Jump to content

Μου Πεθαινουν Οι Red Chery...

Recommended Posts

Καλησπερα.. Ειχα 5 red cherry στο ενυδριο μου για περιπου ενα μηνα.. ξαφνικα μου πεθαναν μερικες και εμεινα με 2... Ετσι λοιπον πηγα και πηρα αλλες 6 (4 θυλικες και 2 αρσενικες ) εκ τον οποιων η μια ηταν με αυγα... μετα απο μια εβδομαδα μου ψοφισανε ξανα και τωρα εχω μινει με 2 θυλικες.. τι μπορει να φταιει?

Το ενυδριο μου ειναι :

• 60L φυτεμενο με υποστρωμα

Ζωνατανα

• 15x neon tetra
  • 2x helena snails
  • 2x red cherry shrimps

Φωτισμος:

• 1 λαμπα 15 w sera plant
  • 4 λεντοταινιες (15w/m) 2cool white και 2warm white
  • 8 ωρες λειτουργιας (16:00-24:00)
  • αλλες 3 ωρες monnlight (24:00-03:00)

Mετρισεις :

• no3=10
  • no2=0
  • gh=>9
  • kh=6
  • ph=7.6
  • nh4=<0.05
  • Θερμοκρασια=25-26 C

Συνηθειες:

• 2 φορες την εβδομαδα (Τεταρτη - Σαββατο) ριχνω λιπασμα και σιδηρο της Seachem και ταμπλετες διοξειδιου της Sera
  • 1 φορα τον μηνα αλλαγη νερου 1/3 (+αντιχλωριο sera +βακτηρια JBl)
  • 1 φορα το απογευμα τροφη σε flakes για τα neon και σε μπιλακια για τις γαριδες.Και οι 2 τροφες ειναι της JBl

Φυτα:

• 1x anubia
  • 1x εχυνοδορο
  • κερατοφυλο
  • 3x μπιλιτσες αλγης
  • 4x βαλισνεριες
  • και αλλα 2 τα οποια δεν θυμαμι πως λεγονται

Έγινε επεξεργασία - lkastritis

από μετρήσεις είσαι μια χαρά, αν και καλό θα ήταν να κάνεις πιο συχνά αλλαγές νερού. τώρα για τις γαρίδες νομίζω ότι φταίνε οι θηρευτές σου δηλαδή τα helena snails.

εγω πιστευω οτι δεν ριχνεις την σωστη ποσοτητα λιπανσης...και οι αλλαγες νερου πρεπει να γινονται εβδομαδιαιες και γι'αυτο εχεις αμμωνια που επηρεαζει τις γαριδες...

εγω πιστευω οτι δεν ριχνεις την σωστη ποσοτητα λιπανσης...και οι αλλαγες νερου πρεπει να γινονται εβδομαδιαιες και γι'αυτο εχεις αμμωνια που επηρεαζει τις γαριδες...

αμμωνια δεν εχω.. το εχω γραψει και πιο πανω.. nh4=<0.05.. η λιπανση ειναι για τα φυτα οχι για τις γαριδες.. ;)

από μετρήσεις είσαι μια χαρά, αν και καλό θα ήταν να κάνεις πιο συχνά αλλαγές νερού. τώρα για τις γαρίδες νομίζω ότι φταίνε οι θηρευτές σου δηλαδή τα helena snails.

ναι αλλα τα helena τα εβαλα πιο μετα απο την πρωτη φορα που μου πεθανανε... εχεις δικαοι παντως για τις αλλαγες.. θελει πιο συχνα

Έγινε επεξεργασία - lkastritis

βρε ξερω τι ειπα...αλλα λεω μηπως βαζεις λαθος δοσολογια λιπανσης για τα φυτα και γι'αυτο δηλητηριαστηκαν οι γαριδες σου....ποσο λιπασμα βαζεις?

οσον αφορα την αμωνια δεν ειναι μηδεν οπως το γραφεις ενω θα πρπει να ειναι ακριβως μηδεν...τεσπα μπορει και να κανω λαθος με την αμμωνια

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27

βρε ξερω τι ειπα...αλλα λεω μηπως βαζεις λαθος δοσολογια λιπανσης για τα φυτα και γι'αυτο δηλητηριαστηκαν οι γαριδες σου....ποσο λιπασμα βαζεις?

οσον αφορα την αμωνια δεν ειναι μηδεν οπως το γραφεις ενω θα πρπει να ειναι ακριβως μηδεν...τεσπα μπορει και να κανω λαθος με την αμμωνια

ααα οκ τοτε γραψε λαθος σορρυ :D .. οχι δοσολογια τα συγκεκριμενα ειναι ελαχιστη.. δηλαδη στα 60 λιτρα θελω περιπου 1.5ml απο το καθε ενα... Οσο για την αμμωνια συμφωνα με το βιβλιαρακι της JBl ειμαι τελειος.. το οριο ειναι 1,5 λεει και εγω εχω 0,05..

