Jump to content

Anubia Καθαρισμα Απο Σαλιγγαρια

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.Ειχε ενας φιλος μου μια anubia στο ενυδριο του και μου την εχει δωσει.Το προβλημμα ειναι οτι το φυτο πανω εχει σαλιγγαρια.ο φιλος μου την αγορασε απο το μαγαζι, την εβαλε στο ενυδριο του και μετα απο λιγο καιρο βγηκανε και τα σαλιγγαρια στο ενυδριο του μεσα και με ειπε οτι ειχε αυγα απο σαλιγγαρια πανω στα φυλλα της anubia.Πως μπορω να την καθαρισω για να μην βγαλει σαλιγγαρια και στο δικο μου ενυδριο(με τι μπορω να την καθαρισω).Απλα παιδια θελω αμα γινεται κιολας να ειναι οικονομικος ο τροπος που που θα μου πειτε για να την καθαρισω.Ευχαριστω.

μπορεισ να αγορασεισ ενα σαλιγκαρι που λεγτε helena!αλλα να ξερεισ γενικα δεν πειραζουν καθολου

αρχικα βγαλε την ανουμπια εξω απο το ενυδρειο και ανοιξε τη βρυση και πλυντην καλα να φυγουν τυχον σαλιγκαρια αυγα τους κλπ.μετα ξανα μεσα.

πρεπει να πλυθει στην βρυση σχολαστικα γιατι τα σαλιγκαρια θα εξαπλωθουν συντομα παντου και μετα δεν προκειται να ξεμπερδεψεις.....

την anubia δεν την εβαλα ακομα μεσα στο ενυδριο..την εχω βαλει σε ενα ταπερ με νερο..(το ταπερ το γεμισα νερο)με σκετο νερο να την πλενω?να πλενω και τα φυλλα και τον κορμο της και ολα?

Κανε ενα καλο πλύσιμο ολη. Αν έχει αυγα απο τα σαλιγκαρια λαθρεπιβατες φαίνονται με γυμνό μάτι.

Εγω έχω γεμίσει!!! Αλλα όπως ειπε και ο kovou κακο δεν κάνουν... Καταναλώνουν και οτι αλγη βγαίνει...

Μπορείς να διαβάσεις κι αυτό. Ίσως σε ενδιαφέρει.

φίλε μου δεν είναι κακό να έχεις σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες, ίσα ίσα που είναι και καλό, διότι πρώτον ανακατεύουν το χαλίκι με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται ο βυθός και επίσης είναι ο καλύτερος συναγερμός για το ενυδρείο σου, αν κάτι δε πάει καλά αυτά πληθαίνουν και εμφανίζονται την ημέρα όλα μαζί πάνω στα τζάμια, οπότε καταλαβαίνεις ότι κάτι δε πάει καλά.

και τι δοσολογιες χλωρινης βαζω?π.χ σε 10 λιτρα ενυδριο τι δοσολογια χλωρινης θα βαλω?ευχαριστω παιδια..μου εχετε λυση ολες τις αποριες..

Στο ενυδρείο μέσα για πιο λόγο να ρίξεις χλωρίνη?? Θα το καταστρέψεις...

Αν εννοείς για να καθαρίσεις το φυτό, αυτό θα γίνει εκτός ενυδρείου... αν και δε θα το έκανα εγώ...

Αν θες οπωσδήποτε να απαλλαγείς από αυτά τα σαλιγκάρια πάρε ένα-δύο assassin snails και θα κάνουν party!!

δεν θα ριξω μεσα στο ενυδριο.σε ενα πιο μικρο ενυδριο που δεν το δουλευω αλλο..αυτα τα ψαρια που ειπες μπαινουν με αγγελοψαρα, ροδοστομους και καρδιναλιους?

Έγινε επεξεργασία - ΒΑΓΓΕΛΗΣ13

και τι δοσολογιες χλωρινης βαζω?π.χ σε 10 λιτρα ενυδριο τι δοσολογια χλωρινης θα βαλω?ευχαριστω παιδια..μου εχετε λυση ολες τις αποριες..

Η δοσολογια δεν εξαρτατε απο τα λιτρα του ενυδρειου σου.Σε μια μικρη λεκανη βαλε ενα

καπακι χλωρινη και 19 καπακια νερο και αναμιξε τα.Αφησε την ανουμπια μεσα για δυο-τρια λεπτα

και μετα ξεπλυνετην καλα με νερο.

δεν θα ριξω μεσα στο ενυδριο.σε ενα πιο μικρο ενυδριο που δεν το δουλευω αλλο..αυτα τα ψαρια που ειπες μπαινουν με αγγελοψαρα, ροδοστομους και καρδιναλιους

Αν εννοείς για το assasin snail που σου ειπε η mita είναι σαλιγκαρια που τα τρωνε. Helena snails είναι η κανονική ονομασια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...