KokkinosK 9 Μαίου 2012 Author #76 Share 9 Μαίου 2012 Σάκη, στο 300άρι που έχω τα παιδιά, έχω ένα Fluval 305 και ένα Eheim 2227 Wet-Dry που χρησιμοποιεί το εσωτερικό της Juwel σαν προφίλτρο. Η φίλτρανση δεν νομίζω πως είναι ανεπαρκής, αλλά ακούω αυτό που λες. Όπως και να έχει ήδη πριν δυο ώρες παρήγγειλα : - ένα καινούργιο εξωτερικό Eheim με 7,5 λίτρα χώρο για υλικά που θα το έχω full σε Substrat pro και - το νέο προφίλτρο της Eheim για να μην επιβαρύνεται το βιολογικό υλικό απο τις ακαθαρσίες. Θα τα έχω σε μια εβδομάδα, και το σχέδιο είναι να αφήσω σε λειτουργία το εσωτερικό της Juwel, το Fluval και να συνδέσω και το καινούργιο Eheim. Πιστεύω πως έτσι, θα είναι τα πράγματα πολύ καλύτερα, ιδιαίτερα αν οργανώσω λίγο καλύτερα τια αλλαγές μου ώστε να είναι πιο ξεκούραστες για μένα και πιο αποδοτικές για τα ψάρια . Θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 9 Μαίου 2012 #77 Share 9 Μαίου 2012 (edited) Σάκη, στο 300άρι που έχω τα παιδιά, έχω ένα Fluval 305 και ένα Eheim 2227 Wet-Dry που χρησιμοποιεί το εσωτερικό της Juwel σαν προφίλτρο. Η φίλτρανση δεν νομίζω πως είναι ανεπαρκής, αλλά ακούω αυτό που λες. Όπως και να έχει ήδη πριν δυο ώρες παρήγγειλα : - ένα καινούργιο εξωτερικό Eheim με 7,5 λίτρα χώρο για υλικά που θα το έχω full σε Substrat pro και - το νέο προφίλτρο της Eheim για να μην επιβαρύνεται το βιολογικό υλικό απο τις ακαθαρσίες. Θα τα έχω σε μια εβδομάδα, και το σχέδιο είναι να αφήσω σε λειτουργία το εσωτερικό της Juwel, το Fluval και να συνδέσω και το καινούργιο Eheim. Πιστεύω πως έτσι, θα είναι τα πράγματα πολύ καλύτερα, ιδιαίτερα αν οργανώσω λίγο καλύτερα τια αλλαγές μου ώστε να είναι πιο ξεκούραστες για μένα και πιο αποδοτικές για τα ψάρια . Θα δούμε. ωραιος................βαλε τα 2217 σε σειρα κ το 305 φουλ βιολογια αν θες κ ασε το εσωτερικομονο μηχανικο!..........πιστευω θα δεις αλλες μετρησεις.............και βεβαια στη θεση σου 2 αλλαγες την εβδομαδα 30-40% θα τις εκανα σιγουρα Έγινε επεξεργασία 9 Μαίου 2012 - buelligan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαίου 2012 Author #78 Share 9 Μαίου 2012 Όχι 2217. Έχω το 2227 Wet-Dry (το ρομποτάκι της Eheim) και περιμένω το 2075. Όπως λες θα τα βάλω: το εσωτερικό με τα σφουγγάρια του, το 305 γεμάτο βιολογικό και το 2075 επίσης αλλά με το προφίλτρο (ίσως βάλω δύο με διάταξη Τ ) στην εισαγωγή. Για τια αλλαγές το σκέφτομαι και γω αλλά δεν έχω μεγάλη αντλία για να στέλνω το νερό απο το βαρέλι στο ενυδρείο, και με τους κουβάδες η μέση δεν αντέχει... Πρέπει να υπολογίσω τι χρειάζομαι για απόσταση 10 μέτρα και ύψος 1,70m και θα πάρω μια Κινέζικη γιατι δεν πάει άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Μαίου 2012 #79 Share 9 Μαίου 2012 ωραιος................βαλε τα 2217 σε σειρα κ το 305 φουλ βιολογια αν θες κ ασε το εσωτερικομονο μηχανικο!..........πιστευω θα δεις αλλες μετρησεις.............και βεβαια στη θεση σου 2 αλλαγες την εβδομαδα 30-40% θα τις εκανα σιγουρα Σωστος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2012 Author #80 Share 10 Μαίου 2012 Εχθές το βράδυ έγινε και δεύτερη αλλαγή 60 λίτρων. Μετρήσεις NH3/NH4 0,25 NO3 20-40 Δεν βλέπω ακόμη περιτώματα απο τον δίσκο, των υπολοίπων πάντως είναι καφέ με μια εξαίρεση του leopard που έχει και μικρά διαστήματα με λευκό. Δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα όμως. Συνεχίzω την πάστα αλλά δεν φαίνεται να αρέσει στον άρρωστο, σε αντίθεση με την καρδιά που την τσακίζει. Έτσι λοιπόν συνεχίζω με 2 ταϊσματα καρδιά την ημέρα με catappa extract και σκορδόζουμο και ανάμεσα spirulina μέχρι να δώ πως πήρε τα πάνω του. Η θερμοκρασία ακόμη στους 34 οC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2012 Author #81 Share 10 Μαίου 2012 Η σύζηγος είναι σε επιφυλακή στο σπίτι και μόλις τάισε ξανα καρδιά. Ο άρρωστος έφαγε κανονικά. Να δούμε το απόγευμα αν θα του αρέσει και η ξερή τροφή η θα περιμένει μόνον την καταψυγμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 10 Μαίου 2012 #82 Share 10 Μαίου 2012 αντε να δουμε κωστα,,,,το χρωμα του τα ιδια??? :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2012 Author #83 Share 10 Μαίου 2012 Τα ίδια σ....α ακόμη. Δεν λέει να πάρει τα πάνω του. Ίσως τώρα που φαίνεται να τρώει, να γίνει κάτι. Σκοπός βέβαια είναι να ξεκινήσει να τρώει και flakes και granules και όχι μόνον καταψυγμένη. Περιμένω να δω τις ακαθαρσίες του μήπως φανεί αν πέρνει τα πάνω του. Σημ. και η σύζυγος σε επιφυλακή..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2012 Author #84 Share 10 Μαίου 2012 Έχω ευχάριστα νέα, ελπίζω. Το ψάρι έφαγε με μεγάλη όρεξη την πάστα που του έριξα στις 18.00 και έδειξε "αρκετό" ενδιαφέρον για Tetra Pro Energy που τους έριεξα στις 21.00. Άν πάρει και το χρώμα του τα πάνω του, θα την έχουμε γλυτώσει. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Μαίου 2012 #85 Share 10 Μαίου 2012 Έχω ευχάριστα νέα, ελπίζω. Το ψάρι έφαγε με μεγάλη όρεξη την πάστα που του έριξα στις 18.00 και έδειξε "αρκετό" ενδιαφέρον για Tetra Pro Energy που τους έριεξα στις 21.00. Άν πάρει και το χρώμα του τα πάνω του, θα την έχουμε γλυτώσει. Κ Μπράβο ρε Κωνσταντίνε! Πολύ ευχάριστο αυτό! Συνέχισε έτσι μπας και πάρει τα πάνω του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 10 Μαίου 2012 #86 Share 10 Μαίου 2012 Έχω ευχάριστα νέα, ελπίζω. Το ψάρι έφαγε με μεγάλη όρεξη την πάστα που του έριξα στις 18.00 και έδειξε "αρκετό" ενδιαφέρον για Tetra Pro Energy που τους έριεξα στις 21.00. Άν πάρει και το χρώμα του τα πάνω του, θα την έχουμε γλυτώσει. Κ Χαιρομαι που το ακουω ελπιζω να συνεχησει ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Μαίου 2012 Author #87 Share 10 Μαίου 2012 Ευχαριστώ παιδιά. Έκανα μια ακόμη αλλαγή 12% πριν λίγο και περιμένω να δω και αύριο πως θα πάει. Αν δείξει να παίρνει τα πάνω του θα κατεβάσω την θερμοκρασία 2-3 βαθμούς και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 14 Μαίου 2012 #88 Share 14 Μαίου 2012 Κανενα νεο απο τον ασθενη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 14 Μαίου 2012 Author #89 Share 14 Μαίου 2012 Έκανα δυο αλλαγές Παρασκευή και Κυριακή απο 20% και κατέβασα την θερμοκτασία 2 βαθμούς. Εξακολουθεί να είναι ζωηρόε, τρέχει στο φαί, και προτιμάει καρδιά και flakes απο τα bits . Είδα πως έχουν ξεφτύσει λίγο οι άκρες της ουράς και του κάτω πτερυγίου αλλά μάλος είναι απο την ταλαιπωρία. Νομίζω πως την καβατζάρησε. Τώρα μένει να πάρει λίγο πάνω του και να ανακτήσει το χρώμα και την λάμψη του. Καμιά ιδέα ? Λογικά, μέχρι το Σάββατο θα έρθει και το καινούργιο φίλτρο που θα συνδεθεί κατ΄ ευθείαν οπότε και οι συνθήκες θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 14 Μαίου 2012 #90 Share 14 Μαίου 2012 Αλλαγες νερου καλο φαγητο και περιμενε το φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Μαίου 2012 #91 Share 14 Μαίου 2012 Ευχάριστα νέα Κωνσταντίνε! Συνέχισε έτσι καλό φαγητό πάνω απολα και προσθήκη βιταμινών! Σταθεροποίησε και την θερμοκρασία σου κοντά στου 29 σιγά σιγά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 14 Μαίου 2012 Author #92 Share 14 Μαίου 2012 Οι αλλαγές συνεχίζονται, το φαγητό είναι καλύτερο απο το δικό μας και τι φίλτρο μας τα έχει κάνει τσ....α Τερκενλή η καθυστέρηση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Μαίου 2012 #93 Share 18 Μαίου 2012 Κωνσταντίνε πως πάει το δισκάκι? Είχαμε καμιά εξέλιξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Μαίου 2012 Author #94 Share 18 Μαίου 2012 Να μην το ματιάξω παιδιά, αλλά νομίζω πως τα καταφέραμε. Το ψάρι παίρνει αργά αργά το χρώμα του, και το μόνο που μένει είναι να βάλει και λίγο βάρος πάνω του. Άυριο μια μεγάλη αλλαγή με νερό βρύσης και ΑΟ και βλέπουμε. Να μην το γρουσουζέψω μιας και θα λείψω μερικές ημέρες απο το σπίτι τώρα αλλά νομίζω πως την σκαπούλαρε. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος