Jump to content

To Ενυδρειο Αναπαραγωγης Των Ancistrus Μου

Recommended Posts

Τα εχω ετοιμα κομενα πλυμενα standby...th_icon_biggrin.gif

• Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ωραιοςςςςς εισαι μπροστα φιλε μου...... αναμενουμε φωτο με τα μικρα :bigemo_harabe_net-64:

μπορεις να τους ριξεις κ κολοκυθακι με τον ιδιο τροπο!

Συνβεντουζοι παααανικοοοοος!

Ααααγγουουουριιι στο εεεεεεεενδρειειειειοοοοοοοο!

010620122791.jpg

010620122790.jpg

010620122789.jpg

010620122789.jpg

010620122792.jpg

Δεν θελω κιχ για τις βιδες, ανοξειδωτες ειναι.th_icon_biggrin.gif

Επισης τα μικρα που φαινονται στην δευτερη φωτο ειναι τα νεογεννητα που ξετσουμισαν!th_icon_biggrin.gif

Τα ατιμα υπεροχααααα ειναιιιιιι πω πω πω μια σταλια τα μικρα σου ρε φιλε.. παρα πολλα εχεις να σου ζησουν...... :bigemo_harabe_net-64:

Και παλι σ'ευχαριστω!

Το ποσο γρηγορα μεγαλωνουν δεν λεγεται!

Βεβαια πεφτει και η μασα της βεντουζας!th_icon_biggrin.gif

Οταν καταναλωσουν τον λεκιθικο σακο, (ουτε πριν) πρεπει αμεσως να τραφουν αλλιως...

Ημουν standby για αυτην ακριβως την στιγμη.

Μετα πανε στον αυτοματο...

Δεν εχω την δυνατοτητα για κατι που να φαινεται καλα...

Αααααα οκ ... μια χαρα φαινονται καλο περναν να τα χαιρεσαι φιλε μου να τα χαιρεσαι...

Συγχαρητήρια και για την πολύ ωραία παρουσίαση!!!

Να σου ζήσουν τα μικρά!

Θελω να επισημανω καποια πραγματα για τα ψαρακια που δινω:

Προτιμω να τα παρουν καλοι χομπιστες, θελω να πανε σε καλα ενυδρεια, να ζησουν καλα, οπως περνανε και στο ενυδρειο-γεννηστρα.

Ευχαριστω τους φιλους που ανταποκριθηκαν, κρινω ομως σκοπιμο να ξεκαθαρισω καποια πραγματα:

Oι ancistrus δεν ειναι ψαρια καθαριστες, που τα βαζουμε στα ενυδρεια μας για να μας καθαριζουν τα τζαμια απο την αλγη.

Ειναι κυριως φυτοφαγα μεν ψαρια, αλλα δεν μπορουν να τραφουν μονο αναζητωντας την αλγη στα τζαμια.

Χρειαζονται την ταμπλετα τους το βραδυ (με κλειστα φωτα που ξεθαρευουν και βγαινουν σε αναζητηση τροφης), οπως χρειαζεται να ταιζουμε και τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου.

Τα μικρα ειδικα, σε αυτην την φαση της ζωης τους, τα ταιζω μεχρι και 3-4 φορες την ημερα, με τροφη σε σκονη, η αγγουρακι, εφ'οσον μαλακωσει ωστε να μπορουνε να το φανε.

Αν δεν ταιστουν σε αυτην την ηλικια, ακομα και αν αντεξουν και δεν "χαιρετησουν" ενδεχομενα να μην εχει σωστη αναπτυξη, και να μη δομηθει ο οργανισμος τους οπως πρεπει, με οχι καλα παντως αποτελεσματα.

Δεν με ενδιαφερει να φυγουν μονο απο εμενα να παρω τα 2 ευρω, και απο εκει και περα να μη με νοιαζει, γιατι δεν ειμαι εμπορος.

Η τιμη ειναι συμβολικη με την εννοια να βγαινουν καποια εξοδα, (που ειναι αρκετα) αλλα πρωτιστως νοιαζομαι να πανε σε καλους και σωστους χομπιστες, θελω να ζησουν καλα!

Τα προσεχω σαν παιδια μου, και το καταλαβαινει οποιος εχει κανει επιτυχημενες αναπαραγωγες.

Ακομα και στο μεγεθος που τα δινω (2-3 ποντους) ειναι μωρακια και θελουν φροντιδα.

Επισης δεν ειναι καλο να εκτιθενται σε ψηλα νιτρικα ποσο μαλλον σε αμμωνια.

Στο ενυδρειο τους, αν και ειναι μονα τους, επειδη χρειαζεται να ταιζω αρκετες φορες την ημερα, χρειαζεται να κανω αλλαγες νερου ακομα και μερα παρα μερα!

Επισης θελω να επιστησω την προσοχη στους φιλους που τους εχω κρατησει ψαρακια, οσον αφορα στους υπολοιπους συγκατοικους.

Ειναι ευκολο να γινουν θηραμα, μιας και δεν εχουν την δυνατοτητα να αμυνθουν.

Οποτε καλο ειναι να μην τα βαλουμε ας πουμε με κριμπενσις, η αλλες κιχλιδες που υπαρχει ενδεχομενο να τα "χτυπησουν.

Δεν ταιριαζουν αλλωστε και οι συνθηκες διατηρησης τους.

Οσοι φιλοι εχουν τετοια ψαρια, ας κανουν λιγη υπομονη να μεγαλωσουν, μπορω πολυ ευχαριστως να τους τα κρατησω, χωρις να αλλαξει κατι στην τιμη.

Τα οποια εξοδα και φροντιδα θα βαρυνουν εμενα, αλλα ας γινει σωστα.

Υπαρχουν αρκετα ψαρακια για πολλους φιλους που θα ενδιαφερθουν.

Ευχαριστω για την κατανοηση.th_185.gif

respect απο μενα! :thaman:

εχω ζευγαρι cirrhosus στο δισκαδικο μου κ ειναι υπεροχα ψαρια!!! μακαρι να μπορουσα να χα κι αλλα!

ισως στο μεγαλο!!!

Ειναι φανταστικο!

Σημερα αυτα τα καταπληκτικα ψαρακια, μου εδειξαν μια συμπεριφορα που δεν την εχω ξαναδει:

Eπιασα καποια απο τα μεγαλυτερα (με το κολπο με το μπουκαλι ουτε αγχος ουτε τιποτα) οσα θα δωσω σε καποιους φιλους αυριο, για να μην τα στρεσσαρω τελευταια στιγμη, και τα εβαλα μεσα σε μια γεννηστρα, μαζι με αγγουρακι.

Επισης αγγουρακι ειχα ριξει και στο ενυδρειο στα "ελευθερα".

Λοιπον τα ελευθερα δεν πηγαν καθολου στο αγγουρακι, αλλα ουτε και στην τροφη σε σκονη που ειχε σε αλλο μερος, αλλα την βγαζουν εξω απο την γεννηστρα διπλα στα μεγαλυτερα που ειναι μεσα!

060620122795.jpg

Δεν ειμαι σιγουρος που οφειλεται αυτη η συμπεριφορα, αλλα εχω την εντυπωση οτι κοπαδιαζουν, με την εννοια οτι αισθανονται ασφαλεια οταν ειναι κοντα στα αλλα!

Εχει κανενας καποια γνωμη;

Οι προεγγραφες για διαθεση βεντουζακιων ανοιξαν!
Ειναι ετοιμα τροφαντα κοιλαρουδικα και τρελλουτσικα οπως παντα και σας περιμενουν!
Για ραντεβου πρωινες ωρες, πατηστε 1.
Για απογευματινες πατηστε το 2.
Για μεταμεσονυκτιες πατηστε το ομικρον.

• 3 months later...

Mετα απο αγριο κυνηγητο της μαννας απο τον πατερα, σημερα το πρωι ειδα αυτο:

7-9-12003.jpg

Tα ξαναεβαλα μεσα στην σπηλια, αλλα μετα απο λιγο τα εβλεπα παλι εξω!

Δεν μπορω να καταλαβω που ωφειλλεται αυτη η συμπεριφορα, αλλα καλου κακου τα μαζεψα προσεκτικα με μια αποχη, και τα εβαλα σε μια γεννηστρα, κατω απο ενα ημισφαιριο καρυδας για προστασια απο την εκθεση στο φως, και ενα σωληνακι απο την εξαγωγη του φιλτρου μεσα, για να κανει χαμηλη κυκλοφορια, μηπως και αποφυγουμε το fungus.

Λογικα σε μερικες ημερες θα δειξει αν θα σκασουν μυτη και επιασαν τα γιατροσοφια...

πολλα μπραβο για την παρουσιαση και αλλα τοσα μπραβο για την προσπαθεια σου,,,,,πραγματικα τρομερο να μεγαλωνεις τοσα μικρα,,,,ευχομαι να τα δωσεις ολα σε καλους χομπιστες,,,,,respect,,,, ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Σε ευχαριστω, ειναι "τα μωρα μου", και εχουν πολυ πλακα!

Ειναι ειδος με ξεχωριστη συμπεριφορα, και ειδικα στην αναπαραγωγη.

Το ωραιο ειναι οταν πλησιαζω το ενυδρειο το πρωι, που μαζευονται ολα μπροστα να πιασουν καλη θεση, γιατι ξερουν οτι θα πεσει τροφη!

Συγχαρητήρια και από εμένα!

Τα μικρά σου είναι τρέλα!

Άντε και σ’ανώτερα!

Μιας και αναβαθμιστηκαμε απο εξοπλισμο, να σας βαλω βιντεακια μαζεμενα:

Αλλο ενα:

Έγινε επεξεργασία - klipitiklopos

• 1 month later...
  • 6 months later...

Τωρα εβγαλε τα ματια του και το δευτερο ζευγαρι albino.
Σημερα με περιμενε μια εκπληξη:

260520133379_zps3006cb59.jpg

260520133378_zpse52048cc.jpg

Tα υπολογιζω καμια 30ρια.
Μολις αναψαν τα φωτα ομως κρυφτηκαν, η τα μαζεψε ο πατερας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...