Jump to content

Αποχρωματισμός Δίσκου

KokkinosK

Recommended Posts

Επειδή ενός κακού, μήρια έπωνται, μετά την λήξη του συναγερμού την προηγούμενη φορά με την εμφάνιση των σπυριών/κυστών στους marlborro red, παρατήρησα πως ο ένας μεγάλος Cobalt Blue που έχω άρχισε να χάνει το λαμπερό του μπλέ χρώμα και να γκριζάρει ενώ συγχρόνως εμφανίστηκαν και οι σκούρες μπάρες του.

Το ψάρι τρώει και κινείται κανονικά (ίσως να είναι λίγο περισσότερο κρυμμένο κάπου κάπου απο ότι συνήθως) και δεν παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ανέβασα την θερμοκρασία στους 33 οC, και έρηξα

μια δόση (την πρώτη απο 7 διαδοχικές) Marc Weiss - Immuno Vital for FW & SW, και

EKTOZON , συνολικά 12 κ.γ ( 1 κ.γ για κάθε 25 λίτρα).

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι συνέπεια ή συνέπεια του προηγούμενου προβλήματος αλλά είναι η τρίτη φορά που παθαίνω κάτι παρόμοιο με δίσκο "μπλέ" strain (cobalt blue, blue leopard), και δυστυχώς και τις δυο προηγούμενες τα ψάρια δεν τα κατάφεραν.

Παραθέτω μερικές χθεσινές φωτο γραφίες του ψαριού και περιμένω ιδέες.

Ευχαριστώ

ΥΓ

Το απόγευμα θα συμπληρώσω και τις παραμέτρους του νερού.

post-39149-0-45162800-1335957168_thumb.jpg

post-39149-0-64353100-1335957217_thumb.jpg

• Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και άλλες 2 φωτο

post-39149-0-50589800-1335957545_thumb.jpg

post-39149-0-82187400-1335957670_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

Και οι 2 τελευταίες

post-39149-0-98802100-1335957958_thumb.jpg

post-39149-0-77252600-1335957997_thumb.jpg

Υπάρχει στην αποθήκη αλλά δενξέρω αν θα μπορέσω να την στήσω, γιατι έχω ένα θέμα με το σπίτι.

Τρώει κανονικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει αδυνατήσει ή όχι γιατι μου μοιάζει πολύ χλωμό.

Απο το μετοπο θα το καταλαβεις.Μπορει να το αδικουν και οι φοτο αλλα μου μοιαζει αδυνατο και μαλιστα αρκετα.Αν τρωει οπως λες μπορει να εχει εντερικα παρασιτα και για αυτο να μην περνει βαρος.Συγνωμη που θα γινω λιγο παραστατικος αλλα απο χεσιμο πως παει?Ολα καλα?

Δεν το έχω δει καθόλου τι κάνει. Δέν ξέρω.

Λοιπόν θα σου πω τι θα έκανα εγώ και εσύ αποφασίζεις.Κανε μια μεγάλη αλλαγή νερού 50% minimum.Μετά τάιζε τους για μια μέρα σπιρουλινα σε σκορδοζουμο(αν δεν έχεις πάρε)και παρατήρησε τους.Η σπιρουλινα θα τους κάνει να χέζουν λίγο παραπάνω οποτε θα σου είναι ποιο εύκολο να δεις τι γίνετε ασε που μπορει και απο μονη της να σε βοηθησει.

Λευκα και ινώδη κόπρανα=Hexamita

Φάρμακο:metronidazole (κοινός flagyl)

Λευκα και διακεκομμένα ή πολλα μαζι να εξερχοντε λες και ο δισκος χ@#$ καλαμαρι=tapeworm

Φάρμακο:Praziquantel (Tremazol Serra και αλλα)

Κίτρινα=Capillaria

Φάρμακο:Panacur(αυτό μπορείς να το πάρεις από μαγαζί με κτηνιατρικά φάρμακα)

Ολα τα παραπανω ειναι για εσωτερικα παρασιτα ΑΝ το ψαρι εχει παρασιτα.Παντως εχει δεν εχει μια καλη αλλαγη νερου και λιγο σπιρουλινα δεν εβλαψαν κανεναν :)

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Αυτή την στιγμή ταϊζω με αυτόματη ταϊστρα με μείγμα τροφών.

Το απόγευμα που θα πάω πίσω θα την βγάλω και θα ταϊσω μόνον σπιρουλίνα 2 φορές με σκορδοζούμι της Seachem.

Και αύριο θα βάλω στην ταίστρα μόνον σπιρουλίνα και granules D-allio Tropical για να ταϊσει 2-3 φορές μέχρι να πάω σπίτι.

Για αλλαγή δεν ξέρω μιας και αν κάνω τώρα θα χαθεί το EKTOZON που έρηξα.

Δεν ξέρω, ίσως να πρέπει να γίνει αύριο.

Ναι ναι μην κοψεις την θεραπεια στην μεση τελιωσε την.Δοκιμασε και βλεπουμε και τσεκαρε τον και αν τρωει καλα η αν απλα βαζει το φαγητο στο στομα και μετα το φτυνει

Ότι δεν το φτύνει είναι σίγουρο, και διότι έχουμε Αγγλικούς table maners στο σπίτι μας αλλά και γιατί τον έχω δει να τρώει μαζί με τους άλλους.

Απλά δεν ξέρω αν αυτά που τρώει του τα καταναλώνει κανένα παράσιτο.

Θα κάνω την ρουτίνα με την σπιρουλίνα και το σκορδόζουμο όμως και θα δούμε.

προσωπικα θα ταιζα μονο σπιρουλινα(τροπικαλ 36αρα) ................. κ θερμοκρασια στους 34 για μια εβδομαδα!!

Παιδιά το ψάρι δεν τρώει. Πάει πάνω στο φαγητό αλλα δεν κάνει την τελική κίνηση.

Τάισα 1 φορά D-allio granules και 2 φορές με Spirulina Forte flakes της Tropical και Tetra Pro Vegedable μουλιασμένα σε βιταμίνες JBL Atvitol, αλλά ζήτημα να έφαγε 1-2 flakes. Παρόλα αυτά όμως παέι πάνω στην τροφή, δεν κάθεται κάπου μόνο του.

Οι μετρήσεις είναι

pH 7.5

NH3/NH4 0

NO2 0

NO3 40-80 ( θα κατέβει μόλις κάνω μια καλή αλλαγή)

Κανε μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλη αλλαγη τα νιτρικα ειναι στο ταβανι.Βαλε το ψαρι καπου μονο του.Εστω και βαρελι αλλαγων δεν σε νοιαζει.Αερας φουλ 500mg flagyl/50l νερου και θερμοκρασια 34 και αυτο θα κρατησει 5-6 μερες μπορεις να το κανεις και εβδομαδα αν πρεπει με καθημερινες αλλαγες 40-50%.Δεν ξερω αν θελεις παντως εγω προληπτικα για να μην εχεις τιποτα απροοπτα και με τα αλλα παρε λιγα bits της αγαπημενης τους τροφης και ριξε μεσα ενα χαπι 500mg σε 100 γρμ τροφης λιγο νερακι να γινει σαν παστα και στην καταψυξη.Μολις παγωσει ταιζε τα για καμια βδομαδουλα και αυτα απο αυτο (οχι μονο απο αυτο) δινε τους σπιρουλινα σε σκορδο και αφου εισαι ηδη στους 33 καντο 34 για 10-14 μερες δεν παθαινουν τιποτα.

Το κακό είναι πως δεν τρώει.

Όπως είπα, παει στην τροφή αλλά δεν κάνει την τελική κίνηση.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Η ταϊστρα ταϊζει πάντως 2 γεύματα μείγμα σπιρουλίνα Tropical, Tetra pro Vegetable και D-allio granules.

Αν δεν δω αλλαγή αύριο θα κάνω την πάστα που περιγράφεις

Η παστα ειναι για οταν το ψαρι τρωει.Για αυτο σου ειπα απομονοσε τον και ριχτου flagyl στο νερο.Φυσικα αν το φαει ακομα καλυτερα δεν το συζητω.Αλλα αν δεν τρωει στο νερο ειναι η επομενη λυση.Ελπιζω ολα να πανε καλα :)

κωστα ευχομαι περαστικα στον δισκιο σου,,,παντως πιστευω οτι πρεπει να βρεις χωρι για την καραντινα,,,,θα ειναι πιο ευκοο για σενα,,,,,,

Δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω καραντίνα ρε παιδιά.

Το ψάρι κολυμπάει κανονικά, παρέα με όλους τους υπόλοιπους και πάει πάνω στο φαγητό πρώτος.

Δεν τρώει όμως, δεν κάνει την τελική κίνηση να φάει.

Φοβάμαι το στρές αν το βάλω στην καραντίνα.

Δεν ξέρω.....

καλημερα σε ολους τους φιλους. συνηθως οταν δν τρωει ο δισκος κατι τον ενοχλει εσωτερικα. εγω εχω δοκιμασει σε παρομεια περιπτωση flagelol sera με πολυ καλα αποτελεσματα.

Εντάξει. Τέρμα η αναμονή.

Ώρα για δράση.

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νιντάλ στην Αθήνα (φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ) έγινε αλλαγή 30% και έριξα 2 πλάσια δόση eSHa 2000 (κανονική δόση 25 σταγόνες ανα 100 λίτρα).

Η θερμαοκρασία παραμένει στους 34οC και περιμένουμε.

Άυριο και μεθαύριο πάλι 2 πλη δόση eSHa 2000 (κανονική 12 σταγόνες ανα 100 λίτρα)

Εντάξει. Τέρμα η αναμονή.

Ώρα για δράση.

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νιντάλ στην Αθήνα (φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ) έγινε αλλαγή 30% και έριξα 2 πλάσια δόση eSHa 2000 (κανονική δόση 25 σταγόνες ανα 100 λίτρα).

Η θερμαοκρασία παραμένει στους 34οC και περιμένουμε.

Άυριο και μεθαύριο πάλι 2 πλη δόση eSHa 2000 (κανονική 12 σταγόνες ανα 100 λίτρα)

:thumbup: αντε καλα αποτελεσματα κωστα,,,περιμενουμε καλα νεα,,,

Καλημέρα.

Φίλε mod νομίζω πως έχω ήδη καλά νέα.

Το ψάρι συνεχίζει να πάει πάνω στην τροδή αλλά τώρα και τρώει και "βοσκάει" μαζί με τα υπόλοιπα.

Μην νομίζεις καμία τρομερή όρεξη αλλά τουλάχιστον έβαλε τροφή στο στόμα του.

Σήμερα συνεχίζουμε κανονικά τα :

- 10ml Marc Weissa Immuno Vital και όπως και χθές,

- διπλή δόση eSHa 2000.

Και φυσικά στην τροφή σκορδόζουμο ή βιταμίνες JBL Atvitol.

Άντε να δούμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...