Jump to content

Glossostigma Elatinoides Πληροφορίες!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Με την σκέψη που έχω να κάνω φουλ φυτεμένο ενυδρείο με DIY υπόστρωμα, μου ήρθε πάλι η επιθυμία να βάλω Glossostigma Elatinoides, μιας και την τελευταία φορά που ήθελα να βάλω, δεν έβρισκα το φυτό, και έτσι το άφησα... Τώρα πια, πριν κάνω πάλι όνειρα, θα ήθελα να μου πείτε τι απαιτήσεις έχει αυτό το φυτό, όπως αν χρειάζεται υπόστρωμα, πόσα W/Lt θέλει και αν κάποιος έχει καλές εμπειρίες με το συγκεκριμένο φυτό! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νίκος :)

οτι βαλεις περισσοτερο καλο θα κανεις νικο.το θεωρω 1-2 κλικ κατωτερο απο το κουμπα σε απαιτησεις.

Στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή έχω φωτισμό περίπου 0,5W/Lt... Είμαι καλά, ή να μην το επιχειρήσω? :)

Έγινε επεξεργασία - nick_dark

θα σου δωσω ελπιδες για κατι που ειναι εφικτο και θα σε οδηγησω οσο γινεται.εδω μιλας για θαυματα νικο μου....

:D Α, κατάλαβα.... Δηλαδή αν αυξήσω το φωτισμό, σε περίπου 1W/Lt, θα είμαι οκ πιστεύω, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν Τ8 σε πιο πολλά βατ, με ίδιο μήκος.... Τι εναλλακτικό φωτισμό προτείνεις? :)

φωτισμοι πολλοι.αφου εχεις τ8 (λεμε τωρα)γιατι δεν δοκιμαζεις με τ8 λεντ?επιλογες υπαρχουν παρα πολλες αναλογα με το βαλαντιο,αν πιανουν τα χερια σου κλπ...

Από ηλεκτρολογικά δεν σκαμπάζω και πολύ, οπότε το βαλλάντιο δεν ξέρω τι είναι... όταν λες Τ8 λέντ, πιστεύω να εννοείς τις μπάρες της Aqualum (?) ή καμιά σχέση?

ισως και αυτα που λες,αλλα εγω μιλησα για λαμπες λεντ τ8 πχ

http://www.houseofle...u-nerou/t8.html

Έγινε επεξεργασία - klaz

Ωραίες αυτές οι λάμπες, αν και λίγο ακριβές.... Το θέμα είναι να εκπέμπουν πιο πολύ φως, έτσι ώστε να μπορώ να βάλω γλοσσοστιγμα......... οι ακουαλουμ θελουν ξεχωριστη εγκατασταση?

ολα τα λεντοειδη εχουν τους δικους τους μετασχηματιστες.

Έχεις να προτείνεις κάτι, που να μου ανεβάζει την ισχύ φωτισμού; Προτιμώ κάτι φτηνό.... :)

νικο δεν εχω ασχοληθει καθολου φιλε μου με λεντ.για τ8 ,τ5 και μεταλλα,οτι θελεις....

αααα οκ! Ας πάμε τότε προς τα εκεί! Τ8 βρίσκω σε πιο πολλά βατ? είναι ακριβό να φτιάξω ένα σύστημα με τ5? Τι είναι το βαλάστιο? Για μετάλλου θα πρέπει να φύγει το καπάκι εε? :)

αααα οκ! Ας πάμε τότε προς τα εκεί! Τ8 βρίσκω σε πιο πολλά βατ? είναι ακριβό να φτιάξω ένα σύστημα με τ5? Τι είναι το βαλάστιο? :)

τα βατ πηγαινουν συμφωνα με το μηκος σε ολες τις λαμπες φθοριου.δεν μπορεις με το ιδιο μηκος να βαλεις λαμπα με περισσοτερα βατ.

συστημα με τ5 δεν ειναι ακριβο να φτιαξεις.θα χρειαστεις στεγανα ακροφυσια και ηλεκτρονικο μπαλλαστ(βαλαστιο)-μετασχηματιστης-εκκινητης.το ενα και το αυτο.

Τ5 δηλαδή δεν γίνεται πχ να έχω 2 40αρες λάμπες, επίσης έκανα και επεξεργασία στο προηγούμενο ποστ, αλλά μάλλον δεν το είδες......... :) Όλα αυτά που λες πόσο περίπου στοιχίζουν?

Τ5 δηλαδή δεν γίνεται πχ να έχω 2 40αρες λάμπες, επίσης έκανα και επεξεργασία στο προηγούμενο ποστ, αλλά μάλλον δεν το είδες......... :)

οχι δεν γινεται,και ναι θελεις ανοιχτο ενυδρειο για μεταλλα.

Γίνεται να μπουν μαζί 4 λάμπες? νομίζω ότι αυτό γίνεται, αλλά δεν είμαι σιγουρος.... Μιλω για Τ5 παντα.... :)

εαν εχεις χωρο στο καπακι σου βαζεις οσες χωραει.μπαλλαστ βγαινουν και για ζευγαρι λαμπων πχ εαν βαλεις 4 λαμπες χρειαζεσαι 8 στεγανα ακροφυσια και 2 ηλεκτρονικα μπαλλαστ.θα αναβουν ανα ζευγαρι.εαν θελησεις ομως να αναβει μονο η μια,τοτε θελεις ξεχωριστο για την μια λαμπα.ψαξε μεσα στον εξοπλισμο εδω μεσα νικο.θα βρεις πολλα θεματα σχετικα.

Οκ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες! Θα ψάξω για να καταλάβω τη λειτουργία τους, αλλά και όλα τα σχετικά! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...