xwriatis 18 Μαίου 2012 #1 Share 18 Μαίου 2012 Καλησπερα σε ολους τους φιλους του ΑΖ . Αποφασισα να κανω χτες (γιατι αυριο θα φυγω) το καπακι για το ενυδρειο μου.Το καπακι εχει διαστεσεις 1,16χ31. Κ αποφασινα να το γραψω ωστε να βοηθηθουν οι φιλοι που 8α αποφασισουν να κανουν αυτο το εγχειρημα μιας που ειναι ςραιο να δημιουργεις μονο σου Δεν ειναι το οτι καλυτερο φυσικα κ θεωρω οτι μπορειται να κανατε καλυτερα Το ξυλο που χρησιμοποιηθηκε ειναι κοντρα πλακε 6mm αν κ θα προτιμουσα να ειχα παρει με 10mm http://imageshack.us/photo/my-images/715/dsc00219ik.jpg/ το κοντρα πλακε ειναι αυτο οπου κοπηκε στις διαστασεις κ ενωθηκε με ανοξειδωτες βιδες. Εφτιαξα κ ενα επιπλεον καπακι με μεντεσεδες ωστε να μπορω να ριχνω τροφη κτλ. http://imageshack.us/photo/my-images/534/dsc00222vp.jpg/ Για το φωτισμο αυτος στισ φωτο ειναι προσωρινος δεν βρηκα αυτο που ηθελα(μιας κ μενω σε μικρο χωριο) οποτε αγορασα ενα ετοιμο Τ8 που ειχε τα παντα ετοιμα!! http://imageshack.us/photo/my-images/821/dsc00223oe.jpg/ Αργοτερα θα μπουνε 2 sylvania t8 90cm θα ειμαι κομπλε με τον φωτισμο μιασ κ θα φιλοξενηθουν κιχλιδες κ λιγες anoubies k vallisneries.Ολα καλα ολα δουλευουν τελικα http://imageshack.us/photo/my-images/190/dsc00228fy.jpg/ . Εβαλα κ πλαστικες κοντρες οπου θα κατσει πανω στο ενυδρειο το καπακι κ εκοψα απο πισω ενα κομματι ωστε να μπουν τα καλωδια λαστιχα ωστε να μην εχουμε προβλημα http://imageshack.us/photo/my-images/842/dsc00227b.jpg/. Ειναι ωραιο να κατασκευαζεις μονος σου το οτιδηποτε ειναι μεγαλη χαρα και μαθαινεις κιολας στην πορεια Τελος ο σκυλος μου με ζαλισε να τον ωγαλω φωτο :)http://imageshack.us/photo/my-images/208/dsc00210di.jpg/ καλη επιτυχια σε ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Μαίου 2012 #2 Share 18 Μαίου 2012 μια χαρα σε βρίσκω φιλε μου για την κατασκεη!απλα οι Τ8 εκει πρεπει να καλυφθουν γιατι δεν ειναι αδιαβροχα τα ακροφυσια τους!επισης σκεφτηκες τι θα κανεις για να γινει πιο ανθεκτικο το ξυλο στην υγρασια μιας και θα υπαρχει αρκετη απο την εξατμηση? εγω αν ημουν στη θεση σου για αρχη θα καλυπτα τις ακρες των Τ8 με μονοτικη ταινια μεχρι να βρω μια καλύτερη λυση, επισης θα περνουσα και μερικα χερια το ξυλο με βερνικι νερου ή πολυουρεθανης που το κανει πιο ανθεκτικό!στο λεω γιατι και εγω ειμαι σε διαδικασία κατασκευης καπακιου και το εψαξα λιγο με την αντοχη στο χρονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 19 Μαίου 2012 Author #3 Share 19 Μαίου 2012 Ναι παρεληψα να το πω για το βερνικη εννοειται αυτο πως πρεπει να γινει.. Αυριο που θα παω αθηνα κ θα εχω χρονο μπροστα μου γτ στις 2 μερεσ στην θεσσαλονικη δεν ειχα γτ σκεψου για να στεγνωσουν τα τρια χερια βερνικη που εχω σκοπο να το περασω 8α ηθελε μια μερα κ παραπανω οποτε θα το κανω αυριο που 8α εχω χρονο. οσο για τα ακροφυσια ειναι προσωρινα θα βαλω στεγανα αλλιως θα κανω αυτο που μου ειπες με την μονοτικη. για το βερνικη δεν ειχα χρονο στην διαθεση μου.Αααα κ για ανακλαστηρα θα βαλω αλουμινοχαρτο κ θα το κολλησω με ενυδρειακη σιλικονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 19 Μαίου 2012 #4 Share 19 Μαίου 2012 Ναι παρεληψα να το πω για το βερνικη εννοειται αυτο πως πρεπει να γινει.. Αυριο που θα παω αθηνα κ θα εχω χρονο μπροστα μου γτ στις 2 μερεσ στην θεσσαλονικη δεν ειχα γτ σκεψου για να στεγνωσουν τα τρια χερια βερνικη που εχω σκοπο να το περασω 8α ηθελε μια μερα κ παραπανω οποτε θα το κανω αυριο που 8α εχω χρονο. οσο για τα ακροφυσια ειναι προσωρινα θα βαλω στεγανα αλλιως θα κανω αυτο που μου ειπες με την μονοτικη. για το βερνικη δεν ειχα χρονο στην διαθεση μου.Αααα κ για ανακλαστηρα θα βαλω αλουμινοχαρτο κ θα το κολλησω με ενυδρειακη σιλικονη. ωραιος!! περιμενουμε τελικο αποτελεσμα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 20 Μαίου 2012 #5 Share 20 Μαίου 2012 Αααα κ για ανακλαστηρα θα βαλω αλουμινοχαρτο κ θα το κολλησω με ενυδρειακη σιλικονη. Δεν χρειάζεται. Υπάρχει στο εμπόριο αυτοκόλλητη ταινία αλουμινόχαρτου. Και κάνει και καλή δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 20 Μαίου 2012 #6 Share 20 Μαίου 2012 ωραιος! λοιπον θα χρειαστεις συγουρα εναν ανακλαστηρα! θα σου δωσω μια ιδεα για τα στεγανα ντουι που θες να βαλεις... μην βαλεις... βαλε στο επανω μερος του ενυδρειου σου 2-3 μεγαλα τζαμια για να κρατανε εκει ολη την υγρασια.κανε μια τρυπα σε ενα απο τα τα τζαμια για να ριχνεις την τροφη απο εκει.. αν δεν το κανεις αυτο η υγρασια θα σου καταστρεψει ολο το καπακι ...θα σκευροσει το ξυλο και θα γινει μπανανα.. εδω εχω μια φωτο για να παρεις μια ιδεα τι ενοω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Μαίου 2012 #7 Share 21 Μαίου 2012 σωστο αυτο που λεει ο ΚΟΥΜΑΝ, απο την στιγμη που δεν θα πας σε κανενα φυτεμενο απαιτήσεων ειναι καλη λυση και γρηγορη!επισης δες τις δικες του λαμπες που εβαλε θερμοσυστελλομενο μακαρονι!το μονο μειον ειναι οτι θελουν κοψιμο οταν αλλαξεις λαμπες αλλα κατα τ'αλλα ειναι καλη ιδεα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 21 Μαίου 2012 Author #8 Share 21 Μαίου 2012 μμμμ ναι εχω τις κοντρες κ για να πω την αληθεια κρατανε αρκετη υγρασια..πηρα σημερα βερνικη κ εκανα με μονοτικη τα ακρα οποτε θα βαλω αλουμινοχαρτο η να παρω ανακλαστηρες? ποιο προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Μαίου 2012 #9 Share 21 Μαίου 2012 οι ανακλαστηρες σιγουρα θα κανουν καλυτερη δουλεια!κανουν μια "κοιλιά" και κατευθύνουν το φως καλητερα!πιστευω οτι το κοστος τους παντως ειναι αρκετα μεγαλο..εγω πηρα ενα κομματι απο ανοξείδωτη λαμαρινα που ειχα και την εκοψα στα μετρα μου!αν εχεις κανενα κομματι ή μπορεις γενικοτερα να βρεις καποιο ρεταλι καν'το και εσυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 21 Μαίου 2012 #10 Share 21 Μαίου 2012 ανακλαστηρες και τζαμια πανω απο το ενυδρειο πριν το καπακι... ετσι δεν χρειαζεται τπτ απο μονωση ή θερμοσυστελομενο οπως εκανα εγω... εγω εβαλα θερμοσυστελομενο για εξτρα ασφαλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 21 Μαίου 2012 Author #11 Share 21 Μαίου 2012 Ανακληστερες θα παρω τελικα αλλα θα μονωσω κ λιγο τα ακροφισια αν κ εχω αρκατα μεγαλες κοντρες στο πανω μερος του ενυδρειου.κατι ακομα με τι να'πιασω' τουσ ανακλαστηρες? με σιλικονη η βιδες?(εδω που ειμαι δεν εχω τπτ απο εργαλεια η κατασκευη εγινε θεσσαλονικη*) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 21 Μαίου 2012 #12 Share 21 Μαίου 2012 με βιδες βιδοσετα επανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 21 Μαίου 2012 #13 Share 21 Μαίου 2012 απλα να ειναι ανοξειδωτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 21 Μαίου 2012 Author #14 Share 21 Μαίου 2012 ante na dw pou 8a vrw ta ergaleia :X 8a prospa8hsw na ta kanw an vrw k kana tripani na anoi3w tis trupes.alliws mallonn silikonh h kati allo 8a skeftw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος