sailor247 7 Μαίου 2012 #1 Share 7 Μαίου 2012 (edited) Καλησπερα!!!Σκεφτομαι να αλλαξω την Τ8 20W sun glo που εχει το ενυδρειο μου με μια λαμπα τ8 led.Τι πρεπει να κανω για την μετατροπη?θα εχει υψηλοτερη αποδοση απο αυτην που εχω τωρα?Θα ηθελα να ενισχυσω τον φωτισμο μου και να μειωσω την καταναλωση ρευματος.Και ποιο θα ηταν το καταλληλο χρωμα για φυτεμενο?Να σημειωσω οτι εχω και μια μπαρα τετοια http://www.houseofle.../aquastrip.html 60cm στο ενυδρειο μου Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2012 - sailor247 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 7 Μαίου 2012 Author #2 Share 7 Μαίου 2012 κανεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 9 Μαίου 2012 #3 Share 9 Μαίου 2012 (edited) Την εχεις και δουλευει την μπαρα αυτη?? δεν σε καλυπτει? δηλαδη εχεις την 20w και την μπαρα? Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2012 - Lamprosk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 9 Μαίου 2012 Author #4 Share 9 Μαίου 2012 ναι δουλευει η μπαρα και η τ8 τωρα.απλα ελεγα να την αλλαξω για οικονομια και για ενισχυση του φωτισμου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 10 Μαίου 2012 #5 Share 10 Μαίου 2012 Ωραια!!Μπορεις να παρεις μια λαμπα Τ8 με led μεσα.... σαν αυτη . Θα διαλεξεις την warm white και σε συμδιασμο με την μπαρα σου θα εισαι μια χαρα! Η αποδοση σιγουρα θα ειναι μεγαλυτερη , για την καταναλωση δεν το συζητω μιας και ειναι μολις 8 watt! Η μονη "μετατροπη" που πρεπει να κανεις ειναι να αφερεσεις το starter τις παλιας λαμπας! (ειναι ενα μικρο βαρελακι σαν αυτο). Αν ρωτησεις απο εκει που θα παρεις την λαμπα θα σε καθοδηγησει τελεια χωρις να εχεις το παραμικρο προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 10 Μαίου 2012 #6 Share 10 Μαίου 2012 Εκτος απο τον σταρτερ πρεπει να αφαιρεσεις και τον μετασχηματιστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 10 Μαίου 2012 Author #7 Share 10 Μαίου 2012 τελικα δοκιμασα μια αλλη μπαρα που ειχα παρατημενη για να στεγνωσει αφου ειχε πεσει μεσα στο ενυδρειο και ειχε παρει υγρασια, και δουλευε μια χαρα.οποτε αφαιρεσα την τ8,μετασχηματιστες κτλ.προσθεσα μια ταινια led warm white και ετσι εχω τωρα 2 aqualum combo fresh 60 cm και μια ταινια 70 cm warm white.απο χρωμα και ενταση δειχνουν πολυ καλα.περιμενω να δω τι θα κανουν τα φυτα και η αλγη καθως δεν μπορω να υπολογισω σε τι watt/lt παιζω τωρα.οποτε γλιτωσα και τα 30 ευρωπουλα για την τ8 led Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος