panstelios22 17 Μαίου 2012 #1 Share 17 Μαίου 2012 (edited) Μία από τα ίδια και γι' αυτό το ενυδρείο. Για άλλο σκοπό κατασκευάστηκε και αλλού κατέληξε τελικά. Βρήκα επιτέλους πριν από λίγους μήνες CRS στην Κύπρο και τους έστησα αυτό το ενυδρείο. Αμαρτία μου αλλά σε αυτό το ενυδρείο αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο (έχω άλλα 2). Κάθε αλλάγη στην ώρα της, το κλάδεμα και το καθάρισμα. Θαυμάσια ζωντανά. Άργησα να δω καμιά με αυγά. Τελικά και αυγομένες υπάρχουν και μικρά υπάρχουν στο ενυδρείο (3 έχω δει μέχρι στιγμής). Ήθελαν τον χρόνο τους να προσαρμοστούν μάλλον. Γενική κατηγορία ενυδρείου Ασπόνδυλα Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (75x35x50): Συνολικά Λίτρα: 130 Sump (λίτρα): όχι Οργανισμοί Φυτά: Anubias barteri var. nana , Cryptocoryne wendtii ''brown'' , Hygrophila polysperma, Lilaeopsis brasiliensis , Microsorum pteropus , Taxiphyllum sp. 'Spiky' , Vallisneria nana Ψάρια: Άλλα είδη: 14 γαρίδες Crystal Red Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Γκρίζες Καρύστου Ξύλα: 2 ρίζες Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Sera Floredepot Βυθός: Χαλικάκι μαύρο 2-3 mm Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 λάμπες Τ5 20watt και μία Τ5 12watt Διάρκεια φωτισμού: 12watt 14:00-23:30 και 20watt 14:30-23:00 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εσωτερικό φίλτρο Tetratec IN600 plus με σφουγάρια και Siporax Mini Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμάστρα Sera 100 / Ψύξη ετοιμάζεται Λίπανση: Παροχή CO2: DIY CO2 1L Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: 7,2 Γενική σκληρότητα (GH): 10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 0 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Συντήρηση Αλλαγές νερού: κάθε βδομάδα 30 λίτρα όσμωσης και 2 λίτρα βρύσης Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Έτσι ξεκίνησε το ενυδρείο. Κλαδέματα από τα άλλα 2 ενυδρεία συν κάποιες προσθήκες που έγιναν. Τώρα έχει γίνει έτσι και δεν προλαμβαίνω να κλαδεύω το Hygrophila polysperma. Έδω μερικές από τις ομορφιές μου. Κι εδώ τα γεννητούρια. Και μία γενική ολόκληρου του ενυδρείου. Βίντεο: Έγινε επεξεργασία 17 Μαίου 2012 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 17 Μαίου 2012 #2 Share 17 Μαίου 2012 Πανεμορφο να το χαιρεσαι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 17 Μαίου 2012 #3 Share 17 Μαίου 2012 Τέλειο είναι!!!! ΥΓ. Τα ΝΟ3 είναι όντως 0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 17 Μαίου 2012 Author #4 Share 17 Μαίου 2012 Έχω καιρό να μετρήσω ΝΟ3. Ήταν 0. Ταΐζω προσεχτικά και με μέτρο μία φορα την μέρα. Στην επόμενη αλλάγη θα μετρήσω και είναι διαφορετικό από 0 να σου πώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 17 Μαίου 2012 #5 Share 17 Μαίου 2012 Μα αν είναι τα νιτρικά σου 0, τα φυτά δεν θα έχουν από που να πάρουν θρεπτικά συστατικά νομίζω.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 17 Μαίου 2012 Author #6 Share 17 Μαίου 2012 Μέτρησα τώρα ΝΟ3 και με το ζόρι το χρώμα δεν είναι το ίδιο με το 0. Με της Σερα μέτρησα και είναι το χρώμα είναι κίτρινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Μαίου 2012 #7 Share 18 Μαίου 2012 Έγινε πάρα πολύ όμορφο! Μπράβο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 19 Μαίου 2012 #8 Share 19 Μαίου 2012 Όμορφο, να το χαίρεσαι. Χρειάζεται όμως μερικές γαρίδεα ακόμη για να δείξει πιο εντυπωσιακό. Ίσως και μερικά μικρά ψαράκια. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 19 Μαίου 2012 #9 Share 19 Μαίου 2012 Φιλε μου πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσαι! Προσεξε την θερμοκρασια το καλοκαιρι να μην ανεβει πανω απο 26 για μεγαλο διαστημα γιατι δεν θα σου αντεξουν. Ψαρακια οπως ειπε ο φιλος παραπανω με τις crs δεν βαζουμε γιατι δεν υπαρχουν ασφαλεις συγκατοικοι. Απλα αν ειναι αρκετες αισθανονται καλυτερα. Επισης αν χρησιμοποιησεις ανεμιστηρακια για ψυξη, πρεπει να αναπληρωνεις νερο μονο απο α/ο και οσο γινεται πιο συχνα (αρα σε μικρες ποσοτητες) για να μην αλλαζουν οι συνθηκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 20 Μαίου 2012 Author #10 Share 20 Μαίου 2012 Φιλε μου πολυ ομορφο το ενυδρειο σου να το χαιρεσαι! Προσεξε την θερμοκρασια το καλοκαιρι να μην ανεβει πανω απο 26 για μεγαλο διαστημα γιατι δεν θα σου αντεξουν. Ψαρακια οπως ειπε ο φιλος παραπανω με τις crs δεν βαζουμε γιατι δεν υπαρχουν ασφαλεις συγκατοικοι. Απλα αν ειναι αρκετες αισθανονται καλυτερα. Επισης αν χρησιμοποιησεις ανεμιστηρακια για ψυξη, πρεπει να αναπληρωνεις νερο μονο απο α/ο και οσο γινεται πιο συχνα (αρα σε μικρες ποσοτητες) για να μην αλλαζουν οι συνθηκες. Όσον αφορά ψαράκια ούτε συζήτηση. Είναι που είναι δύσκολο να τισ διατηρήσεις δεν θέλω να έχω κι απώλειες σε μικρα. Ήδη άρχισε η θερμοκρασία να ανεβαίνει και πρέπει να βιαστω με τα ανεμιστηράκια. Προμηθεύτηκα ήδη Α/Ο για την αναπλήρωση. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 24 Μαίου 2012 #11 Share 24 Μαίου 2012 ωραιο προσεξε με την θερμοκρασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος