Giovanni 4 Μαίου 2012 #1 Share 4 Μαίου 2012 Ρε παιδες.. εχει 3-4 μερες τα κοραλλακια μου δεν τα βλεπω και πολυ καλα... δεν ανοιγουν οπως ανοιγαν.. Κανω μετρησεις καθε 2 μερες και ολα ειναι φυσιολογικα. ph 7.9-8.4 kh 8.5 ca 400 κτλ.. Δεν εχω αλλαξει τιποτα το τελευταιο διαστημα μιας και εχω ανοιχτους λογαριασμους με την αλγη και ειμαι σε πολεμο... Και η αποκορυφωση σημερα η ephyllia δεν ενοιξε σχεδον καθολου! Εχεις κανεις καμια σωστη εξηγηση διοτι αδυνατω να καταλαβω τι γινετε,ενω ειναι ολα οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Μαίου 2012 #2 Share 4 Μαίου 2012 Το kH ειναι σταθερο η εχεις αυξομειωσεις; Μαγνησιο ποσο μετρας; Για την αλγη τι κανεις;Χρησιμοποιεις κατι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #3 Share 4 Μαίου 2012 Η αληθεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο επαιξε λιγο το kh μου αλλα τωρα το κραταω σταθερο. Μαγνησιο δε μετραω καθολου διοτι δεν εχω ακομα το τεστακι, αλλα κανω αλλαγες 10% καθε μια εβδομαδα. Για την αλγη (μιλαμε για πολυ τριχοειδη) χρησιμοποιω seachem phosguard το οποιο αλλαζω καθε 4-5 μερες. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 4 Μαίου 2012 #4 Share 4 Μαίου 2012 τσεκαρε λιγο νο3 και φωσφορικα και σκεψου τι αλλαξες τωρα τελευταια στο ενυδρειου σου... Επισης τσεκαρε και την ΑΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Μαίου 2012 #5 Share 4 Μαίου 2012 τσεκαρε λιγο νο3 και φωσφορικα και σκεψου τι αλλαξες τωρα τελευταια στο ενυδρειου σου... Επισης τσεκαρε και την ΑΟ +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #6 Share 4 Μαίου 2012 NO3 και PO4 ειναι μηδενικα λογω αλγης. Η ΑΟ μου βγαζει tds 002 .. δεν εχω κανει καποια αλλαγη,εκτος απο τον phosguard που ξεκινησα να χρησιμοποιω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Μαίου 2012 #7 Share 4 Μαίου 2012 Τσέκαρε και το μαγνήσιο με κάποιο τρόπο...Αν ανέβει στα ύψη προκαλεί τέτοια προβλήματα.Ασπόνδυλα έχεις καθόλου?Τον αντιφός άλλαξε τον με τον άλλον που έχεις (σιδήρου)και άλλαζε κάθε 2 βδομάδες.Επίσης βεβαιώσου οτι οι τιμές που μετράς είναι σωστές με το να μετρήσεις με τέστ κάποιου φίλου αν έχεις κοντά σου.Σπασμοδικές απότομες αντιδράσεις μην κάνεις και μην σε πιάνει πανικός γιατί είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις.Τα αποτελέσματα απο τον πανικό είναι συνήθως μεγάλες ανεπανόρθωτες ζημιές....Καθαρή σκέψη και πρόγραμμα χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #8 Share 4 Μαίου 2012 Ασπονδυλα εχω μια γαριδα cleaner η οποια μαλιστα σημερα αλλαξε και κουστουμακι.. και μερικα σαλιγκαρια. Τεστακι μαγνησιου θα παρω σημερα να κανω. Για τον αντιφωσφορο Αλεξη εφοσον βλεπω οτι μου κανει φοβερη δουλεια γιατι να τον αλλαξω? Θα τον αλλαξω ετσι κ αλλιως μολις παρουμε τους ριακτορες κ μεχρι τοτε λεω να παω με αυτον. λες να παιζει καποιο ρολο στα κοραλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Μαίου 2012 #9 Share 4 Μαίου 2012 Έχουν κατηγορηθεί σε ξένα φόρουμ για προβλήματα τόσο στην άμεση πτώση των φωσφορικών (σε ένα σύστημα χρειάζονται και φωσφορικά και νιτρικά σε μικρές ποσότητες) που σοκάρει κάπως τα κοράλλια και για την αφαίρεση DOC απο το νερό που το γυαλίζει (ίσως αυτό είναι που βλέπεις) με αποτέλεσμα ο φωτισμός που θα είναι και πιο έντονος λόγω καθαρότητας να επηρεάζει τόσο τα κοράλλια που σε περίπτωση που είναι "τραυματισμένα" δεν αντέχουν πολύ φώς και επίσης την ισορροπία υποστρώματος και ζωντανού βράχου που λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες διαδικασίες στο θαλασσινό ενυδρείο.Και κάτι τελευταίο μήπως στην προσπάθεια σου να απαλλαγείς απο φωσφορικά έβαλες περισσότερο αντιφώσφορο ή τον αλλάζεις πιο συχνά απο ότι πρέπει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #10 Share 4 Μαίου 2012 Μπα περισσοτερο δε βαζω.. στα καθαρα 270 λιτρα βαζω περιπου 70γρ και τον αλλαζω καθε 5 μερες. Ουφ ... μπρος γκρεμος και πισω ρεμα... αν κανω πως αφηνω λιγα φωσφορικα πως θα απαχθω απο τις αλγες βρε παιδια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2012 #11 Share 4 Μαίου 2012 εγω θα πω πως στις αρχες οταν ξεκινησα το θαλασσινο δεν ειχα εντελως σταθερο το κεχα και δεν μπορουσα να κρατησω εφυλιες με τιποτα,αν και θεωρουνται απο τα σχετικα ευκολα κοραλια...αναρωτιομουν μαλιστα πως αλλοι αρχαριοι σαν εμενα τοτε τα κρατουσαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #12 Share 4 Μαίου 2012 Δηλ ποσο σταθερο να το κραταω? Προχθες ηταν 8.8 και σημερα 8.6. Ποσο ειναι η αποκλιση στη διακυμανση του επιτρεπτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2012 #13 Share 4 Μαίου 2012 ενταξει δεν μιλαω για τοσο μικρες αποκλισεις..καλα εισαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #14 Share 4 Μαίου 2012 Παρατηρω οτι η ephyllia ancora green hammer που εχω δεν ειναι το κιτρινη φωσφορουχα οσο ηταν,σαν να ξεθωριασε ενα πραμα.. παιζει ρολο που εχουν μηδενισει τα φωσφορικα? Αν ναι τοτε να βγαλω τον αντιφως αλουμινιου κ βαλω σιδηρου που κανει πιο αργη δουλεια και ανεβουν λιγο τα φωσφορικα λετε να φτιαξει η εφυλια? Χμ.. θα φτιαξει η εφυλια και η τριχοειδης μαζι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 4 Μαίου 2012 #15 Share 4 Μαίου 2012 το οτι εχασε το χρωμα της μπορει να σημαινει οτι πειναει. δοκιμαζε τωρα που ειναι σχετικα νωρις κ τα φωσφορικα σου ειναι 0 οπως σου λενε τα τεστ να βγαζεις οση τριχοειδης περισσοτερη μπορεις με το χερι καθε μερα. οπως ειπαν κ τα παιδια μην κανεις κινησεις κ πειρματα πανικου μονο σε κακο θα σου βγουν. παρε ενα μπολακι,γεμισε το με νερο κ βγαζε με το χερι οτι μπορεις να πιασεις κ αδειαζε το στο μπολακι. προσεχε να μην μενουν πανω στα δαχτυλα σου απομεινιαρια της αλγης κ τα ξαναβαζεις μεσα στο ενυδρειο. εαν θες την αποψη μου θα σε βοηθησει πααααρα πολυ ενα προιoν της red sea το algea managment programm μειωνει σε θεαματικο βαθμο κ τα νιτρικα αλλα κ τα φωσφορικα. προσεχε ομως στη δοσολογια να μη στεγνωσεις τελειως το ενυδρειο. ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα κ απο τη στιγμη που ξεκινησα να το χρησιμοποιω ειδα τεραστια αποτελεσματα. απο ολες τις υπολοιπες μεθοδους ειναι κ αυτη που θα σου συγχωρεσει σε μεγαλυτερο βαθμο καποια λαθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 4 Μαίου 2012 #16 Share 4 Μαίου 2012 Την ταιζεις καθολου? (target feeding) εφοσον εχεις θεμα με νιτρικα και φοσφωρικα γιατι δεν μεγαλωνεις τα λιτρα των αλλαγων που κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #17 Share 4 Μαίου 2012 Πως να την ταισω δηλ? Και τι? Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Μαίου 2012 #18 Share 4 Μαίου 2012 (edited) Θα πας απο τον Κωστή να μην λέμε μαγαζιά και θα πάρεις μια πλαστική πιπέτα.5 ευρώ κάνει.Εγώ ταίζω cyclops κατεψυγμένα και τα ζοάνθους μου και ότι έχει στόμα.Κλείσιμο κυκλοφορία και τάισμα.Πάντως γενικά το συγκεκριμένο κοράλλι τα πάει πολύ καλά και χωρίς τάισμα.Καλό φώς θέλει και λίγα νιτρικά.Αν είχα χώρο θα στο φιλοξενούσα μερικές μέρες να έβλεπες και εσύ διαφορά αλλά είμαι φούλ απο το Πάσχα.Αν πάει πάντως στραβά και δεν την βγάλει να σου κόψω κανένα κομμάτι απο τις δικές μου.Υπάρχουν και τα 2 χρώματα και πάνε υπέροχα...Νοσοκομείο LPS έπρεπε να κάνω.Το μόνο κακό με την συγκεκριμένη τροφή θέλει καλή κυκλοφορία μετά και overskimming γιατί είναι φούλ θρεπτικά νιτρικά.Οι μεγαλύτερες αλλαγές νερού είναι καλή συμβουλή.Με τις προβιοτικές μην αρχίσεις γιατί θα μπεις σε άλλα μονοπάτια δες πως θα πάει με τον ριάκτορα πρώτα διαβάζεις μερικά πράγματα και ρώτα αν θέλεις γιατί πολλοί δοκιμάσαν την συγκεκριμένη πρόταση της red sea NOPOX και μετά δοκιμάζεις. Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 4 Μαίου 2012 #19 Share 4 Μαίου 2012 Πάντως Γιαννη, γίνεται μεγάλη κουβέντα στο εξωτερικό για τον αντιφωσφορο με βαση το αλουμινιο (phosguard) και τα πιθανά προβλήματα που δημιουργεί στα κοραλια μας. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1602301 http://www.advancedaquarist.com/2003/7/chemistry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #20 Share 4 Μαίου 2012 Κατ'αρχην Αλεξη να σε ευχαριστησω κ μονο για την σκεψη σου. Το θεμα ειναι ομως να μαθω,και αν γινετε να μην παθω πρωτα, θα ηταν ιδανικο! Τσεκαρα πριν την αλατοτητα και προς εκπληξη μου ειδα πως επεσε στο 1022.5 !! Πιθανον επειδη βγαζω πολυ νερο απο το σκιμερ ( τι νερο δηλ σκετη αλγη ειναι) και επειδη με την εγκατασταση του φιλτρου και του τσιλερ χαθηκε καποιο νερο το οποιο αναπληρωθηκε απο την αναπληρωση. Εκλεισα αμεσως την αναπληρωση και ετοιμαζω νερο με αλατοτητα στο 1025-1026 για να κανω αλλαγη την Κυριακη. Πιστευω μεχρι τοτε να εξατμιστει νερο και να ανεβει σιγα σιγα η αλατοτητα μεχρθ την κυριακη.Υπολογισμενα εχω περιπου 5 λιτρα την ημερα εξατμιση. Θωμα δεν λεω ισως να παιζει ρολο κ αυτο.. την Κυριακη που θα αλλαξω αντιφως θα βαλω τον aquaphos κ ας ειναι κ σε δυχτακι. Παντως πριν λιγο με την τσιμπιδα εβγαλα απο μεσα ενα μπολ γεματο τριχοειδη αλγη η οποια πεθαινε και σαν να καθαρισε λιγο το ενυδρειο. Εχει παντος ακομα πολυ πραμα.. εκανα μετρηση ΝΟ3 και PO4 και τα δυο 0 . Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Μαίου 2012 #21 Share 4 Μαίου 2012 Εκλεισα αμεσως την αναπληρωση και ετοιμαζω νερο με αλατοτητα στο 1025-1026 για να κανω αλλαγη την Κυριακη. Πιστευω μεχρι τοτε να εξατμιστει νερο και να ανεβει σιγα σιγα η αλατοτητα μεχρθ την κυριακη.Υπολογισμενα εχω περιπου 5 λιτρα την ημερα εξατμιση. Εδώ θα πρέπει να προσέξεις λίγο με την αλατότητα... αν έπεσε στα 1022, τα αλάτι που θα ετοιμάσεις θα πρέπει να είναι λίγο πιο "ενισχυμένο" ώστε μετά την αλλαγή να έχεις 1026..... το πόσο θα πρέπει να είναι εξαρτάται από το ποσοστό της αλλαγής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 4 Μαίου 2012 Author #22 Share 4 Μαίου 2012 Ναι Βαγγελη το εχω υπ'οψιν μου, το πρωι θα μετρησω το βαρελι και αναλογος θα πραξω.. Ειμαι ανθρωπος που γενικα δεν εχω υπομονη, με εχει κουρασει 3 μηνες να βλεπω το ενυδρειο στο κακο του το χαλι ... ξερω ξερω ... Φεεεεεεεεεεεεεεετα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 5 Μαίου 2012 #23 Share 5 Μαίου 2012 Γιάννη μην την κάνεις απότομα την μετάβαση απο 1022 σε 1026 είναι μεγάλη διαφορά...Ελπίζω να σε πρόλαβα.2 μονάδες δλδ 1024 για σήμερα και άυριο αφού πας να ψηφίσεις διόρθωσε το στο 1026... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαίου 2012 #24 Share 5 Μαίου 2012 Γιάννη μην την κάνεις απότομα την μετάβαση απο 1022 σε 1026 είναι μεγάλη διαφορά...Ελπίζω να σε πρόλαβα.2 μονάδες δλδ 1024 για σήμερα και άυριο αφού πας να ψηφίσεις διόρθωσε το στο 1026... ... ναι αυτό ξέχασα να το γράψω !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 5 Μαίου 2012 Author #25 Share 5 Μαίου 2012 Ναι ετσι θα το κανω... Εκλεισα την αναπληρωση με σκοπο μεσω της εξατμισης να ανεβει η αλατοτητα σιγα σιγα μεχρι αυριο και ετοιμαζω νερο στο 1027 με σκοπο να το φερω στα 1025-1026.. ελπιζω... Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος