ebenos 7 Μαίου 2012 #51 Share 7 Μαίου 2012 Συμφωνώ εν μέρη με της προτάσεις του Στεφάνου αλλά έχω και κάποιες διαφωνίες! Αρχικά πιστεύω ότι αφού έχεις κρούσματα και σε άλλους δίσκους καλό είναι να κάνεις την θεραπεία σε ολόκληρο το ενυδρείο! Η μεταφορά στην καραντίνα μπορεί επίσης να τους στρεσάρει περισσότερο και δεν το θέλουμε! Δεύτερων συμφωνώ απόλυτα με την χρήση των φαρμάκων της sera και πιθανώς και με την πάστα που προτείνει ο Στέφανος αλλά αφού ξεκίνησες με esha δεν θα το διακινδύνευα να τα μπλέξω γιατί είναι βαριά φάρμακα και τα δυο! Νομίζω ότι πρέπει να τελειώσεις και με την τρίτη δόση του esha2000 που έχεις σήμερα και από αύριο να προσθέσεις μπόλικο ενεργό άνθρακα για 2 μέρες και μια καλή αλλαγή νερού 50% και μετά από αυτό να προχωρήσεις με το esha hexamita ανάλογα με της οδηγίες χρήσης του σκευάσματος! Το ξέρω ότι σε μπερδεύουμε αλλά είσαι σε κρίσιμο σημείο και πρέπει να το κινηθείς ανάλογα! Καλή τύχη! Φιλικά Νίκος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Μαίου 2012 #52 Share 7 Μαίου 2012 ειμαστε σιγουροι γα την διαγνωση??????? το συκωτι του ψαριου θα τα χει παιξει! παντως κ ο δικος μου μπλε εχει κανα δυο τρυπουλες παραπανω απο οταν τον πηρα εναμισι χρονο τωρα κ χαιρει ακρας υγειας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #53 Share 7 Μαίου 2012 Δεν μπορουμε να ειμαστε ποτε 100% σιγουροι ουτε καν με φοτο :/ Πολλες φορες απο κοντα το βλεπεις το ψαρι και παλι δεν εισαι σιγουρος.Παντος τα συμπτωματα εκει δειχνουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Μαίου 2012 #54 Share 7 Μαίου 2012 ποια συμπτωματα...........ΗΙΤΗ ή ΗΕΧΑΜΙΤΑ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #55 Share 7 Μαίου 2012 (edited) Hexamita.Δεν νομιζω τα ψαρια του να εχουν HITH και να μην το εχει παρει χαμπαρι.Ειναι εντονα τα δημαδια.Ο φιλος μας λεει για τρυπουλες στο μετωπο τα σημαδια του HITH ξεκινανε πανω απο τα ματια κατα 90% και συνηθος ξεκινανε και σαν μικρα ασπρα σπυρακια που σκανε και μετα γινοντε τρυπες.Δεν νομιζω να περασαν τα ψαρια του ολο αυτο και να μην το ειδε.Θα διξει.Οπως και να εχει και ΗΙTH να εχουν τα ψαρια το προβλημα του ειναι η hexamita.Αν φτιαξει τα hexamita θα φυγει και το HITΗ αν υπαρχει. Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Μαίου 2012 #56 Share 7 Μαίου 2012 οκ στεφανε...............απλα η hexamita στα πρωτα σταδια αντιμετωπιζετε με αυξηση θερμοκρασιας κ σπιρουλινα οπως εχουμε ηδη πει............κ νομιζω δεν περασαν 10 μερες..................κ κοπρανα δεν εχει δει ο κοκκινος αν δεν κανω λαθος......... γενικα αν το συκωτι του ψαριου αποδυναμωθει.................θα ρθουν χειροτερα! αποψη μου παντα φιλικα σακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2012 Author #57 Share 7 Μαίου 2012 Παιδιά όπως και να έχει θα τελειώσω την θεραπεία με το eSHa 2000 και θα συνεχίσω ανάλογα. Φυσικά, αφού περάσουν 1-2 ημέρες, ενεργός άνθρακας και 1-2 μεγάλες αλλαγές νερού. Για την πάστα όμως που λέει ο Στέφανος, μι ακάψουλα των 500ml Flagyl σε 100 γρ τροφής δεν μου φαίνεται σωστό. 100 γρ Tetra Discus gran είναι μια ολόκληρη συσκευασία των 250ml. Μου φαίνεται πολύ λίγο το φάρμακο για τόσο πολύ τροφή. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία ? Δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι σωστό, απλά φοβάμαι μήπως είναι πολύ αδύναμο το μίγνμα και δεν κάνουμε τίποτα. Κων/νος Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #58 Share 7 Μαίου 2012 Συμφωνω αλλα αν ειδες την φοτο αυτο το ψαρι παραειναι αδυνατο για ενα ψαρι που εχει hexamita 15-20 μερες.Δεν φτανουν να εχουν razorshape σχημα σε 15-20 μερες το ψαρακι ειναι αρρωστο τουλαχιστον μηνα για να εχει χασει τοσο βαρος εκτος και αν ποτε του δεν ηταν ιδιαιτερα στρουμπουλο.10 μερες δεν περασαν αλλα το ψαρι ειναι πετσι και κοκκαλο + οτι δεν τρωει.Και επιδη η spirulina δεν ειναι φαρμακο αλλα ειναι σαν το τσαι με μελι οταν ειμαστε κρυωμενοι δηλαδη απλα βοηθαει το ψαρι να κρατησει τα παρασιτα σε ενα χαμηλο πληθυσμο και απο εκει και περα σε συνδιασμο με την θερμοκρασια οπου τα σκοτωνει σιγα σιγα επερχεται η ιαση.Φυσικα δεν εχει δει κοπρανα ο κοκκινος αλλα δεν νομιζω και να δει ποτε αφου το ψαρι δεν τρωει.Οπως και να εχει την γνωμη μου την ειπα.Εγω θα του εκανα θεραπεια τωρα αν θελει ο φιλος μας να αφησει το ψαρι καμια 10αρια ημερες ακομα και μετα να προσπαθησει καλος.Εγω δεν θα το εκανα σε τοσο αδυνατο ψαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #59 Share 7 Μαίου 2012 Σωστο ειναι μην ανυσηχεις το flagyl ειναι παρα πολυ δυνατο φαρμακο δεν θες να ριξεις πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2012 Author #60 Share 7 Μαίου 2012 Έριξα και την τελευταία - διπλή δόση - eSHa 2000 και τάισα και Tetra Pro Vegetable. Ο άρρωστος έφαγε 1-2 φυλλαράκια. Τώρα περιμένουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2012 Author #61 Share 7 Μαίου 2012 Σωστο ειναι μην ανυσηχεις το flagyl ειναι παρα πολυ δυνατο φαρμακο δεν θες να ριξεις πολυ. Οκ, σε ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #62 Share 7 Μαίου 2012 http://discus.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=108 Εδω ο Μιχαλης προτεινει για 10 μερες εμενα δεν μου εχει τυχει ψαρι που να χριαστει τοσες μερες θεραπεια για να "νιωσει".Φανταζομαι εξαρτατεται και απο το ποσο σοβαρα ειναι το ψαρι.Συνηθως 5-7 μερες με μονο φαγητο ειναι αρκετες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #63 Share 7 Μαίου 2012 Αν αρχιζει και τρωει ασε την θερμοκρασια εκει που ειναι φτιαξε την παστα και δωστου να φαει απο αυτην και μην κανεις θεραπεια στο νερο.Αν τρωνε και ολοι οι αλλοι ειναι gg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Μαίου 2012 #64 Share 7 Μαίου 2012 (edited) Ρίξε μια ματιά και εδώ ρε Κωνσταντίνε! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=47948 Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2012 Author #65 Share 7 Μαίου 2012 gg ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 7 Μαίου 2012 #66 Share 7 Μαίου 2012 http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?4859-quot-Hexamita-quot κοκκινε αν κ ειμαι σιγουρος οτι το χεις διαβασει να ρωτησω.................. καρδια τρωει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #67 Share 7 Μαίου 2012 gg=good game κατα μια εννοια ολα καλα.Την θεραπεια(στο νερο) την εχω κρατησει πανω απο 3 μερες που θα επρεπε κανονικα και εχω δει να το κανουν και αλλοι αν τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.Παντως τα 500mg/100gr τροφης δεν ειναι λιγο.Το metro ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατο στο τονιζω αυτο.Εχεις παρει ποτε flagyl?Αν ναι σιγουρα εχεις νιωσει παρενεργειες.Ενδεικτικα θα σου πω οτι σε μεγαλες συγκεντρωσεις θεωρειτε καρκινογονο και οτι μπορει να προκαλεσει μεταλαξεις ΔΕΝ επιτρεπεται η χρηση του σε ζωα τα οποια προοριζοντε για φαγητο και αλλα πολλα.Για αυτο σου λεω δεν ειναι λιγο.Εχει και αλλες παρενεργειες που αν τις απαριθμησω θα μας παρει η νυχτα και κανονικα απαγορευεται η χρηση του σε ζωα σε Ευρωπη και Αμερικη.Τεσπα νομιζω οτι σε κουρασαμε και απο εδω και μπρος οτι και να σου πω θα σε βαλω σε περισσοτερες σκοτουρες και σκεψεις παρα θα σε βοηθησω.Την γνωμη μου στην ειπα και επιμενω σε αυτη.Αν τρωνε κανε την παστα ειναι πολυ καλη δουλεια(ασχετο ρωτησα και για την ζελατινη και μπορεις να βαλεις κανονικα)αν θες μπορεις να κανεις και τα 2 και σε νερο και σε φαγητο.Τωρα απο εκει και περα δικα σου τα ψαρια δικια σου και η αποφαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #68 Share 7 Μαίου 2012 (edited) http://www.simplydis...amitiasis.shtml Ενδεικτικα σου δειχνω και αυτο οπου προτεινει 250mg ανα 50-60 λιτρα νερου και δοσολογια 1 φορα την μερα ανα 2 μερες με 50% αλλαγη.Οπως καταλαβες εξαρτατε την περιπτωση ποσο σοβαρη ειναι.Αλλος λεει 250/50 1 φορα την μερα αλλος λεει 500/50 ανα 8 ωρες κανεις δεν ειναι λαθος.Εξαρτατε ποσο ασχημα ειναι το ψαρι σου.Προσωπικα αν κανω μια θεραπεια θελω να την κανω μια και καλη να τελιωνω παρα να την κανω με το γαντι και μετα απο λιγο δωστου παλι απο την αρχη Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2012 Author #69 Share 7 Μαίου 2012 http://www.greekdisc...t-Hexamita-quot κοκκινε αν κ ειμαι σιγουρος οτι το χεις διαβασει να ρωτησω.................. καρδια τρωει? Τσιμπολογάει. Τους ρίχνω την καινούργια που έφερε μαγαζί της Αθήνας με Σκόρδο και Catappa extract, η οποία τους αρέσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Μαίου 2012 Author #70 Share 7 Μαίου 2012 Λοιπόν, η πάστα ετοιμάστηκε με 100 γρ Tetra Discus gran, μια κάψουλα Flagyl 500ml και μικρή ποσότητα Tropical Spirulina mini gran. Στο παραπάνω μίγμα πρόσθεσα νερό και ανακάτεψα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πυκνή πάστα. Το μίγμα μπήκε σε πλαστική σακκούλα, απλώθηκε σε ένα λεπτό στρωμα και μπήκε στην κατάψυξη. Κουτάλια, ταπερ, χέρια και λοιπά "ξεπλύθηκαν" μέσα στο ενυδρείο και τα ψάρια φάνηκαν να το εκτιμούνε αν και υπήρξε αρκετή θολούρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 7 Μαίου 2012 #71 Share 7 Μαίου 2012 Σωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 8 Μαίου 2012 Author #72 Share 8 Μαίου 2012 Σήμερα τάισα 2 φορές την πάστα και έκανα την πρώτη αλλαγή νερού μετα το ξεκίνημα της θεραπείας. Αλλάχθηκε το 25% και οι μετρήσεις είναι NH3/NH4 0.25 και NO3 60 Αύριο θα ξαναγίνει αντίστοιχη αλλαγή Το ψάρι δεν δείχνει κάποια φοβερή βελτίωση. Εξακολουθεί να πάει κατ΄ευθείαν στο φαγητό αλλά απλά τσιμπολόγησε. Περιμένουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Μαίου 2012 #73 Share 8 Μαίου 2012 Αμμώνια και φουλ νιτρικά Κωνσταντίνε! Γιατί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαίου 2012 Author #74 Share 9 Μαίου 2012 Τα νιτρικά μου είναι πάντα ψηλά, τώρα όμως ξέφυγαν γιατι σε όλες τις ημέρες που έγινε θεραπεία δεν έκανα αλλαγή καθόλου. Εξάλου με τόσο που ταϊζουμε δεν μπορεί να μην έχει 30 mg νιτρικά. Λόγω της μη αλλαγής ανέβηκε και η αμμωνία, η οποία φυσικά είναι πάντα 0. Θα γίνει πάλι και αλλαγή σήμερα άλλα 60 λίτρα και θα έρθει στα ίσια του. Έχω βάλει και την σύζυγο σκοπιά σήμερα να δει αν τρώει ο ψάρις όταν δεν είμαι και αν δει καθόλου ακαθαρσίες. Της είπα να έχει το νού της για λευκά περιτώματα και την βλέπω με το χρωματολόγιο (θέλει να βάψει το σαλόνι) να συγκρίνει το χρώμα να δει πόσο άσπρο ή -ελπίζω- καφέ είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 9 Μαίου 2012 #75 Share 9 Μαίου 2012 kokkine νομιζω πρεπει να ξαναδεις το θεμα φιλτρανση...............συνφωνω με ebenos για νιτρικα κ αμμωνια ενυδρειο με μονιμα ανεβασμενα νιτρικα πανω απο 25.............θα χει προβληματα κατα την αποψη μου κ νομιζω εχεις κ φυτετεμενο ε φιλε? απλα στο λεω γιατι κι εγω ταιζω φουλ κατεψυγμενη κ ξερες κ δεν φτανω πανω απο 25.......κ χω μονο πιστια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος