Jump to content

Recommended Posts

καλημερα και καλο μηνα!!!!ειμαι καινουργιος στο φορυμ και νεος σχετικα χομπιστας!!!!

Εχω 45 λτ μη φυτεμενο ενυδρειο εδω και περιπου 1.5 χρονο.

Τα ψαρακια που χω μεσα ειναι

4 lemon tetra

2 zebra danio

2 corydoras albino

1 pleco

4 serpea tetra

και εδω ειμαστε στο θεμα μας εχασα πριν 4 μηνες τα 2 serpea kai πιστεψα οτι ειχα πολλα ψαρια και γ ιαυτο

στρεσαριστικαν για αυτο το διαστημα μεχρι τωρα ηταν ολα καλα μεχρι που ο εναςserpea δεν τρωει ,εχει χασει το χρωμα του ,αναπνεει δυσκολα και γενικα δεν την παλευει!!

To ξερω οτι εχω πολλα ψαρια μεσα αλλα σκοπευω να μετακομισω σε 150 λτ πολυ συντομα!!!

Μετραω με υγρα τεστ της sera

ΝΗ3-Ο

ΝΗ4-Ο

ΝΗΟ2-Ο

PH-7.5

27C TEMP..

Διστυχως δεν εχω καραντινα για να βαλω το ψαρακι δεν εχω αεραντλια η κατι τετοιο!!!

θα ηθελα παρακαλω την γνωμη σας για τυχον λαθη που εχω κανει και τι να κανω με το ψαρακι??ευχαριστω!!

post-49783-0-87198100-1335955464_thumb.jpgpost-49783-0-95070800-1335955481_thumb.jpgpost-49783-0-95070800-1335955481_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:45

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά) :εσωτερικο φιλτρο με βιολογικο υλικο της sera kαι filter wool

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ) :1.5 χονο

- Ψάρια (είδη και αριθμός) :2 zebra danio,4 lemon tetra,2corydoras albino,2serpea tetra ,1pleco

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ) :1φορα την ημερα νυφαδεςκαι μια φορα την εβδ.σκουλικη κατεψιγμ.

αλλαγες με νερο βρυσης μια φορα την εβδομ το 1/3 αντιχλωριο παντα!!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.5

- KH:δεν εχω

- GH:δεν εχω

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:27c

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: sera

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:serpea tetra

- Ιστορικό Ψαριού:τα ειχα τετραδα με τον καιρο εμειναν 2 και τωρα αρρωστος ο ενας

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):εχει χασει το χρωματου,δεν αναπνεει καλα ,τα πτερυγια λιγο χαλασμενα και οχι πολυ ορεξη για φαι

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) δεν εχω κανει ποτε

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

Καλησπέρα,το οτι χάνεις σιγά σιγά τα serpae δεν είναι και το καλύτερο σημάδι για την ποιότητα του νερού σου.Σαν θεραπεία θα σου πρότεινα το esha 2000.Μια φωτογραφία του ψαριού θα μας βοηθούσε αν και τα ΄χαλασμένα΄πτερύγια είναι ένδειξη μυκήτων.Το φίλτρο σου τι ροή έχει?Προετοιμάζεις το νερο πριν κάνεις την αλλαγή ή το ρίχνεις κατευθείαν στο ενυδρείο.Στη συντήρηση του ενυδρείου πλένεις τα υλικά σε νερό ενυδρείου ή σε νερό βρύσης?

ευχαριστω για της συμβουλες!το χω ακουσει το φαρμακο αυτο και απ τον pet shop αλλα καλυτερα δεν ειναι να αποφυγω τα χυμικα δεν εχω βαλει ποτε ξανα!κανενα ψαρακι δεν εχει κατι αλλο ,εκανα μια καλη αλλαγη νερου1οχι δεν κανω προετοιμασια νερου απλα προσεχω την θερμοκρασια και ριχνω παντα αντιχλωριο!!καποιες φορες εχω κανει συντηρηση και με νερο βρυσης αλλα στα μιχανικα μερη της αντλιας μονο!!!τ

Οι μετρησεις μου παντως ειναι καλες NH3NH4-O NO2-O PH-7.5 TEMP27C

Ευχαριστω παρα πολυ!!!

Σιγουρα ειναι καλο να αποφευγουμε τα χημικα αλλα σε περιπτωσεις που υπαρχει καποιο βακτηριο στο ενυδρειο μας δεν υπαρχει αλλος τροπος να το καταπολεμησουμε.Το οτι εχανες ψαρακια σταδιακα θα επρεπε να σε υποψιασει νωριτερα.

Πηρα το esha 2000 και ξεκινισα σημερα τις σταγονες.

Ταιζω κανονικα? πρεπει να κανω κατι μετα την θεραπια?

αλλαγες νερου?

ευχομαι να το γλυτωσουμε το πιτσιρικι!!!

αντιδρασανε καπως τα ψαρακια σαν τα τσιτωσαν παντως.

Έγινε επεξεργασία - audiodrum

Καλημερα!!Καλο θα ειναι να ακολουθουμε πιστα τις οδηγιες χρησης των σκευασματων.Στη δικη σου περιπτωση

Αφαιρεις ανθρακα και απενεργοποιεις τη λαμπα uv

Θεραπεια 3 ημερων με αναλογια ημερα πρωτη 25σταγ/100 λιτρα.Ημερα 2 12/100 Ημερα 3 12/100 την τεταρτη ημερα αλλαγη νερου 50% και προσθηκη ενεργου ανθρακα στο φιλτρο σου για 3 ημερες.Το φαρμακο ειναι δυνατο για αυτο και τα ψαρια αντεδρασαν ετσι.Καλη επιτυχια!

δεν την παλεψε το ψαρακι το βρηκα μολις γυρισα απ τη δουλεια dead!!εμεινε ο ενας serpea .θα συνεχισω την αγωγη κανονικα!!

μετα απο ποσο καιρο μπορω να βαλω ξανα ψαρι!!???

σε λιγο καιρο παω σε 150 λτ βεβαια οχι αμεσως μεχρι να το στρωσω εχω ακομα!!

το σκευασμα δεν εχει παντως οδηγιες για μετα την θεραπια!!!ελπιζω να μην μου παθει τιποτα αλλο κανενα!!!!

ευχαριστω για τις συμβουλες θα σε κραταω ενημερο!!!!

Μπορείς να βάλεις ψαράκια αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας.Το esha 2000 περιέχει οδηγίες εντός του κουτιού.Πιθανά στο δικό σου να έλειπε.Κράτησε μας ενήμερους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...