lorentzos 2 Μαίου 2012 #1 Share 2 Μαίου 2012 χτες πήγα για σε μια παραλία ( όπως και η μισή αθηνα ) και είδα κάτι ψαράκια χρώματος κόκκινο και κίτρινο που ήταν ίδια σαν σαλιαρες και το έψαξε στο ΝΕΤ και είδα ότι είναι όντως σαλιαρες της Μεσογείου. Απλά είναι λίγο πιο λεπτές. Αυτές είναι reef safe και θα αντέχουν της θερμοκασιες των ενυδρειων μας; Πάντως ήταν πολυ όμορφες.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 2 Μαίου 2012 #2 Share 2 Μαίου 2012 Όντως πολύ εντυπωσιακό ψαράκι...Δεν ξέρω τι ρόλο μπορεί να πάρει σε ένα reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 2 Μαίου 2012 Author #3 Share 2 Μαίου 2012 Πάντως απο τα λίγα που διάβασα και αυτο τρώει αλγες και μάλιστα εκει που τα είδα είχε φουλ αλγες. Και που να έβλεπες το κόκκινο φίλε πραγματικά πανέμορφο !!! Εγω προσωπικά την θερμοκασια φοβάμαι πιο πολυ γτ άμα εμείς έχουμε χειμώνα καλοκαίρι 25-26 βαθμούς αυτο έχει μάθει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 10 Μαίου 2012 #4 Share 10 Μαίου 2012 Δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα με την θερμοκρασια τοσο, οσο με το μεγεθος του ψαριου στον χρονο(αν δηλαδη μεγαλωει πολυ) και την επιθετικοτητα του μιας και ειναι αγριο στα κοραλια και στα αλλα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 10 Μαίου 2012 Author #5 Share 10 Μαίου 2012 Ε καλα εννοείται ότι φοβάμαι και για τα κοράλια απλά πίστευω ότι και ηθερμοκρασια παίζει ρόλο εκει που τις είδα είχε 16 με 17 βαθμούς η θάλασσα άντε να την βάλω στο δικό μου ενυδρειο που έχει 26 βαθμούς!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo 10 Μαίου 2012 #6 Share 10 Μαίου 2012 αν καπια μέρα βαρεθείς τα κοράλλια σου βάλε σαλιάρα θα σου τα εξοντώσει.......άστο αδερφέ είμαι παθωντας!πανέμορφα-πολλά και διάφορα χρώματα αλά όχι για τροπικά ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunicate 11 Μαίου 2012 #7 Share 11 Μαίου 2012 Τα συγκεκριμένα ψαράκια είναι tripterigion και όχι σαλιάρες. Η διατροφή τους βασίζεται αποκλειστικά σε μικροοργανισμούς π.χ. copepods κτλ. Είναι αρκετά ευαίσθητα και δεν θα το συνιστούσα να μπουν σε reef περιβάλλον, για την ακρίβεια ούτε σε μεσογειακό ενυδρείο αν δεν καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις π.χ. chiller, διατήρηση ικανού πληθυσμού μικροοργανισμών κτλ. Πραγματικά είναι πανέμορφα αλλά καλύτερα να τα χαζεύουμε στις παραλίες μας το καλοκαίρι που κάνουμε μπάνιο ή snorkeling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος