Jump to content

Απορια Για Cuba

Recommended Posts

εχω βαλει cuba εδω και δυο εβδομαδες και αναπτυσοταν κανονικα... εχθες παρατηρησα οτι αρχισε να καφετιζει(οχι να κιτρινιζουν).... απο φως ειμαι 2χ24βατ 8 ωρες και 2χ24βατ 4 ωρες και co2 30ppm...

λετε να φταιει φωτισμος ή σιδηρος?

το φως ειναι.θελει περισσοτερο.προσεχε και την θερμοκρασια απο εδω και περα.

Ποσο φως μπορεις να θελει... ;; Τι προτεινεις σε ποια απο τα δυο σετ λαμπων να αυξησω τη φωτοπεριοδο σε αυτα με τις 8 ωρες; Ή σε αυτο με τις grolux με τις 4 ωρες;;;

Για θερμοκρασια εχω elliwel με ανεμηστηρακια...

το καφετιασμα δεν ειναι ελλειψη λιπασματος.ειναι λυωσιμο.

δεν μπορεις να στηριξεις την αναπτυξη του μονο με ενα ζευγαρι λαμπες στο 8αωρο.ειναι αδυνατο.

επειδη μιλαμε για τρομερα απαιτητικο φυτο,εγω αυτο που θα εκανα στη θεση σου ειναι,ολες μου οι λαμπες στις 8-8,5 ωρες και αλλο ενα ζευγος αρχικα στο 2ωρο και βλεπουμε.....

εαν σου φαινεται ολο αυτο υπερβολη,εχεις υπερβολικο σε απαιτησεις φυτο μιχαλη μου.

απο την αλλη.....χεχε με 2 καμπανες με 2χ 75βατ μεταλλα στα 6000κ,και με ενα 7ωρο η κουμπα θα εβγαινε εξω απο το ενυδρειο σου....

ΥΓ.εαν νομιζεις πως θα δεις κατι σαν το παρακατω μονο με 2-3 λαμπες.....απλως γελιεσαι φιλε μου

Έγινε επεξεργασία - klaz

επειδη μιλαμε για τρομερα απαιτητικο φυτο,εγω αυτο που θα εκανα στη θεση σου ειναι,ολες μου οι λαμπες στις 8-8,5 ωρες και αλλο ενα ζευγος αρχικα στο 2ωρο και βλεπουμε.....

δεν θεωρω τπτ υπερβολη...

εγω εχω 4 λαμπες στα 24βατ... δεν καταλαβα αυτο που ειπες για το ποιες θα αναβω 8,5 ωρες(μου λες ολες τις λαμπες δηλαδη και τις 4) και οταν λες το αλλο ζευγος ποιες εννοεις???

Oλες τις λαμπες ιδιες ωρες.9 ωρες το πολυ νομιζω ειναι μια χαρα.

Καλο ειναι βεβαια να ανεβασεις σταδιακα το ζευγαρι που το εχεις τωρα στις 4 ωρες.

Η cuba εκτος απο δυσκολο φυτο ειναι και περιεργο.

Απο λιπανση πως εισαι;Εκτος απο το φως χρειαζεται και απο αυτα.

Επισης θελει που και που κουρεμα (οπως το κανονικο γκαζον) αλλιως σαπιζει απο κατω.

Αν δεις να "ψηλωνει" και οχι να "απλωνει" ειναι δειγμα οτι ψαχνει φως.

Εχεις 4Χ24W αλλα δε μας ειπες τι λαμπες εχεις και με ποια σειρα.

οχι δεν ψηλωνει απλωνεται... κοιτα 2 εβδομαδες το εχω... απο λιπανση ειμαι μια χαρα θεωρω τα υπολοιπα φυτα μια χαρα πανε....

απο λαμπες εχω jbl 9000k- grolux- jbl 4000k -grolux απο μπροστα προς τα πισω...

αναβουν οι 1,3 λαμπες 8 ωρες και οι 2,4 λαμπες (grolux) 4 ωρες

Υπομονη τοτε.2 βδομαδες δεν ειναι πολυ για τοσο αργο φυτο.

Τα φωτα σου νομιζω οτι εινια οκ αν και θα αλλαζα την 3 με μια 6500Κ.Ανεβασε ωρες και τις grolux και πιστευω οτι θα πανε ολα καλα.

απλα με παρεξενεψε γιατι εκει που πηγαινε μια χαρα ξαφνικα μεσα σε 2 ημερες αρχισε και καφετιαζε σαν να ελιωνε... θα ανεβασω ωρες στις grolux.... λες να αλαξω την 4000κ με 6500? η jbl που εχω ειναι με ποιοτητα 9 αν βαλω ομως 6500κ δεν κυκλοφορουν εχουν μονο 8....

Mια χαρα ειναι και η 8 που λες.Πιστεψε με.

Θα το κοιταξω αυτο π λες αλλα νομιζω να φταιει αυτο γιατι το γρασιδι ειναι κατω απο τις μπροστινες λαμπες οχι οσο στις πισω... Γενικα μετα απο ποσο καιρο η cuba προσαρμοζεται;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...