Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα, εχω ενυδρείο 120 L με γκάπυ, γκουράμι, μόλυ, και νέον! Παρατήρησα άσπρα σημαδια κυρίως στα μόλυ και σε 1-2 γκάπυ. Θα ήθελα να με βοηθήσετε όσον αφορά την ασθένεια. Τι μπορώ να κάνω? Τα ταίζω κανονικα? Τι επιτρέπεται να κάνω και τι όχι? Ευχαριστώ πολύ..

συμπληρωσε την παρακατω φορμα και αν ειναι δυνατον βαλε φωτο.μας διευκολυνει πολυ.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

Θα σε γελάσω.. Όλα αυτά που μου ζητάς δεν τα γνωρίζω.. Θα σου πω αυτά που ξέρω και ελπίζω να σε βοηθήσουν. Τα λιτρα του ενυδρείου είναι 120, τα ψάρια είναι 10-12 γκάπυ (αρσενικά), είχα και θηλυκά αλλα πέθαναν, 2 μόλυ (αρσενικά) 4 γκουράμι (αρσενικά) και 7-8 νέον. Το ενυδρείο το έχω 2 εβδομάδες και δυστυχώς για τα ψάρια ( και μαλλον και για μένα) δεν έκανα στρώσιμο. Η θερμοκρασία είναι στους 28 βαθμούς. Η σίτισή τουσ γίνεται μια φορά την ημέρα με φυλλαράκια, και τρώνε κανονικά. Όλη τους η συμπεριφορά είναι φυσιολογική.

το ικ , αμα ειναι ικ ειναι το τελευταιο που σε απασχολει τωρα. το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και πρεπει να ειναι φουλ στην αμμωνια που ειναι τοξικη για τα ψαρια.

κανε μια αλλαγη νερου και βαλε μια αγγελια για μπολι.

τι ειναι το μπολι?

Μπόλι ονομάζουμε το στρωμένο βιολογικό υλικό που μπορείς να πάρεις απο κάποιο συνχομπίστα ώστε οι συνθήκες του ενυδρείου σου να γίνουν άμεσα κατάλληλες για τα ψάρια σου. Θα έπρεπε να κάνεις ένα "στρώσιμο" πρώτου βάλεις τα πρώτα ψάρια.Αρχικά θα πρέπει να βελτιώσεις την ποιότητα του νερού σου,κάνοντας μια αλλαγή νερού.Έχεις προμηθευθεί αντιχλώριο και βακτήρια?Το φίλτρο σου τι περιέχει μέσα?

Ναι εχω και αντιχλωριο και βακτηρια.Μετα την αλλαγη που θα κανω τωρα ριχνω κανονικα τα το αντιχλωριο και τα βακτηρια?Εχω ενα juvel rio 125 με το φιλτρο που ειχε μεσα εσωτερικο ηταν δωρο το ενυδρειο και με ενδιαφερει να ασχοληθω

υαλοβαμβακας,σφουγγαρι ανθρακα,σφουγγαρι τραχυ μπλε,σφουγγαρι λεπτο μπλε,cirax

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...