ebenos 28 Μαίου 2012 #26 Share 28 Μαίου 2012 Το κοστος ενος προιοντος ,δεν ειναι μονο το προιον ,ουτε το βαρος ,ουτε η ποιοτητα,ουτε η θεση που ειναι το μαγαζι,ουτε το προσωπικο που αποσχολει,ουτε η εφορια,ουτε το ΤΕΒΕ,ουτε η απληστια,ουτε η διαρκεια της σεζον,ουτε η καιρικες συνθηκες,ουτε η πολοιτικες συνθηκες,ουτε απο ποιο προμηθευτη το περνει (θα μπορουσα για να μην σας κουραζω να σας πω αλλα 1000 ουτε), αλλα ολα μαζι αυτα που σας προανεφερα συντελουν στο κοστος ενος προιοντος. Οποτε πρεπει να καταληξουμε σε αυτο που ειπε ο Κωστης .Ελευθερη αγορα ειμαστε ,και αγοραζουμε απο εκει που μας συμφερει. Και επιτελους ας σταματησει αυτη η ποινικοποιηση του εμποριου ,που για ολα τα δεινα της χωρας φτενε η <<κλεφτες εμποροι>>,αυτο βολευει λιγους ,και οχι τους πολλους.Καθε μαγαζι ειναι ενα κυτταρο που προσφερει πραγματικα στην οικονομια.και εαν δεν παει καλα ,ο μονος που θα την πληρωσει ειναι ο μ@@@@@ς δηλ ο κακος ο απατεωνας ο κλεφτης μαγαζατορας. Οποτε ας στηριξουμε τα Ελληνικα μαγαζια ,γιατι αλλιως ειναι σαν να κοβουμε το κλαδι που καθομαστε. Δεν ειμαι ο καπιταλας αλλα ουτε ο λεφτας με το πουρο,ειμαι ενας εμπορος που παλευει απο 18 χρονον παιδι για την οικογενεια του.Και οποιος ερθει στην Σαντορινη να του δειξω το ενοικιο που πληρωνω,και θα καταλαβει πολυ καλα γιατι πρεπει εγω να πουλαω ποιο ακριβα απο την Αστυπαλαια που ειναι ενα τσιγαρο δρομος. Δεν θα εγραφα σε αυτο το θεμα οπως ξεκινισε,αλλα τωρα τελευταια παρατηρω οτι ανοιγουν πολλα θεματα για μαγαζια του χομπι μας ,και βγαινουν και λενε διφορα,και ασχετα.Ολα τα μαγαζια εχουν τα προβληματα τους,και εαν γραψουμε εδω και αλλου ,τα ποια μας πικραναν ,ολα τα μαγαζια της Ελλαδος θα τα αναφερουμε. Εγω θα προτεινα μονο αν καποιο μαγαζι ειναι απατεωνας,τοτε επωνυμα να βγουμε και να το καταγγειλουμε,αλλιως αν ειναι ακριβω,η καθυστερησε στην παραδοση κτλ,ειναι πτεσματακια,ψωνιζουμε απο αλλου και δεν παιζουμε με την τυχη αυτου του μαγαζιου. Δευτεριατικα ουφφφφφ. καλη σας μερα Να αγιάσει το στόμα σου ρε Βασίλαρα!!! Και εγώ ένας ακόμα απατεώνας έμπορος είμαι σαν και εσένα!!! Αμαν ποια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 28 Μαίου 2012 Author #27 Share 28 Μαίου 2012 καλησπερα και απο μενα και ειδικα στην κρητη . δεχομε ολες τις αποψεις και σιγουρα δεχομε οτι υπαρχουν λειτουργεικα εξοδα σε καθε καταστημα. η συζητηση περιοριστικε μονο στα ζωντανα ενω εγω μιλησα για τις διαφορες των τιμων τις ταξεως του ενος και δυο ευρω μεσα σε ενα μηνα την στιγμη που ολα εχουνε πεσει. δεν πηρα καμμια απαντηση! εγω δεν μιλησα ουτε για απατεωνες ουτε εθιξα καποιον. και το θεμα δεν ειναι το ενα και τα δυο ευρω αλλα η κοροιδια λογω τις αγαπης για το χομπι. αλλα μαλλον θα ακολουθησω την συμβουλη των δυο παραπανω εμπορων. θα κανω τελικα αγορα απο εκει που με συμφερει δηλ απο το εξωτερικο. και οσο για τα μεταφορικα εχω κανει αγορα απο εξω και γνωριζω για το shiping.δεν κατεβηκα απο το βουνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 28 Μαίου 2012 Author #28 Share 28 Μαίου 2012 ΥΓ. και βεβαια να στηριξουμε την ελληνικη αγορα αλλα και η ελληνικη αγορα να καταλαβει οτι υπαρχει μεγαλη κριση. και εμεις δουλευουμε απο 18χρ και εμεις εχουμε οικογενεια. γιαυτο το λογο ολα εχουν το τιμημα τους. ευχαριστω και καληνυχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 28 Μαίου 2012 #29 Share 28 Μαίου 2012 (edited) δεν ειναι κ τυχαιο που σε αλλο φορουμ κανουμε ομαδικη παραγγελια απο eshop του εξωτερικου.......................παραγγελια χωρις φπα, με εκπτωση 5% κ τιμες πολυ πιο συμφερουσες κ με τα μεταφορικα τι να πω...........να ναι καλα το deutche post κ ο γερμανος!!!!! Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2012 - buelligan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 28 Μαίου 2012 #30 Share 28 Μαίου 2012 Δεν καταλαβα ρε παληκαρια.... Να μας πιανουνε τον κ...ο και να λεμε κι ευχαριστω δηλαδη;;;; Μα και φυσικα ελευθερη αγορα εχουμε και ψωνιζουμε απο οπου μας συμφερει και αυτο ειπαμε ... Δεν μιλησε κανεις για απατεωνες ουτε για κλεφτες ....Εγω εφερα παραδειγματα που μου μου ετυχαν στην Ελληνικη αγορα και μονο αυτο. Εσεις που εχετε καταστηματα και ειστε εμποροι γιατι αρπαξατε φωτια;;;Επειδη δεν στηριζω την Ελληνικη αγορα;;;; Αυτη με στηριζει;;; πως;;;;πουλωντας ο καθενας οτι θελει οπως θελει και οσο θελει;;;;οκ το σεβομαι, δεν μου αρεσει και ψαχνω αλλου... Βασιλη...μιλησες για οικονομια...ποια οικονομια;;;;; Επισης εχω θεσει ερωτηματα το οποιο δεν απαντηθηκαν... και να σας πω και κατι αλλο σε εσας που ειστε εμποροι;;;;;; Εγω ειμαι οικοδομος Το μεγαλυτερο χτυπημα αυτη την στιγμη στην Ελλαδα το εχει υποστει ο κλαδος ο δικος μας. Για να επιβιωσουμε και να κανουμε κανα μεροκαματο ξερετε τι καναμε;;;;; Ριξαμε τις τιμες μας στον πατο για να δουλεψουμε και να ζησουμε... οποιος καταλαβε τι ενοω καταλαβε........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
like 28 Μαίου 2012 #31 Share 28 Μαίου 2012 Σωστός και μάλιστα επειδη είμαι και γω στη οικοδομή να πω ένα καλο παράδειγμα αυτοί που ριξαν τις τιμές στον πάτο όπως είπε και ο kostaszoidos έχουν δουλεια οι υπόλοιποι που δίνουν τιμές στα ύψη κάθονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 29 Μαίου 2012 #32 Share 29 Μαίου 2012 Παιδιά ο Γερμανός και ο Κάθε Γερμανός δεν είναι στην κατάσταση που είναι τα Ελληνικά μαγαζιά αυτή την στιγμή δεν έχει το φ.π.α και όλα τα αλλά στα ύψη! Οκ συμφωνώ ότι μπορεί να είναι ποιο ακριβά εδώ όπως είναι η βενζίνη και πολλά αλλά! Αλλά να είστε σίγουρη ότι το κέρδος που έχουν εδώ τα περισσότερα μαγαζιά είναι μηδενικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 29 Μαίου 2012 #33 Share 29 Μαίου 2012 Υ.Γ Δεν έχω σχέση με το εμπόριο είμαι υπαξιωματικος στο πολεμικό ναυτικό έχουν γίνει περικοπές στον μηστο μου της τάξεις τον 40% στηρίζω Ελληνικά μαγαζιά και θα συνεχίσω να το κάνω! Και όπως ήθελα κάποιες εργασίες για το σπίτι μου και πήρα Έλληνα να μου της κάνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 29 Μαίου 2012 #34 Share 29 Μαίου 2012 Το φαινόμενο της υπερτιμολόγισης είναι παντού σε αυτό το χόμπι. Ίσως το να διατειρείς ψάρια θεωρείται πολυτέλεια και βαράνε τα προιόντα. Εγώ όταν ξεκίνησα το χόμπι πικράθηκα πολύ με αυτά που έβλεπα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες κυριολεκτικά. Για παράδειγμα τύρφη, σφουγγάρια για φίλτρά, υπερχείλιση, σκούπες βυθού όλα πάρα πολυ ακριβά επειδή είναι για χρήση ενυδρείου. Δεν νομίζω φταίνε οι μαγαζάτορες για τις τιμές των εταιριών που είναι τόσο ψηλά. Προσωπικά κινούμε σε λύσεις DIY (όταν υπάρχει χρόνος) ή κινέζικα τα οποία μέχρι στιγμής (3-4 χρόνια) δεν με έχουν απογοητέυση. Τώρα αν ένας καταστηματάρχης αναιβάσει την τιμή υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίες κ μάλιστα www πορτοκαλίες!!! Εκει που φταίνε οι καταστηματάρχες είναι που αφήνουν τον μεσάζοντα να κάνει ότι θέλει και μετακυλίουν το κόστος στον πελάτη αντι να προσπαθήσουν να το παλέψουν, εκεί ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να συντηρεί τέτοιους καταστηματάρχες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 29 Μαίου 2012 #35 Share 29 Μαίου 2012 Παιδιά άμα όλοι αρχίσουμε και ρίχνουμε και ρίχνουμε άκυρο στα δικά μας μαγαζιά τότε όταν κάποιος θα θέλει κάτι απλό από ένα μαγαζί αυτό το κάτι δεν θα υπάρχει για δεν θα έχει χρήματα ο μαγαζάτορας να το φέρει η δεν θα το έχει γιατί δεν θα υπάρχει ζήτηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 29 Μαίου 2012 #36 Share 29 Μαίου 2012 Δεν καταλαβα ρε παληκαρια.... Να μας πιανουνε τον κ...ο και να λεμε κι ευχαριστω δηλαδη;;;; Μα και φυσικα ελευθερη αγορα εχουμε και ψωνιζουμε απο οπου μας συμφερει και αυτο ειπαμε ... Δεν μιλησε κανεις για απατεωνες ουτε για κλεφτες ....Εγω εφερα παραδειγματα που μου μου ετυχαν στην Ελληνικη αγορα και μονο αυτο. Εσεις που εχετε καταστηματα και ειστε εμποροι γιατι αρπαξατε φωτια;;;Επειδη δεν στηριζω την Ελληνικη αγορα;;;; Αυτη με στηριζει;;; πως;;;;πουλωντας ο καθενας οτι θελει οπως θελει και οσο θελει;;;;οκ το σεβομαι, δεν μου αρεσει και ψαχνω αλλου... Βασιλη...μιλησες για οικονομια...ποια οικονομια;;;;; Επισης εχω θεσει ερωτηματα το οποιο δεν απαντηθηκαν... και να σας πω και κατι αλλο σε εσας που ειστε εμποροι;;;;;; Εγω ειμαι οικοδομος Το μεγαλυτερο χτυπημα αυτη την στιγμη στην Ελλαδα το εχει υποστει ο κλαδος ο δικος μας. Για να επιβιωσουμε και να κανουμε κανα μεροκαματο ξερετε τι καναμε;;;;; Ριξαμε τις τιμες μας στον πατο για να δουλεψουμε και να ζησουμε... οποιος καταλαβε τι ενοω καταλαβε........ σε νοιωθω συναδελφε.οπως τα λες ειναι.παντως εχω παρατηρησει οτι οτιδηποτε αφορα <<χομπυ>> οι τιμες στα προιοντα ειναι υπερ του δεοντος αλμυρες. σου λεει ο αλλος<< θες δυνατη μουσικη στο αυτοκινητο?θα πληρωσεις>>,<<θες ψαρια στο σαλονι σου?θα πληρωσεις>>κ.ο.κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 29 Μαίου 2012 Author #37 Share 29 Μαίου 2012 καλησπερα σε ολους τους φιλους. εγω ειμαι εκπαιδευτης οδηγων. οταν σχεδον διπλασιαστικε η τιμη της βενζινης δεν μετακυλησα την αυξηση στους πελατες ουτε οταν ανεβηκε ο φπα απλα τα καταπια για να εχω δουλεια χωρια που η ολικη τιμη εχει πεσει κατα πολυ. πως γινετε στα χομπυ και ειδικα στα ψαρια να μην εχει πεσει ουτε ενα ευρο προς τα κατω αλλα να υπαρχουν και αυξησεις. το ξαναλεω θελω να στηριζω την ελληνικη αγορα αλλα να με στηριζει και αυτη. και οχι να λενε οταν μπαινω στο μαγαζι ( καλως το μα..κα ). λυπαμε κυριοι εσεις μας εχετε ωθησει προς αυτη την κατευθυνση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Μαίου 2012 #38 Share 29 Μαίου 2012 Δεν καταλαβα ρε παληκαρια.... Να μας πιανουνε τον κ...ο και να λεμε κι ευχαριστω δηλαδη;;;; Μα και φυσικα ελευθερη αγορα εχουμε και ψωνιζουμε απο οπου μας συμφερει και αυτο ειπαμε ... Δεν μιλησε κανεις για απατεωνες ουτε για κλεφτες ....Εγω εφερα παραδειγματα που μου μου ετυχαν στην Ελληνικη αγορα και μονο αυτο. Εσεις που εχετε καταστηματα και ειστε εμποροι γιατι αρπαξατε φωτια;;;Επειδη δεν στηριζω την Ελληνικη αγορα;;;; Αυτη με στηριζει;;; πως;;;;πουλωντας ο καθενας οτι θελει οπως θελει και οσο θελει;;;;οκ το σεβομαι, δεν μου αρεσει και ψαχνω αλλου... Βασιλη...μιλησες για οικονομια...ποια οικονομια;;;;; Επισης εχω θεσει ερωτηματα το οποιο δεν απαντηθηκαν... και να σας πω και κατι αλλο σε εσας που ειστε εμποροι;;;;;; Εγω ειμαι οικοδομος Το μεγαλυτερο χτυπημα αυτη την στιγμη στην Ελλαδα το εχει υποστει ο κλαδος ο δικος μας. Για να επιβιωσουμε και να κανουμε κανα μεροκαματο ξερετε τι καναμε;;;;; Ριξαμε τις τιμες μας στον πατο για να δουλεψουμε και να ζησουμε... οποιος καταλαβε τι ενοω καταλαβε........ Κάτσε ρε Ζοιδε γιατί μας έχεις βγει πολύ επαναστάτης! Κανένας δεν είπε ότι είναι σωστή η αισχροκέρδεια και κανένας δεν είπε να κάθεσαι να σου τον πιάνουν αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι για να διατηρηθεί ένα μαγαζί που εσύ σαν χομπιστας η σαν οικοδόμος θέλεις να το βρεις ανοιχτώ και να εξυπηρετηθείς υποχρεώνετε να προσάρμοση της τιμές του διαφορετικά από ένα γερμανικό κατάστημα που τα λειτουργικά του έξοδα είναι στο ένα τρίτο από αυτά της Ελλάδας και ακόμα περισσότερο από ένα ηλεκτρονικό απρόσωπο και με μηδενικά λειτουργικά έξοδα κατάστημα! Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να βάζουμε σε ένα καζάνι που βράζει αυτούς που πραγματικά αισχροκερδούν με αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν την επιχείρηση τους ανοιχτή για δικό τους όφελος ασφαλώς αρχικά αλλά και για την πολύτιμη στήριξη της οικονομίας μας σαν χώρα! Όσο για τον κλάδο σου όπου και αναφέρεσαι θα σου πω ότι εσύ σαν οικοδόμος σήμερα μπορεί να μην έχεις δουλεία αλλά δεν έχεις και κανενός είδους λειτουργικά έξοδα ενώ εγώ αντίστοιχα που έχω ένα τεχνικό κατάστημα και απευθύνομαι σε όλους εσάς τους οικοδόμους, μαραγκούς, μπογιατζήδες κτλ και έχω επενδύσει σε αυτή την επιχείρηση μερικές χιλιάδες ευρώ και είμαι ανοιχτός μπαίνω μέσα κάθε μέρα με τα τσαρούχια μιας και εγώ εξαρτώμαι άμεσα από την οικοδομή που πλήγεται όπως και εσύ! Κλείνοντας λοιπόν θα πω ότι όλοι εμείς θα πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά μαγαζιά που αυτή την στιγμή υποφέρουν και όχι να κατακρίνουμε την διαφορά των 2-3-4 ευρώ που πιθανών να βρούμε παραέξω γιατί φαί να φάμε θα μας δώσει ο Έλληνας και όχι ο Γερμανός που προσπαθούμε να τον βάλουμε στο σπίτι μας! Αυτά και καλό βράδυ! Φιλικά Νίκος Ορτεντζατος… ένας ακόμα απατεώνας Έλληνας έμπορος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 29 Μαίου 2012 #39 Share 29 Μαίου 2012 δεν πιστευω οτι φταίνε μόνο η έμποροι εκ πείρας πλέον στην αρχή ναι με σφαξανε αλλα έμαθα πάω βλέπω την τιμή και άμα μου αρέσει το περνω αλλιώς τα κουβαδακια μου και σε άλλη παραλία δε λέω υπάρχουν μαγαζια που ψάχνουν για θύματα αλλα και αυτα ξυπνάνε η κρίση βλέπεις μας εχει οδηγήσει σε αυτή την ατέλειωτη συζήτηση και μόνο καλο κάνει! ναι έχω πάρει απο το eBay και είμαι ευχαριστημένος αλλα υπήρχε μεγάλη διάφορα τιμής.. σαν βάσει ψωνίζω πλέον μόνο απο ένα μαγαζί είμαι πολυ ευχαριστημένος διότι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ μου κάνει έκπτωση και φυσικά θα συνεχίσω να το στηρίζω! νομίζω οτι έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι αλλα πριν απορυψουμε ένα μαγαζι καλο είναι να του πούμε ΄φίλε είσαι ακριβός΄ και κάτι ακόμα όταν ένας μαγαζάτορας σε βλέπει συνέχεια στο μαγαζι του θα κόψει και κάτι... αν δεν το κάνει πάμε για αλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 29 Μαίου 2012 #40 Share 29 Μαίου 2012 Απλά και μόνο σκεφτείτε ότι αν αγοράσεις το Χ φίλτρο από το τάδε πετσοπ, ο πετσοπάς θα έχει λεφτά πχ να κάνει κάτι μερεμέτια στο σπίτι του. ΤΣΑΚ δουλειά ο οικοδόμος.. ο οικοδόμος έχει ένα ανιψάκι που γιορτάζει.. με τα λεφτά από τα μερεμέτια θα του πάρει δώρο μια μπλούζα... λεφτά ο "ρουχέμπορας".. θα έρθει μετά σε σένα που πουλάς το Ψ προιόν, ξανά τα λεφτά σε σένα θα πάνε.. γαμώτο είναι τόσο απλό... και 1000 ευρώ να κάνει ένα φίλτρο απ το πετσοπ, πάλι 1000 θα ρθουν σε σένα.. (πολύ απλοικά) βέβαια αυτό στην ουσία δε στέκει γιατί ΕΝΑΣ να χαλάσει την αλυσίδα, πάει όλος ο κύκλος.. και δεν είναι μόνο ένας.. γιαυτό πρέπει να στηρίζουμε ΟΛΟΙ τα ελληνικά μαγαζιά υπάρχει και μια παρόμοια ιστορία με ένα πενηντάρικο που γυρνάει από χέρι σε χέρι.. ξενοδόχου, ιερόδουλης, χασάπη κτλ αλλά δε το βρίσκω τώρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 29 Μαίου 2012 #41 Share 29 Μαίου 2012 ok με τα ελληνικα μαγαζια ή ελληνικα eshop ............. το θεμα ειναι οταν δεν τα χεις πολυ απλα δεν τα χαλας! οταν τα χεις κ σου περρισευεουν τα χαλας κ με το παραπανω................οποτε αλλο το να αλλο τ αλλο!! κ εγω δεν θα αγοραζα 1 αντιχλωριο απο ενα γερμανικο μαγαζι αλλα .............ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα!!!!!.........κ στο κατω κατω θα κανω το παν να κρατησω το χομπι αν κ απο τον νοεμβριο θα μαι ανεργος!!!!!.........τουρισμος βλεπετε! ο νοων νοειτω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 30 Μαίου 2012 #42 Share 30 Μαίου 2012 (edited) Παιδια ο καθενας εχει τα δικια του δεν λεω και ο εμπορος και ο πελατης.Να στηριξουμε τα ελληνικα μαγαζια οκ και εγω μεσα αλλα να στηριζουν και αυτα τον καταναλωτη.Ειδικα στον συγκεκριμενο χωρο.Μην ξεχνατε πως κανουμε χομπυ.Χομπυ.Δεν ειναι θεμα επιβιωσης μας αρεσει απλα και το κανουμε απο το υστερημα μας αλλα και αν αυριο το πρωι μας παρουν τα ενυδρεια δεν θα πεθανουμε κιολας.Αυτο πολλοι μαγαζατορες δεν το εχουν υποψην τους.Νομιζουν και βλεπουν τους ενυδρειαδες σαν καποιου ειδους "πρεζακια" συγνωμη για την εκφραση που βρεξει χιονισει θα κανουν ενυδρειο.Δεν ειναι ετσι.Καταλαβαινω πως ενα μαγαζι σε καποιο ποιο κεντρικο σημειο αναλογα και με το τι λειτουργικα εξοδα και ολα τα γυρω γυρω (μην τα αναλυσουμε ολα τα εχουμε χιλιοπει) προφανως εχει παραπανω εξοδα απο ενα μαγαζιι που ειναι σε ενα στενακι στην μεση του πουθενα.ΑΛΛΑ εχει και παραπανω εσοδα αλλιως γιατι να μπει καποιος στον κοπο να κανεις μαγαζι στην Βουλιαγμενης(λεμε τωρα) και να μην παει σε ενα τυχαιο στενακι χωρις καν ενοικιο να αγορασει το μαγαζι του?Επισης αν και τωρα εχει ελαττωθει αρκετα μου την σπαει οταν μπαινω σε ενα καταστημα και ο καταστηματαρχης κοιταει να με φορτωσει 1651415 αχρηστα πραγματα προκειμενου να τα αρπαξει και απο εκει και περα ας μην με ξαναδει και ποτε.Γιατι για μενα αυτη η νοοτροπια επικρατει κυριως στον χωρο του ενυδρειου και κυριως απεναντι στους νεους χομπυστες.Προτιμαει να σε ΓΔΥΣΕΙ μια και εξω και ας μην σε ξαναδει ποτε, και μετα κλαιγετε οτι δεν εχει δουλεια.Φυσικα φιλε μου δεν εχεις δουλεια γιατι ο μακακας ξυπνησε.Πλεον υπαρχει το ιντερνετ.Τερμα οι εποχες που πουλαγες τα ψαρια με κερδος 350-400% (και το ξερω απο μεσα αυτο δεν ειναι τυχαιος ο αριθμος).Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις.Χαρακτηριστικο παραδειγμα οπου μου αναψαν τα λαμπακια ηταν πριν περιπου ενα χρονο οπου εψαχνα να αγορασω ενα fluval g6 και θα μιλησω με ονοματα και αν νομιζει καποιος οτι τον προσβαλω ας τα σβησει.Αφου λοιπον ξυπναω ενα πρωι και αρχιζω να κανω ερευνα αγορας και το που θα βρω το φιλτρο φθηνοτερα τυχαινει και περνω τηλεφωνο στο Cosmozoo στον Πειραια μιας και ειμαι σχετικα κοντα.ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ομως μου ειχαν ζητησει απο 350ευρο (ιντερνετικο καταστημα) μεχρι 370 σε μια ΤΡΥΠΑ στην ανω Γλυφαδα(και δεν το λεω για να προσβαλω τον καταστηματαρχη ισα ισα μου μιλησε πολυ ομορφα το λεω περι λειτουργικων εξοδων που λεγαμε πριν).Αφου λοιπον το σηκωνει το τηλ ενας κυριος του λεω τι ψαχνω μου λεει μισο να δω τον καταλογο.Τιμη?430!!!!!!.Ευλογα λοιπον και εγω του ειπα γιατι δεν μιλαγαμε για μια διαφορα 10-15 ευρο μιλαγαμε για 60 ευρο.Οτι το φιλτρο το εχω βρει ηδη σε αλλα καταστηματα απο 450-470 ευρο και μηπως ο καταλαγος που κοιταει ειναι με παλιες τιμες ή τελος παντων κατι δεν ειδε καλα.Απαντηση?Ε αφου το εχεις βρει ποιο φθηνα τι περνεις εμενα τηλ?και μου το εκλεισε στην μαπα.Δεν θα σταθω στο αν θα στηριξω ξανα το συγκεκριμενο καταστημα απο οπου ψωνιζα χρονια αλλα ειδη κυριως για τα chinchilla μου.Θα σταθω ομως στο οτι ο τυπος εν μεσω κρισης αλλα και να μην υπηρχε παλι δεν δικαιολογει την συμπεριφορα του μου εκλεισε το την ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ και με υφος.Αυτο παει να πει πως δεν εχει αναγκη το συγκεκριμενο καταστημα απο πελατες εχει ηδη αρκετους για να μιλαει και να συμπεριφερετε ετσι.Βρητε μου ΕΝΑΝ λογο να μην ψωνιζω λοιπον απο ebay και Γερμανια και ιντερνετικα καταστηματα οταν βλεπω τετοιες συμπεριφορες συχνα πυκνα και οχι μονο σε ενα καταστημα σε πολλα για να μην το ανοιξω και γινει της Κορεας με αυτα που εχω δει.Αν ο Ελληνας ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ να καταλαβει τι ειναι εμποριο πρωτων αναγκων και τι ειναι εμποριο σε χομπυ εμενα προσωπικα σκασιλα μου μεγαλη.Να το κλεισει το #$^$%^ του και στο καλο και να μας γραφει.Αν δεν μπορει ο ελληνας να γινει σωστος εμπορος και κοιταει παντα να ειναι το λαμογιο στην Π----στια και στη ζουλα να κονομισει με οποιον τροπο βρει.Ας ερθει ο Γερμανος.Δεν με ενδιαφερει ποιος τα πουλαει αρκει να κανει καλα την δουλεια του και να μενω ευχαριστημενος.Και αν ειστε σιγουροι οτι ο καταστηματαρχης που κανει σωστα την δουλεια του,που δεν λεει παπατζες για να πουλησει,που δεν πουλαει σαβουρα,που δεν μπαινει μεσα ο πελατης και απο μεσα του λεει καλος τον μακακα.Τοτε αυτος θα εχει δουλεια και θα ζησει.Οι υπολοιποι?Για μενα προσωπικα?Δεν αξιζουν και δεν θα επιβιωσουν και ετσι ηταν ειναι και θα ειναι απλα τωρα κλεινουν ποιο γρηγορα λογο κρισης.Και δεν θα σταθω στο τι γινεται σε οικοδομες σουπερ μαρκετ μαγαζια με ρουχα και τα σχετικα.Δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με πετ σοπ.Το ενα ειναι χομπυ το αλλο ειναι αναγκη.Δεν νομιζω κανεις να ζησει σε σπηλια ουτε να κυκλοφωρει γυμνος(τουλαχιστον τον χειμωνα).Οταν θα καταλαβει πλεον ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ πως οι καιροι εινια δυσκολοι τα λεφτα με την σεσουλα τελιωσαν και αποφασησει να γινει ανταγωνιστικος και σωστος το ξανασυζηταμε. Έγινε επεξεργασία 30 Μαίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 30 Μαίου 2012 #43 Share 30 Μαίου 2012 (edited) 350-370 ηθελα να πω ποιο πανω αλλα εκανα λαθος και τωρα δεν με αφηνει να επεξεργαστω το μνμ αν μπορει καποιος ας το διορθωσει παρακαλω Έγινε επεξεργασία 30 Μαίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 30 Μαίου 2012 #44 Share 30 Μαίου 2012 Κάτσε ρε Ζοιδε γιατί μας έχεις βγει πολύ επαναστάτης! Κανένας δεν είπε ότι είναι σωστή η αισχροκέρδεια και κανένας δεν είπε να κάθεσαι να σου τον πιάνουν αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι για να διατηρηθεί ένα μαγαζί που εσύ σαν χομπιστας η σαν οικοδόμος θέλεις να το βρεις ανοιχτώ και να εξυπηρετηθείς υποχρεώνετε να προσάρμοση της τιμές του διαφορετικά από ένα γερμανικό κατάστημα που τα λειτουργικά του έξοδα είναι στο ένα τρίτο από αυτά της Ελλάδας και ακόμα περισσότερο από ένα ηλεκτρονικό απρόσωπο και με μηδενικά λειτουργικά έξοδα κατάστημα! Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να βάζουμε σε ένα καζάνι που βράζει αυτούς που πραγματικά αισχροκερδούν με αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν την επιχείρηση τους ανοιχτή για δικό τους όφελος ασφαλώς αρχικά αλλά και για την πολύτιμη στήριξη της οικονομίας μας σαν χώρα! Όσο για τον κλάδο σου όπου και αναφέρεσαι θα σου πω ότι εσύ σαν οικοδόμος σήμερα μπορεί να μην έχεις δουλεία αλλά δεν έχεις και κανενός είδους λειτουργικά έξοδα ενώ εγώ αντίστοιχα που έχω ένα τεχνικό κατάστημα και απευθύνομαι σε όλους εσάς τους οικοδόμους, μαραγκούς, μπογιατζήδες κτλ και έχω επενδύσει σε αυτή την επιχείρηση μερικές χιλιάδες ευρώ και είμαι ανοιχτός μπαίνω μέσα κάθε μέρα με τα τσαρούχια μιας και εγώ εξαρτώμαι άμεσα από την οικοδομή που πλήγεται όπως και εσύ! Κλείνοντας λοιπόν θα πω ότι όλοι εμείς θα πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά μαγαζιά που αυτή την στιγμή υποφέρουν και όχι να κατακρίνουμε την διαφορά των 2-3-4 ευρώ που πιθανών να βρούμε παραέξω γιατί φαί να φάμε θα μας δώσει ο Έλληνας και όχι ο Γερμανός που προσπαθούμε να τον βάλουμε στο σπίτι μας! Αυτά και καλό βράδυ! Φιλικά Νίκος Ορτεντζατος… ένας ακόμα απατεώνας Έλληνας έμπορος!!! Ακου Νικο.. Δεν βγηκα ουτε τον επαναστατη να παριστανω ουτε και ειμαι.. Απλα την αγανακτηση μου βγαζω προς ορισμενους μαγαζατορες που κανουν διαφορα.......και μας περνανε για μα....ες. Ακου τωρα και αυτα που θες να ακουσεις... Για πες μου ρε Νικολα ενα μαγαζι του εξωτερικου τι δεν πληρωνει απο αυτα που πληρωνεις εσυ και εχει το ενα τριτο λειτουργικα εξοδα απο τα δικα μας;;;;; ρευμα;;ενοικιο;;ασφαλεια;;εφορια;;εμπορευματα;;τι;;;;;; Δεν ευσταθει το παραδειγμα που εθεσες αναμεσα σε εμενα και σε εσενα και μην το συνεχισεις... Εγω ειμαι φιλε μου ειμαι υπαλληλος κι εσυ ελευθερος επαγγελματιας..τεραστια διαφορα... Τελος παντων εδω δεν θα μπω στην διαδικασια να κανω αναλυση ποιος βγαζει περισσοτερα και ποιος εχει τα περισσοτερα εξοδα. Δεν με ενδιαφερει στην τελικη... Αυτο που με ενδιαφερει εμενα σαν καταναλωτη ειναι αυτο που βλεπω στο ραφι αν με συμφερει ή οχι, Αν οχι, οπως προαναφερθηκε ελευθερη αγορα εχουμε και παμε οπου θελουμε. Τωρα αν αυτο ειναι Ελληνικο μαγαζι ή Γερμανικο ή ιντερνερτικο αν με καλυπτει ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Μαίου 2012 #45 Share 30 Μαίου 2012 παιδια δεν χρειαζονται κανενος ειδους αντιπαραθεσεις.επισης εχω την αισθηση πως το θεμα εχει πλατιασει υπερβολικα. ξεκινησε απο ενα παραπονο και πλεον συζηταμε για μαγαζια vs καταναλωτων.και αυτο δεν ειναι ωραιο.ο ενας πρεπει να στηριζει τον αλλο,και αν κατι τετοιο δεν συμβαινει,δημοκρατικα μπορουμε να στραφουμε σε αλλον.τοσο απλα. ολοι εχουν το δικιο τους.η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. μην μας φερετε στην δυσκολη θεση να κλειδωθει. σας ευχαριστω για την κατανοηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Μαίου 2012 #46 Share 30 Μαίου 2012 Ακου Νικο.. Δεν βγηκα ουτε τον επαναστατη να παριστανω ουτε και ειμαι.. Απλα την αγανακτηση μου βγαζω προς ορισμενους μαγαζατορες που κανουν διαφορα.......και μας περνανε για μα....ες. Ακου τωρα και αυτα που θες να ακουσεις... Για πες μου ρε Νικολα ενα μαγαζι του εξωτερικου τι δεν πληρωνει απο αυτα που πληρωνεις εσυ και εχει το ενα τριτο λειτουργικα εξοδα απο τα δικα μας;;;;; ρευμα;;ενοικιο;;ασφαλεια;;εφορια;;εμπορευματα;;τι;;;;;; Δεν ευσταθει το παραδειγμα που εθεσες αναμεσα σε εμενα και σε εσενα και μην το συνεχισεις... Εγω ειμαι φιλε μου ειμαι υπαλληλος κι εσυ ελευθερος επαγγελματιας..τεραστια διαφορα... Τελος παντων εδω δεν θα μπω στην διαδικασια να κανω αναλυση ποιος βγαζει περισσοτερα και ποιος εχει τα περισσοτερα εξοδα. Δεν με ενδιαφερει στην τελικη... Αυτο που με ενδιαφερει εμενα σαν καταναλωτη ειναι αυτο που βλεπω στο ραφι αν με συμφερει ή οχι, Αν οχι, οπως προαναφερθηκε ελευθερη αγορα εχουμε και παμε οπου θελουμε. Τωρα αν αυτο ειναι Ελληνικο μαγαζι ή Γερμανικο ή ιντερνερτικο αν με καλυπτει ολα καλα. Επειδή δεν θέλω να ανοίξω καμιά προσωπική διαμάχη μαζί σου γιατί δεν έχω κάτι μαζί σου θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ στα ερωτήματα σου και αν θέλεις τα ασπάζεσαι, αν πάλι όχι δεν τρέχει τίποτα! Αρχικά θα ήθελα να σου τονίσω ότι δεν συμμετείχα σε αυτόν τον διάλογο γιατί περιμένω να ακούσω κάτι από σένα η από κάποιον άλλον αλλά επειδή κουραστικα να θεωρείτε όλους εμάς με τα μαγαζιά καπιταλες, με τρελό χρήμα και απατεώνες που κλέβουμε τον απλό εργαζόμενο πολίτη! Στο ερώτημα σου για το αν εγώ πληρώνω τα ίδια με ένα μαγαζί του εξωτερικού θα σου πω ότι σαν πάγια (ενοικια,εφορια,ασφαλεια, κτλ) μπορεί να είναι τα ίδια αλλά για παράδειγμα 23% φπα δεν έχει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να μην μιλήσω για τα υπέρογκα ποσά ενοικίων που πληρώνουμε εδώ στην Ελλάδα και γιαυτο το δυσβάστακτο τεβε που στην τελική δεν θα πάρουμε ούτε καν σύνταξη! Για να μην μιλήσουμε για τα μηδενικά έξοδα των ηλεκτρονικών καταστημάτων! Όσο για το ότι εσύ είσαι απλά υπάλληλος και εγώ ο μάγκας ο ελεύθερος επαγγελματίας (μαγαζάτορας) συμφωνώ ότι υπάρχει τεράστια διαφορά γιατί εγώ κουβαλαω στην πλάτη μου και καμιά 300αρια χιλιάδες ευρώ δάνεια και άλλα τόσα χρωστούμενα από αυτούς που έφτιαχναν τα σπίτια τους πάνω από την πλάτη την δικια μου για να ακολουθησω την πορεία που κάποτε είχε η αγορά και τώρα δεν έχω να τα πληρώσω οπότε φίλε μου σε αυτό τον τομέα είμαστε όλοι ίδιοι για να μην σου πω ότι εσύ είσαι και καλύτερος! Επειδή δεν έχω καμιά διάθεση να συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σου το τελευταίο που θέλω να πω και σταματώ εδώ την κουβέντα είναι ότι πρέπει όλοι εσείς να βγάλετε της παρωπίδες που φοράτε και να κοιτάξετε λίγο παραπέρα χωρείς να κατηγορείτε τα μαγαζιά που προσπαθούν να κρατήσουν την οικονομία της Ελλάδος ενεργή για να μην καταντήσουμε Σομαλία!!! Καλό βραδυ σε όλους!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 30 Μαίου 2012 #47 Share 30 Μαίου 2012 Επειδή δεν θέλω να ανοίξω καμιά προσωπική διαμάχη μαζί σου γιατί δεν έχω κάτι μαζί σου θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ στα ερωτήματα σου και αν θέλεις τα ασπάζεσαι, αν πάλι όχι δεν τρέχει τίποτα! Αρχικά θα ήθελα να σου τονίσω ότι δεν συμμετείχα σε αυτόν τον διάλογο γιατί περιμένω να ακούσω κάτι από σένα η από κάποιον άλλον αλλά επειδή κουραστικα να θεωρείτε όλους εμάς με τα μαγαζιά καπιταλες, με τρελό χρήμα και απατεώνες που κλέβουμε τον απλό εργαζόμενο πολίτη! Στο ερώτημα σου για το αν εγώ πληρώνω τα ίδια με ένα μαγαζί του εξωτερικού θα σου πω ότι σαν πάγια (ενοικια,εφορια,ασφαλεια, κτλ) μπορεί να είναι τα ίδια αλλά για παράδειγμα 23% φπα δεν έχει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να μην μιλήσω για τα υπέρογκα ποσά ενοικίων που πληρώνουμε εδώ στην Ελλάδα και γιαυτο το δυσβάστακτο τεβε που στην τελική δεν θα πάρουμε ούτε καν σύνταξη! Για να μην μιλήσουμε για τα μηδενικά έξοδα των ηλεκτρονικών καταστημάτων! Όσο για το ότι εσύ είσαι απλά υπάλληλος και εγώ ο μάγκας ο ελεύθερος επαγγελματίας (μαγαζάτορας) συμφωνώ ότι υπάρχει τεράστια διαφορά γιατί εγώ κουβαλαω στην πλάτη μου και καμιά 300αρια χιλιάδες ευρώ δάνεια και άλλα τόσα χρωστούμενα από αυτούς που έφτιαχναν τα σπίτια τους πάνω από την πλάτη την δικια μου για να ακολουθησω την πορεία που κάποτε είχε η αγορά και τώρα δεν έχω να τα πληρώσω οπότε φίλε μου σε αυτό τον τομέα είμαστε όλοι ίδιοι για να μην σου πω ότι εσύ είσαι και καλύτερος! Επειδή δεν έχω καμιά διάθεση να συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σου το τελευταίο που θέλω να πω και σταματώ εδώ την κουβέντα είναι ότι πρέπει όλοι εσείς να βγάλετε της παρωπίδες που φοράτε και να κοιτάξετε λίγο παραπέρα χωρείς να κατηγορείτε τα μαγαζιά που προσπαθούν να κρατήσουν την οικονομία της Ελλάδος ενεργή για να μην καταντήσουμε Σομαλία!!! Καλό βραδυ σε όλους!!!! Οκ κι απο μενα δεν το συνεχιζω δεν εχει νοημα ,ουτε κι εγω εχω κατι μαζι σου, και ουτε επιθυμω αντιπαραθεσεις... και τελος οφειλω να σεβαστω και τον Κωστα(klaz)σε αυτο που ειπε. Καλο βραδυ κι απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 30 Μαίου 2012 #48 Share 30 Μαίου 2012 ρε παιδια παντα παμε στα ακρα ο κακος μαγαζατορας ο κακος πελατης κτλ υπαρχει και η μεση!!σωστη καταναλωτες που ξερουν τι θελουν και σωστη μαγαζατορες που δεν εκμεταλευονται και δεν φορτωνουν τους πελατες με ενα καρο μ..........ες πριν το φορουμ αγορασα απο ενα petshop μια anubia και με φορτωσε με υγρα λιπασματα και ταμπλετες βυθου γιατι μου ειπε οτι ηταν απαραίτητα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 30 Μαίου 2012 Author #49 Share 30 Μαίου 2012 καλησπερα και παλι. οπως ειπε και ο klaz εγω ενα παραπονο εκανα και δεν περιμενα να παρει τετοια τροπη το θεμα. περιμενα απο τους εμπορους να αγγαλιασουν το θεμα και να βγουν να πουν ( μαζι σας ειμαστε παιδια θα κανουμε οτι μπορουμε και για τις τιμες και για να μεινει ζωντανο το χομπι ) και οχι αυτη την επιθεση. δεν θα ξανααναφερθω στο θεμα. οποιος καταλαβε-καταλαβε. ευχαριστω ολους για την ανταποκριση. καλυνηχτα φιλικα γιωργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
like 30 Μαίου 2012 #50 Share 30 Μαίου 2012 Έχει δίκιο ο klaz το παράπονο έγινε οι απόψεις και τα παραπάνω δόθηκαν λογικά για αυτούς που έγινε το παράπονο πήραν το μυνημα τους και τελείωσε τόσο απλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος