Jump to content

Τα Εχω Παρει Στο Κρανιο

Giwrgos5

Recommended Posts

Μιας και τώρα άδειασα και μπήκα στο φόρουμ μετά από πολλές μέρες θα μιλήσω σαν κατάστημα μιας και μπήκα στο λούκι και τα είδα από πρώτο χέρι για αρχή και σαν χομπίστας αργότερα.

Θα σας πώ πρώτα για το κόστος των δίσκων και όχι μόνο και το τί γίνετε με τους εμπόρους του εξωτερικού.

Θα μακροσκελίσω και θα τα γράψω αρκετά αναλυτικά για να τα καταλάβετε.

Πρώτα οι ασιάτες.

Στέλνουν λοιπόν τον τιμοκατάλογο με απίστευτες τιμές στους δίσκους, π.χ. blue tirquoise 10cm 12-15e.

Ωραία λες σαν καινούργιος μαγαζάτορας ας πάρω 50 δισκάκια. Σου απαντούν λοιπόν στο e-mail και βλέπεις ότι στην τελική τιμή αυτό το 15ε αν το διαιρέσεις δια 50 δεν είναι 15 αλλά 28 - 32.

Γιατί?

1.Τα μεταφορικά που είναι περίπου 4,5 - 5,5 ευρώ το κιλό αναλόγος τον έμπορα (και όλοι θέλουν πάνω από 100 κιλά για να στείλουν εμπόρευμα στην ευρώπη).

2.Τα διάφορα ποιστοποιητικά υγείας που πρέπει να εκδόσουν για να μπορέσουν τα ζωντανά να περάσουν τα σύνορα.

3.Κόστος εκτελωνισμού (εκτελωνιστές - κτηνίατροι κλπ).

4.Όλα αυτά +23% ΦΠΑ για να μπορέσεις να παραλάβεις τις κούτες στα χέρια σου.

Βέβαια όσα περισσότερα πέρνεις πέφτει το κόστος ανα κιλό.

Και όλα αυτά βέβαια για να γίνουν πρέπει να έχει ηδη φτιάξει εγκαταστάσεις που θα έχει εγκρίνει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (αξιόλογα ενυδρεία, καραντίνες, αυτόματες αλλαγές νερού κλπ) για να σου δώσει την άδεια εισαγωγής.

Στους ευρωπαίους τώρα το κόστος των δίσκων είναι λίγο μεγαλύτερο, γλυτώνεις βέβαια από τον ΦΠΑ και την άδεια εισαγωγής.

Και αν εξαιρέσεις 1-2 θέλουν και αυτοί παραγγελία 3 κούτες ή 100 κιλά.

Πάλι όμως το κόστος φτάνει κοντά στο διπλό από την αρχική τιμή του δίσκου.

Ένα παράδειγμα που μπορείτε και μόνοι σας να δείτε.

Μπείτε στο site του Piwowarski και πηγαίνετε να δείτε τις τιμές των δίσκων.

Αν δείτε πουλάει τους Jumbo δίσκους 120 ευρώ αν πάρει κανείς 4 ή παραπάνω.

Αν πάτε μετά και δείτε το κόστος των μεταφορικών είναι 400 ευρώ η πρώτη κούτα και 75 η κάθε επόμενη.

Αν λοπόν θέλεις να πάρεις 4 jumbo δισκάκια πληρώνεις 480 + 400 + κάποια ψηλά σε ποιστοποιητικά σύνολο 950 ευρώ.

Δηλαδή 240 ευρώ περίπου ο ένας δίσκος !!!!!!!!

Άντε να είσαι και μαγαζί και να σου κάνει και 10-15% έκπτωση, πάλι το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Το μαγαζί λοιπόν πόσο θα τους πουλήσει?

Το ίδιο ισχύει και με άλλους ευρωπαίους εμπόρους αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ γιατί δεν βγάζουν τις τιμές τους στο site τους και δεν μπορείτε να το τσεκάρετε.

Ελπίζω να καταλάβατε μερικά πράγματα.

Μετά βάλτε τα λειτουργικά έξοδα ενός μαγαζιού, κάποιο κέρδος για το μαγαζί και η τιμή πάει εκεί που πάει.

Σαν χομπίστας θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι υπάρχουν μαγαζιά που λόγω αποκλειστικότητας σε κάποιον έμπορα του εξωτερικού δίνουν εξωφρενικές τιμές και δεν ποιστοποιούν τον επαγγελματισμό τους με κάποιο όνομα που έχουν αποκτήσει.

Για παράδειγμα εγώ στο παρελθόν (πριν αποκτήσω την εμπειρία να καταλαβαίνω μόνος το γένος του κάθε δίσκου) έχω πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσω μεγάλα σε μέγεθος ζευγάρια και μου είχαν δώσει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο γένος, και ο έμπορας ένυπτε τις χείρας του για αυτό.

Και όλα αυτά γιατί το λαυράκι (δηλαδή εγώ) μπήκε στο μαγαζί και πρέπει να ψωνήσει.

Και επειδή δεν έχω λόγο πια για να το θεωρήσετε σαν διαφήμηση μιας και το μαγαζί μου σχεδόν έκλεισε, συνιστώ στους φίλους συνχομπίστες να κάνουν έλεγχο της αγοράς και να επιλέγουν το καλύτερο για αυτούς μαγαζί.

Ονόματα, ιστορίες και διάφορα άλλα φούμαρα να μην μας επιρεάζουν.

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρώτα οι ασιάτες.

Στέλνουν λοιπόν τον τιμοκατάλογο με απίστευτες τιμές στους δίσκους, π.χ. blue tirquoise 10cm 12-15e.

Ωραία λες σαν καινούργιος μαγαζάτορας ας πάρω 50 δισκάκια. Σου απαντούν λοιπόν στο e-mail και βλέπεις ότι στην τελική τιμή αυτό το 15ε αν το διαιρέσεις δια 50 δεν είναι 15 αλλά 28 - 32.

Γιατί?

1.Τα μεταφορικά που είναι περίπου 4,5 - 5,5 ευρώ το κιλό αναλόγος τον έμπορα (και όλοι θέλουν πάνω από 100 κιλά για να στείλουν εμπόρευμα στην ευρώπη).

2.Τα διάφορα ποιστοποιητικά υγείας που πρέπει να εκδόσουν για να μπορέσουν τα ζωντανά να περάσουν τα σύνορα.

3.Κόστος εκτελωνισμού (εκτελωνιστές - κτηνίατροι κλπ).

4.Όλα αυτά +23% ΦΠΑ για να μπορέσεις να παραλάβεις τις κούτες στα χέρια σου.

Βέβαια όσα περισσότερα πέρνεις πέφτει το κόστος ανα κιλό.

Και όλα αυτά βέβαια για να γίνουν πρέπει να έχει ηδη φτιάξει εγκαταστάσεις που θα έχει εγκρίνει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (αξιόλογα ενυδρεία, καραντίνες, αυτόματες αλλαγές νερού κλπ) για να σου δώσει την άδεια εισαγωγής.

Στους ευρωπαίους τώρα το κόστος των δίσκων είναι λίγο μεγαλύτερο, γλυτώνεις βέβαια από τον ΦΠΑ και την άδεια εισαγωγής.

Και αν εξαιρέσεις 1-2 θέλουν και αυτοί παραγγελία 3 κούτες ή 100 κιλά.

Πάλι όμως το κόστος φτάνει κοντά στο διπλό από την αρχική τιμή του δίσκου.

Ένα παράδειγμα που μπορείτε και μόνοι σας να δείτε.

Μπείτε στο site του Piwowarski και πηγαίνετε να δείτε τις τιμές των δίσκων.

Αν δείτε πουλάει τους Jumbo δίσκους 120 ευρώ αν πάρει κανείς 4 ή παραπάνω.

Αν πάτε μετά και δείτε το κόστος των μεταφορικών είναι 400 ευρώ η πρώτη κούτα και 75 η κάθε επόμενη.

Αν λοπόν θέλεις να πάρεις 4 jumbo δισκάκια πληρώνεις 480 + 400 + κάποια ψηλά σε ποιστοποιητικά σύνολο 950 ευρώ.

Δηλαδή 240 ευρώ περίπου ο ένας δίσκος !!!!!!!!

Άντε να είσαι και μαγαζί και να σου κάνει και 10-15% έκπτωση, πάλι το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Το μαγαζί λοιπόν πόσο θα τους πουλήσει?

Το ίδιο ισχύει και με άλλους ευρωπαίους εμπόρους αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ γιατί δεν βγάζουν τις τιμές τους στο site τους και δεν μπορείτε να το τσεκάρετε.

Ελπίζω να καταλάβατε μερικά πράγματα.

Μετά βάλτε τα λειτουργικά έξοδα ενός μαγαζιού, κάποιο κέρδος για το μαγαζί και η τιμή πάει εκεί που πάει.

Ονόματα, ιστορίες και διάφορα άλλα φούμαρα να μην μας επιρεάζουν.

ασιατες

ποσο νομιζεις οτι γνωστα δισκαδικα που φερνουν απο ασια ,μαλαισια ας πουμε, πουλανε τον 10εκ μπλε τιρκουαζ σε εναν χομπιστα? να σου πω εγω 65-70 ευρω στην καλυτερη κ ως 90 στην χειροτερη!

αποδειξη κοβουν ολοι? ολο το ποσο?

φυσικα υπαρχει κ αλλο καναλι μεσω του ατζεντη στην ελλαδα οπως με μιχαλη κ τονι ταν πχ!

ευρωπαιοι

ο συγκεκριμενος που ανεφερες ισως να ναι η λαμποργκινι των ευρωπαιων δισκων

προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε τζαμπο δισκο, προτιμω 6-7 εκ κ να τους μεγαλωσω εγω!

τωρα το παραδειγμα σου οκ αλλα αν δεις εχει κ 5-6 εκ με 19 ευρω!!!!!

παιζει κ ο stendker..............κ φυσικα ο penazzi κ αλλοι γερμανοι που ναι πιο φθηνοι κ με εξισου καλο ονομα κ αριστο προιον!

φυσικα ισχυει οσο πιο πολλα τοσο πιο φθηνα!

αλλα να σου πω οτι επαρχια φιλε μου οταν παιζει κ μονοπωλιακη ή ολιγοπωλιακη κατασταση καταλαβαινεις που παει το κοστος!!!

κ ας επισημανω οτι ο γιωργος ειναι ελληνας θελησε να δωσει την αναπαραγωγη του σε ελληνικο πετσοπ κ τι του ειπαν????????.............

παντως στο τευλευταιο σου σχολιο για τα ονοματα κ λοιπα.......+1000000000000000000.

αυτα!!!!απο εναν τρελλοδισκα!!!!

Μια ερώτηση γιατί το έχω απορία και δεν ξέρω αν κάνω και λάθος τόσο καιρό, ειδικότερα αν κάποιος γνωρίζει και την νομική πλευρά. Πες πως εγώ έχω τρια παραγωγικότατα ζευγάρια δίσκων τα οποία γεννάνε τακτικότατα. μπορώ να πουλήσω τις γέννες στον έλληνα έμπορο; Μην κολλήσουμε στους δίσκους σαν παράδειγμα το δίνω γιατί είναι αρκετά τα παιδιά που έχουν γέννες από διαμάντια γονείς.

Έγινε επεξεργασία - Jester

ασιατες

ποσο νομιζεις οτι γνωστα δισκαδικα που φερνουν απο ασια ,μαλαισια ας πουμε, πουλανε τον 10εκ μπλε τιρκουαζ σε εναν χομπιστα? να σου πω εγω 65-70 ευρω στην καλυτερη κ ως 90 στην χειροτερη!

αποδειξη κοβουν ολοι? ολο το ποσο?

φυσικα υπαρχει κ αλλο καναλι μεσω του ατζεντη στην ελλαδα οπως με μιχαλη κ τονι ταν πχ!

ευρωπαιοι

ο συγκεκριμενος που ανεφερες ισως να ναι η λαμποργκινι των ευρωπαιων δισκων

προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε τζαμπο δισκο, προτιμω 6-7 εκ κ να τους μεγαλωσω εγω!

τωρα το παραδειγμα σου οκ αλλα αν δεις εχει κ 5-6 εκ με 19 ευρω!!!!!

παιζει κ ο stendker..............κ φυσικα ο penazzi κ αλλοι γερμανοι που ναι πιο φθηνοι κ με εξισου καλο ονομα κ αριστο προιον!

φυσικα ισχυει οσο πιο πολλα τοσο πιο φθηνα!

αλλα να σου πω οτι επαρχια φιλε μου οταν παιζει κ μονοπωλιακη ή ολιγοπωλιακη κατασταση καταλαβαινεις που παει το κοστος!!!

κ ας επισημανω οτι ο γιωργος ειναι ελληνας θελησε να δωσει την αναπαραγωγη του σε ελληνικο πετσοπ κ τι του ειπαν????????.............

παντως στο τευλευταιο σου σχολιο για τα ονοματα κ λοιπα.......+1000000000000000000.

αυτα!!!!απο εναν τρελλοδισκα!!!!

Θα σου απαντήσω αν και δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση για να καταλάβετε όλοι.

Για τον Piwowarski λές ότι έχει και 5-6εκ με 19 ευρώ.

Ξέρεις πόσους 5-6εκ χωράει μία κούτα που πρέπει να είναι οπωσδήποτε γεμάτη?

60 δίσκους. Δηλαδή 1200 ευρώ περίπου + 400 + τα ψηλά, πάμε γύρω στα 1800 ευρώ δηλαδή

ένας 5-6 εκατοστά δίσκος 30 ευρώ κόστος.

Και ο Stendker μην νομίζεις ότι είναι πολύ φτηνότερος. Η διαφορά είναι μικρή.

Για τους ασιάτες που λες ξέρω πολύ καλά τις τιμές που παίζουν.

Όταν όμως τον χρεώνεσαι 30-35 ευρώ πόσο να τον πουλήσεις για να έχεις κέρδος?

Εντάξει πάνω το 90 ευρώ απλά είναι αισχροκέρδια, συμφωνώ.

Αυτό με τους ατζέντιδες και τον Μιχάλη δεν κατάλαβα μόνο.

Θα σου πώ κάτι για τα παιδιά που βγάζουν δισκάκια και τα πετσοπ.

Εγώ σαν μαγαζί έπαιρνα από 4 εμπόρους (Μαλιασία, Σιγκαπούρη, Στένκερ και Πιβοβάρσκι).

Σε αυτούς είχα εμπιστοσύνη, τους είχα τεστάρει με ασθένειες και ωραίους μορφολογικά δίσκους και τους εμπιστευόμουν. Επίσης πούλαγα και δικιές μου αναπαραγωγές που ήμουν 100% σίγουρος ότι τα δισκάκια είναι υγιή, από μορφολογικά άριστους γονείς και τους είχα κάνει και αποπαρασίτωση.

Άν όμως μου ερχόταν ένα παιδί να μου πεί έχω 50 δισκάκια αναπαραγωγής μου, επειδή δεν θα ήξερα τους γονείς, δεν θα έχω δεί ποτέ γέννα τους σε μεγάλο μέγεθος να δώ αν βγαίνουν δίσκοι ή πύραυλοι, δεν ξέρω τι μικρόβια κουβαλάνε γι' αυτό δεν θα αγόραζα.

Γιατί σε περίπτωση που αρχίζουν και ψοφάνε στα ενυδρεία μου ή στα χέρια παιδιών που τα αγόρασαν, καταλαβαίνεις τι θα γίνει μετά. Άσε που οι ασθένειες σε ένα ενυδρειακό μαγαζί μεταδίδονται αστραπή σε άλλα ενυδρεία.

Και θα σου πώ και για την επαρχία. Η επαρχία έχει έξτρα μεταφορικά + περισσότερες απώλειες στο ταξίδι, που ισοδυναμεί με έξτρα κόστος και λίγο τσιμπημένη τιμή.

Για παράδειγμα. Έμπορας στην Θεσσαλονίκη παραγγέλνει απο Μαλαισία. Για Αθήνα τα ψαράκια παραμένουν μέσα στις σακούλες 12-18 ώρες. Βάλε άλλες 2-4 ακόμα ώρες για να πάνε Θεσσαλονίκη ή μπορεί και παραπάνω. Σίγουρα μετά τις 20 ώρες θα υπάρχουν αρκετές απώλειες, οπότε το κόστος ανεβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μέρη, που πρέπει να πάνε οδικώς, οπότε περισσότερες ώρες.

Ελπίζω να καταλαβένετε.

Δεν προσπαθώ να καλύψω κανέναν αλλά σας λέω την πραγματικότητα.

Αν δείτε δημοσιεύσεις μου πέρσι τον Σεπτέμβρη που ψαχνόμουν για το μαγαζί και είχα μάθει τιμές δίσκων απο ευρώπη και ασία, χωρίς να έχω μπεί ακόμα στο κουρμπέτι, τα είχα χώσει και εγώ στα μαγαζιά. ΔΕΝ είναι όμως έτσι, πιστέψτε με. Είχα βρεί ασιάτες δίσκους 5-6 εκ με 4,70 ευρώ, αλλά μέχρι να τους πάρω στα χέρια μου, διαπίστωσα ότι τελικά μου στοίχησαν 18!!!!

Θα συμφωνήσω τέλος, ότι υπάρχουν μαγαζιά που ποντάρουν στην αποκλειστικότητα και έχουν εξωπραγματικές τιμές.

Μια ερώτηση γιατί το έχω απορία και δεν ξέρω αν κάνω και λάθος τόσο καιρό, ειδικότερα αν κάποιος γνωρίζει και την νομική πλευρά. Πες πως εγώ έχω τρια παραγωγικότατα ζευγάρια δίσκων τα οποία γεννάνε τακτικότατα. μπορώ να πουλήσω τις γέννες στον έλληνα έμπορο; Μην κολλήσουμε στους δίσκους σαν παράδειγμα το δίνω γιατί είναι αρκετά τα παιδιά που έχουν γέννες από διαμάντια γονείς.

Θα σου πώ. Εφοριακά, υπάρχει η "αγορά από ιδιώτη". Μπορεί να γίνει δηλαδή. Αν όμως δείς στην προηγούμενη απάντησή μου δύσκολα θα βρείς μαγαζί να σου τα πάρει σε αξιοπρεπή τιμή, ή να τα πάρει γενικότερα γιατί θα υπάρχει πάντα ο φόβος του αγνώστου.

Δεν είναι ότι δεν υπάρχει στήριξη στους ελληνικής παραγωγής δίσκους.

Τώρα κάποιο μαγαζί πρέπει να ρισκάρει 2-3 φορές και να δεί ότι τα δισκάκια είναι υγιή, στρογγυλά για να συνεχίσει να παίρνει.

νομιζω οτι ο Μπαμπης δεν εχει κανενα λογο να μας πει ψεματα ,,μιας και απο χομπιστας τρελλοδισκας αρχισε και κατεληξε να ανοιξει και τωρα δυστυχως να κλεισει ενα μαγαζι ,,,,,

προσωπικα με καλυψε,,,

Το κοστος ενος προιοντος ,δεν ειναι μονο το προιον ,ουτε το βαρος ,ουτε η ποιοτητα,ουτε η θεση που ειναι το μαγαζι,ουτε το προσωπικο που αποσχολει,ουτε η εφορια,ουτε το ΤΕΒΕ,ουτε η απληστια,ουτε η διαρκεια της σεζον,ουτε η καιρικες συνθηκες,ουτε η πολοιτικες συνθηκες,ουτε απο ποιο προμηθευτη το περνει (θα μπορουσα για να μην σας κουραζω να σας πω αλλα 1000 ουτε),

αλλα ολα μαζι αυτα που σας προανεφερα συντελουν στο κοστος ενος προιοντος.

Οποτε πρεπει να καταληξουμε σε αυτο που ειπε ο Κωστης

.Ελευθερη αγορα ειμαστε ,και αγοραζουμε απο εκει που μας συμφερει.

Και επιτελους ας σταματησει αυτη η ποινικοποιηση του εμποριου ,που για ολα τα δεινα της χωρας φτενε η <<κλεφτες εμποροι>>,αυτο βολευει λιγους ,και οχι τους πολλους.Καθε μαγαζι ειναι ενα κυτταρο που προσφερει πραγματικα στην οικονομια.και εαν δεν παει καλα ,ο μονος που θα την πληρωσει ειναι ο μ@@@@@ς δηλ ο κακος ο απατεωνας ο κλεφτης μαγαζατορας.

Οποτε ας στηριξουμε τα Ελληνικα μαγαζια ,γιατι αλλιως ειναι σαν να κοβουμε το κλαδι που καθομαστε.

Δεν ειμαι ο καπιταλας αλλα ουτε ο λεφτας με το πουρο,ειμαι ενας εμπορος που παλευει απο 18 χρονον παιδι για την οικογενεια του.Και οποιος ερθει στην Σαντορινη να του δειξω το ενοικιο που πληρωνω,και θα καταλαβει πολυ καλα γιατι πρεπει εγω να πουλαω ποιο ακριβα απο την Αστυπαλαια που ειναι ενα τσιγαρο δρομος.

Δεν θα εγραφα σε αυτο το θεμα οπως ξεκινισε,αλλα τωρα τελευταια παρατηρω οτι ανοιγουν πολλα θεματα για μαγαζια του χομπι μας ,και βγαινουν και λενε διφορα,και ασχετα.Ολα τα μαγαζια εχουν τα προβληματα τους,και εαν γραψουμε εδω και αλλου ,τα ποια μας πικραναν ,ολα τα μαγαζια της Ελλαδος θα τα αναφερουμε.

Εγω θα προτεινα μονο αν καποιο μαγαζι ειναι απατεωνας,τοτε επωνυμα να βγουμε και να το καταγγειλουμε,αλλιως αν ειναι ακριβω,η καθυστερησε στην παραδοση κτλ,ειναι πτεσματακια,ψωνιζουμε απο αλλου και δεν παιζουμε με την τυχη αυτου του μαγαζιου.

Δευτεριατικα ουφφφφφ.

καλη σας μερα :bigemo_harabe_net-145:

Βασίλη θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου μιας κ βράζουμε στο ίδιο καζάνι (εσύ έχεις μαλακώσει καλύτερα μιας κ βράζεις λίγο καιρό παραπάνω :rasp: ) αλλά προσωπικά έχω ένα μεγάλο αλλά.. στο θέμα της καταγγελίας που λες. θα σου πω από προσωπική

εμπειρία τις σκέψεις μου. Κατεβαίνω στο λιμάνι και παραλαμβάνω τα ψάρια μετά από 8 ώρες ταξίδι ανοίγω το φελιζόλ και βλέπω τα ψάρια σε ελάχιστο νερό, σε 2 σακούλες μονές, από θέμα οξυγόνου οι σακούλες με τα πατατάκια περισσότερο έχουν.. και το νερό γεμάτο από σκ@τό. Και μιλάμε για ψάρια τα οποία πήρα γιατί ο ίδιος άνθρωπος μου είχε κάνει λάθος τις αναλογίες f-m (οι πληρωμές κανονικότατα)

Οι σκέψεις μου με σειρά

1. να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω το ‘γιατί’ από παράπονο. Το κινητό κλειστό…
  2. να τα στείλω πίσω όπως ήρθαν, το επόμενο δρομολόγιο μετά από 12 ώρες.. τα ψάρια ήταν οριακά ζωντανά..
  3. να μπω εδώ κ από το μπινελίκι να λιώσω το keyboard (μιας κ έχει βήμα στο forum)
  4. να μην κάνω τίποτα

Διάλεξα να μην κάνω τίποτα, ίσως είμαι λάθος γιατί μπορεί να ακολουθήσουν κ άλλα θύματα αλλά ο χαρακτήρας μου δεν είναι για διαδικτιακά ξεκατινιάσματα.

Και είμαι σίγουρος ότι θα είχα άλλη αντιμετώπιση αν τα χρήματά μου τα έδινα στο χέρι και παραλάμβανα με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα παραπάνω για να καταλήξω στο ότι αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις και να μάθουμε να εκτιμούμε τον σωστό επαγγελματία που για να είναι σωστός και να μην μπει μέσα με τα μπούνια τρώει ένα αγγούρι ναααααααα!

Φιλικά

Βασίλη θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου μιας κ βράζουμε στο ίδιο καζάνι (εσύ έχεις μαλακώσει καλύτερα μιας κ βράζεις λίγο καιρό παραπάνω :rasp: ) αλλά προσωπικά έχω ένα μεγάλο αλλά.. στο θέμα της καταγγελίας που λες. θα σου πω από προσωπική

εμπειρία τις σκέψεις μου. Κατεβαίνω στο λιμάνι και παραλαμβάνω τα ψάρια μετά από 8 ώρες ταξίδι ανοίγω το φελιζόλ και βλέπω τα ψάρια σε ελάχιστο νερό, σε 2 σακούλες μονές, από θέμα οξυγόνου οι σακούλες με τα πατατάκια περισσότερο έχουν.. και το νερό γεμάτο από σκ@τό. Και μιλάμε για ψάρια τα οποία πήρα γιατί ο ίδιος άνθρωπος μου είχε κάνει λάθος τις αναλογίες f-m (οι πληρωμές κανονικότατα)

Οι σκέψεις μου με σειρά

1. να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω το ‘γιατί’ από παράπονο. Το κινητό κλειστό…
  2. να τα στείλω πίσω όπως ήρθαν, το επόμενο δρομολόγιο μετά από 12 ώρες.. τα ψάρια ήταν οριακά ζωντανά..
  3. να μπω εδώ κ από το μπινελίκι να λιώσω το keyboard (μιας κ έχει βήμα στο forum)
  4. να μην κάνω τίποτα

Διάλεξα να μην κάνω τίποτα, ίσως είμαι λάθος γιατί μπορεί να ακολουθήσουν κ άλλα θύματα αλλά ο χαρακτήρας μου δεν είναι για διαδικτιακά ξεκατινιάσματα.

Και είμαι σίγουρος ότι θα είχα άλλη αντιμετώπιση αν τα χρήματά μου τα έδινα στο χέρι και παραλάμβανα με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα παραπάνω για να καταλήξω στο ότι αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις και να μάθουμε να εκτιμούμε τον σωστό επαγγελματία που για να είναι σωστός και να μην μπει μέσα με τα μπούνια τρώει ένα αγγούρι ναααααααα!

Φιλικά

:hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: Πολυ παραπανω :bigemo_harabe_net-88:

Σπυρο εγω πουθενα δεν ειπα οτι ζουμε στην κοινονια των αγγελων.

Υπαρχουν κακοι επαγγελματιες ?Και βεβαια υπαρχουν.Αλλα βρισκω πολυ σκληρο,να βγεις εσυ η εγω τωρα ,και να πουμε δημοσιος,αυτο το μαγαζι εκανε αυτα η τα αλλα κακα και αντιεπαγγελματικα πραγματα.Και δεν το λεω γιατι θελω να υποστιριξω στα τυφλα οποινδηποτε επαγγελματια,αλλα γιατι εδω στην Ελλαδα συνεχιζουμε να νομιζουμε οτι ο ομφαλος της γης ειναι οι Δελφοι και εμεις ζουμε στο κεντρο της.Το λεω αυτο γιατι σε οποιοδηποτε αντιστοιχο τετοιο θεμα,παντα καποιο συγκρινουν τον Γερμανο επαγγελματια με τον Ελληνα,ξεχνοντας οτι ο μεν Γερμανος απευθηνετε ανεσα σε 80,000,000 εκατ. κοσμο και ο ελληνας ουτε σε 10,

Και να στο πω αλλιως,γιατι εσυ θα με καταλαβεις.

Πριν μια εβδομαδα πηρα απο τον Πυργο θερμομετρο με 5 ευρο,ενω στην Αθηνα εχει 2 και πιθανον στην Γερμανια 50 λεπτα.Και σου λεω εγω τωρα ,μην παρεις απο αυτον τον κλεφτη τιποτα ,και εσυ με ακους και δεν ψωνιζεις.Το αποτελεσμα?αυτος αν δεν αγορασουμε ολοι οι Σαντορινοι κατι ενυδρειακο απο αυτον,αυτος το μαγαζι δεν θα το κλεισει (γιατι δεν εχει και μεγαλη αναγκη :rasp:)αλλα δεν θα εχει και <<τμημα >> για ενυδρεια.Οποτε εσυ και εγω αν θα χρειαστουμε κατι εκτακτο τι κανουμε?

Η απαντηση ειναι η αποψη που στειριζω.

Και σε ξανα ερωτω,εσυ θα ξανα ψωνισεις απο αυτον?Θα το πεις και σε μενα με πμ,για να μην τον κραξουμε δημοσιος και θα παθει την ζημια που του αξιζει,αλλα οχι και να καταστραφει,το θεωρω υπερβολικο το ξεκατινιασμα δημοσια.

Και επειδη σεμενα μου αρεσει να εχω και προτασεις και οχι μονο μπλα μπλα,επανερχομαι στην προταση που ειχα κανει και παλαιοτερα,αλλα δεν την βρισκω τωρα,αν ξερει καποιος ας την βαλει παρακαλω.

Ειμαστε τοσοι νοματεοι εδω μεσα.αλοι καθημερινοι και αλλοι περιστασιακοι.Εχουμε και σχεδον ολα τα καλα μαγαζια που εχουν Βημα στο Aquα zoone.

Οοοοοοοοολα τα μελη αυτου του φορουμ να βγαλουμε μια καρτα συνδρομης με πχ 5 η 10 ευρο,και οταν κανουμε παραγγελιες σε αυτα τα μαγαζια να εχουμε μια σχετικη εκπτωση.Δηλ,με ενα σμπαρο δυο τριγωνια.Και τα 5 η 10 ευρο εμεις θα τα παρουμε πολλαπλασια πισω,αλλα και ο Admin μας θα εχει ενα εισοδημα για το φορουμ,που θα μπορουσαν να γινουν διαφοροι διαγωνισμοι η συγκεντρωσεις ,ειδικα για νεα παιδια.

Υ.Γ ελπιζω να μην ειναι ο δικος μου,περιμενω Πμ :)

Υ.Γ Δεν έχω σχέση με το εμπόριο είμαι υπαξιωματικος στο πολεμικό ναυτικό έχουν γίνει περικοπές στον μηστο μου της τάξεις τον 40% στηρίζω Ελληνικά μαγαζιά και θα συνεχίσω να το κάνω! Και όπως ήθελα κάποιες εργασίες για το σπίτι μου και πήρα Έλληνα να μου της κάνει!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...