DeLk 24 Μαίου 2012 #1 Share 24 Μαίου 2012 Καλησπέρα, παρήγγειλα χθες αυτό το γρασίδι, και από ότι είδα και στην σελίδα της τροπικα, έχει χαμηλές απαιτήσεις σε σχέση με άλλα γρασίδια. Το κατάστημα που το παρήγγειλα είχε μόνο ένα γλαστράκι, πόσο χώρο μπορώ να καλύψω με αυτό; Ποιά η γνώμη σας, είναι εύκολο φυτό ή θα πρέπει να επιταχύνω την αγορά του προβολέα για λάμπα μετάλλου, έτσι ώστε να μην χαλάσει; Από την αναζήτηση που έκανα εδώ μέσα δεν βρήκα κάτι σχετικό.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Μαίου 2012 #2 Share 24 Μαίου 2012 περιπου 12χ12 ποντους καθε γλαστρακι.αν και θεωρηται καπως ευκολο δεν θελει θερμοκρασια πανω απο 26 βαθμους.φως,λιπασμα και διοξειδιο εννειται. βγαζεις απαλα και με υπομονη με τσιμπιδακι τα ριζιδια απο τον υαλοβαβμβακα και φυτευεις αφηνωντας κενα μεταξυ τους ετσι ωστε να καλυψεις περιπου με ενα γλαστρακι τον χωρο που σου εγραψα. δες και παρακατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Μαίου 2012 Author #3 Share 24 Μαίου 2012 περιπου 12χ12 ποντους καθε γλαστρακι.αν και θεωρηται καπως ευκολο δεν θελει θερμοκρασια πανω απο 26 βαθμους.φως,λιπασμα και διοξειδιο εννειται. βγαζεις απαλα και με υπομονη με τσιμπιδακι τα ριζιδια απο τον υαλοβαβμβακα και φυτευεις αφηνωντας κενα μεταξυ τους ετσι ωστε να καλυψεις περιπου με ενα γλαστρακι τον χωρο που σου εγραψα. δες και παρακατω 12χ12???? Μου φαινεται λιγο καλε! Θα δω που θα το βαλω, οσο για το βιντεο, το εχω δει καμποσες φορες..... Ποσα εκ. κενο να εχουν μεταξυ τους περιπου? Την θερμοκρασια την εχω κατεβασει τελευταια, Diy Co2 εχω, λιπασματα εχω, απο φως 2*20W Τ8, συντομα θα αλλαξω σε μεταλλου 150W, μεχρι τοτε θα αντεξει ετσι? το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα μεικτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Μαίου 2012 #4 Share 24 Μαίου 2012 προχωρα...κανα 2-3 ποντους κενα μεταξυ τους....αντε να σε δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 24 Μαίου 2012 Author #5 Share 24 Μαίου 2012 :D δε θα σε απογοητευσω δασκαλε Δυστηχως για να γλιτωσω τα μεταφορικα, θα παει σε αλλο μελος και μετα θα μου σταλει με ταχυδρομειο, γιατί αλλιως ηταν ασυμφορο, οποτε θα τα στειλει την δευτερα, και λογικα τεταρτη θα ειναι εδω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 31 Μαίου 2012 Author #6 Share 31 Μαίου 2012 Τελικά οι Τ8 μπορούν να υποστηρίξουν το ελεοχάρις για περιπου 1 μήνα?? μετα θα αλλαχτει σε μεταλλου,.... Σας παρακαλω γρηγορα γιατι πρεπει να παραγγειλω το γρασιδι............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Μαίου 2012 #7 Share 31 Μαίου 2012 μπορουν για λιγο εαν. 1)φυτευτει κατω απο τις λαμπες για να περνει φως, 2)δεν ανεβει η θερμοκρασια σου πανω απο 27 3)υπαρχει εστω μια σχετικη λιπανση 4)διοξειδιο και σωστες αλλαγες νερου. εαν παρολα αυτα το δεις σχετικα συντομα να κιτρινιζει.....απλα επαιξες και εχασες νικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 31 Μαίου 2012 Author #8 Share 31 Μαίου 2012 Αυτο το έπαιξες και έχασες δεν μου καλοαρέσει..... θα το ρισκάρω για ιβαγκούμι, με ελεοχαρις παντου.... και θα προσπαθήσω όσο γρηγορότερα να πάρω τον προβολέα... απο λίπανση έχω seachem flourish και flourish excel, και απο κάτω υπόστρωμα, τι προτείνεις, να πω στο πετ σοπ να τα κρατήσει εκέι για λίγο καιρό να ελαχιστοποιηθεί ο χρονος που θα είναι με τις Τ8, ή το ίδιο θα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Μαίου 2012 #9 Share 31 Μαίου 2012 οτι κανεις καντο οργανωμενα.μην πας χυμα.αμεσα χρειαζεσαι καλιο(potassium) αλλα και σιδηρο.καλο θα ειναι να μπουνε οταν θα εισαι ετοιμος απο φως.μην φανε 2πλο σοκ αλλαγων στην αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 31 Μαίου 2012 Author #10 Share 31 Μαίου 2012 (edited) Δηλαδή λες να μείνει στο πετ σοπ? Για να συννενοηθούμε, μιλω για την προπαραγγελια απο αζορες, που αυριο ληγει και θα ερθουν τεταρτη.... Τι προτεινεις, να το αφησω για αργοτερα και να παρω πρωτα λιπασματα και τον προβολεα, και μετα το γρασιδι ( θα βγει πολυ ακριβοτερο) ? το οτι θα βγει ακριβοτερο με προβληματιζει , αλλιως κανενα προβλημα.... Έγινε επεξεργασία 31 Μαίου 2012 - nick_dark Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Μαίου 2012 #11 Share 31 Μαίου 2012 οτι ειχα να πω το ειπα ηδη.ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος