Jump to content

Χρυσόψαρο Με Γκρίζα Κηλίδα Στο Κούτελο

Recommended Posts

Η τροφή είναι αυτή:

http://www.tetra-fish.co.uk/tetra/go/7B580466F136C4043D4F114F7A1B3AE9/?seite=6&group_id=849&group_2_id=15&lang_id=20

Το μαύρο σημάδι έχει υποχωρήσει εντελώς εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα 5-6 μέρες μετά την εμφάνισή του. Πρωτού καν αρχίσω τη θεραπεία με το melafix.

Είναι πολύ στενάχωρο πάντως να οφείλεται κάτι τέτοιο σε γεννετική ανωμαλία. Να μην μπορώ να επέμβω και απλά να το βλέπω να μετατρέπεται σε κουφετάκι.

Εχουμε να μαθουμε πολλα πραγματα για τα ψαρια δυστυχως.Τις γενετικες ανωμαλιες δεν ειμαι ικανοι να διορθωσουμε στον ανθρωπινο οργανισμος,ποσο μαλλον σε τοσο μικροσκοπικους οργανισμους.Σκεψου οτι τα περισσοτερα ψαρια που εκδηλωνουν αμεσα τετοια συμπτωματα καταληγουν τροφη σε ζωολογικους κηπους.

παιδιά η κατάσταση έχει συνεχιστεί έτσι. στο τέλος θα μου μείνει ροζέ χρυσόψαρο. σκέφτομαι μήπως ήταν βαμένο εξαρχής με τεχνητό τρόπο και τώρα αντέδρασε ο οργανισμός και ξεθώριασε. έχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ. από τη μια λυπαμαι το ψαράκι από την άλλη δε θέλω να μείνω με ένα ροζ χρυσόψαρο.

υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό το melafix;;; γιατί μόλις ξεκίνησε η θεραπεία άρχισε να αποχρωματίζεται.

ή απλά σύμπτωση;

δεν έχω θερμόμετρο στο ενυδρείο, καθότι κρύου νερού. Έχει αρκετή ζέστη πάντως. Στην Κω μένω και οι θερμοκρασία φτάνει αυτές τις μέρες τους 32-33. Αύριο προβλέπεται να πάει στους 36. βοήθειά μας!

Το θερμόμετρο είναι απαραίτητο σε όλα τα ενυδρεία!

Η μέτρηση της θερμοκρασίας είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς κάθε είδους που φιλοξενούμε!

Εμπειρικά και μόνο σου λέω ότι έχεις χτυπήσει το 28+ άνετα μέσα στο ενυδρείο σου αυτή την εποχή οπότε καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου!

Αρχικά θα πρέπει να αγοράσεις ένα ενυδρειακο θερμόμετρο για να βλέπεις τι γίνετε!

Μια απλή λύση στο πρόβλημα σου είναι να βάλεις στο ενυδρείο σου ανεμηστηρακια!

Κάνε μια αναζήτηση στα θέματα ψύξης και θα βρεις διάφορες λύσεις!

Μέχρι τότε άνοιξε το καπάκι του ενυδρείου σου και σβήσε τα φώτα, προσπάθησε να έχεις όσον τον δυνατών περισσότερη δροσιά στο δωμάτιο με το ενυδρείο, ένα αναμένω κλιματιστικό θα βοηθούσε πολύ!

Προσωπικά δεν νομίζω να έχει σχέση ο αποχρωματισμός με την θερμοκρασία!

Οσο μεγαλωνουν τα χρυσοψαρα μπορουν να αλλαξουν χρωμα, αυτο εχω παρατηρησει εγω.

• 1 month later...

Έχει περάσει σχεδόν ένα δίμηνο. Το ψαράκι έχει γίνει εξολοκλήρου λευκοροζέ με εξαίρεση τις άκρες των πτερύγιων που παραμένουν κίτρινες. Κανένα σημάδι αλλαγής στο χρώμα. Καμία αλλαγή στην συμπεριφορά. Ebenos, είχες καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό;; Σε τί κατάσταση είναι το δικό σου;;

Επίσης έχω ήδη βγει στη γύρα να ψάξω καμιά καλή προσφορά για το juwel το 60άρι. Είδα και το aquael αλλά δε μου γέμισε το μάτι.

Καλησπέρα.

Καλό θα ήταν να μας προσθέσεις μια καινούργια φωτογραφία προς σύγκριση!

Βλέπω ότι έχεις καθυστερήσει την αγορά κάποιου μεγαλύτερου ενυδρείου και θα πρέπει να ξέρεις ότι τα ψαράκια σου δεν θα νιώθουν και πολύ άνετα ειδικα τωρα με την ζεστη !

Από μετρήσεις πως πας?

Την θερμοκρασία σου τώρα που έχουν φουντώσει οι ζεστες σε τι επίπεδα την διατηρείς?

Γενικά μια νέα ενημέρωση για την κατάσταση του ενυδρείου σου θα μας βοηθούσε πολύ!

Όσο για το δικό μου έχει σταθεροποιηθεί στα νέα του χρώματα, δεν υπάρχει κάποια άλλη αλλαγή!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Λοιπόν,

Μετρήσεις

NH3NH4 => 0 (υγρό τεστ)

NO3 => 25

NO2 => 0

GH => >16d

KH => 15d

PH => 8.0

Θερμοκρασία => 26C

Επισυνάπτω φωτογραφίες που δείχουν το ξεβαμμένο μου πια χρυσόψαρο. Δεν είναι λευκό εντελώς, ούτε ασημί εντελώς, είναι ροζέ. Αλλά δεν έχω καταλάβει εάν αυτό το ροζέ είναι χρώμα ή έχουν γίνει ψιλοδιάφανα τα λέπια και φαίνεται το ροδαλό κρεατάκι του.

Επίσης βρήκα αυτό το βιντεάκι όπου φαίνονται δύο χρυόψαρα να έχουν γίνει από πορτοκαλί ολόλευκα. Δεν ξέρω αν είναι κάτι παρεμφερές.

Τέλος, για ψύξη,

αυτό: http://www.ebay.co.u...=item3a72def156

ή αυτό: http://www.ebay.co.u...=item563cbc38c1

??

post-49273-0-71782700-1343239116_thumb.jpg

post-49273-0-19661100-1343239128_thumb.jpg

post-49273-0-33458400-1343239133_thumb.jpg

post-49273-0-42441300-1343239138_thumb.jpg

Οι μετρήσεις σου δείχνουν καλές, αν και καταλαβαίνω ότι μόνο η αμμώνια είναι με υγρά τεστ και οι υπόλοιπες με χαρτάκια!

Την θερμοκρασία πως την κρατάς 26 από την στιγμή που δεν έχεις ανεμιστήρα?

Ο αποχρωματισμός του ψαριού δεν νομίζω ότι είναι κάτι το ανησυχητικό!

Με τι τροφή ταΐζεις?

Η θερμοκρασία ίσως έδειχνε 26 γιατί όταν πήρα μέτρηση το αιρκοντίσιον δούλευε αρκετή ώρα. Το πρωί και το μεσημέρι που λείπω από το σπίτι δεν ξέρω τι θερμοκρασία φτάνει. Αν και αρκετές φορές όλο και κάποιος θα είναι στο σπίτι και θα έχει ανάψει το κλιματιστικό.

Τα τεστάκια πλην της αμμωνίας είναι χαρτάκια της tetra. χρωματικές αποκλίσεις δεν υπήρχαν σε σχέση με τα χρωματικά δείγματα σύγκρισης. Γιατί να μη θεωρήσω ότι είναι αξιόπιστα; Η τουλάχιστον ότι δεν αποκλείνουν σε μεγάλο βαθμό από την πραγματικότητα; :)

Το χρώμα που χάθηκε ίσως να μην είναι ανησυχητικό. Απλά δεν μου αρέσει, δεν το ευχαριστιέμαι να το χαζεύω. Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό αλλά έτσι νιώθω. Και πιο πολύ ανησυχώ γιατί δεν βλέπω σημάδια αλλαγής. Τι να πω.

Το δικό σου πως ήταν στο χρώμα; Τί στάδια πέρασε και πώς κατέληξε;;

Τελικά δεν μου είπες, πως σε φάνηκαν τα ανεμιστηράκια αυτά απ΄το ebay; Λένε κάτι;;

Η θερμοκρασία ίσως έδειχνε 26 γιατί όταν πήρα μέτρηση το αιρκοντίσιον δούλευε αρκετή ώρα. Το πρωί και το μεσημέρι που λείπω από το σπίτι δεν ξέρω τι θερμοκρασία φτάνει. Αν και αρκετές φορές όλο και κάποιος θα είναι στο σπίτι και θα έχει ανάψει το κλιματιστικό.

Τα τεστάκια πλην της αμμωνίας είναι χαρτάκια της tetra. χρωματικές αποκλίσεις δεν υπήρχαν σε σχέση με τα χρωματικά δείγματα σύγκρισης. Γιατί να μη θεωρήσω ότι είναι αξιόπιστα; Η τουλάχιστον ότι δεν αποκλείνουν σε μεγάλο βαθμό από την πραγματικότητα; :)

Το χρώμα που χάθηκε ίσως να μην είναι ανησυχητικό. Απλά δεν μου αρέσει, δεν το ευχαριστιέμαι να το χαζεύω. Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό αλλά έτσι νιώθω. Και πιο πολύ ανησυχώ γιατί δεν βλέπω σημάδια αλλαγής. Τι να πω.

Το δικό σου πως ήταν στο χρώμα; Τί στάδια πέρασε και πώς κατέληξε;;

Τελικά δεν μου είπες, πως σε φάνηκαν τα ανεμιστηράκια αυτά απ΄το ebay; Λένε κάτι;;

Για να έχεις αποκλειστική εικόνα της θερμοκρασίας χρειάζεσαι ενυδρειακο θερμόμετρο! Έχεις? Αν όχι και άπλα κάνεις υποθέσεις σου λέω ότι διαφέρει κατά πολύ από αυτό που πιστεύεις ότι είναι! Επίσης το ότι το σπίτι έχει κλιματιστικό και λειτούργει δεν λέει κάτι για την σταθερότητα της θερμοκρασίας!

Για να μπορείς να έχεις σωστές μετρήσεις τα τεστ πρέπει να είναι υγρά, τα χαρτάκια έχουν βαθμό αποκλείσεις αρκετά σημαντικό που μπορεί να επηρεάσει πολλά πράγματα! Ακόμα και μισός βαθμός λάθος είναι σημαντικός για την πραγματική εικόνα του ενυδρείου σου! Τα χαρτάκια είναι μια γρήγορη γενική εικόνα, για πιο σίγουρα αποτελέσματα μόνο υγρά!

Το ότι δεν σε ευχαριστεί το χρυσόψαρο σου επειδή έχασε το χρώμα του είναι κάτι που μόνο μέσα σου μπορείς να το βρεις! Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος αρρώστησε και πλέον δεν τον θέλουμε γιατί δεν μπορούμε να τον ευχαριστηθούμε, δεν είναι έτσι!

Σημάδια αλλαγής μην περιμένεις να δεις, το πιθανότερο είναι να παραμείνει έτσι!

Το δικό μου απλά έχει χάσει το χρώμα του γύρω από το κεφάλι και κάτω από την κοιλία του, το υπόλοιπο έχει παραμείνει! Μεταξύ μας το δικό μου είναι πιο άσχημο από το δικό σου!

Όσο για το ανεμιστιρακι όποιο και να πάρεις το ίδιο είναι, για να μην τρέχεις και ψωνίζεις από το εξωτερικό και χάνεις ακόμα περισσότερο χρόνο μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο που είναι πάμφθηνο!

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2183

Το θερμόμετρο είναι ενυδρειακό, το 'χα πάρει από τον Ιούνη που μ'είχες προτείνει. Συγκεκριμένα σήμερα που ήμουν σπίτι ήταν σταθερά στους 27 και όταν μεσημέριασε και άναψε το κλιματιστικό μετά από κάνα 2ωρο που το ξανακοίταξα ήταν στους 26. Προφανώς όμως αν δεν άναβε ίσως ανέβαινε και πιο πάνω απ'τους 27 , οπότε έχεις δίκιο ίσως το ανεμιστηράκι να βοηθούσε στο να κρατηθεί μια σταθερή θερμοκρασία.

Πήγα λίγο απ'το νερό σ'ένα πετσοπ και μου καναν έλεγχο με υγρά τεστ. Τα αποτελέσματα ήταν ίδια μ'αυτά του στικ. Τι να πω!

Δεν είπα ότι δε θέλω το ψαράκι κι ότι ψάχνω να το ξεφορτωθώ. Αυτό που νιώθω είπα. Όπως το λες όταν κάποιος είναι άρρωστος. Δεν τον εγκαταλείπεις αλλά λες μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα.

Σχετικά με το χρώμα διάβασα κάπου ότι ίσως παίζει ρόλο και το γεγονός ότι δεν βλέπει το ψάρι το φως του ήλιου. Πολύ πιθανόν να χάνει το χρώμα του γιατί δεν λιάζεται. Δυστυχώς δεν κράτησα το λινκ για να στο δείξω. Ξέρεις κάτι παραπάνω γι'αυτό από δική σου έρευνα;

Τη Δευτέρα λογικά θα 'χουμε και ενυδρείο. :)

Καλημέρα

Αυτό με το ηλιακό φως δεν νομίζω ότι ισχύει, εξάλλου κανένα από τα ψάρια που βρίσκονται σε ενυδρεία δεν «λιάζεται» γιατί τα ενυδρεία τα βάζουμε σε σκιερό μέρος γιατί το φως του ηλιου προκαλεί έξαρση άλγεων με αποτέλεσμα το ενυδρείο σου να μοιάζει με βούρκο!

Δεν νομίζω ότι σε αυτή την φάση μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω!

Αγόρασε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, να είσαι συνεπείς με της ρουτίνες σου, να φροντίζεις όσον των δυνατών την σταθερότητα των παραμέτρων σου ph, θερμοκρασία, σκληρότητες και ταΐζε και με λίγο βιταμίνη μήπως και πάρει λίγο τα πάνω του από άποψη χρώματος, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνει έτσι!

Οκ, θα προσπαθήσω και με βιταμινούλες. Ευχαριστώ πολύ για όλη την καθοδήγηση και το ενδιαφέρον. Είστε τέλειοι!!!

Να είσαι καλά φίλε μου και να συνεχίζεις να φροντίζεις τα χρυσοψαρακι σου!

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...