Τωρα ας διορθωσουμε τα προβληματα:

Πρωτον, επειδη εχω διαβασει πολυ για τις γαριδες και εχω μανια με αυτες,ολες οι γαριδες θελουν αμμωνια ΑΚΡΙΒΩΣ 0 ουτε 0,01 ουτε 0,001 κτλ αλλα ακριβως 0!Επισης θελουν πεντακαθαρο νερου σχεδον ολες(και γι΄'αυτο οπωσδηποτε οι συχνες αλλαγες) και απο την υπεβολικη δοσολογια λιπανσης για τα φυτα επηρεαζονται με αποτελεσμα να οδηγηθουν σε θανατο..Σου προτεινω να μειωσεις το λιπασμα σε μια φορα την εβδομαδα(αν δεν εχεις πληρες φυτεμενο χρησιμοποιουμε το 1/3 απο αυτο που μας λεει το σκευασμα),να κανεις συχνες αλλαγες νερου μεχρι να μηδενιστει ακριβως η αμμωνια και απο εκει και περα οι εβδομαδιαιες αλλαγες ειναι απαραιτητες διοτι εχουν και ιχνοστοιχεια πουθελουν τα φυτα και τα ψαρια....επισης απο οσο ξερω ο σιδηρος δεν ειναι απαραιτητος για εβδομαδιαια δοση εκτος αν εχεις κοκκινα και δυσκολα φυτα που τον εχουν αναγκη...πρωτα κανε αυτα που πρεπει για να σωσεις τα ψαρια και τις γαριδες που υποφερουν και μετα μπορεις να βαλεις οτι γαριδα γουσταρεις που χωραει σε 60 λιτρα.. :)

Κοιτα το τεςτ μου ειπε απο 0 μεχρι 0.05.. οποτε μαλλον 0 πρεπει να ειναι... τωρα το σηδηρο και το λιπασμ α τα ριχνω γιαατι ειχα ενα προβληματακι με τα φυτα και μολις φτιαξει θα μειωσω την δοσολογια...

Η λίπανση που χρησιμοποιείς είναι υπερβολική για τα φυτάκια που έχεις!

Οι γαρίδες είναι πολυ ευαίσθητες στα φυτοφάρμακα ειδικά όταν μιλάμε για σίδηρο.

Οι αλλαγές νερού που κάνεις θα έπρεπε να είναι πιο συχνές!

Πόσο καιρό λειτουργεί το ενυδρείο?

Πιθανών ο βυθός να μην είναι στρωμένος για να μπορεί να φιλοξενήσει γαρίδες!

Να ξέρεις οτι γαρίδες εισάγουμε στο ενυδρείο τουλάχιστον 2 μήνες μετά το ξεκίνημα!

Τα helena snails δεν σκοτώνουν τις γαρίδες... πρέπει να είναι πολύ χαζή μια γαρίδα για να την πιάσουν τα helena snails!

• gh=>9 ........ προσπάθησε για το πολύ 9.
  • ph=7.6 ...... κατέβασε το κατω από 7.5
  • Θερμοκρασια=25-26 C ..... κατέβασε το στους 23C

• 2 φορες την εβδομαδα (Τεταρτη - Σαββατο) ριχνω λιπασμα και σιδηρο της Seachem και ταμπλετες διοξειδιου της Sera .... Εδώ είναι το πρόβλημμα σου. Τα λιπάσματα και το σίδερο με το σταγονόμετρο μια φορά στις τόσες.
  • 1 φορα τον μηνα αλλαγη νερου 1/3 (+αντιχλωριο sera +βακτηρια JBl) .... κάντω ανά εβδομάδα.
  • 1 φορα το απογευμα τροφη σε flakes για τα neon και σε μπιλακια για τις γαριδες.Και οι 2 τροφες ειναι της JBl ... περιόρισε την τροφή. Τις γαρίδες να τις ταϊζεις μια φορά κάθε 2 με 3 μέρες.

• 1x anubia ... μήπως την κλάδεψες; Να γνωρίζεις ότι την κλαδεύουμε εκτός ενυδρείου και την τοποθετούμε πισω μετά 4 με 5 μέρες.

Προσπάθησε να βρεις και να βάλεις moss ή και pellia.

Υπομονή... γενικά οι Red Cherry είναι αντοχής , μόλις πιάσεις τον ρυθμό τους θα σε ανταμειψουν με πολλά μικρά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...