Jump to content

Βοηθεια.ειναι Απταιζια?

betty89

Recommended Posts

Ιδια διαδικασια,μονο που αντι για ξυδι χρησιμοποιησε χυμο λεμονιου.

το ξυδι ειναι καλυτερο?εμενα ειναι μωβ κ οχι κιτρινα σαν αυτουνου και εχει πιο μικρα πλοκαμια

Δυστυχως χωρις φωτογραφια ωστε να μπορω να το δω,δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω............

δεν ξέρω πόσα λίτρα και τι ενυδρείο έχεις. αλά στην θέση σου θα έψαχνά τους βράχους για το που υπάρχουν και άν είναι μόνο εκεί θα έβγαζα τον βράχο τελίως. εγώ στα 300 μου λίτρα μέσα σε 3 μήνες που τις είχα αφίσει, γέμισε το ενυδρείο με πάνω απο 50 και αναγκάστικα να βράσω όλον τον βράχο. (αγοράζοντας βέβαια καινούριο για να αντικατασταθεί). δεν είναι για να το αφίσεις. δοκίμασα πολά "ζουμιά" αλα μετά απο ένα στάδιο εξάπλωσης δέν είναι αποδοτική μέθοδος. κάνε την υπερβολή τώρα για να μην τρέχεις μετά. βγάλε βραχο, βαλτον σε ένα λεκανάκι, βράσε νερό και βυθισέ τον. άστον να ξεραθέι για καμια βδομαδα και μετα πάλι μέσα. αυτη είναι η γνώμη κάποιου που έτρεξε και πλήρωσε 15κιλα χωρίς λόγο.

εχεισ δικιο θα ανεβασω μετα

Τελικα φωτογραφια θα δουμε ;

γεια σας τελικα δεν μπορεσα να ανεβασω φωτο η μηχανη μου τα βγαζε χαλια μιλησα στο πετ σοπ μ πασ οτι ειναι αιπταζια και τα εξουδετερωσα με ξυδι πριν 5 μερες και δεν ξαναβγηκαν ποτε.το θεμα μου ειναι με το κυανο εχει γεμισει γλιτσα το νερο.ο αραγωνιτης μου ειναι καφε τι να κανω?εβαλα αντιφωσφορο εχω καλη κυκλοφορια τι να κανω?

Αυτός στο βίντεο σκοτώνει parazoanthus κίτρινα......και όχι aptaisia

Θα παραθέσω και εγώ την προσωπική μου γνώμη.Στα τόσα χρόνια δεν έχω δεί ποτε ενυδρείο χωρίς τις συγκεκριμένες ανεμώνες εκτός απο 1(του Klaz που δεν έβγαλα και το μεγεθυντικό φακό αλλά εμπιστεύομαι και αυτά που μου είπε)που στήθηκε με βράχο νεκρό σιγά-σιγά.Απο την στιγμή που αγοράζεις ζωντανό βράχο πέρνεις και aptaisias.Απο τα σκευάσματα που κυκλοφορούν και έχω δοκιμάσει πολλά δουλεύουν καλά αλλά πρέπει να τσιμπήσεις την ανεμώνη και είναι πολύ δύσκολο γιατί μαζεύουν και κρύβονται σε κάτι εσοχές και τις περισσότερες φορές απλά πετάς το υλικό.Αν είναι πολύ μικρές οι ανεμώνες απλά σπαταλάς τον χρόνο σου.Δεν θα σου φάνε το ενυδρείο μέσα σε 1-2-3 μήνες αν αυτό λες.Η τακτική είναι η εξής.Περιμένεις να φτάσουν σε μέγεθος που τις τρυπάς πιο εύκολα και με σύριγγα ινσουλίνης που είναι πολύ λεπτή η βελόνα τις εμβολιάζεις με ένα καλό διάλυμα εμπορίου γιατί με λεμόνι και ξύδι δεν κάνεις τίποτα .Για εμένα δούλεψε το tropic marin elimi-aiptas και το Kent joes juice .Ολες οι άλλες λύσεις ήταν προσωρινές.Ακόμα ενας καλύτερος τρόπος για να απαλλαγεί κάποιος είναι οι γαρίδες Lysmata wurdemanni που απλά τις κατασπαράζουν όπου τις βρουν αλλά δύσκολο να τις βρεις γιατί οι χομπίστες τις αγοράζουν αμέσως.

ευχαριστω πολυ αλλα εφυγαν με το ξυδι που τισ τρυπισα τισ ακολουθουσα ενω μπαιναν στη τρυπα και δεν τις εχω ξαναδει απο τοτε.για το κυανο τι εχεισ ννα πεισ?ειναι απαισιο μου τη σπαει

Σου εγραψα πιο πανω υπομονη,αλλα μαλλον δεν την εχεις.

Αρα κανε αναζητηση για chemiclean!!!

1. εχω ουτως η αλλως δεν εχω ψαρακια μεσα απλα λεω τι κανω λαθος?γτ μωβιζουν και τα τζαμια.μπορω να κανω αλλαγη νερου παρολο που εχω μονο βραχο και αραγωνιτη?

Ψαξε την αιτια στο φωτισμο σου,αν επαρκει η οχι,και στην κυκλοφορια.

Αν αυτα ειναι οπως πρεπει,κανονικα κανει τον κυκλο του και φευγει.

Αλλιως chemiclean

Επειδή θα έχεις τέτοια απο εδώ και πέρα.Δές εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198

Το κυανοβακτήριο είναι το πρώτο στη σειρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...