fouskos 15 Μαίου 2012 #1 Share 15 Μαίου 2012 γεια σας παιδιά θα ήθελα να αρχίσω μια light προβιοτική μέθοδο στο ενυσρειο μου και θα ήθελα να ακούσω κάποιες προτάσεις απο διάφορες απόπειρες και ααποτελεσματα και φυσηκα την προσοφκή σας γνώμη γ'αυτό.. ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Μαίου 2012 #2 Share 15 Μαίου 2012 καλησπερα.ποια απο ολες σκεφτεσαι να κανεις και πως κατεληξες σε αυτην? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Μαίου 2012 #3 Share 15 Μαίου 2012 Κωστα το ιδιο πραγμα νομιζω ρωταει ο φιλος μας.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Μαίου 2012 #4 Share 15 Μαίου 2012 εγω εχω κανει τη μεθοδο με βοτκα,μεθοδο με to nοpox by redsea παραλληλα με βακτηρια και προσφατως ξεκινησα με biopellets. πανω -κατω η θεωρια ειναι η ιδια.πηγη οργανικου ανθρακα και λιγα βακτηρια σαν συμπληρωμα.το κεχα να μην υπερβει το 8,και προσοχη να μην στεγνωσει εντελως το συστημα και κρασαρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 15 Μαίου 2012 Author #5 Share 15 Μαίου 2012 Κωστα το ιδιο πραγμα νομιζω ρωταει ο φιλος μας.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 15 Μαίου 2012 Author #6 Share 15 Μαίου 2012 εγω εχω κανει τη μεθοδο με βοτκα,μεθοδο με to nοpox by redsea παραλληλα με βακτηρια και προσφατως ξεκινησα με biopellets. πανω -κατω η θεωρια ειναι η ιδια.πηγη οργανικου ανθρακα και λιγα βακτηρια σαν συμπληρωμα.το κεχα να μην υπερβει το 8,και προσοχη να μην στεγνωσει εντελως το συστημα και κρασαρει. οπότε όσο αναφορά την βότκα θα βάζω την κατάληλη δοσολογία, άνθρακα και κάποια βακτηρια (p7 ας πούμε?) και λογικά θα πρέπει να ταίζω περισότερο έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Μαίου 2012 #7 Share 15 Μαίου 2012 δεν ειναι τοσο απλο.η δοσολογια ειναι για αρχη υπερβολικα μικρη και πολυ σιγα αυξανεις τις δοσεις. http://www.melevsreef.com/vodka_dosing.html στην ουσια πρεπει να καταλαβεις το γιατι κανεις οτι κανεις.μην ριχνεις κατι απλα για να το ριξεις.... ΥΓ.αυτες οι μεθοδοι πχ βοτκα χρησιμοποιουνε σαν πηγη τροφης βακτηριων τον οργανικο ανθρακα που υπαρχει στη βοτκα. μην μπερδευεσαι με τον ενεργο ανθρακα.ειναι ασχετο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 16 Μαίου 2012 Author #8 Share 16 Μαίου 2012 (edited) δεν ειναι τοσο απλο.η δοσολογια ειναι για αρχη υπερβολικα μικρη και πολυ σιγα αυξανεις τις δοσεις. http://www.melevsree...dka_dosing.html στην ουσια πρεπει να καταλαβεις το γιατι κανεις οτι κανεις.μην ριχνεις κατι απλα για να το ριξεις.... ΥΓ.αυτες οι μεθοδοι πχ βοτκα χρησιμοποιουνε σαν πηγη τροφης βακτηριων τον οργανικο ανθρακα που υπαρχει στη βοτκα. μην μπερδευεσαι με τον ενεργο ανθρακα.ειναι ασχετο.... ναι δεν μπερδευομαι με τον ενεργό άνθρακα.. από ότι ειδα η βότκα γίνεται τροφή για τα βακτήρια και αυτή είναι και η πηγή του άνθρακα.. απλά έxω ένα άλλο θέμα, ότι έχω refugium και νιτρικά και φοσγορικά είνια μη ανιχνευσημα αφού κατακρατούνται εκεί όχι όμως πως δεν ειπαρχουν.. τη μπορώ να κάνω για να ξέρω ποτέ πρέπει να ασταματήσω να αυξχανω την δώση?? Έγινε επεξεργασία 16 Μαίου 2012 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 16 Μαίου 2012 #9 Share 16 Μαίου 2012 εάν έχεις τόσο καλό refugium που σου κρατάει τις μετρήσεις σχεδόν μηδενικές δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μπλέξεις με προβιοτική μέθοδο... μακριάαααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Μαίου 2012 #10 Share 16 Μαίου 2012 εάν έχεις τόσο καλό refugium που σου κρατάει τις μετρήσεις σχεδόν μηδενικές δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να μπλέξεις με προβιοτική μέθοδο... μακριάαααα +1000 Με την κάθε προβιοτική μέθοδο θέτεις όρια που αν ξεπεράσεις,που είναι πολύ εύκολο να γίνει με ενα λάθος στην δοσολογία ή σε κάποια μέτρηση και μπορεί να έχεις πολύ άσχημα αποτελέσματα για το ενυδρείο σου.Με ενα καλό ρεφιούτζιουμ δεν πρόκειται ποτέ να έχεις ποτέ τέτοιους προβληματισμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Μαίου 2012 #11 Share 16 Μαίου 2012 Επι πλέον οι πιθανότητες όταν σταματήσεις τη μέθοδο να ξαναβρεθείς στο σημείο που ξεκήνησες είναι πολύ μεγάλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 16 Μαίου 2012 Author #12 Share 16 Μαίου 2012 +1000 Με την κάθε προβιοτική μέθοδο θέτεις όρια που αν ξεπεράσεις,που είναι πολύ εύκολο να γίνει με ενα λάθος στην δοσολογία ή σε κάποια μέτρηση και μπορεί να έχεις πολύ άσχημα αποτελέσματα για το ενυδρείο σου.Με ενα καλό ρεφιούτζιουμ δεν πρόκειται ποτέ να έχεις ποτέ τέτοιους προβληματισμούς. λετε εε?? μαλλον πως θα σας ακουσω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 16 Μαίου 2012 #13 Share 16 Μαίου 2012 λετε εε?? μαλλον πως θα σας ακουσω.. Ειναι η καλυτερη λυση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος