argentinos 8 Μαίου 2012 #1 Share 8 Μαίου 2012 Καλησπέρα σας. Το όνομα μου είναι Αλέξης και είμαι νέος στο hobby. Η αρχή έγινε πριν 20 μέρες περίπου όταν εμφανίστηκε η κοπέλα μου με ένα χρυσόψαρο στο σπίτι. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να ψάξω στο net,και φυσικά εξεπλάγην όταν διάβασα ότι όλα τα ψάρια δεν ζούνε σε γυάλες και θέλουν το ενυδρείο τους. Έτσι έψαξα και βρήκα ενυδρείο από ένα φίλο που είχε παρατήσει το hobby εδώ και λίγο καιρό. Το ενυδρείο που μου έδωσε είναι διαστάσεων 60Χ35Χ35 με καπάκι, φωτισμό φίλτρο και οξυγόνο. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να βάλω νερό μέσα (το οποίο είχα αφήσει μερικές μέρες) και έβαλα το ψάρι. Το ψάρι μετά από 2 μέρες ψόφησε και αποφάσισα να φτιάξω το ενυδρείο από την αρχή ακούγοντας της συμβουλές ενός pet shop, και φυσικά της δικές σας. Έτσι ξεκίνησα με καινούργιο νερό,αγόρασα αντιχλωριακό, βακτήρια και μετά από 7 ημέρες στρωσίματος σήμερα έβαλα μέσα ένα κοπάδι από 5 τιγράκια Barbus tetrazona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 8 Μαίου 2012 #2 Share 8 Μαίου 2012 Καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 8 Μαίου 2012 #3 Share 8 Μαίου 2012 καλως ηρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαίου 2012 #4 Share 8 Μαίου 2012 Καλως ηρθες και καλο διαβασμα!Διαβασε για το στρωσιμο γιατι τα ψαρακια σου μαλλον κινδυνευουν απο την αμμωνια,εχεις αστρωτο φιλτρο μαλλον.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 8 Μαίου 2012 #5 Share 8 Μαίου 2012 καλώς ήρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 8 Μαίου 2012 Author #6 Share 8 Μαίου 2012 Το οτι στο κοπαδάκι μου των 5 υπάρχει ένας που κυνηγάει τους πάντες είναι normal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 8 Μαίου 2012 #7 Share 8 Μαίου 2012 Καλώς όρισες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Μαίου 2012 #9 Share 8 Μαίου 2012 Kαλως ορισες στο aquazone! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 8 Μαίου 2012 #10 Share 8 Μαίου 2012 Καλως όρισες........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 8 Μαίου 2012 #11 Share 8 Μαίου 2012 Το οτι στο κοπαδάκι μου των 5 υπάρχει ένας που κυνηγάει τους πάντες είναι normal? Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Αν και ξεκλίνησες με μια αναποδιά είσαι το μόνο άτομο που έψεξε το χόμπυ πριν ξεκινήσει κάτι. Όσο για τα τιγράκια, είναι στην φύση τους το κυνήγι και γι αυτό συνηστάται να μπαίνουν σε κοπάδια για να μοιράζεται αυτή η συμπεριφορά. Όταν η βιολογία του ενυδρείου σου μπορεί να το υποστηρίξει, βάλε μερικά ακόμη και θα δεις τα πράγματα να χαλαρώνουν. Το κυνήγι πάλι θα υπάρχει, απλά θα μοιράζεται. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 9 Μαίου 2012 #12 Share 9 Μαίου 2012 Καλως ήρθες Sent from my Galaxy Ace using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 9 Μαίου 2012 #13 Share 9 Μαίου 2012 :welcome: Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 9 Μαίου 2012 #14 Share 9 Μαίου 2012 καλώς ήρθες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 9 Μαίου 2012 #15 Share 9 Μαίου 2012 καλώς ήρθες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 9 Μαίου 2012 #16 Share 9 Μαίου 2012 Καλως ορισες Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 10 Μαίου 2012 #17 Share 10 Μαίου 2012 καλως ηρθες ,,,καλη αρχη και καλο διαβασμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 10 Μαίου 2012 #18 Share 10 Μαίου 2012 Καλωσήρθες στην παρέα μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 12 Μαίου 2012 Author #19 Share 12 Μαίου 2012 Καλως ηρθες και καλο διαβασμα!Διαβασε για το στρωσιμο γιατι τα ψαρακια σου μαλλον κινδυνευουν απο την αμμωνια,εχεις αστρωτο φιλτρο μαλλον.. Ευχαριστώ για την συμβουλή, 4η ημέρα και τα ψάρια είναι οκ. υπάρχει ακόμα θέμα με αμμωνία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Μαίου 2012 #20 Share 12 Μαίου 2012 αν υπαρχει θεμα η οχι,φαινεται απο τις μετρησεις με υγρα τεστ. αμμωνια νιτρωδη νιτρικα εαν δεν γινει ο κυκλος του αζωτου που συνηθως θελει αρκετες μερες,το ενυδρειο δεν εχει στρωσει, αρα ειναι επικινδυνο για τα ψαρια. πρεπει να κανεις μετρησεις,και να μας πεις τι εχεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 12 Μαίου 2012 #21 Share 12 Μαίου 2012 καλως ηρθες. καλη αρχη. ξεκινας ενα απο τα πιο συναρπαστικα χομπυ. πολυ διαβασμα και υπομονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 12 Μαίου 2012 Author #22 Share 12 Μαίου 2012 αν υπαρχει θεμα η οχι,φαινεται απο τις μετρησεις με υγρα τεστ. αμμωνια νιτρωδη νιτρικα εαν δεν γινει ο κυκλος του αζωτου που συνηθως θελει αρκετες μερες,το ενυδρειο δεν εχει στρωσει, αρα ειναι επικινδυνο για τα ψαρια. πρεπει να κανεις μετρησεις,και να μας πεις τι εχεις...... Εκανα μετρήσεις! Νιτρικά 10 , Νιτρόδη 0, GH 10, KH 6-10 , ph 6.8 - 7,2. Γιατρέ είμαι καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Μαίου 2012 #23 Share 12 Μαίου 2012 Εκανα μετρήσεις! Νιτρικά 10 , Νιτρόδη 0, GH 10, KH 6-10 , ph 6.8 - 7,2. Γιατρέ είμαι καλά? kαλες φαινονται.ποια μαρκα βακτηρια εριξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 12 Μαίου 2012 Author #24 Share 12 Μαίου 2012 Acti Actibaktol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts