GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 #1 Share 25 Μαίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο τοπίου Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60x30x40 Συνολικά Λίτρα: 72l Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Blyxa Japonica , Echinodorus Tenellus , Eleocharis Parvula , Eustralis Stellata , Mayaca Fluviatilis Ψάρια: 20 x Red Cherry Shrimps , 12 x Celestial Perl Danio Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Μαυρο χαρτονι Πέτρες: Dragonstone Ξύλα: Red moorwood Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Ada power sand special. Βυθός: Ada aqua soil New Amazonia Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x Sylvania gro-lux + 2 x Daylight 6500k. Διάρκεια φωτισμού: 1 x gro-lux + 1 x daylight 9 Ωρες , 1 x gro-lux + 1 x daylight 8 Ωρες. Φίλτρανση: Eheim professionel 2075. Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστατης 100w , 2 x Aνεμιστηρακια. Λίπανση: Tropica plant nutrition+ , Brightwell Florin-k , Seachem Nitrogen & Iron. Παροχή CO2: 2κιλη μπουκαλα με μανομετρα και ph controller ( 80 φυσαλίδες / λεπτο ) Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Νυφαδα Παράμετροι pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): 10-15 Φωσφορικά (PΟ4): 5 Μέση Θερμοκρασία (°C): 25 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 30% Καθε δεκα μερες. Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: 70% Οσμωση και 30% βρυσης. Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Κλαδεμα καθε δεκα μερες περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 25 Μαίου 2012 #2 Share 25 Μαίου 2012 ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!Ενα απο τα πιο ωραια ενυδρεια!Φαινεται πολυ πως το προσεχεις !Μπραβο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 Author #3 Share 25 Μαίου 2012 Να σημειωσω οτι με τις φωτογραφιες δεν το εχω καθολου!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #4 Share 25 Μαίου 2012 χαχαχα.....το ξερεις οτι θα το εβλεπα αμμεσα..... το ξερεις επισης οτι ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ..... το ξερεις οτι με εχεις κουφανει αφου αρχισες τα..υποστρωματα του αμανο...... ΥΓ.απο εκει που φανταζομαι το βρηκες?η απο ιντερνετ? το ξερεις πως σε περιμενω για καφε,για να κουβεντιασουμε και για την αλλη γυαλα..... τελικα...ξερεις πολλα. ευγε γιωργο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Μαίου 2012 #5 Share 25 Μαίου 2012 (edited) Απλά Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο! Το γρασίδι κάτω είναι ελεοχαρις ή τενελους? Έχεις σκεφτεί να βάλεις κόκκινα φυτά? θα δείξει πολύ περισσότερο! και πάλι respect! Πόσο καιρο το έχεις στημένο το ενυδρείο και έγινε τόσο όμορφο? :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - nick_dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #6 Share 25 Μαίου 2012 ο γιωργος παιδια ειναι ανθρωπος με μια πολυ μεγαλη αρετη.ΥΠΟΜΟΝΗ. απο τους καλυτερους ποτε χομπιστες που ακουνε,διαβαζουν,ασχολουνται και παλι ακουνε..συγκεκριμενα που ΜΕ ακουνε.χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 Author #7 Share 25 Μαίου 2012 Ευχαριστω πολυ.Το υποστρωμα το πηρα απ το internet(Γερμανια).Ηθελα να το δοκιμασω.Τα φυτα οντος "απογειονονται". Το ενυδρειο τρεχει εδω και τεσσερις μηνες και μολις πριν απο λιγες βδομαδες ξεμπερδεψα με την καφε αλγη.Τωρα ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #8 Share 25 Μαίου 2012 οταν κλαδεψεις,και δεν σε κανει κοπο,θα σου πω μερικα κλαδεματα οτι πρεπει να ταξιδεψουν με κτελ,σε μια φιλη...... κατα τα αλλα αν και ειμαστε στα ιδια δυστυχως στο θεμα των φωτογραφιων,ξαναπροσπαθησε ξανα και ξανα.ειμαι σιγουρος πως απο κοντα ειναι κλασης πιο ομορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 25 Μαίου 2012 #9 Share 25 Μαίου 2012 πανεμορφο!!!!μπραβο φιλε μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Μαίου 2012 #10 Share 25 Μαίου 2012 Μπραβο ρε γιωργο.Φοβερη εικονα και ας μη το χεις με τις φωτο. Πολυ ζωντανα χρωματα,μου αρεσει πολυ το στησιμο.Την Blyxa Japonica παντα την εβλεπα και τη λιγουρευομουν αλλα ποτε δε τη δοκιμασα. Τα σχολια του κλαζ τα προσπερναω. Η πετρα που εχεις μεσα ειναι φεγγαροπετρα;Το ξερεις οτι εινα ασβεστολιθικη ετσι; Και ενα ασχετο.Αν θελησεις ποτε να αλλαξεις ψαρια ενημερωσε με σε παρακαλω. Kαι παλι συγχαρητηρια φιλος για το εντυπωσιακο αποτελεσμα.Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 25 Μαίου 2012 #11 Share 25 Μαίου 2012 Πολυ ομορφο ενυδρειο,εισαι πολυ 'διαβασμενος' να το χαιρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 Author #12 Share 25 Μαίου 2012 Για να πω την αληθεια δεν ξερω αν οι περτες ειναι ασβεστολιθικες αλλα παρ΄ολα αυτα το KH μου ειναι σταθερο στο 8.Ισως το κραταω εκει λογο οσμωσης. Απο ψαρια σκοπευω να βαλω ακομα λιγους οτοκυκλους και τιποτα αλλο. Και παλι σας ευχαριστω πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #13 Share 25 Μαίου 2012 ο πανος εχει δικιο γιωργο.για να κρατησεις οσμωση 8αρα κεχα σε ενυδρειο φυτεμενο,πρεπει να εισαι ο χουντινι εαν δεν εχεις μεσα ασβεστολιθο..εαν δεν ανεβαινει,εγω θα την κρατουσα....σε γλυτωνει και απο σοδα...χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Μαίου 2012 #14 Share 25 Μαίου 2012 Για να πω την αληθεια δεν ξερω αν οι περτες ειναι ασβεστολιθικες αλλα παρ΄ολα αυτα το KH μου ειναι σταθερο στο 8.Ισως το κραταω εκει λογο οσμωσης. Απο ψαρια σκοπευω να βαλω ακομα λιγους οτοκυκλους και τιποτα αλλο. Και παλι σας ευχαριστω πολυ!!! To gh σου μετρα.Eιχα αυτες τις πετρες και ειχα κανει τη βλακεια να τις τεσταρω με ξυδι μονο. Τελικα μηνες μετα εβλεπα αλγες και κατι δε μου κολουσε.Μιλησα και με καποια παιδια και τις ξανατεσταρα με κεζαπ.Πηραν ποδι στο επομενο λεπτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 Author #15 Share 25 Μαίου 2012 Οχι δεν θελω να το ριξω.Ανιθετος το kh 8 βολευει μαζι με το ph 6.9 - 7 που εχω.Ετσι εχω πολυ καλα επιπεδα co2.(βαση του γνωστου πινακα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 Author #16 Share 25 Μαίου 2012 Αχ θα με κανεις να τρεχω βραδιατικα με κεζαπ κι πετρες.... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #17 Share 25 Μαίου 2012 κακες παρεες φιλε.....κακες..χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 25 Μαίου 2012 Author #18 Share 25 Μαίου 2012 Λοιπον μετρησα gh 11. Νομιζω καλα ειναι.Ε Κλαζ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Μαίου 2012 #19 Share 25 Μαίου 2012 (edited) κακες παρεες φιλε.....κακες..χεχε Ακριβως.Γιωργο ας προσεχες. Εγω φαντασου δε τον εχω συνατησει απο κοντα και ηδη τον αποφευγω. Μην αγχωνεσαι.2 μικρες δεν εχεις μεσα;Δε θα χεις τοσο μεγαλο προβλημα.Ποσο να σου ανεβασουνσκληροτητες 2 πετρες; Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - panos_d7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #20 Share 25 Μαίου 2012 το 11 δεν ειναι θεμα....το ζητουμενο ειναι εαν πχ 10 μερες λειψεις και δεν γινει αλλαγη,που θα φτασει το 11........σε βαθος χρονου δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Μαίου 2012 #21 Share 25 Μαίου 2012 Στη βρυση ποσο εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #22 Share 25 Μαίου 2012 Ακριβως.Γιωργο ας προσεχες. Εγω φαντασου δε τον εχω συνατησει απο κοντα και ηδη τον αποφευγω. εσυ ασε τα λογια και βαλε μια αροματικα....θα δεσει αρμονικα σαν κοκκινη συστοιχεια,και τα ιδιαιτερα φυλλα της θα δωσουν εμφαση και βαθος.....δοκιμασε το ΄λεμεεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 25 Μαίου 2012 #23 Share 25 Μαίου 2012 Μπράβο ρε φίλε πολύ όμορφο το ενυδρείο σου, να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Μαίου 2012 #24 Share 25 Μαίου 2012 εσυ ασε τα λογια και βαλε μια αροματικα....θα δεσει αρμονικα σαν κοκκινη συστοιχεια,και τα ιδιαιτερα φυλλα της θα δωσουν εμφαση και βαθος.....δοκιμασε το ΄λεμεεε Καλα αν βρεις πουθενα σαλονικα σφυρα μου.Ειδικα τετοια εποχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Μαίου 2012 #25 Share 26 Μαίου 2012 Καλα αν βρεις πουθενα σαλονικα σφυρα μου.Ειδικα τετοια εποχη. ουτε τετοια,ουτε αλλη....πιθανοτατα μεσω προπαραγγελιας θα την βρεις και μαλιστα απο καταστημα που φερνει τροπικα φυτα....αν το βαλεις στοχο να την βρεις θα γινει.θελει ομως υπομονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος