koti4 25 Μαίου 2012 #1 Share 25 Μαίου 2012 καλησπερα.... θα ηθελα στον βυθο μου να αναπτυξω ενα ειδος σαν γρασιδι να ειναι....εχω δει φωτο με διαφορα φυτα που κανουν αυτην την δουλεια αλλα δεν ξερω ποια φυτα ειναι....επισης το γρασιδι θα μπορουσε να αναπτυχθει στο βυθο μου που ειναι απο χαλικι η ακομα και πανω σε κατι καστρακια και καραβακια που εχω βαλει για ομορφια??? μποριτε να μου πειτε ονοματα απο αυτα τα φυτα και αμα θα μπορουσα να τα βαλω??? εχθες στο πετ σοπ που ζητισα μου εδιξε ενα φυτο που λεγοταν java moss αλλα οταν το ειδα δεν μπορουσα να καταλαβω πως φυτευεται και δεν το πηρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #2 Share 25 Μαίου 2012 ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και τι φωτα εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Μαίου 2012 #3 Share 25 Μαίου 2012 (edited) Υπάρχουν διάφορα γρασίδια για το ενυδρείο, άλλα εύκολα και άλλα δύσκολα..... Ανάλογα το φωτισμό, τα λιπάσματα και το βυθό (αν έχει υπόστρωμα ή όχι) και την παροχή Co2 που έχεις.... Γρασίδια εύκολα ( δεν χρειάζονται πολύ υψηλό φωτισμό για να ευδοκιμήσουν) είναι τα : eleocharis parvula , echinodorus tenellus sagittaria subulata.. Για πάνω σε ξύλα, διακοσμητικά κλπ Java Moss ( Taxiphyllum Barbieri) ή Riccia Fluitans (Λίγο πιο απαιτητικό σε φωτισμό)... Για πες μας τώρα για το ενυδρείο σου, πόσα λίτρα είναι και τι φωτισμό χρησιμοποιείς.... Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - nick_dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #4 Share 25 Μαίου 2012 νικο,ασχετως τι γραφει η σελιδα που εβαλες,εμπειρικα το τενελους ειναι πιο ευκολο απο το παρβουλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #5 Share 25 Μαίου 2012 το ενυδρειο μου ειναι 40 λιτρα(καθαρα) διαστασεις βυθου : 28.5 x 43 cm ο φωτισμος ειναι 11w 9-10 ωρες την ημερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #6 Share 25 Μαίου 2012 πολυ δυσκολα φιλε μου για γρασιδια με τετοιο φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #7 Share 25 Μαίου 2012 δηλαδη ????χρειαζεται λιγοτερο η περισσοτερο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #8 Share 25 Μαίου 2012 περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #9 Share 25 Μαίου 2012 μπορω να αυξησω τις ωρες η τα watt?? στο σαϊτ λεει για το παρβουλα οτι θελει 0.25 w το λιτρο αρα βγαινει 10 watt αλλα εδω θεσσαλονικη δυσκολα θα βρω τετοια φυτα στα πετ σοπ που εχω παει υπαρχει έλλειψη ποικιλιας φυτων και καποια δεν εχουν και καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #10 Share 25 Μαίου 2012 (edited) και ομως βρισκεις....(γιατι εγω σε αλλη πολη μενω?). θελει ομως συστημα.κανενα καταστημα δεν φερνει για να κρατησει σε στοκ γκαζον.δεν μπορει να το συντηρησει και θα το χασει. ετσι λοιπον,υπαρχουν καταστηματα της πολης μας εδω μεσα,που εχουν βημα και μπορεις να προπαραγγειλεις οτι φυτο θελεις.μην περιμενεις να βρεις σε στοκ τετοια ''δυσκολα'' φυτα. ουτε τις ωρες,ουτε τα βατ με τον υπαρχων φωτισμο.μπορεις να τον αλλαξεις τελειως και να ψαχτεις με λεντ.βεβαια θα χρειαστει πατεντα στο καπακι σου. Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #11 Share 25 Μαίου 2012 (edited) αυτα τα γρασιδια ειναι ακριβα???? στο πετ σοπ που πηγα χθες και μου ειπαν για java moss εκανε 8 ευρω το κουτακι το ενυδρειο δεν εχει καπακι το φωτιστικο ειναι ξεχωριστο(αλλης εταιρειας) Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - koti4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2012 #12 Share 25 Μαίου 2012 οι τιμες ειναι αναλογα το φυτο.εχει με 4 με 5 και με 8 ευρω φυτα. ψαξε για αλλο φωτιστικο με λεντ,τοτε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2012 #13 Share 25 Μαίου 2012 Φιλε μου αν δεν αυξησεις τον φωτισμο σου τουλαχιστον αλλο τοσο,αν δεν εχεις υποστρωμα κατω απο το χαλικι σου,αν δεν βαζεις λιπασματα και co2 τοτε δεν θα μπορεσει να αναπτυχθει οτι γρασιδι και αν βαλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #14 Share 25 Μαίου 2012 (edited) να θα ηθελα ενα απο αυτα τα ειδοι γρασιδιου: http://www.youtube.c...d&v=Gps2yppF5rQ http://www.youtube.c...v=A-LU1o9yjg4#! Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - koti4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Μαίου 2012 #15 Share 25 Μαίου 2012 (edited) Πήγες στο ομορφότερο, αλλά και το πιο απαιτητικό..... Στο 2ο βίντεο είναι το Hemianthus Callitrihoides Cuba, οπως θα δεις θέλει πολύ φως, αλλά και λιπάσματα.... Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2012 - nick_dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #16 Share 25 Μαίου 2012 τα αλλα δυο φυτα στα αλλα βιντεακια που εβγαλα ειναι το ιδιο δυσκολα??? πραγματι στο δευτερο βιντεακι το φυτο ειναι πολυ ωραια....κανει ωραιο χαλι στον βυθο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Μαίου 2012 #17 Share 25 Μαίου 2012 Στο πρώτο βίντεο είναι το eleocharis acicularis, και αυτό σχετικά εύκολο θα έλεγα...... Στο τρίτο βίντεο δεν μπορώ να διακρίνω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #18 Share 25 Μαίου 2012 και στο πρωτο βιντεο ειναι πολυ ωραιο το φυτο!!! ευχαριστω παντος....παρεπιπτοντος εχθες στο πετ σοπ κοιταξα για τσιμπιδες και ψαλιδι κλαδεματος και τρελαθηκα απο τις τιμες .....15 ευρω το καθε ενα!!! τσιμπιδες μπορει να μου φερει η μανα μου απο το βιολογικο τομεα στο πανεπιστημο που δουλευει αλλα το ψαλιδι δεν ξερω που θα το βρω.....ειναι και σαν χειρουργηκα εργαλεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Μαίου 2012 #19 Share 25 Μαίου 2012 Καταρχην η moss δε φυτευεται και ουτε κανει για χαλικι.Κατα δευτερον μην ακους τους αψογους επαγγελματιες σε οτι σου λενε.Καλυτερα να ακους γνωμες και να αοφασιζεις μετα απο συζητησεις με παιδια απο ενυδρειακα forum. Αυτο που σου αρεσε η cuba ειναι μακραν το καλυτερο φυτο για "γρασιδι".Αυτο εχω αλλα θελει εκτος απο φως και διοξειδιο φουλ. Νομιζω οτι το τενελους ειναι η καλυτερη επιλογη. Αν μπορεις να αυξησεις τα watt (και οχι τις ωρες) μονο καλο θα κανεις για ολα γενικα τα φυτα.Mετα λιπασματα,διοξειδιο ειναι επισης βασικα.Παντα αν θες να κανεις το βημαπαραπανω ετσι; Καλως ηρθες στον δυσκολο δρομο του φυτεμενου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koti4 25 Μαίου 2012 Author #20 Share 25 Μαίου 2012 ευχαριστω για τις συμβουλες...θα προσπαθησω να το βελτιωσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 25 Μαίου 2012 #21 Share 25 Μαίου 2012 και στο πρωτο βιντεο ειναι πολυ ωραιο το φυτο!!! ευχαριστω παντος....παρεπιπτοντος εχθες στο πετ σοπ κοιταξα για τσιμπιδες και ψαλιδι κλαδεματος και τρελαθηκα απο τις τιμες .....15 ευρω το καθε ενα!!! τσιμπιδες μπορει να μου φερει η μανα μου απο το βιολογικο τομεα στο πανεπιστημο που δουλευει αλλα το ψαλιδι δεν ξερω που θα το βρω.....ειναι και σαν χειρουργηκα εργαλεια!!! ψαξου λιγο στο ebay για αυτα που ζητας.βρισκεις πολυ καλες τιμες.πχ http://viewitem.eim.ebay.gr/10-255cm-Aquarium-Live-Plant-Tank-Straight-Scissors/190530795984/item Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος