pkas 22 Μαίου 2012 #1 Share 22 Μαίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Σημερα το απογευμα που γυρισα απο τη δουλεια παρατηρησα οτι 2 θυληκες μελανοταινιες (M. praecox) εχουν στο σωμα τους κατι ροζ σημαδια - εξογκωματα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 240 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Το μαμισιο της juwel με σφουγγαρια βιολογικο υλικο και υαλοβαμβακα και ενα εξωτερικο tetratec ex 700 με βιολογικο υλικο φουλ - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 10 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):6 μελανοταινιες praecox (2αρσ. + 4 θυληκα), 5 νεον, 5 glowlight tetra, 2 αρλεκινοι, 2 corydoras paleatus (pepper), 6 pseudomugil furkatus - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα καθε βραδυ με νιφαδες new life spectrum optimum, jbl krill, sera spirulina tbs. Αλλαγες καθε 15 μερες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,4 - KH:6 - GH:8 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):0 - Θερμοκρασία:25,5 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:ναι -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: melanotaenia praecox - Ιστορικό Ψαριού:- - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): kanonika - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:- ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Προσπαθησα οσο μπορεσα να πετυχω τη φωτογραφια αλλα φαινονυαι και τα 2 ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #2 Share 22 Μαίου 2012 για βακτηριακη μολυνση μοιαζει.συνηθως οφειλεται στην κακη ποιοτητα νερου. το περιεργο παντως ειναι πως εχεις μηδενικα νιτρικα? ενω οι αλλαγες σου ειναι καθε 2 βδομαδες....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 22 Μαίου 2012 Author #3 Share 22 Μαίου 2012 Το εχω παρατηρησει κι εγω αυτο . Χρησιμοποιω υγρα τεστ της τροπικαλ και μου δειχνει μηδεν ή κατι μεταξυ 0-10 δεν μπορω ακριβως να ξεχωρισω το χρωμα. Για να το τσεκαρω εχω και κατι στικς και μετραω και με αυτα επιτηδες για να δω αν υπαρχει αποκλειση και δειχνουν και αυτα 0. Τι να πω μπορει να οφειλεται στο οτι ειναι αρκετα φυτεμενο και εχεικαι ταχειας αναπτυξης φυτα. Εκτος αν ειναι τα τεστακια μου χαλασμενα αλλα τα εχω 6 μηνες περιπου. Τα ψαρια ειναι μικρα παντως και εχω βαλει σταδιακα . Δεν το φορτωσα αποτομα και ειχα χρησιμοποιησει υλικα στρωμενα απο 60αρι οταν το ειχα στησει. Μεχρι σημερα δεν ειχα καποιο προβλημα. Προτεινεις καποια συγκεκριμενη θεραπεια; Μπας και προλαβω κανενα μαγαζι.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #4 Share 22 Μαίου 2012 ελπιζω να εχεις καραντινα για την θεραπεια.μην φανε και οι υπολοιποι φαρμακο. επιλογες σου ειναι αντιβιωση ευρεως φασματος οπως πχ http://www.istellas.gr/aquarium/my_medicines_esha2000.html http://www.istellas.gr/aquarium/my_medicines_furan2.html η και bactopur. οτι και να βρεις,ακολουθησε τις οδηγιες του,βρες και ενα αλλο τεστ να τσεκαρεις τα νιτρικα σου και ριξε και λιγη βιταμινη στην τροφη να βοηθησεις οσο μπορεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 22 Μαίου 2012 Author #5 Share 22 Μαίου 2012 Που χωρος για καραντινα αγαπητε στα 65 τετραγωνικα!!! Τα ματιασα τα ψαρακια μου που ελεγα οτι δεν εχουν αρρωστησει ποτε :( Μπορω να ριξω και μελαφιξ αποψε που το εχω μιας και ειναι πιο ελαφρυ ή να τρεξω να προλαβω να βρω αυτα που λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #6 Share 22 Μαίου 2012 το μελαφιξ ειναι ιδιαιτερα καλο για προληψη η και για σηψη πτερυγιων κλπ.αν δεν με απατουνε τα ματια μου εδω ειναι λιγο πιο δυσκολο το θεμα.μπορεις αν θελεις να βαλεις αλλα δεν ξερω αν χαθει πολυτιμος χρονος και αν τελικα θα κανει δουλεια..ενεργο ανθρακα μετα την θεραπεια που θα ακολουθησεις για να τραβηξει το φαρμακο.χρηση αεραντλιας επισης θα βοηθησει. ΥΓ.οσο για τα τετραγωνικα που λες, εστω και ενα 20λιτρο σαν καραντινα θα σου ελυνε τα χερια για τετοιες περιπτωσεις.δεν νομιζω πως θα σου επιανε καν χωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 22 Μαίου 2012 Author #7 Share 22 Μαίου 2012 Αλλη μαι φωτογραφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #8 Share 22 Μαίου 2012 η το esha2000 h to furan .ξεκινησε θεραπεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Μαίου 2012 #9 Share 22 Μαίου 2012 Αλλαγή νερού 50% και χρήση furan 2 για να μην έχεις πρόβλημα με την βιολογία σου! Αεραντλία στο φουλ είναι απαραίτητη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος