω τις επιθυμητές τιμές ή θα χρειαστεί αραγωνίτης και ζουμιά;

To πεχά σου είναι καλό! Οι σκληρότητες σου είναι λίγο πεσμένες. Αλλά αν είναι ψάρια αναπαραγωγής, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Πάντως με άμμο και πέτρες ασβεστολιθικές θα είσαι εντάξει πιστεύω.

To πεχά σου είναι καλό! Οι σκληρότητες σου είναι λίγο πεσμένες. Αλλά αν είναι ψάρια αναπαραγωγής, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Πάντως με άμμο και πέτρες ασβεστολιθικές θα είσαι εντάξει πιστεύω.

Ετσι!!! :)

Καλώς ήλθες, γράψε λίγα λόγια για το ενυδρείο που έχεις

το ενυδρείο που έχω στο μυαλό μου είναι 240 λίτρα διαστάσεις rio. Σκέφτομαι να το ξεκινήσω μετά το καλοκαίρι (μπας και καταφέρω να μαζέψω υλικά από παραλίες) και το έχω ρίξει στο διάβασμα.

αυτό που με προβληματίζει είναι η kh. πρέπει να είναι μίνιμουμ 12;

το ενυδρείο που έχω στο μυαλό μου είναι 240 λίτρα διαστάσεις rio. Σκέφτομαι να το ξεκινήσω μετά το καλοκαίρι (μπας και καταφέρω να μαζέψω υλικά από παραλίες) και το έχω ρίξει στο διάβασμα.

αυτό που με προβληματίζει είναι η kh. πρέπει να είναι μίνιμουμ 12;

Kαλο θα ειναι,αλλα οχι και απαραιτητο.Οσο για το ενυδρειο,αν σκεφτεσαι να αγορασεις,παρε καλυτερα το 300,οι 10 παραπανω ποντοι βαθους θα δωσουν πολλες επιλογες.

:)

Όπως είπαν και οι παραπάνω φίλοι, δεν θα έχεις θέμα.

Για τις διαστάσεις του ενυδρείου συμφωνώ με τον Dimitrios, εάν σε παίρνει δες για τις διαστάσεις του ριο300. Αν και η διαφορά στις διαστάσεις τους είναι μικρή, μπορεί να σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητες. :)

στην αρχή σκεφτόμουν για 120, μετά μου κάθησε το 180 και τελικά κατέληξα στα 240. μη με βάζετε πάλι σε σκέψεις. άλλωστε τα λίτρα ποτέ δεν είναι αρκετα.

το θεμα ειναι τι θες να φιλοξενησεις απο ψαρακια για να πας στα αντιστηχα λιτρα... μην το μετανιωσεις δηλαδη και θες μεγαλυτερο αργοτερα... καλη συνεχεια σου ευχομαι στην υπεροχη αυτη λιμνη!

η τελική ψαροσύνθεση θα ήθελα να είναι

12 Cyprichromis leptosoma

2 Julidochromis

2 Altolamprologus calvus

σε βάαααααθος χρόνου βέβαια.

πως σας φαίνεται;

τα πρώτα ψάρια υπάρχουν ελλάδα;

η τελική ψαροσύνθεση θα ήθελα να είναι

12 Cyprichromis leptosoma

2 Julidochromis

2 Altolamprologus calvus

σε βάαααααθος χρόνου βέβαια.

πως σας φαίνεται;

τα πρώτα ψάρια υπάρχουν ελλάδα;

Αραια και που εμφανιζονται,να εχεις το νου σε προπαραγγελιες.Στην θεση τους παντως θα προτιμουσα τα paracyprichromis nigripinnis

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1478

θα βολευτουν καλυτερα στο 1.20

Αραια και που εμφανιζονται,να εχεις το νου σε προπαραγγελιες.Στην θεση τους παντως θα προτιμουσα τα paracyprichromis nigripinnis

http://www.cichlid-f...ies.php?id=1478

θα βολευτουν καλυτερα στο 1.20

πανέμορφο ψάρι αλλά ακόμα πιο σπάνιο στα μέρη μας.

εδώ τα leptosoma που θεωρούνται ντεμοντέ στο εξωτερικό δεν τα βρίσκεις εύκολα.

τα έχω σίγουρα στα υπόψη μου πάντως

Καλή αρχή στην Αφρική θα σου ευχηθώ και εγώ φίλε μου!

Συγκέντρωσε με το καλό τα απαραιτητα και αφου γεμίσεις, στησεις και στρωσεις το ενυδρειο θα δουμε και τις τιμές του νερού.......ειναι νωρις για να σε αγχωνει απο τωρα!

Οσο για την συνθεση που θελεις να κάνεις πιστευω οτι ειναι μια χαρα!!!

Θα το χαρεις και εσυ και τα ψρακια σου.

Επισης πιστευω πως δεν θα κουραστείς ιδιαίτερα να βρεις τα συγκεκριμένα ψάρια!

ευχαριστώ

δεν αγχώνομαι απλώς σχεδιάζω.

θεωρώ σημαντική πληροφορία αν θα χρειαστώ αραγωνίτη πχ ή είμαι εντάξει με άμμο.. μη την κουβαλάω τσάμπα!

είναι και πολλά τα κιλά.

Καλη αρχη κ απο μενα φιλε μου :) Ωραια ψαρακια κ πιστευω εισαι κομπλε με την συνθεση αυτη.Ο αραγωνιτης ειναο ο καταλληλος για αυτα του ειδους ψαρια μιας κ καθαριζει τα βραγχεια απο τα ψαρια αλλα επισης σημαντικο ειναι οτι θα κραταει την σκληροτητα του νερου ανεβασμενη.Επισης η αμμο απο την θαλασσα ειναι εξισου καλη γιατι κ αυτη κραταει υψηλα την σκληροτητα οχι ομως οσο ο αραγωνιτης. Η αμμο απο την θαλασσα ειναι για μια πιο οικονομικη λυση. (θελει καλο καθαρισμα)

Καλη αρχη κ απο μενα φιλε μου :) Ωραια ψαρακια κ πιστευω εισαι κομπλε με την συνθεση αυτη.Ο αραγωνιτης ειναο ο καταλληλος για αυτα του ειδους ψαρια μιας κ καθαριζει τα βραγχεια απο τα ψαρια αλλα επισης σημαντικο ειναι οτι θα κραταει την σκληροτητα του νερου ανεβασμενη.Επισης η αμμο απο την θαλασσα ειναι εξισου καλη γιατι κ αυτη κραταει υψηλα την σκληροτητα οχι ομως οσο ο αραγωνιτης. Η αμμο απο την θαλασσα ειναι για μια πιο οικονομικη λυση. (θελει καλο καθαρισμα)

απο τι;

ωραίος.

είμαι που είμαι αρχάριος μην ξανά ανακαλύψω τον τροχό.

με τις τιμές μου νομίζω, ας με διορθώσετε, ότι πρέπει να μπει αραγωνίτης.

εμπειρικά πόσους βαθμούς ανεβάζει τις gh kh ο αραγωνίτης και πόσους η άμμος;

απο το αλατι και απο οτιδηποτε αλλο... εγω εχω καθαρισει αμμο θαλασσης με αφθονο νερο και σοδα μαγηρικης

αναλωγος την αμμο.. αν ειναι ασβεστολιθικη η αμμος θα ανεβασει σκληροτητα... για μενα βαλε αραγωνιτη να εχεις το κεφαλι σου υσηχο,, σιγα ποσο θα κοστησει...

απο τι;

προσπαθω να βρω το λινκ που διαβασα για τον αραγωνιτη να το παραθεσω ωστε να το διαβασουν κ αλλοι. ελεγε οτι ειναι ευεργετικος για τα βραγχια. κ επισης για την σκληροτητα.

Μια απο της καλύτερες λύσεις και τσαμπα ειναι η αμμο θαλασσης (που πρεπει να την καθαρίσεις).

Για τι μην ξεχναμε τα ψαρια θελουν να τρωνε αμμο για να καθαριζουν τα βραγχια τους και οχι μονο (θα την τρωνε και θα την βγαζουν απο τα βραγχια ή θα σέρνονται προς τα πλαγια) και θα σκαβουν για κρυψώνες.

...Ειδικα το τελευταιο τους αρεσει πααααρα πολυ.

Μην κανεις λαθος και παρεις χοντροτερο απο αμμο.

Και αυτο ισχυει για ολες της κιχλιδες...

ενα ειναι αυτο.

Ισως να μην ισχυει κ κατι τετοιο αλλα μαλλον ισχυει γιατι τα ψαρια τρωνε την αμμο κ μετα την ''φτυνουν''. Ψαχνω ψαχνω κ θα το βρω καποια στιγμη.

αναλωγος την αμμο.. αν ειναι ασβεστολιθικη η αμμος θα ανεβασει σκληροτητα... για μενα βαλε αραγωνιτη να εχεις το κεφαλι σου υσηχο,, σιγα ποσο θα κοστησει...

+1 :bigemo_harabe_net-64:

ναι αυτο ειναι αληθεια..καθαριζουν τα βραγχια τους με την αμμο... και πολλα ψαρια της λιμνης κανουν της φωλιες τους σκαβοντας στην αμμο...

Απο τι ρε παιδια τα καθαριζουν;Αυτο ρωταω αλλα απαντηση δεν παιρνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...