vales_red 21 Μαίου 2012 #1 Share 21 Μαίου 2012 (edited) Καλησπερα! Μιας και μετράω το νερο απο την Α/Ο με TDSμετρο και παιρνω ενδειξη 2-3ppm είπα να αγορασω καινουρια ρητίνη γιατι μου τέλειωσε η παλία (RO-MAN)... Μπηκα λοιπον σε ενα Site και ειδα οτι υπαρχουν χιλιες δυο ρητινες.... Mixed bed DI resin Ρητίνη αποσκλήρυνσης (Strong acid cation exchange resin) Ρητίνη softening (Weak base Cation Resin) Ρητίνη απορρόφησης Νιτρικών - ένα λίτρο Τι απολα ειναι το σωστο? Έγινε επεξεργασία 21 Μαίου 2012 - vales_red Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Μαίου 2012 #2 Share 21 Μαίου 2012 το πρωτο βαλ.για περισσοτερα στειλε μου πμ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Μαίου 2012 #3 Share 21 Μαίου 2012 2-3 δεν είναι και τόσο τραγικό....Αν θέλεις οπωσδήποτε 0 βάλε και άλλο κάνιστρο με d/i resin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Μαίου 2012 #4 Share 21 Μαίου 2012 βασικα καλη φαση ειναι το παρακατω...700μλ....αν ψηνεστε για τον επομενο μηνα.....λεμε τωρα..... οπως ειναι η παρακατω,απλα αντι για τους απλους,θα βαλουμε ταχυσυνδεσμους με κατι εξτρα ισως σαν διαφορα..... http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29830 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 22 Μαίου 2012 Author #5 Share 22 Μαίου 2012 (edited) Να ρωτησω κατι..περασα απο ενα μαγαζι με φιλτρα νερου και καναμε μια συζητηση για τις ρητινες και μου ειπε οτι η mixed bed ελαττωνει και το ph! Δλδ το νερο που παιρνουμε θα εχει ph περιπου 5-6... Ειναι λογικο για το νερο της αναπληρωσης να εχει τοσο χααμηλο ph? (της PureResin ειναι αυτη που αγορασα) Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2012 - vales_red Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #6 Share 22 Μαίου 2012 δηλαδη ποσο πεχα νομιζεις πως βγαζει η οσμωση που βαζεις στην αναπληρωση εαν δεν βαλεις ρυτηνη..??η ρυτηνη μπαινει απλουστατα για να παιρνουμε ακομη πιο ουδετερο-καθαρο νερο.το πεχα που οντως ειναι χαμηλο πανω κατω βαλ,ειναι το ιδιο βαζεις η οχι ρυτηνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 22 Μαίου 2012 Author #7 Share 22 Μαίου 2012 Δεν ηξερα οτι το ph της βρυσης ειναι τοσο χαμηλα...επειδη μετραω στο ενυρειο ph~7.9-8.2 νομιζα τι καπου εκει παιζει... klaz?! εκει που μου ειπες πηγα! Μια χαρα! 6.5Ε/λιτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #8 Share 22 Μαίου 2012 βλεπεις..?το χομπι μας ειναι τρελλο.καθε μερα κατι μαθαινουμε... το πεχα της βρυσης δεν ειναι χαμηλο.το πεχα της οσμωσης ειναι. ΥΓ.ειδες που σου ελεγα?αληθεια ηταν καθολου υγρη η ρυτηνη του η παλι ηταν στεγνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #9 Share 22 Μαίου 2012 αυτο παραπανω που εβαλα δεν ενδιαφερει κανεναν..? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75714&view=findpost&p=665937 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 22 Μαίου 2012 Author #10 Share 22 Μαίου 2012 Ηταν υγρη! και αρκετα ανοιχτοχρωμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Μαίου 2012 #11 Share 22 Μαίου 2012 Πείτε και μένα για το DI resin που αγοράσατε εντός πόλης 6,5 ευρώ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Μαίου 2012 #12 Share 22 Μαίου 2012 εγω απλα βαρεθηκα να παιζω με το μικρο κανιστρο των 330ml ρυτηνης και γιαυτο προτεινα το μεγαλυτερο κανιστρο.οσο για το συγκεκριμενο μαγαζι με φιλτρα νερου,ψωνιζω αρκετο καιρο απο εκει και ειναι στον σταθμο των τρενων σχεδον διπλα στην αλφα τραπεζα επι των αγιων παντων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim salt 16 Ιουλίου 2012 #13 Share 16 Ιουλίου 2012 τελικα βρηκα ρητινη super!! 2000 lit σε 330 ml κανιστρο οποιος επιθυμει ας μου στειλει πμ να παραγγειλουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος