Jump to content

Nano Cube Pico Reef

corsar7

Recommended Posts

αλατισμενοι κυριοι καλησπερα σας......αφου ολα βαινουν καλως με το δισκοενυδρειο ειπα και εγω να μετατρεψω ενα 20λ κυβο της dennerle σε θαλασσινο ενυδρειακι εχοντας εις γνωση τους περιορισμους που μου δινουν αυτα τα λιτρα.το ενυδρειο τρεχει 10 μερες περιπου με 4 κιλα αραγωνιτη ,3 κιλα βραχο και ανθρακα-αντιφοσφωρο στο φιλτρο του.ειναι στο στρωσιμο αλλα αυτο που μου κανει φοβερη εντυπωση ειναιη μετρηση αμμωνιας....ενω ακολουθω κανονικα την προτινομενη διαδικασια οταν προσθετω το αντιδραστηριο στο νερο αυτο αντι να χρωματιστει θολωνει...γινεται ασπρο θολο.το τεστ ειναι της salifert και μετραει καλα(μετρησα και στο δισκαδικο).τι κουλο ειναι αυτο τωρα?7 χρονια με ενυδρεια πρωτη φορα το βλεπω....καμια γνωμη?

Κάνει και για θαλασσινό το τεστ;

Συγνώμη για την ερώτηση,αλλά άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε!

To τεστ Αμμωνίας της Salifert είναι και για γλυκό και για θαλασσινό νερό, αλλά στο θαλασσινό δημιουργεί αυτή τη θολούρα κατά το τεστ.

αρα λοιπον να μην λαβω υπ οψιν την θολουρα και να δω το χρωμα....ειναι δυνατον φρεσκο ενυδρειο να μην σηκωσει καθολου αμμωνια?

Σωστά, λαμβάνεις υπ όψιν μόνο το χρώμα.

Αν ξεκίνησες τον κύκλο του αζώτου κανονικά, θα έπρεπε η αμμωνία σε μια βδομάδα περίπου να είχε κάνει τον κύκλο της. Έκανες μετρήσεις για αμμωνία από την αρχή του στησίματος?

Από ΝΟ2 και ΝΟ3 που βρίσκεσαι?

καλημερα.οι μετρησεις μου ειναι..ph 8.3, kh10, nh4 0, no2 0, no3 10mg/l, temp 26,αλατοτητα 1025.διαδικασια στρωσιματος.το ενυδρειακι ετρεχε 7 μερες μονο νερο με το φιλτρο να εχει μεσα μονο τα μαυρα σφουγγαρια.μετα μπηκε ο αραγωνιτης και αφου δουλεψε μονος του για 2 μερες και το νερο εγινε παλι κρυσταλλο μπηκε ο βραχος και στο φιλτρο την θεση των σγουγγαριων πηρε ανθρακας και αντιφωσφορος αντιστοιχα και ειναι ετσι 7 μερες τωρα..απο θεμα αζωτου ειμαι κομπλε?επομενο βημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...