karapetsas84 19 Μαίου 2012 #1 Share 19 Μαίου 2012 βρήκα κάτι τρομερές ρίζες κέδρου στο χωρίο μ κ θέλω να τις βαλω στο ενυδρείο μ.. είναι κωνοφόρο αλλά δε βγάζει ιδιαιτερο ρετζίνι.. γνωρίζει κάνεις αν ειναί καταλληλο για driftwood..? δε θέλω να κάνω καμιά βλακεία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Μαίου 2012 #2 Share 19 Μαίου 2012 γενικως καλο ειναι να αποφευγουμε τα κωνοφορα για τους γνωστους λογους.εαν παλι θελεις να δοκιμασεις εστω με μια μικρη ριζα,θα πρεπει να την βρασεις,και μετα με τιποτα δεν θα πρεπει να σου μυριζει οπως θα σου μυριζε νωπο σαν ξυλο με την χαρακτηριστικη μυρωδια των κωνοφορων.ολα αυτα τα αναφερω με καθε επιφυλαξη βεβαια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 19 Μαίου 2012 #3 Share 19 Μαίου 2012 Δεν νομίζω ότι θα κάνεις δουλεία με το βράσιμο! Χρειάζεσαι πολύ δουλεία για να αποβάλει το ρετσίνι! Δοκίμασε να το βάλεις σε ένα κουβά με πολύ αλατόνερο η καλύτερα με θαλασσινό νερό για αρκετό καιρό (ένα μήνα και) και στην συνέχεια άστο και στον ήλιο η ψηστω λίγο στο φούρνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karapetsas84 19 Μαίου 2012 Author #4 Share 19 Μαίου 2012 Είναι ξερές σχετικά δεν ήταν απο χλωρό δέντρο.. δε μυρίζουν ιδιαίτερα.. θα τις αφήσω ένα μήνα το λιγότερο σε νέρο μετά το βράσιμο κ θα δω.. πρέπει να ειναι κ αλλατισμένο το νέρο π θα τις έχω μέσα..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 20 Μαίου 2012 #5 Share 20 Μαίου 2012 Προσωπικά θα τις χρησιμοποιούσα σε ψησταριά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karapetsas84 20 Μαίου 2012 Author #6 Share 20 Μαίου 2012 λετέ να μη τις βάλω καθόλου..?? εχω έξι μήνες τα γκαπι κ τα πλάτυ μου κ δεν έχασα ουτε ένα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 20 Μαίου 2012 #7 Share 20 Μαίου 2012 Καλό θα ήταν να τα αποφύγεις! Αν πάλι θέλεις σου αναφέραμε την διαδικασία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Μαίου 2012 #8 Share 20 Μαίου 2012 τα κωνοφορα εκτος απο ρετσινη κλπ που παραγουν διαβρωνονται απο το νερο και πιο ευκολα λογω του μαλακου τους ξυλου. καλυτερα να τα αποφυγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 20 Μαίου 2012 #9 Share 20 Μαίου 2012 Καμια διαδικασια απο τη στιγμη που το κλαδι ειναι απο δεντρο που παραγει χυμους-ουσιες. Τοσα και τοσα εξοδα κανουμε ολοι μας.Δωσε καποια χρηματα και παρε ενα ξυλο ενυδρειακο να ειναι και τα ψαρια σου καλα κι εσυ ησυχος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karapetsas84 20 Μαίου 2012 Author #10 Share 20 Μαίου 2012 δεν έχω προβλημα να δώσω λέφτα.. απλά δε βρήσκω αυτό π θέλω... δεν έχουν κ ιδιαίτερη ποικηλία τα πετ σοπ στη Λάρισα.. αυτές οι ρίζες είναι τέλειες.. τεσπα θα δω τι θα κάνω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος