Jump to content

Προβλημα Με Εξαπλωση Ξενιας

klaz

Recommended Posts

εγω πριν 5 μηνες ειχα παρει ενα φραγκακι απο τον αιολο.χαθηκε γρηγορα ομως απο εκει που το ειχα τοποθετησει λογω του παιχνιδιαρικου blue tang το οποιο μην δει καποιο μικρο κοραλι....αρχιζει να παιζει μαζι του....τεσπα,μετα απο 2 μηνες που δεν μπορεσα να το βρω πουθενα το φραγκ ξαφνικα μια συσταδα απο ξενιες εκει ακριβως που δεν τις θελω και εξαπλωνονται σαν παλαβες.....

τι να κανω για να τις ξεφορτωθω-μειωσω..?σε λιγο θα μου πνιξουν καποια μικρα φραγκς που εχω απο sps......

ΥΓ.νομιζω πως ακομη και αν τις ξυραφιασω χαμηλα στον βραχο,παλι θα ξαναβγουνε....σωστα?

Έγινε επεξεργασία - klaz

Πολυ σωστα.

Οποτε εισαι αναγκασμενος η να βγαλεις το βραχο και να τον αντικαταστησεις με καποιον αλλον,η να ξυραφιαζεις χαμηλα,και να χαριζεις-πουλας συχνα πυκνα.

:)

ευχαριστω στρατο μου.

δηλ οσο και να ξυραφιασω χαμηλα στον βραχο αυτες παλι θα βγουνε στο ιδιο σημειο παλι?ρωταω γιατι εξαπλωνονται συνεχεια και στο κομματι του βραχου εχω σκληρα και μου ειναι αδυνατο να βγαλω εξω το βραχο...

Οσο και να ξυραφιασεις,απο τη στιγμη που θα μεινει ιστος πανω στο βραχο θα ξαναβγει Κωστα.

Εκτος αν δοκιμασεις να τη σκοτωσεις.Με τα σκευασματα για τις απταισιες.

καταλαβα.απταισιες δεν εχω καθολου και δεν εχω ασχοληθει με την καταπολεμηση τους.αν μιλαμε για πρακτικες μεθοδους αυτα με καλκ συριγκες κλπ...λες να κανουν δουλεια?

Αθάνατες οι Xenia.... έστω και λίγος ιστός να παραμείνει θα ξαναβγούν και στον βράχο είναι απίθανο να μη μένει έστω κάτι τις...

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Το έχω πει σε πολλούς αλλά αυτό δεν είναι κοράλλι αλλά παράσιτο.

Στο καινούργειο ενυδρείο που έστησα ένας λόγος που δεν έβαλα βράχο απο το παλιό είναι επειδί είχε Ξένια πάνω... και να το ξύσεις με λεπίδα θα ξαναβγει (πάντα θα μεινει κάτι).

χμμμ.......ξυραφιαζω,και καλκ ανα χειρας το απογευμα.....

μπαρμεροξενιστή... που το βρήκα !!!

μπαρμεροξενιστή... που το βρήκα !!!

:bigemo_harabe_net-74: που να μην είχες και 400 λίτρα σπίτι σου Κώστα όλα παράσιτα θα τα έβλεπες!

Εγώ πάντως την γουστάρω την ξένια μου και ο emerald crab μου ακόμα πιο πολύ.

Εσυ εισαι γιατρος.εχεις δωσει ορκο να μην κανεις κακο.εγω παλι οχι..π·σημερα επεσε τσεκουρι και φωτια.ειμαι ομως γκαντεμουλης και ξερω πως σε κανα μηνα θα κανω φρεσκαρισμα αυτο το ποστ.

Sent from my iPatata

using Tapatalk-klaz

. Όπως τα λες... αλλά δεν είναι θέμα γκαντεμιάς !!!! χε χε

Ατιμο blue tang...εχε χαρη που σε μεγαλωνω απο μεγεθος 1 ευρω....

Sent from my iPatata

using Tapatalk-klaz

Για τα νεύρα....Ξύδι! Όποιος κατάλαβε.... :P

Εδω ειμαστε εμεις να σε βοηθησουμε.. Οτι ξυραφιαζεις αντι να το πετας μπορεις να μας το δινεις.. :usd::crazyyyy:

Εδω ειμαστε εμεις να σε βοηθησουμε.. Οτι ξυραφιαζεις αντι να το πετας μπορεις να μας το δινεις.. :usd::crazyyyy:

καβαλα το αμαξι και ελα φιλυρο για καφε να σου δωσω τις ξυραφιασμενες ΣΗΜΕΡΑ ομως.

Κοιτα να δεις αδικιες ρε....................

Αλλοι την ξυραφιαζουν γιατι τους ενοχλει και της δινουν πουλο,κι εγω δεν μπορω να τη στεριωσω στο ενυδρειο μου :D

σε μένα δούλεψε η εξής μέθοδος, φτιάξε λίγο στόκο απο τον διπλό που είναι για κόλλημα κοραλλιών και αφού ξύσεις κόλλησε ελαφρά στο συγκεκριμένο σημείο, άστον για κανένα μήνα μετά βγάλτον και είσαι super :icon_dance:

Xenia... η παρεξηγημένη.

Μπορεί αυτό το κοράλλι να είναι σκυλί στις αντοχές μέσα στο ενυδρείο, αλλά αν κοπεί και μπει σε σακούλα μεταφοράς για κάποιες ώρες με σχετικά μικρό όγκο νερού δεν θα τα καταφέρει, γιατί αποβάλει βλέννα η οποία νεκρώνεται σχετικά γρήγορα, σκοτώνοντας το ίδιο το κοράλλι από βακτηριακές μολύνσεις !!!

Στρατο έχω να σου στείλω εγώ σε αφθονία μέχρι να πιάσει μαζί με την ανεμωνουλα μου σου χρωστάv.....δεν σεχω ξεχάσει!

Υ.γ. αρκει να φυγω απο το καραβι

Στρατο έχω να σου στείλω εγώ σε αφθονία μέχρι να πιάσει μαζί με την ανεμωνουλα μου σου χρωστάv.....δεν σεχω ξεχάσει!

Υ.γ. αρκει να φυγω απο το καραβι

Λαμπρο το ξερω φιλε μου οτι δε με εχεις ξεχασει.Ξερω το ζορι σου με τη δουλεια.Εδω ειμαστε.Να σαι καλα :)

Παρολαυτα......αν και το ενυδρείο ξεχασμένο στο έλεος του θεού.....Η ξένια έχει εξαπλωθεί ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!

και με όλο αυτο που διάβασα εδω μου κανατε την καρδιά περιβόλι!!

Να δω τι θα την κάνω τόση.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...