DeLk 14 Σεπτεμβρίου 2013 Author #51 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φιλαράκι. Προτείνω να βάλεις και άλλα κοχύλια, ΠΟΛΛΑ!!! Γέμισε το αν μπορείς! Θα το εκτιμήσουν.. να ξέρεις έχει παρατηρηθεί(όχι σε όλα τα ενυδρεία) αν τα κοχύλια δεν είναι αρκετά για να φιλοξενήσουν τα ψάρια, οι γέννες σταματάνε. Κάτι σαν προστασία των γονιών για να μην γεννηθούν μωρά χωρίς να έχουν μέρος για προστασία. Γιατί μην ξεχνάμε οτι τα κοχύλια στην φύση είναι το σπίτι των ψαριών με ότι αυτό συνεπάγεται. Ευχαριστώ! Σκεφτόμουν να τα μεταφέρω όπως είναι στο 120άρι που είναι άδειο, όμως δεν έχει φίλτρο, οπότε το αφήνω όπως είναι προς το παρών! Έχω πεπιστεί ότι αν δώσω τα 2 αρσενικά και μείνει το ζευγάρι θα δω γέννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 14 Σεπτεμβρίου 2013 #52 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Όμορφη μουλτο-παρέα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 14 Σεπτεμβρίου 2013 #53 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ! Σκεφτόμουν να τα μεταφέρω όπως είναι στο 120άρι που είναι άδειο, όμως δεν έχει φίλτρο, οπότε το αφήνω όπως είναι προς το παρών! Έχω πεπιστεί ότι αν δώσω τα 2 αρσενικά και μείνει το ζευγάρι θα δω γέννα. Τι φίλτρο έχεις? Υπ όψιν οτι αν οι ανάγκες του ενυδρείου δεν αυξηθούν(προσθήκη ψαριών, περισσότερο τάισμα) , πολύ πιθανό το φίλτρο σου να μπορεί να αντεπεξέλθει σε λίγα παραπάνω λίτρα για αρχή και τα ψάρια σου θα εκτιμήσουν αυτή την αλλαγή. Μπορεί να μην χρειαστει να βγάλεις κανέναν αρσενικό αν υπάρχει αρκετός χώρος. Είμαι της άποψης οτι αφού έχεις μεγαλύτερο ενυδρείο ανεκμετάλλευτο, να το χρησιμοποιήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 14 Σεπτεμβρίου 2013 Author #54 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Τι φίλτρο έχεις? Υπ όψιν οτι αν οι ανάγκες του ενυδρείου δεν αυξηθούν(προσθήκη ψαριών, περισσότερο τάισμα) , πολύ πιθανό το φίλτρο σου να μπορεί να αντεπεξέλθει σε λίγα παραπάνω λίτρα για αρχή και τα ψάρια σου θα εκτιμήσουν αυτή την αλλαγή. Μπορεί να μην χρειαστει να βγάλεις κανέναν αρσενικό αν υπάρχει αρκετός χώρος. Είμαι της άποψης οτι αφού έχεις μεγαλύτερο ενυδρείο ανεκμετάλλευτο, να το χρησιμοποιήσεις. Το φίλτρο δεν θυμάμαι ποιο είναι (δεν είμαι σπίτι) αλλά πρέπει να είναι γύρω στα 500λ/ωρα, έχω και για το 120άρι, απλά είναι λίγο μπέρδεμα! Αν βρω ευκαιρία, λίγη (πολύ ) άμμο και ΠΟΛΛΆ κοχύλια ίσως το επιχειρήσω! Το πρόβλημα μου πάντα ήταν ο χώρος, διότι φωνάζουν οι γονείς μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 14 Σεπτεμβρίου 2013 #55 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Νίκο, αν βάλλεις και άλλα κοχύλια όπως σου είπε ο στάθης σίγουρα θα δείς γέννα. Ακόμα και 3 αρσενικούς να έχεις, έχεις και άλλα 5 που σίγουρα θα είναι και θηλυκά μέσα. Οπότε υπομονή και επιμονή και θα δεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 14 Σεπτεμβρίου 2013 Author #56 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Νίκο, αν βάλλεις και άλλα κοχύλια όπως σου είπε ο στάθης σίγουρα θα δείς γέννα. Ακόμα και 3 αρσενικούς να έχεις, έχεις και άλλα 5 που σίγουρα θα είναι και θηλυκά μέσα. Οπότε υπομονή και επιμονή και θα δεις... Η γιαγιά μου τρώει σαλιγκάρια. Κάτσε να αρχίσουν οι βροχές και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 14 Σεπτεμβρίου 2013 Author #57 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ήταν να μην πάρω φόρα!!!! Macro OP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 15 Σεπτεμβρίου 2013 #58 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραίο Νικο! Πολύ φυσικό! Βάλε άλλα λίγα κοχυλάκια και είσαι κομπλέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #59 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραίο Νικο! Πολύ φυσικό! Βάλε άλλα λίγα κοχυλάκια και είσαι κομπλέ! Ξηρασία έχει ακόμα, υπομονή! Ευχαριστώ πάντως!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Σεπτεμβρίου 2013 #60 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Οι φωτογραφίες είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες και δεν τις βαριέσαι ποτέ!Ο φωτισμός σου μοιάζει πολύ φυσικός. Τι λάμπες έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 16 Σεπτεμβρίου 2013 Author #61 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Double Post. Έγινε επεξεργασία 16 Σεπτεμβρίου 2013 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 16 Σεπτεμβρίου 2013 Author #62 Share 16 Σεπτεμβρίου 2013 Οι φωτογραφίες είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες και δεν τις βαριέσαι ποτέ! Ο φωτισμός σου μοιάζει πολύ φυσικός. Τι λάμπες έχεις? Έχω ένα φωτιστικό γραφείου (που βούτηξα από την αδερφή μου ) με μια λάμπα 11W 2700Κ αν θυμάμαι καλά. Τίποτα το ιδιαίτερο και ανέξοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 23 Σεπτεμβρίου 2013 #63 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ ωραιο το ενυδρειακι σου φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 23 Σεπτεμβρίου 2013 Author #64 Share 23 Σεπτεμβρίου 2013 πολυ ωραιο το ενυδρειακι σου φιλε! Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Σεπτεμβρίου 2013 #65 Share 24 Σεπτεμβρίου 2013 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου! Τιγκαρε το κοχυλια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #66 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου! Τιγκαρε το κοχυλια!! Ευχαριστώ πολύ! Είναι στα μελλοντικά μου σχέδια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Σεπτεμβρίου 2013 #67 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Να τα χαιρεσαι Νικολα,πολυ ομορφα ειναι. Αντε να βρεξει για να φαει η γιαγιασου κανα σαλιγκαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #68 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Να τα χαιρεσαι Νικολα,πολυ ομορφα ειναι. Αντε να βρεξει για να φαει η γιαγιασου κανα σαλιγκαρι Ευχαριστώ πολύ Βασίλη! Να ρωτήσω, τι μπορώ να κάνω με τις βεντούζες του φίλτρου? Συνέχεια ξεκολλάνε από το τζάμι! Καμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Σεπτεμβρίου 2013 #69 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ Βασίλη! Να ρωτήσω, τι μπορώ να κάνω με τις βεντούζες του φίλτρου? Συνέχεια ξεκολλάνε από το τζάμι! Καμιά ιδέα? Αν έχεις την δυνατότητα άλλαξε τες με καινούριες. Αλλιώς αλλαγή φίλτρου. Πολλοί τις βάζουν σε ζεστό νερό να μαλακώσουν να βεντουζάρουν καλύτερα, αλλά μετά απο 1 λεπτό ξαναμαζεύουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Σεπτεμβρίου 2013 #70 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Ειναι το μονιμο προβλημα,βαλτες σε ζεστο νερο να μαλακωσουν λιγο.Το καλυτερο βεβαια ειναι να τις αλλαξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #71 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Ειναι το μονιμο προβλημα,βαλτες σε ζεστο νερο να μαλακωσουν λιγο.Το καλυτερο βεβαια ειναι να τις αλλαξεις. Μπορώ να βρω κάπου εκτός πετ σοπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Σεπτεμβρίου 2013 #72 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μπορώ να βρω κάπου εκτός πετ σοπ? ίσως σε κατάστημα με υδραυλικά να βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #73 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 ίσως σε κατάστημα με υδραυλικά να βρεις. Χμμ ευχαριστώ, θα ψάξω κάποια στιγμή!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Σεπτεμβρίου 2013 #74 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Στην Χαλκιδα δυσκολα θα βρεις νομιζω.Βαλε κατω απο το φιλτρο μια πετρα λοξα,για να το κραταει οταν ξεκολαει,η δεσε στο καλωδιο του φιλτρου ενα βαριδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Σεπτεμβρίου 2013 Author #75 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Στην Χαλκιδα δυσκολα θα βρεις νομιζω.Βαλε κατω απο το φιλτρο μια πετρα λοξα,για να το κραταει οταν ξεκολαει,η δεσε στο καλωδιο του φιλτρου ενα βαριδι Το δεύτερο μου φαίνεται πιο πρακτικό!!! ΥΓ. Δεν μένω Χαλκίδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος