Jump to content

Νεο Nano 60 Lt Βοηθεια

betty89

Recommended Posts

γεια σας ειμαι νεα στο forum.ΤΟ ενυδρειο μ 60 λτ θαλασσινο τρεχει 12 μερες.

εδω και 6 μερες εχουν μπει ζωντανος αραγωνιτης 8 κιλά κ ζωντανός βράχος 7,μισι κιλα.

εβαλα τ βραχο τη τεταρτη και τη πεμπτη βρηκα στον αραγωνιτη ενα μωβ στρωμα γλιτσερο κ νομιζα πως ηταν απο το βραχο

αλλα στο πετ σοπ μ ειπαν πως ειναι κυανο.αφαιρεσα απο το φιλτρο (εξωτερικο) τα σφουγγαρια κ εβαλα ανθρακα

κ αντιφωσφορο οπως μ ειπαν γ να φυγει.αυτο απο το σαββατο.ποτε θα φυγει?επισης οι βραχοι μ εχουν σα σταγονες νερου

πανω σε καποια σημεια.τι μπορει να ειναι αυτο?

Καλωσόρισες στο ΑΖ betty89.

Το ενυδρείο σου έιναι φρέσκο και άστρωτο.Υπομονή και όλα θα πάνε καλά.Μπορείς να κάνεις αναγνώριση όπως και να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις εδώ.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198

Περίμενε να κάνει τον κύκλο του και μην βιαστείς να προσθέσεις ψαράκια.Kαλώς έβγαλες τα υλικά του φίλτρου γιατί οδηγούν σε προβλήματα με ΝΟ3 μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα αλλά ο άνθρακας και ο αντιφώσφορος στην διαδικασία στρωσίματος δεν είναι και οτι καλύτερο γιατί τα υλικά αποικούνται απο βακτήρια μπουκώνουν και δεν κάνουν δουλειά αλλά τώρα που τα έβαλες άστα απλά περισσότερα βακτήρια με μέτρο και χωρίς υπερβολές.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση.ναι θα κανω υπομονη μεχρι να βαλω κατοικους.ωστοσο τν βραχο πρεπει να το ταιζω?

και να κανω αλλαγες νερου παρολο π δεν εχω ζωντανα?αλγες κ βρωμιες δεν εχω ακομη

Οχι δεν θέλει τάισμα απλά υπομονή μέχρι να είναι έτοιμος για τα ζωντανά.Θα βγάλει αμμωνία μετά θα δείς ΝΟ2 και τέλος ΝΟ3 όταν πέσει και αυτό θα είσαι οκ(15-20 μέρες περίπου).

σε αλλο φορουμ ειχα διαβασει ταισμα στο βραχο γ τους ζωντανους οργανισμους π εχει αλλα στο πετ μ παν οχι.

ειδα κατι μικρες γαριδουλεσ πολυ μικροσκοπικες να περιφερονται στο ενυδρειο.επισης πρεπει να αφηνω ανοιχτο τ φως?

ο φωτισμος ειναι μαμισιος δεν εχω βαλει ακομα λαμπα γ θαλασσινο.κ τελος μηπωε ξερεις τι μπορει να ειναι κατι σα σταγονες νερου πανω στο βραχο?ευχαριστω παρα πολυ γ τη βοηθεια

Betty89 κοίταξε τις φωτογραφίες καλά στο άρθρο με τις άλγες και δές για bubble άλγη...Ισως να είναι και παγιδευμένο οξυγόνο οι κηλίδες νερού που βλέπεις.Αν δεν είναι τίποτα απο τα 2 μπορείς να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία για να δούμε και εμείς.Ο βράχος δεν θέλει τάισμα και θα περιμένεις να τελειώσει με το κουράρισμα μόνος του.Αν ρίχνεις βακτήρια θα τελειώσεις και πιο γρήγορα(προσοχή με τα βακτήρια).Οι μικρές γαρίδες που βλέπεις είναι αμφίποδα και καλό είναι να περιμένεις μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ο πληθυσμός τους πριν βάλεις κάποιο ψαράκι γιατί είναι τροφή για τα περισσότερα ψαράκια.Φώς μπορείς να αρχίσεις να ανάβεις σταδιακά 1 ώρα παραπάνω κάθε μέρα μέχρι να φτάσεις τις 7-8 ώρες σύνολο.

γεια και παλι.το ενυδρειο τρεχει 13 μερες.6 μερες εχει μπει ο βραχος.πρεπει να κανω αλλαγη νερου?ειναι πολυ καθαρο το ενυδρειο παντως.

εχω 2 φιλτρα.κανω αναπληρωση περιπου 3 λιτρα τη μερα παντως.αυτο αρκρι η θελει κ αλλαγη?

Λίγο τάισμα χρειάζεται ο βράχος. 2-3 φιλαράκια 1 φορά την εβδομάδα.

ωραια και πρεπει να κανω και καμια αλλαγη νερου?και τι φυλαρακια πρεπει ν ριχνω?

Αλλαγη νερου οχι ακομα.

Εχεις κανει καποια μετρηση μεχρι στιγμης;(ΝΗ3-ΝΗ4-ΝΟ2-ΝΟ3)

Φιλαράκια τροφής ψαριών.

μετρησεις οχι ακομη περιμενω να κλεισει 10ημερο ο βραχος.να κανω?

Κανε να δεις πληροφοριακα τι γινεται :)

ok θα παω να παρω σημερα?τι πρεπει να μετρησω δλδ τι τεστ ν παρω?

Betty, άσε το ενυδρείο να δουλεύει και κάνε υπομονή.

Ένα ενυδρείο θεωρείται ώριμο στο χρόνο περίπου. Μέχρι τότε όλο και κάτι μπορεί να συμβει, για παράδειγμα μικροξεσπάσματα αλγης-κυάνο.

ευχαριστω πολυ.υπομονη εχω γτ θελω να τα κανω ολα σωστα γ αυτο και σας πριζω με ερωτησεις :bigemo_harabe_net-82:

να ανακατεψω τν αραγωνιτη να μη φαινεται τ κυανο η ν τ αφησω ν φυγει?

οχι μην τον ανακατεψεις.δεν κανει.

πως θα φυγει κ ποσο καιρο κανει να φυγει περιπου?εχω λιγο κ στο τζαμι χαμηλα

Καλησπερα και απο μενα. Το καλυτερο με την αλγη ειναι να την καθαριζεις μεχρι εκει που μπορεις το κατω μερος του τζαμιου θελει προσοχη γιατι τα πετραδακια του αραγωνιτη μπορει να σου κανουν σημαδι στο τζαμι. Η αλγη θα φυγει απο μονη της μεσα σε μια περιοδο 6 μηνω εφοσον γινονται ολεσ οι ρουτινες σωστα (αξιολογο Skimming και αλαγεσ νερου) υπομονη και καθολου αγχος και ολα θα πανε καλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...