Jump to content

Ερωτηση Για Diy Λιπασμα

Recommended Posts

Καλησπερα.

Βλεποντας πως σιγα σιγα το ενυδρειο γινετε ζουγκλα ειπα να παω προς τη DIY λιπανση.

Εχω εδω και καιρο αντικαταστισει το PO4 με COOPER ENEMA και τωρα ειναι η σειρα των νιτρικων και του καλλιου.

Εχω διαβασει ολα τα post για DIY λιπανση και εχω μια απορια.

Αν παρω KNO3(νιτρικα) θα με καληψει στις αναγκες μου και σε καλλιο?η θα πρεπει να παρω και Κ2SΟ4 ξεχωριστα?

Αυτη τη στιγμη ριχνω στο ενυδρειο εβδομαδιαιος(σπαστα): 20mlKA,20mlNO3 της SEACHEM.

Νομιζω οτι η αναλογια του KNO3 ειναι 60-40 αν δε κανω λαθος,Ξερει κανεις?

post-870-0-53999200-1337701845_thumb.jpg

θα ελεγα ξεχωριστα το Κ2SΟ4.

μην στηριχτεις στα νιτρικα για την προσθηκη και καλλιου.μεγα λαθος.το καλλιο μπαινει και χρειαζεται σε πολυ μεγαλυτερες δοσεις.

http://calc.petalphile.com/

ΟΚ ευχαριστω.

• 4 weeks later...

Καλησπερα και παλυ.

Αγορασα ΚΝΟ3 σε σκονη και θελω να το ''διαλισω'' σε ενα αδειο μπουκαλακι της SEACHEM 500ml.

Μηπως ξερει κανενας ποσα γραμμαρια-κουταλιες πρεπει να ριξω στο μπουκαλακι ωστε να εχω περιπου ιση περιεκτικοτιτα νιτρικων

με το SEACHEM NITROGEN?

εχεις τοσο λιγα νιτρικα ετσι ωστε χρειαζεται να βαζεις εξτρα νιτρικα στο ενυδρειο?

Ριχνω 20ml τη βδομαδα και ισως να χρειαζεται παραπανω.Οποτε κανω τεστ SERA βγενει παντα κιτρινο.Φοβαμαι να ριξω παραπανω γιατι

ξερω οτι το τεστ νιτρικων της δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο.Τα φυτα παντως αναπτυσονται σφαιριδων και δεν εχω προβληματα με αλγες.

Να και μια πιο καθαρη φωτο:

post-870-0-92033600-1339616938_thumb.jpg

τα πολυ ζωντανα και πανεμορφα φυτα σου ολα ειναι γρηγορης αναπτυξης.σιγουρα τα βοηθας με εξτρα τροφη αλλα βαδιζεις μαλλον στα τυφλα και με αρκετη δοση τυχης μεχρι τωρα.

για το συγκεκριμενο τεστ εχεις εντελως σωστη σκεψη. μεγαλες αστοχιες σε νιτρικα και φωσφορικα.

στη θεση σου θα δοκιμαζα με api.

μην κανεις και μην ριξεις τιποτα αν δεν τσεκαρεις πρωτα με αλλο τεστ.

20 ml νομιζω πως ειναι αρκετα.δηλαδη αποβλητα απο ψαρια δεν εχεις....?ψαξτο λιγο.

τα πολυ ζωντανα και πανεμορφα φυτα σου ολα ειναι γρηγορης αναπτυξης.σιγουρα τα βοηθας με εξτρα τροφη αλλα βαδιζεις μαλλον στα τυφλα και με αρκετη δοση τυχης μεχρι τωρα.

για το συγκεκριμενο τεστ εχεις εντελως σωστη σκεψη. μεγαλες αστοχιες σε νιτρικα και φωσφορικα.

στη θεση σου θα δοκιμαζα με api.

μην κανεις και μην ριξεις τιποτα αν δεν τσεκαρεις πρωτα με αλλο τεστ.

20 ml νομιζω πως ειναι αρκετα.δηλαδη αποβλητα απο ψαρια δεν εχεις....?ψαξτο λιγο.

Η πλακα με το συγκεκριμενο τεστ ΝΟ3 της SERA ειναι οτι ειχα ενα περσινο(Δεν εχει ληξει) και μου το εβγαζε πορτοκαλι και βεβαια δεν εριχνα νιτρικα με αποτελεσμα να εχω προβληματα λιμοκτονιας στα φυτα μου,ευτυχως το πηρα χαμπαρι γρηγορα και με τη συμπληρωση των νιτρικων ολα λυθηκαν.

.Πριν κανα τριμηνο μιλοντας με καποιο καταστημα μου ειπαν οτι sera διορθωσε το προβλημα και ετσι ξαναπηρα sera.Οντως ειδα οτι ειχαν γινει καποιες αλλαγες:Αλλο κουταλακι.βαζεις 10ml στο αντιδραστηριο αντι για 20ml,και αν δε κανω λαθος και ενα επιπλεον υγρο.Τωρα ομως ακομα και μετα απο συμπλιρωση 10ml το τεστ βγενει κιτρινο και αν το κανω με το παλιο βγενει πορτοκαλι.

Θα δοκιμασω λοιπον API.

Για τη σκονη KNO3 σε 500ml μπουκαλι σκεφτομαι να ριξω μια κουταλια της σουπας, να ριξω 10ml στο ενυδρειο, και επειτα με τεστ να δω που βρισκομαι.Τι λες φιλε ΚLAZ?

για τα νιτρικα οσοι δουλευουν εταιρειες με κουταλακια και σκονες ειναι ευκολο να γινει κακη μετρηση.

μην ριξεις τιποτε αν δεν μετρησεις με αλλο τεστ.και εγω θα ξεκινουσα πιο χαλαρα με 5μλ....

ΥΓ.προσεχε στην ημερ ληξης των api.αυτα γραφουν πανω τους το λοτ- ημερομηνια παραγωγης.αναλογως το τεστ εχουν συγκεκριμενο χρονο ληξης το καθενα.

Oκ ευχαριστω για τη βοηθεια θα παραγγιλω το τεστ και βλεποντας και κανοντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...