Jump to content

Ατύχημα Με Diy Co2

Recommended Posts

Στο μικρό ενυδρείο των 45 λίτρων έχω ένα μπουκάλι 750 ml για το μείγμα του CO2. Τελευταίως μου συνέβει ένα ατύχημα και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας διότι μπορει να συμβεί στον καθένα. Το μπουκάλι βρίσκεται πίσω απο το ενυδρείο. Ο μικρός μου γιος (τερατάκι) πείραζε κάποια αντικείμενα εκεί δίπλα και τελικά έριξε το μπουκάλι. Εγώ δεν το είχα προσέξει για μια ολόκληρη μέρα.

post-41730-0-92009200-1337198195_thumb.jpg

Αφού το μπουκάλι έπεσε στο πλάι το μείγμα έφραξε το σωληνάκι. Το αέριο CO2 ανέβαινε προς τα πάνω και αφού αυξανόταν πίεζε το μείγμα να βγει από το σωληνάκι στο ενυδρείο.

Όταν επέστρεψα το απόγευμα της επόμενης μέρας σπίτι είδα το ενυδρείο χάλια. Ο βυθός έβγαζε CO2 συνεχώς. Σκούπα και καθημερηνές αλλαγές για να καθαρίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν να μην σας πέσει το μπουκαλί.

Έγινε επεξεργασία - panstelios22

καθε στραβη και ενα μαθημα.εχουν γινει και χειροτερα παντως.φτηνα τη γλυτωσες...

Όχι και τόσο φτηνά. Από φυτά δεν έχασα κάτι. Τα ξερίζωσα όλα και τα καθάρισα. Έχασα όμως καμιά 40αρία (τις μισές) Red Cherry.

Εδω αλλοι κοντεψανε να χασουν κενε ματι αφου ειχαν την ατυχια να εχει κουνησει ο πιτσιρικας το μπουκαλι και το καπακι εφυγε χιλιοστα απο το ματι με ταχυτητα σφαιρας...

Sent from my iPatata

using Tapatalk-klaz

Άσχετο, αλλά ο βυθός πως έβγαζε co2 ;

Το μείγμα κατακάθησε στον βυθό. Μετά που το καθάριζα ώσπου ανακατεύα το χαλίκι τόσο περισσότερο CO2 έβγαινε.

Το μείγμα κατακάθησε στον βυθό. Μετά που το καθάριζα ώσπου ανακατεύα το χαλίκι τόσο περισσότερο CO2 έβγαινε.

Μήπως εννοείς ότι έβγαινε μείγμα από το χαλίκι ; Έχω πάθει και εγώ την ίδια ζημιά και γέμισε το ενυδρείο μια παχύρρευστη γλίτσα.

Κι εμένα είχε γεμίσει γλίτσα και γι αυτό το ξέστησα, τα καθάρισα όλα και τα ξανάβαλα μέσα. Τα φυτά αναγκάστηκα να τα καθαρίσω φύλλο προς φύλλο. Τώρα τι έγινε με τον βυθό δεν ξέρω. Το νερό είχε θολώσει και από τον βυθό ανέβαιναν φυσαλλίδες. Όλες οι γαρίδες ήταν στην επιφάνεια του νερού. Θα ήθελαν οξυγόνο αφού το ενυδρείο γέμισε CO2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...