Jump to content

Recommended Posts

Γεια σας! Πριν δυο μέρες έβαλα στο ενυδρείο μου 2 Zebra Snails. Το ένα παραμένει στη θέση που το τοποθέτησα εξαρχής. Το δεύτερο αφού έκανε μια μινι βόλτα, ανέβηκε στο σπιτάκι διακοσμητικό και μετά το βρήκα πεσμένο κατω και αναποδογυρισμένο. Το γύρισα στην κανονική του θέση κ απο τοτε παραμένει κ εκεινο ακινητο.

Πριν ενα μηνα ειχα αγορασει ενα zebra και μετα απο 7 μερες ακινησιας , το εβγαλα γτ φοβηθηκα μηπως ηταν νεκρο.

Παντως ολα τα σαλιγκαρια ηταν ζωντανα οταν τα αγορασα. Ειναι φυσιολογικη αυτη η ακινησια;;

Η παρουσίαση του ενυδρείου μου εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75152

μεχρι ενα σημειο,ναι ειναι φυσιολογικο.απο εκει και μετα αν οντως τα χανεις,εγω θα κοιτουσα αρχικα για αμμωνια.ακομη και αν σου δειχνει 0,ενα τσεκ απ με τεστ αλλου χομπιστα θα σε βοηθησει περισσοτερο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω πάρει πολύ καλά υγρά τεστ αμμωνίας . Εχει ενα ανοιχτο λαχανι χρώμα παντα σαν αποτελεσμα ενω θα επρεπε να ναι κιτρινο. Ωστοσο γραφει στο χαρτί οτι ειναι ακινδυνο. Το θεμα ειναι πως κανω παντα αλλαγες νερου οπως θα πρεπε κ δεν μενουν ποτε υπολείμματα τροφης στο νερο.

αρα εχεις δεκατα.τα δεκατα ειναι ενα θεμα για σαλιγκαρια που ειναι αρκετα ευαισθητα..!!!

η αμμωνια ΠΑΝΤΑ πρεπει να ειναι στα τεστ στο κιτρινο.!!

κανεις λοιπον μικρες και συχνες αλλαγες νερου,ελαχιστο ταισμα,και ξαναμετρας...και ξανα τα ιδια κλπ....μεχρι να μηδενησει.

Οκ! Αν τα σαλιγκαρια συνεχισουν να ναι ακινητα να τα βγαλω; Κ αν ναι , σε ποσες μερες περιπου;

τα παρατηρεις.αν σε πχ 4-5 ωρες παραμενουν ακριβως στο ιδιο σημειο,μαλλον εχουν πεθανει.(ασε που μυριζουν και πολυ ασχημα).

τα παρατηρεις.αν σε πχ 4-5 ωρες παραμενουν ακριβως στο ιδιο σημειο,μαλλον εχουν πεθανει.(ασε που μυριζουν και πολυ ασχημα).

Η αμωνια αν εχουν πεθανει θα χει ανεβει;

πιθανως....κανε παραλληλα μια μικρη αλλαγη νερου,και δες τα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...