dikaios 14 Μαίου 2012 #1 Share 14 Μαίου 2012 εχω προβλημα με το συγκεκριμενο φυτο.Αρχικα αρχισε να μαδαει και μετα να σαπιζει η ριζα του και το βρισκω στην επιφανεια συνεχως...το κοβω και το ξαναφυτευω.δεν ξερω τι συμβαινει..τι φταει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #2 Share 14 Μαίου 2012 (edited) Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαίου 2012 #3 Share 14 Μαίου 2012 Αν το βλεπω καλα απο το κινητο μπυ ειναι κοκκινο.φως εχεις πολυυυυ καλο? Sent from my iPatata using Tapatalk-klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #4 Share 14 Μαίου 2012 εχω αρκετα καλο.ειναι κοκκινο οπως ειπες..εχω συνολο τεσσερις λαμπες 2 -18watt kai 2-24watt.βαζω flourish -excel-iron-potasioum-trase (seachem) ολα στις προτεινομενες ποσοτητες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 14 Μαίου 2012 #5 Share 14 Μαίου 2012 (edited) μηπως η ροη του φιλτρου σου ειναι δυνατη και τα παρασερνει ολα? μηπως εχεις κανενα πλεκο και τα ξεριζωνει?διοτι ειναι συνηθεια του... μηπως ο δισκος σου τα τσιμπαει και βγαινουν τα φυτα απο την θεση τους? Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2012 - Giannakis27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #6 Share 14 Μαίου 2012 λαμπες καινουργιες με ανακλαστηρες!νιτρικα 5-10ppm και φωσφορικα 0,25ppm.τσεκαρισμενα ολα και τακτικα μετραω.ολες οι ρουτινες γινονται κανονικα οπως και οι αλλαγες νερου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #7 Share 14 Μαίου 2012 πλεκο εχω δυο,απλα δεν ειναι οτι τα πειραζουν ,μαλλον...σαπιζει ο κορμος τους και δεν τα κραταει το υποστρωμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαίου 2012 #8 Share 14 Μαίου 2012 δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα αυτο το φυτο θελει πολυ περισσοτερο φως.λογικα θα το χασεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #9 Share 14 Μαίου 2012 δηλαδη??ποσο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαίου 2012 #10 Share 14 Μαίου 2012 1 βατ/λιτρο.ειναι πολυ απαιτητικο.δες το τοσο δυσκολο, οσο και τα γκαζον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #11 Share 14 Μαίου 2012 απο εκει που τα πηρα δεν μου ειπαν αυτο....ειπαν οτι ειναι ευκολο και αντεχει στην θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαίου 2012 #12 Share 14 Μαίου 2012 και για του λογου το αληθες....... http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=114 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαίου 2012 #13 Share 14 Μαίου 2012 απο εκει που τα πηρα δεν μου ειπαν αυτο....ειπαν οτι ειναι ευκολο και αντεχει στην θερμοκρασια αν δεν σου ελεγαν κατι τετοιο,θα το εχαναν μεσα σε 5 μερες.....να πουλησουν θελησαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #14 Share 14 Μαίου 2012 δεν το ειπα για να σε αμφισβητισω! εχεις δικιο.ευχαριστω!!αρα λες να τα βγαλω απο τωρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 14 Μαίου 2012 #15 Share 14 Μαίου 2012 (edited) Το χαλίκι που έχεις εμένα μου φαίνεται εντελώς ακατάλληλο για τέτοια απαιτητικά φυτά. Από λίπανση τι βάζεις; CO2; Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2012 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #16 Share 14 Μαίου 2012 εχω αρκετα καλο.ειναι κοκκινο οπως ειπες..εχω συνολο τεσσερις λαμπες 2 -18watt kai 2-24watt.βαζω flourish -excel-iron-potasioum-trase (seachem) ολα στις προτεινομενες ποσοτητες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Μαίου 2012 Author #17 Share 14 Μαίου 2012 τι προβλημα δημιουργει το χαλικι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαίου 2012 #18 Share 14 Μαίου 2012 ναι βγαλτο.θα χαλαει καθε μερα που περναει.αυτο ειναι ενα μαθημα,ετσι ωστε να διαβαζουμε και να αποφευγουμε τις παγιδες.εαν το ηξερες απο πριν,φανταζομαι πως δεν θα το αγοραζες,ασε που θα γελουσες με τα λογια του πωλητη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 14 Μαίου 2012 #19 Share 14 Μαίου 2012 Γενικά το χοντρό χαλίκι δε βοηθάει στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και κατά συνέπεια ολόκληρου του φυτού. Επίσης τα απαιτητικά φυτά όπως αυτό για να διατηρηθούν και στη συνέχεια να αναπτυχθούν δε θέλουν απλά σκέτο χαλικάκι αλλά και υπόστρωμα (λίπασμα στην ουσία). Σε κάποια φυτά ίσως να μπορούσε να αντικατασταθεί το υπόστρωμα από γενναιόδωρη αλλά προσεκτική λίπανση. Εξίσου σημαντική βέβαια και η ύπαρξη συστήματος co2 σε τόσο δύσκολα φυτά. Για τον βυθό διάβασε εδώ και ότι απορίες έχεις ρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος