DR_NIKOS 16 Μαίου 2012 #1 Share 16 Μαίου 2012 Καλημερα. Θελω να ρωτησω κατι. Καταρχην ειμαι καινουριος στο χωρο των ενυδριων. Εχω ενα ενυδριο 400 λτρ και πηρα μεταξυ των αλλων ψαριων(οχι κιχλιδες) 2 καβουρια rainbow. Τα εβαλα στο ενυδριο και μετα απο 2 ημερες παρατηρησα οτι το ενα εχασε 2 ποδια και ηταν ετοιμο να πεθανει οποτε το εβγαλα, Φανταστηκα οτι τσακωθηκαν μεταξυ τουσ και το αλλο του εκοψε τα ποδια, Μετα απο 4 μερες βλεπω οτι και το αλλο εχασε ενα ποδι,ειναι φυσιολογικο? Γενικα εχω ηρεμα ψαρια, δολλαρια,δισκους,νεον,χηρες και σκαλαρια,Μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ο καβουρας χανει τα ποδια του?Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Μαίου 2012 #2 Share 16 Μαίου 2012 Καλημερα και καλωσορισες στην ομορφη παρεα μας. Καταρχην προσεξε την συνθεση των ψαριων σου,αλλα αυτα θα στα πουν οι δισκαδες. Οσογια τα καβουρια,θελουν ειδικα ενυδρεια ,μισο γεματα με εξεδρα για να αναπνεουν.θα εχεις προβλημα και με τα ψαρια,γιατι την νυχτα θα σου αρπαξουν κανα ψαρακι.Μου φενετε παραξενο σε 400αρι ενυδρειο να εχουν αρπαχτει παντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DR_NIKOS 16 Μαίου 2012 Author #3 Share 16 Μαίου 2012 Και γω απλως υπεθεσα οτι μπορει να αρπαχτηκαν αλλα εφοσον ειδα σημερα οτι και ο αλλος ο καβουρας εχασε ενα ποδι μαλλον κατι αλλο παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Μαίου 2012 #4 Share 16 Μαίου 2012 Τι μεγεθος ειναι αυτα ,και ποσο τα ψρακια σου?Δηλ.μηπως ειναι πολυ μικρα και τα χτυπανε τα ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DR_NIKOS 16 Μαίου 2012 Author #5 Share 16 Μαίου 2012 δε νομιζω,ο καβουρας ειναι απο ακρη σε ακρη γυρω στα 15 εκατοστα και τα ψαρια μου ειναι σχετικα μικρα μπας και ειναι καμια περιοδος τωρα που αλλαζουν τα ποδια τους?λεω τωρα,μπορει να λεω και βλακειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Μαίου 2012 #6 Share 16 Μαίου 2012 Μονο ποδια δεν αλλαζουν,αλλαζουν ολο το κελυφος τους σαν πουκαμισο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 7 Ιουλίου 2012 #7 Share 7 Ιουλίου 2012 θα ηθελα να ρωτισω και εγω κατι.... μολις αγορασα καινουργιο καβουρακι και το εβαλα με ενα που ειχα προπολου.! μολις το αφησα στο ενυδρειο τσακωθηκαν.. πως μπορω να τους κανω φιλους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Ιουλίου 2012 #8 Share 8 Ιουλίου 2012 θα ηθελα να ρωτισω και εγω κατι.... μολις αγορασα καινουργιο καβουρακι και το εβαλα με ενα που ειχα προπολου.! μολις το αφησα στο ενυδρειο τσακωθηκαν.. πως μπορω να τους κανω φιλους?? Καλως ηρθες στην παρεα μας Τα περισσοτερα απο αυτα τα ζωντανα ,κανιβαλιζονται.αν εχεις μεγαλο ενυδρειο,ισως και επιβιωσει και ο πιο αδυναμος.Σε ποσα λιτρα τα εχεις? Και μια συμβουλη,παντα τα καπακια του ενυδρειου να ειναι κλειστα,γιατι ειναι δραπετες,και πορει να τα βρεις στην κρεβατοκαμαρα σου Πολυ τρυφερο το ερωτημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 9 Ιουλίου 2012 #9 Share 9 Ιουλίου 2012 χεχεεχεχεχεχεχεχεχ,,... το ενυδρειο μου ειναι μικροοοο... ηδη προσπαθησααα να τους βαλω μαζι και ο ενας εκοψε το ποδι του αλλου... το ενυδρειο μου μαλλον ειναι 5-6 λιτρων... Για τη συμβουλη: το εχω παθει ηδη.. και οχι μονο στην κρεβατοκαμαρα μου αλλα βγηκαν και παρα εξω..ευτυχως ομως τα προλαβα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Ιουλίου 2012 #10 Share 9 Ιουλίου 2012 χεχεεχεχεχεχεχεχεχ,,... το ενυδρειο μου ειναι μικροοοο... ηδη προσπαθησααα να τους βαλω μαζι και ο ενας εκοψε το ποδι του αλλου... το ενυδρειο μου μαλλον ειναι 5-6 λιτρων... Για τη συμβουλη: το εχω παθει ηδη.. και οχι μονο στην κρεβατοκαμαρα μου αλλα βγηκαν και παρα εξω..ευτυχως ομως τα προλαβα!! Σε τοσα λιγα λιτρα,ουτε ψαρακι δεν ζει,οποτε η περνεις ενα ενυδρειο με 1 μετρο μηκος,ας ειναι και κοντο,η τα δινεις πισω.Αν τα κρατησεις ετσι,το τελος τους εναι βεβαιο και ειναι κριμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 9 Ιουλίου 2012 #11 Share 9 Ιουλίου 2012 μα ηδη το ενα καβουρακι εχει και 4-5 μηνες που το εχω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Ιουλίου 2012 #12 Share 9 Ιουλίου 2012 Το οτι ζει δεν σημαινει οτι καλοπερνα.Αποτι καταλαβαινω ,το εχεις σε καποια γυαλα,δυχως φιλτρο και στρωμενο ενυδρειο.Ολα αυτα ειναι ηδη ενα πολυ κακο περιβαλλον για το ζωντανο.Ειναι σαν να πηρες ενα σκυλο,και τον εχεις δεμενο με 1 μετρο αλυσιδα,και τον εχεις κατω απο τον ηλιο.Και αυτος ζει,αλλα πως? Γιαυτο αν αγαπας αυτα τα ζωακια,που ειναι φανταστικα,κοιτα να τους δωσεις το καταλληλο περιβαλλον.Απλα δεν ειναι σαν τα σκυλια να γαβγιζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 9 Ιουλίου 2012 #13 Share 9 Ιουλίου 2012 συγνωμη το ενυδρειο μου ειναι 15 λιτρα...εκανα λαθος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 9 Ιουλίου 2012 #14 Share 9 Ιουλίου 2012 το ενυδρειο ειναι 15 λιτρα με φιλτρο και συστημα καθαρισμου και με θερμομετροο.. εχω και πετρα που μπορει να βγαινει πανς για αερα! Νομιζω πως ειναι ενα καλο ενυδρειο.. το ξερς ειναι μικρο για 2 καβουρακια... πισω στο θεμα μας.. πως θα τους κανω φιλους.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Ιουλίου 2012 #15 Share 9 Ιουλίου 2012 το ενυδρειο ειναι 15 λιτρα με φιλτρο και συστημα καθαρισμου και με θερμομετροο.. εχω και πετρα που μπορει να βγαινει πανς για αερα! Νομιζω πως ειναι ενα καλο ενυδρειο.. το ξερς ειναι μικρο για 2 καβουρακια... πισω στο θεμα μας.. πως θα τους κανω φιλους.? Το χαλασες το τρυφερο ερωτημα Να στο πω αλλιως τοτε.Με τον καλυτεροσου φιλο,αν εισαι κλεισμενος σε ενα δωματιο 3*4 ,για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα,το καλυτερο ειναι να πλακωθειτε,και το χειροτερο να σκοτωθειτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 9 Ιουλίου 2012 #16 Share 9 Ιουλίου 2012 πες οτι εχω ενα πολυ πιο μεγαλο ενυδρειο τοτε πως θα γινουν φιλοι χωρις να πλακωθουν.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Ιουλίου 2012 #17 Share 9 Ιουλίου 2012 πες οτι εχω ενα πολυ πιο μεγαλο ενυδρειο τοτε πως θα γινουν φιλοι χωρις να πλακωθουν.? Κοιτα,στα ζωα φιλιες δεν υπαρχουν ,οπως την εννοουμε εμεις οι ανθρωποι.Το μονο που τους αποσχολει ειναι η επιβιωση,αρα λειτουργουν μονο με το ενστικτο.Αν τωρα εσυ τους δωσεις το καταλληλο περιβαλλον,απλα θα ανεχονται ο ενας τον αλλον.Ειδικα αυτα τα ζωα ,ειναι μοναχικα και νυχτοβια.Οποτε δεν τους αρεσουν οι παρεες.Ο μονος λογος ,που μπορει μα ερθουν σε επαφη μεταξυ τους ,οικειοθελως,εναι για αναπαραγωγη,και τιποτα αλλο.Τωρα αν ειναι του ιδιου φυλλου.τοτε θα ειναι παντα σε επιφυλακη. Για ολα αυτα διαφερουμε εμεις οι ανθρωποι (οχι ολοι) απο τα ζωα.Γιαυτο πριν παρουμε οποιοδηποτε ζωο,πρεπει να εχουμε φροντισει να μαθουμε τις συνθηκες που ζουν,και να τις προσομοιωσουμε οσο το καλυερο μπορουμε,αλλιως δεν πρεπει να περνουμε κανενα ζωο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loukas171 9 Ιουλίου 2012 #18 Share 9 Ιουλίου 2012 Ευχαριστω.... και αν δεν ανεχονται ο ενας τον αλλον.?? τοτε πρεπει να ζουν σε διαφορετικες γιαλες ετσι.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Ιουλίου 2012 #19 Share 9 Ιουλίου 2012 Υπο αυτες τις συνθηκες,και για τους λογους που σου προανεφερα,δεν εχεις τα εχεγγυα να φιλοξενισεις αυτα τα ζωα.Οποτε βαλτα και τα δυο μαζι,να αλληλοφαγωθουν και να τελειωνουν.Σου ειπα και ποιο πανω,εσυ εισαι ο<<θεος τους>> Αν εχεις ομως διαθεση ,να τους αλλαξεις περοβαλλον που ζουν,τοτε μπορουμε να πουμε πολλα ,για τις διατροφηκες,περιβαντολλογικες ,θερμοκρασιακες κ.α.που ζουν αυτα τα πλασματακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος