Jump to content

Nano Reef

parikamon

Recommended Posts

Επειδη ειμαι ζηλιαρης εκανα κ εγω ενα μικρο reefaki απο ρεταλια τζαμια που βρηκα ! Και εκει που πηρα τον βραχο ειχα κ εναν ερημιτη λαθρεπιβατη ! Ξεκινησα με ζωντανο αραγονητη και βραχο

post-49620-0-10360400-1336898423_thumb.jpg

Καλώς ήρθες στα αλάτια ζηλιάρη χε χε

Για πες μας από εξοπλισμό τι έχεις?.. πόσα λίτρα είναι?

Τον θερμοστάτη (που μάλλον είναι και μεγάλος για τα λίτρα) καλύτερα να το βγάλεις τώρα το καλοκαίρι.

Πιθανότατα αυτό να το είδες ε?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474

α και κάτι ακόμη... βλέπω ότι στον αραγωνίτη έχουν εγκλωβιστεί φυσαλίδες αέρα. Όσο είναι ακόμη νωρίς με ένα μακρύ αντικείμενο πλαστικό κατά προτίμηση, προσπάθησε να τον στρώσεις ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες. Και καλύτερα θα "κάτσει", αλλά δεν θα σου δημιουργήσει και πρόβλημα ο εγκλωβισμένος αέρας.

Αυριο θα εχω τον σωστο θερμοστάτη, ειναι 25x25x30 σαν της aquael το nano reef , φισαλιδες βγαζη το φιλτρο να το σταματησω να βγαζη ?

eheim ειναι το φιλτρο εσωτερικο εως 120 λιτρα ενυδριο me mini siporax στο 1ο επιπεδο κ μετα σουγγαρια πατεντιασμενο :D

Δεν χρειάζεται το φίλτρο σου να βγάζει φυσαλίδες, όπως δεν χρειάζεται και το siporax.... την βιολογία θα την κρατήσει ο ζωντανός βράχος.

Επίσης βάλε στο φίλτρο ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο στις αναλογίες για τα λίτρα σου.

Αλλαγή νερού γιατί να κάνεις?... έγινε ο κύκλος του αζώτου?

+1000 σε αυτά που λέει ο Βαγγέλης!Χτίσε την βιολογία στον βράχο σου και στον αραγωνίτη τώρα που είναι νωρίς.σιποράξ και πολλά σφουγγάρια έξω!Σε 10-20 μέρες βάλε άνθρακα και αντιφώσφορο να μην μαζεύουν βακτήρια και χαραμίζεις το υλικό και ετοιμάσου.Επειδή είναι λίγο δύσκολο το nano-reef θα σε συμβούλευα να βάλεις λίγα ζοάνθους για αρχή και μετά το καλοκαίρι (που είναι μεγάλη πίκρα στα nano πίστεψε με)να βάλεις ψαράκι.ο θερμοστάτης δεν θα σου χρειαστεί προς το παρόν θα έλεγα 1-2 ανεμιστήρες είναι πιο χρήσιμοι.Και τέστ ΝΟ2,ΝΟ3,Μg,Ca,KH ένα καλό αλάτι- οσμωτικό νερό.Και ένα τελευταίο νομίζω οτι το μπλε φάσμα σε μικρά θαλασσινά ενυδρεία πάει πιο πολύ.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Δεν χρειάζεται το φίλτρο σου να βγάζει φυσαλίδες, όπως δεν χρειάζεται και το siporax.... την βιολογία θα την κρατήσει ο ζωντανός βράχος.

Επίσης βάλε στο φίλτρο ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο στις αναλογίες για τα λίτρα σου.

Αλλαγή νερού γιατί να κάνεις?... έγινε ο κύκλος του αζώτου?

+1000

Μετρήσεις έχεις κάνει;

οποτε αυριο θερμοστατη σωστο για τα λιτρα μου εβγαλα το σιποραξ θα παρω ανθρακα κ αντιφωσφορο και ανταλαχτικο σουγγαρακι για το φυλτρακι μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...