Jump to content

70Lt Africa

DeLk

Recommended Posts

Βρε η χαλκιδα δεν ειναι η πρωτευουσα της Ευβοιας? :P Ολοι οι δρομοι στα τρελα νερα οδηγουν :D

• 4 weeks later...

Καλησπέρα μετά από λίγο καιρό!

Είχαμε ένα χαρμόσυνο σήμερα, μιας και είδα 1 νεογνό μούλτι! από το μέγεθος του πιστεύω ότι είναι παραπάνω από βδομάδας σε ηλικία, και έχω καποιες υποψίες πως η μάνα είναι από την πρώτη φουρνιά!!! :bigemo_harabe_net-134:

Αύριο ίσως και ένα απντέιτ :)

Αυτό που έχω να πω (και ντρέπομαι για αυτό :blush: ) είναι πως το ενυδρείο το έχω αμελήσει. Αλλαγές όχι συστηματικά, και είμαι πεπεισμένος πως αυτός είναι ο λόγος που δεν είχα άλλη γέννα. Αφού έστησα και το θαλασσινό τώρα, έχω σκοπό να ασχοληθώ και με αυτό όσο περισσότερο γίνεται. Μάλλον από βδομάδα θα δοκιμάσω καινούριο φωτιστικό. Το απόγευμα που έχω χρόνο θα ανεβάσω και μερικές φωτός, αν και δεν υπάρχει καμία πραγματική διαφορά!

:)

Όμορφα νέα! Να σου ζήσει Νίκο! :)

Ευχαριστώ!

Αυτό που έχω να πω (και ντρέπομαι για αυτό :blush: ) είναι πως το ενυδρείο το έχω αμελήσει. Αλλαγές όχι συστηματικά, και είμαι πεπεισμένος πως αυτός είναι ο λόγος που δεν είχα άλλη γέννα. Αφού έστησα και το θαλασσινό τώρα, έχω σκοπό να ασχοληθώ και με αυτό όσο περισσότερο γίνεται. Μάλλον από βδομάδα θα δοκιμάσω καινούριο φωτιστικό. Το απόγευμα που έχω χρόνο θα ανεβάσω και μερικές φωτός, αν και δεν υπάρχει καμία πραγματική διαφορά!

To θέμα είναι ότι συνηδιτοποίησες ότι έχουν ανάγκες και πλέον είσαι πρόθυμος να τις καλύπτεις! ;)

Περιμένουμε νεα σου!

• Like 1

Μόλις έγινε αλλαγή 50%!

Σε λιγάκι φώτο!

Ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις.

• Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα τεστ της salifert για NO3 που είναι για θαλασσινό?
  • Έχω ένα σκιμερόφιλτρο που ήταν για θαλασσινό, θα γινόταν ίσως να το χρησιμοποιήσω μόνο για φίλτρο? ( Έτσι ώστε να χωράει και λίγο σιποραξ μιας και αυτό που έχω έχει μόνο σφουγγαράκι, και να γλιτώσω και χώρο από μέσα!).

Μόλις έγινε αλλαγή 50%!

Σε λιγάκι φώτο!

Ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις.

• Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα τεστ της salifert για NO3 που είναι για θαλασσινό?
  • Έχω ένα σκιμερόφιλτρο που ήταν για θαλασσινό, θα γινόταν ίσως να το χρησιμοποιήσω μόνο για φίλτρο? ( Έτσι ώστε να χωράει και λίγο σιποραξ μιας και αυτό που έχω έχει μόνο σφουγγαράκι, και να γλιτώσω και χώρο από μέσα!).

Tα τεστ αν λένε μόνο για θαλασσινό τότε δεν κάνουν.

Το σκιμμεροφιλτρο αν στην αντλία κλείσεις τελείως τον αέρα τότε κάνει μια χαρά. Θα λειτουργεί μόνο σαν φίλτρο. Αλλά βοηθητικό.

• Like 1

Tα τεστ αν λένε μόνο για θαλασσινό τότε δεν κάνουν.

Το σκιμμεροφιλτρο αν στην αντλία κλείσεις τελείως τον αέρα τότε κάνει μια χαρά. Θα λειτουργεί μόνο σαν φίλτρο. Αλλά βοηθητικό.

Δεν γράφει κάτι στο τεστ.

Τώρα για το φίλτρο, το έβαλα σε λειτουργία, και είναι πολύ καλό! Το προηγούμενο που είχα ήταν 400λ/ώρα και αυτό είναι 320, όμως πάντα είχα την αντλία στο μίνιμουμ διότι μου έκανε άνω κάτω το ενυδρείο. Πιστεύω πως υπερκαλύπτει τις ανάγκες του ενυδρείου και των ψαριών από θέμα κυκλοφορίας!

Ήθελα να ρωτήσω επίσης, αυτό είναι καλό για βιολογικό υλικό? είναι το μόνο που έχει το πετ σοπ εδώ s15i.jpg

Μια γενική του ενυδρείου

c6jm.jpg

Το σιποραξ θα κάνει δουλειά. 5 ευρώ το'χει? Πόση ποσότητα?

Πόσο χωράει μέσα το φιλτράκι να βάλλεις?

Και το ενυδρέιο ωραίο. Θα σου πρότεινα να βάλλεις και καμια ρίζα βαλισνέρια στις γωνίες για να ομορφύνει περισσότερο μιας και έχεις τις πέτρες εκεί οπότε δεν θα μπορέσουν να στις ξεθάψουν. Ή να δέσεις καμια ανούμπια πχ.

• 7 months later...

Καλησπέρα και πάλι, με ένα update μετά από καιρό.

Το ενυδρείο αυτό θα ξεστηθεί και την θέση του θα πάρει το 120άρι μου, στο οποίο φυσικά θα φιλοξενούνται τα 6 πλέον multies μου.

Μία ερώτηση που έχω είναι αν θα μπορώ να βάλω κάποιο πετρόψαρο μαζί με τα multies, μιας και θα επεκταθώ σε λίτρα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Τι διαστασεις

ειναι το νεο?

80*45*~45

Από άποψη στησίματος μπορώ να κάνω κάτι καλό σίγουρα, δεν ξέρω από θέμα επιθετικότητας όμως. Θα το ψάξω και βλέπουμε.

Μμμμμμ

ενα παιδι σε τετοιες περιπου διαστασεις

ειχε multies με julidochromis

και δεν εβλεπε τσακωπους

εγω ειχα σε 100χ30χ40

multies με julidochromis

και παλι δεν ηταν επιθετικα

Παντως ο συνδιασμος αυτος

προτεινεται για ενυδρεια 1 μετρου

Μμμμμμ

ενα παιδι σε τετοιες περιπου διαστασεις

ειχε multies με julidochromis

και δεν εβλεπε τσακωπους

εγω ειχα σε 100χ30χ40

multies με julidochromis

και παλι δεν ηταν επιθετικα

Παντως ο συνδιασμος αυτος

προτεινεται για ενυδρεια 1 μετρου

Δεν νομίζω ότι 20 πόντοι θα κανουν τη διαφορά, αν έχεις καλό στήσιμο φυσικά, και έχω μία A' εμπειρία από νταμάρια...

Τελικα εκανα λαθος

μπορεις να βαλεις multies με julidochromis

με αυτο το μηκος

Τελικα εκανα λαθος

μπορεις να βαλεις multies με julidochromis

με αυτο το μηκος

Ψάχνομαι και για Brichardi, με επιφύλαξη, μιας και δεν βρίσκω Julies..

Το νέο ενυδρείο έχει στηθεί πάντως.. :D

Δεν βρισκεις?

καποιος πουλαγε περιμενε

Τα έχω ψάξει όλα, τα ψαράκια έχουν δοθεί/κρατηθεί !

Ααααα

παντως ψαξε

γιατι και εγω ειχα και ηταν πανεμορφα

και ειχα φοβερη συμπεριφορα

Ααααα

παντως ψαξε

γιατι και εγω ειχα και ηταν πανεμορφα

και ειχα φοβερη συμπεριφορα

Υπομονή και θα βρεθούν..

post-49262-0-20689800-1401219365_thumb.jpg

( :D )

Δυσκολα julies με multies σε 80cm μηκος.. απο 1 και πανω..

δεν εχω εμπειρια σε ταγκανικα.. ετοιμαζω κι εγω ενα 75 χ 40 χ 40 με similis και απο ψαξιμο και συνομιλιες με εμπειροτερους ειδα οτι αν ειναι κατω του μετρου θα εχεις προβληματα..

Δυσκολα julies με multies σε 80cm μηκος.. απο 1 και πανω..

δεν εχω εμπειρια σε ταγκανικα.. ετοιμαζω κι εγω ενα 75 χ 40 χ 40 με similis και απο ψαξιμο και συνομιλιες με εμπειροτερους ειδα οτι αν ειναι κατω του μετρου θα εχεις προβληματα..

Αν βρω, ίσως το δοκιμάσω, το σκέφτομαι ακόμη...

J.ornatus ή J.transcriptus ψαχνεις?

παντως για το στησιμο σου, θα σου ελεγα να απομακρινεις λιγο τα κελυφη απο τις πετρες και να δημιουργησεις ενα διαχωριστηκο αναμεσα τους με βαλισνεριες και πετρες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...