ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 28 Μαίου 2012 #1 Share 28 Μαίου 2012 Θα ήθελα την συμβουλής σας για να φτιάξω DSB εάν προσθέσω άμμο από θάλασσα θα είχα πρόβλημα; Σίγουρα πρώτα θα το ξεπλύνω καλά και μετά να τον τοποθετήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Μαίου 2012 #2 Share 28 Μαίου 2012 Δεν κάνει γιατί έχει πολλά silicates (πυριτικά)και θα έχεις μόνιμο πρόβλημα στο ενυδρείο σου.Για DSB θέλεις 8-12 εκατοστά αραγωνίτη αυτό είναι μια καλή βάση για να χτίσεις επάνω του το υπόλοιπο φιλτράρισμα(ζωντανός βράχος) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Μαίου 2012 #3 Share 28 Μαίου 2012 Δεν κάνει γιατί έχει πολλά silicates (πυριτικά)και θα έχεις μόνιμο πρόβλημα στο ενυδρείο σου.Για DSB θέλεις 8-12 εκατοστά αραγωνίτη αυτό είναι μια καλή βάση για να χτίσεις επάνω του το υπόλοιπο φιλτράρισμα(ζωντανός βράχος) . Σωστος! Εγω θα εβαζα γυρω στα 15 εκατοστα αραγωνιτη,αν και σε πολλους δεν <<καθεται>> το Dsb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Μαίου 2012 #4 Share 28 Μαίου 2012 Σωστος! Εγω θα εβαζα γυρω στα 15 εκατοστα αραγωνιτη,αν και σε πολλους δεν <<καθεται>> το Dsb. Συμφωνώ αλλά πρέπει να έχεις και ύψος στο ενυδρείο αν δεν ... βάζεις 5-7 εκατοστά και προχωράς χωρίς βαθύ υπόστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 28 Μαίου 2012 Author #5 Share 28 Μαίου 2012 για σπασμένο κοράλλι θριματισμενο ειναι οκ;και αν ναι σε ποσην ποσοτητα σε cm; 10cm,20cm η περισσοτερο σε υψος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Μαίου 2012 #6 Share 28 Μαίου 2012 Καλή ερώτηση...Το πρώτο μου θαλασσινό (2005)είχε σπασμένο κοράλλι.Δεν είναι οτι καλύτερο για ζωντανό βαθύ υπόστρωμα δλδ δεν μπορεί να φιλοξενήσει την ζωή εύκολα όπως ένας λεπτόκοκκος αραγωνίτης,πιάνει και βρωμιά και θέλει καλό καθάρισμα..και απελευθερώνει ασβέστιο με τον καιρό στο νερό(ανεβαίνουν οι τιμές χωρίς να ξέρεις τι γίνεται).Δόξα τον Θεό το χόμπι προχώρησε απο τότε μπορείς να βρείς ένα καλό αραγωνίτη και μέσω ίντερνετ.Δώσε κάτι παραπάνω και αγόρασε τον με κλειστά μάτια.Αν δεν σε ενδιαφέρει και έχεις πολύ μεγάλο ενυδρείο που προορίζεις για fish only μπορείς να βάλεις σπασμένο κοράλλι και να γλυτώσεις ένα καλό ποσό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Μαίου 2012 #7 Share 28 Μαίου 2012 Συμφωνώ αλλά πρέπει να έχεις και ύψος στο ενυδρείο αν δεν ... βάζεις 5-7 εκατοστά και προχωράς χωρίς βαθύ υπόστρωμα. Τοτε δεν ειναι deep αλλα σκετο sand bed. Στην περιπτωση που θα υστερουσα σε υψος,θα εβαζα μονο βραχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 29 Μαίου 2012 #8 Share 29 Μαίου 2012 Όσο πιο λεπτόκοκκος η άμμος, τόσο πιο εύκολο είναι να υπάρχουν νεκρά σημεία για οργανισμούς που δεν θέλουν οξυγόνο και μεγαλύτερη επιφάνεια ανά τετραγωνικό εκατοστό για βιολογία. Ο λεπτόκοκκος είναι πρόβλημα αν έχεις δυνατή ροή στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 29 Μαίου 2012 #9 Share 29 Μαίου 2012 Όσο πιο λεπτόκοκκος η άμμος, τόσο πιο εύκολο είναι να υπάρχουν νεκρά σημεία για οργανισμούς που δεν θέλουν οξυγόνο και μεγαλύτερη επιφάνεια ανά τετραγωνικό εκατοστό για βιολογία. Ο λεπτόκοκκος είναι πρόβλημα αν έχεις δυνατή ροή στο ενυδρείο. +1 Εγω στο δικο μου εχω ασβεστολιθικο αραγωνιτη και αν εξαιρεσω την κοραλινη που πιανει πιστευω πως ειναι το καλυτερο υποστρωμα για ενα υγειες ενυδρειο.Εμφανισιακα θα προτιμουσα τον πολυ λευκο και ψιλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος