Jump to content

Σωστή Φίλτρανση ;;;

diam74

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη φίλτρανση του ενυδρείου μου.

Το ενυδείο μου είναι 200 lt (περίπου 190 lt καθαρά). Πλυθυσμός : 6 μικρα σκαλάρια, 20 καρδινάλιοι, 2 ραμιρέζι, 6 κορυ metae, και μερικά φυτάκια.(υπάρχει η σκέψη να αντικατασταθούν τα σκαλάρια με κανα τεσσάρι δισκάκια)

Εχω τα εξής φίλτρα:

1ο Fluval 305 με τα σφουγγάρια του, τα καλαθάκια γεμάτα substrat pro και στο πάνω καλαθάκι μισό substrat μισό υαλοβάβμακα.

2ο Eheim 2213 γεμάτο substrat pro και πάνω πάνω υαλοβάβμακα.

Υπάρχει πρόβλημα που δεν χρησιμοποιώ χοντρό σφουγγάρι σαν πρώτο στάδιο στο eheim??

Πρέπει κατα τη γνώμη σας να αλλάξω κάτι ή είναι οκ ?

Ευχαριστώ.

εγω δεν βλεπω καποιο προβλημα.εχεις μεγαλη βιολογια.απλα επειδη δεν εχεις στην ουσια μηχανικο φιλτρο με το σφουγγαρι που ειπες για συχνο καθαρισμα των ''χοντρων'' αποβλητων,θα πρεπει να ελεγχεις τακτικα τα φιλτρα και μολις τυχον δεις μειωση ροης ενα ψευτοξεπλυμα σε νερο του ενυδρειου τα βιολογικα να αποβαλλουν τη βρωμια που θα μαζευουν σιγα-σιγα.

στην ουσια λιγη περισσοτερη προσοχη στην συντηρηση τους.τιποτε αλλο.

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη φίλτρανση του ενυδρείου μου.

Το ενυδείο μου είναι 200 lt (περίπου 190 lt καθαρά). Πλυθυσμός : 6 μικρα σκαλάρια, 20 καρδινάλιοι, 2 ραμιρέζι, 6 κορυ metae, και μερικά φυτάκια.(υπάρχει η σκέψη να αντικατασταθούν τα σκαλάρια με κανα τεσσάρι δισκάκια)

Εχω τα εξής φίλτρα:

1ο Fluval 305 με τα σφουγγάρια του, τα καλαθάκια γεμάτα substrat pro και στο πάνω καλαθάκι μισό substrat μισό υαλοβάβμακα.

2ο Eheim 2213 γεμάτο substrat pro και πάνω πάνω υαλοβάβμακα.

Υπάρχει πρόβλημα που δεν χρησιμοποιώ χοντρό σφουγγάρι σαν πρώτο στάδιο στο eheim??

Πρέπει κατα τη γνώμη σας να αλλάξω κάτι ή είναι οκ ?

Ευχαριστώ.

Συγνώμη που παρεμβαίνω με ερώτηση :

Έχω το ίδιο φίλτρο και από το manual του κατασκευαστή βλέπω ότι ο υαλοβάμβακας ή γενικώς υλικά που θα φιλτράρουν το νερό από μικρά σωματίδια προτείνεται να μπαίνουν στο κατώτερο επίπεδο. Το ανώτερο επίπεδο έχει το καθαρότερο νερό.

Εγώ στο δικό μου ακολουθώ αυτό που λέει ο κατασκευαστής. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο ή παρόμοιο φίλτρο και τι διάταξη ακολουθεί ;

Έχω το ίδιο φίλτρο και από το manual του κατασκευαστή βλέπω ότι ο υαλοβάμβακας ή γενικώς υλικά που θα φιλτράρουν το νερό από μικρά σωματίδια προτείνεται να μπαίνουν στο κατώτερο επίπεδο. Το ανώτερο επίπεδο έχει το καθαρότερο νερό.

Εγώ στο δικό μου ακολουθώ αυτό που λέει ο κατασκευαστής. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο ή παρόμοιο φίλτρο και τι διάταξη ακολουθεί ;

Για να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει το manual. H λογική που βάζω τον υαλοβάμβακα τελευταίο είναι για να κρατάει τα πάντα πριν βγει το νερό στο ενυδρείο και για να μπορώ να τον αλλάζω εύκολα χωρίς να χρειάζεται να ανακατεύω όλο το φίλτρο.

• 2 months later...

Έτσι όμως όλες οι ακαθαρσίες επιβαρύνουν το βιολογικό υλικό το οποίο και θα

μπουκώνει πιο εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...