jimn 28 Μαίου 2012 #1 Share 28 Μαίου 2012 Για να ξεφύγει λίγο ο μονομάχος μου από την ρουτίνα της διατροφής του(O.S.I bloodworms) τι άλλο προτείνετε και πόσο τακτικά?Να σημειώσω ότι ταΐζω μία φορά την ημέρα από την παραπάνω τροφήσε ποσότητα 6-7 σκουληκάκια.Επίσης αυτό με τον βρασμένο αρακά που έχω ακούσει,για μία φορά τηνεβδομάδα είναι υποχρεωτικό ή γίνεται για προληπτικούς λόγους?Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Μαίου 2012 #2 Share 28 Μαίου 2012 ουτε το ενα ουτε το αλλο.τα λαχανικα βοηθουν στο πεπτικο συστημα του ψαριου και εχουν πολυτιμες βιταμινες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Μαίου 2012 #3 Share 28 Μαίου 2012 Καλό θα είναι η διατροφή του μονομάχου να έχει ποικιλία! Μπορείς να ταΐζεις εκτός από σκουλήκι, αρτεμια καθώς και σπιρουλινα! Θεωρώ ότι η χρήση του αρακά είναι απαραίτητη μια φορά την εβδομάδα γιατί είναι γνωστό ότι πάσχουν από δυσκοιλιότητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 28 Μαίου 2012 Author #4 Share 28 Μαίου 2012 (edited) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,θα αρχίσω με αρακά μια φορά την εβδομάδα. Τον αρακά τον ρίχνω ξεφλουδισμένο όπως είναι μέσα ή πρέπει να τον λιώσω? Επίσης τον αφήνω μέχρι να τον φάει όλο ή μετά από κάποιο διάστημα τον βγάζω? Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2012 - jimn Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 28 Μαίου 2012 #5 Share 28 Μαίου 2012 παιδιά αυτές οι διατροφές μπορεί να ισχύουν και για guppies, platys, ξιφοφόρους....; Ξέρω για το σκορδόζουμο μια φορά την βδομάδα... μπορώ να ρίχνω και αρακά για ποικιλία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 28 Μαίου 2012 #6 Share 28 Μαίου 2012 παιδιά αυτές οι διατροφές μπορεί να ισχύουν και για guppies, platys, ξιφοφόρους....; Ξέρω για το σκορδόζουμο μια φορά την βδομάδα... μπορώ να ρίχνω και αρακά για ποικιλία; μπορεις με αρακα..το εχω δοκιμασει με ξιφοφορους και τρελαινονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Μαίου 2012 #7 Share 28 Μαίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,θα αρχίσω με αρακά μια φορά την εβδομάδα. Τον αρακά τον ρίχνω ξεφλουδισμένο όπως είναι μέσα ή πρέπει να τον λιώσω? Επίσης τον αφήνω μέχρι να τον φάει όλο ή μετά από κάποιο διάστημα τον βγάζω? Τον αρακά τον βράζεις λίγο μέχρι να μαλακώσει και η τον κόβεις κομματάκια η τον λιώνεις αφαιρώντας πάντα τον φλοιό και ταΐζοντας το εσωτερικό του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 29 Μαίου 2012 Author #8 Share 29 Μαίου 2012 Τον αρακά τον βράζεις λίγο μέχρι να μαλακώσει και η τον κόβεις κομματάκια η τον λιώνεις αφαιρώντας πάντα τον φλοιό και ταΐζοντας το εσωτερικό του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ginobetta 23 Ιουλίου 2012 #9 Share 23 Ιουλίου 2012 Καλό θα ήταν να μη του δίνεις συνέχεια την ίδια τροφη,και επειδή μιλαμε για ένα σαρκοφάγο ψαρι θα εκτιμήσει ιδιαίτερα μικρα κομμάτια απο καλαμαρι γαριδα και μιας και ειναι καλοκαίρι ενα κουνούπι θα τον εκανε πολυ χαρούμενο.Ξερω μπορει να σου ακουστούν λιγο περιεργα αλλα δοκιμασε τα και θα καταλαβεις..μπορεις ακομα να δοκιμασεις αρακά οπως ειπαν και τα παιδια μαρουλι και καροτο.οσο αφορά τα bloodworm και τα flakes να ξέρεις οτι επειδή ειναι αποξηραμένα διογκόνονται στο στομαχι του και πρεπει να προσέχεις τις ποσότητες.θα σου έλεγα να πειραματιστείς με τη τροφες και αργα ή γρηγορα θα καταλαβεις τι αρέσει στο ψάρι σου,προσπαθησε να καταλήξεις σε 3-4 τροφες και να του δινέις καθε μερα μια και μια φορα τη βδομάδα σιγουρα flakes που ειναι συνδιασμος διάφορων τροφών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος