Jump to content

Neos Kai Arxarios

Recommended Posts

pira ena enidrio 60 lt. kai thelw na balw 3 xrusopsara ena red cap oranda ena tosakin kai ena jikin

κατ'αρχας γραφε με ελληνικα.

απο εκει και μετα πιστευω πως θα ειναι πολυ οριακα 3 χρυσοψαρα σε 60 λιτρα.

ευχαριστω.... πειρα ενα ενυδρειο της HAILEA εχει ενσωματομενο φιλτρο και φιλτραρη ακομα και την αμμο...του εχω βαλει 4 φυτα ενα ANUBIAS BARTERI NANA, EGERIA DENSA, BACOPA CAROLINA και ALTERNANTHERA REINECKII (εχω βαλει και κατω απο την αμμο.....λιπασμα) . το εχω το ενυδρειο απο την πεμπτη σε λητουργεια ελενξα ph 7.5 ,gh 8 ,no2 0, nh4nh3 0 . του εβαλα sera aquatan kai sera bio nitrivec. επισης εχω βαλει στο φιλτρο FLUVAL BIOMAX. εχω βαλει και ενα μικρο ναυαγιο. σκευτομαι να του βαλω και ανθρακα στο φιλτρο... θα κανω καλα????

το ενυδρειο πρωτα πρεπει να στρωσει.κανε αναζητηση εδω μεσα για τον κυκλο του αζωτου.

μετρησε με υγρα τεστ

αμμωνια

νιτρωδη

νιτρικα.

οχι ψαρια μεσα τωρα!!

ΥΓ.μονο η ανουμπια ειναι καταλληλη για χρυσοψαρα.τα αλλα θα φαγωθουνε...

ανθρακας και φυτα δεν μπαινουν μαζι.σκεψου περισσοτερο τι θελεις να κανεις γιατι σε βλεπω φουριοζο για φυτεμενο,αλλα με χρυσοψαρα.....

οπως εχω γραψει.... εχω κανει ολα τα υγρα test και ειναι ολα ok. για την ανουμπια δεν καταλαβενω τη θες να πεις???? θελω να μαθω αν τα φυτα που εχω βαλει ταιριαζουν.... αν αυτα τα 3 χρυσοψαρα ταιριαζουν... τα φαρμακα που τους εβαλα ειναι αυτα που πρεπει (μπορει να υπαρχουν αλλα καλητερα).

κανει καλα το φιλτρο μου που φιλτραρη την αμμο???? γιατι εχω βαλει και λιπασμα!

τα φυτα αυτα οξυγωνονουν καλα το ενυδρειο μου???

το πεχα και η γενικη σκληροτητα προς το παρων δεν σε ενδιαφερουν.ποσα νιτρικα εχεις?για την ανουμπια οπως προειπα ειναι συμβατη για χρυσοψαρα και δεν θα φαγωθει.τα αλλα φυτα ομως?

ευχαριστω παντως εχω ενημερωθει για τον κυκλο του αζωτου.

οι μετρησεις μου ειναι οκ.... δες πιο πανω

ειναι 0 τα νιτρικα το λεω και πιο πανω

τι αλλα φυτα μπορω να βαλω??? που να ταιριαζουν

τις ειδα,γιαυτο σου ειπα πως κατι δεν παει καλα.ειναι 5 ημερων μολις το ενυδρειο και δεν εχει γινει λογικα κανενας απολυτως κυκλος.

το γεγονος πως μετρας νιτρωδη και αμμωνια 0 αλλα δεν μας λες ποσα νιτρικα εχεις,ειναι ενα θεμα.εαν μετρησεις νιτρικα και ειναι και αυτα 0,το ενυδρειο δεν εχει στρωσει.

ειναι 0 τα νιτρικα το λεω και πιο πανω

???? νιτρωδη και αμμωνια εγω βλεπω.οχι no3 που σε ρωταω.

τελικα καλα εγραψα νεος και αρχαριος.....δεν εχω τετoιο test. :(

αν και σωστα εριξες τα βακτηρια,προφανως δεν εχεις ριξεις τροφη ψαριων για να τραφουν και να αρχισει ο κυκλος...

σε παρσκαλω διαβασε πολυ προσεχτικα παρακατω.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=13569&st=0&p=108162entry108162

ΥΓ.εαν οντως ειχες διαβασει προσεχτικα δεν θα καναμε τις παραπανω ερωτοαπαντησεις...

δεν εχω βαλει ακομα ψαρια...να ριξω τροφη???

και βεβαια,βακτηρια και τροφη οπως γραφει μεσα το λινκ που σου εδωσα.παιρνεις και τεστ για νιτρικα για να ξερεις ποτε θα στρωσει.θα δεις αρχικα να ανεβαινει η αμμωνια,οταν θα αρχισει να πεφτει θα ανεβαινουν τα νιτρωδη.οταν η αμμωνια γινει 0 θα συνεχισεις να μετρας νιτρωδη.στη συνεχεια θα αρχισουν τα νιτρωδη να μειωνονται και οταν θα ξεκινησεις να μετρας νιτρικα και τα αλλα δυο θα ειναι μονιμα στο 0,τοτε εχει στρωσει.εχεις μελλον......

ΥΓ.σε ολο αυτο το διαστημα,δεν μπαινουν ψαρια,και δεν κανεις αλλαγες νερου.

Έγινε επεξεργασία - klaz

Και να ξερεις φιλε η ολη διαδικασια του κυκλου του αζωτου μπορει να κρατησει απο μερικες μερες μεχρι κ ενα μηνα+.

Ειναι σημαντικο να εμπεδωσεις το λινκ που σου εδωσε ο klaz και να καταλαβεις τι κανεις. Ειναι απλο αλλα θελει προσοχη και παντα με γνωμονα το καλο των ζωντανων που θα φιλοξενησεις για να μην εχεις απωλειες και στεναχωριεσαι κ εσυ και τα ψαρια. :)

Sent from my Brain using Telepathy

παιδια ελενξα σημερα , (πηρα σημερα ηταν αυτο που μου ελειπε) no3 0...2 -κιτρινο χρωμα, ph 8 ,gh 8 ,no2 0, nh4nh3 0 ..............θελω αποψεις το ενυδρειο το εχω βαλει απο την πεμπτη....μια εβδομαδα δεν εχει περασει!!! θελω βοηθεια!!!

ολα ειναι λοιπον 0.αρα το ενυδρειο ειναι αστρωτο.

ξεκινησε με το λινκ που σου εδωσα παραπανω και ακολουθησε τις οδηγιες.

Φίλε έχεις βρει κάποιο από τα χρυσόψαρα που αναφέρεις πιο πάνω σε κάποιο πετ;Αν ναι σε ποιο;

Αν δε θες να γράψεις εδώ στείλε μου πμ και αν μπορείς πες μου και τιμές γιατί ψάχνω κάτι παρόμοιο.

Ευχαριστώ!

Φιλε μου κατω απο την αμμο δεν βαζουμε ποτε υποστρωμα (λιπασμα).

Υποστρωμα μπαινει μονο κατω απο χαλικακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...