Jump to content

Φυτεμένο Ενυδρείο Και Αλλαγές Νερού

Recommended Posts

το βασικό μου ερώτημα είναι, ποιος είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να γίνετε η αλλαγή στο φυτεμένο βάση ρουτίνας.

εάν δεν έχουμε μεγαλύτερο αριθμό ψαριών βάση λίτρων οπότε θέμα αμμωνίας δεν παίζει

και εάν τα φυτά μας είναι τόσα ώστε να διατηρούν τα νιτρικά σε νορμάλ ή και χαμηλά επίπεδα.

ευχαριστώ για το Link πολύ ενδιαφέρον. μπορεί να προσδιοριστεί στο περίπου το διάστημα στο οποίο η μη αλλαγή νερού μπορεί να αποβεί μοιραία?

κατι τετοιο εκτος του οτι ειναι δυσκολο να προσδιοριστει εχει να κανει και με την ιδιαιτεροτητα του καθε ενυδρειου ξεχωριστα.

σε ενυδρειο με χαμηλη ιχθυοφορτιση αρα και λιγοτερη μολυνση,ο βασικος ρολος των αλλαγων εχει να κανει με τα ιχνοστοιχεια που χρειαζονται φυτα και ψαρια αφου η ποσοτητα τους ειναι σχετικα μικρη και καταναλωνεται ευκολα.

κατι τετοιο εκτος του οτι ειναι δυσκολο να προσδιοριστει εχει να κανει και με την ιδιαιτεροτητα του καθε ενυδρειου ξεχωριστα.

σε ενυδρειο με χαμηλη ιχθυοφορτιση αρα και λιγοτερη μολυνση,ο βασικος ρολος των αλλαγων εχει να κανει με τα ιχνοστοιχεια που χρειαζονται φυτα και ψαρια αφου η ποσοτητα τους ειναι σχετικα μικρη και καταναλωνεται ευκολα.

οπότε εάν με κάποιο σκεύασμα προσθέσουμε ιχνοστοιχεία βελτιώνουμε την ποιότητα του νερού ίσος και σε καλύτερο βαθμό απ' ότι να κάναμε αλλαγή με ''φτωχό'' νερό??

να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν κάποιες απορίες μου είναι χαζές

αλλά το συγκεκριμένο θέμα με απασχολεί για πολλούς και διάφορους λόγους

Έγινε επεξεργασία - apidalos

και βεβαια μπορουμε να αναπληρωνουμε με ιχνοστοιχεια του εμποριου.ο φυσικος ομως τροπος με το νερακι νομιζω πως υπερτερει οπως και να εχει σε σχεση με τον τεχνητο.εκτος και αν χρησιμοποιουμε νερο απο α/ο,οποτε εκει τα εμπορικα σκευασματα ειναι μονοδρομος.

ΥΓ.εαν η ψαροσυνθεση μας θελει μαλακο νερο,τα φυτα κατα εναν περιεργο τροπο λατρευουν το πολυ μαλακο νερο......

και βεβαια μπορουμε να αναπληρωνουμε με ιχνοστοιχεια του εμποριου.ο φυσικος ομως τροπος με το νερακι νομιζω πως υπερτερει οπως και να εχει σε σχεση με τον τεχνητο.εκτος και αν χρησιμοποιουμε νερο απο α/ο,οποτε εκει τα εμπορικα σκευασματα ειναι μονοδρομος.

ΥΓ.εαν η ψαροσυνθεση μας θελει μαλακο νερο,τα φυτα κατα εναν περιεργο τροπο λατρευουν το πολυ μαλακο νερο......

δεν είμαι γεροπαράξενος :bigemo_harabe_net-75:(όχι πολύ) αλλά το επεξεργασμένο νερό του δικτύου δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσικό ιδιαίτερα εδώ στα νησιά...

οχι δεν ειναι ιδιαιτερα καλο.σε αυτο εχεις δικιο.θα μπορουσες(ενας σοβαρος λογος παραπανω) να δουλεψεις νερο α/ο και να το σπας με νερο δικτυου,η να συμπληρωνεις ιχνοστιχεια.ετσι δημιουργεις ενα απολυτως ελεγχομενο περιβαλλον οσο αφορα το νερο.(ξερεις τι σου γινεται δηλαδη).

να συμπληρώσω και να ξεκαθαρίσω ότι δεν ψάχνω τρόπο να γλιτώσω τις αλλαγές ίσα ίσα... έχει γίνει αγαπημένη ρουτίνα μαζί με το πρωινό κυριακάτικο καφεδάκι, όμως με έβαλε σε σκέψεις ότι αυτή η διαδικασία αρέσει μόνο σε μένα... τα ψάρια ακριβώς το αντίθετο.

οσμωση και εμπορικα σκευασματα με ιχνοστοιχεια.εαν επιθυμεις καλυτερα αποτελεσματα.δεν εχεις αλλη επιλογη δουλευοντας κακης ποιοτητας νερο δικτυου.

οχι δεν ειναι ιδιαιτερα καλο.σε αυτο εχεις δικιο.θα μπορουσες(ενας σοβαρος λογος παραπανω) να δουλεψεις νερο α/ο και να το σπας με νερο δικτυου,η να συμπληρωνεις ιχνοστιχεια.ετσι δημιουργεις ενα απολυτως ελεγχομενο περιβαλλον οσο αφορα το νερο.(ξερεις τι σου γινεται δηλαδη).

klaz προσωπικά χρησιμοποιώ βρόχινο νερό και απ όσα έχω ακούσει είναι πολύ καλύτερο(από το δίκτυο).

με προβληματίζει πάρα πολύ αν σε ένα φυτεμένο η αλλαγή που αναγκαστικά θα μεταβάλει κ τα νιτρικά αν επηρεάζει άλγες κ ανάπτυξη φυτών οπότε οποιαδήποτε παρατήρηση συμβουλή απο παλιό και έμπειρο φυτεμένο θα μου ήταν χρήσιμη! :bigemo_harabe_net-134:

το βροχινο νερο απο περιοχη μη μολυσμενη οπως ειναι η δικη σου ειναι ευεργετικο.ειναι σχεδον νερο απο α/ο.πιο πανω ηδη σου ειπα πως τα φυτα λατρευουν το πεντακαθαρο μαλακο νερακι...το αντιθετο οι αλγες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...