Jump to content

Recommended Posts

Γυρνόντας εχθές το βράδυ στο σπίτι, μετά απο απουσία απο την Πέμπτη, βρήκα στο πάτωμα μπροστα στο 30άλιτρο ενυδρείο που έχω τις γαρίδες και τα apple snails...ένα apple snail ανάσκελα.

Δεν ξέρω πόσες ημέρες είχε έξω απο το ενυδρείο αλλά το έριξα καλού κακού ξανα μέσα μιας και ξέρω πως επιζούν πολύ στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Δεν είχα πολλές ελπίδες και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε κουνηθεί απο εκεί που έπεσε όταν το έριξα μέσα στο ενυδρείο.

Σήμερα, είναι ένα απο όλα τα υπόλοιπα που πάνε πάνω κάτω στα τζάμια του ενυδρείου...

Δεν ξέρω ποιό ήταν αλλά όλα τα αδερφάκια του δείχνουν υγιέστατα και πεινασμένα.

Τα σχόλια δικά σας.

Κ

εγω ξερω για κοι φιλου σε xxxl μεγεθος που την εβγαλε ενα ολοκληρο βραδι εκτος νερου.....απιστευτο και ομως αληθινο.

είναι πραγματικά τρελά σαλιγκαρια κάνουν τρελα πράγματα.... και αποτι φαίνεται αρκετά ανθεκτικά.

ακροβατικά κάνουν στο δικό μου ενυδρείο.

Ενώ στην αρχή είχαν κρυφτεί στο χαλίκι και δεν βγαινανε αλλά μάλλον ήταν μέχρι να συνηθίσουν.... εχω τα pomacea bridgecii

Παιδιά, έχω ακούσει τρελές ιστορίες με σαλιγγάρια που τα βρήκαν ζωντανά μέσα σε χαλίκι που είχε βγει απο ενυδρείο και ήταν σε κάποια σακκούλα για μήνες και έχω βρει και γω αντίστοιχα αλλά μετά παο 2-3 εβδομάδες.

Αυτό που είδα όμως δεν το πίστευα. Το σαλιγγάρι μπορεί να ήταν στο πάτωμα απο την Πέμπτη το πρωί μέχρι την Δευτέρα το βράδυ που γύρισα...

Πέρσι το καλοκαίρι είχα χάσει και γω έναν σαλίγκαρο για 2 βδομάδες. Τον βρήκα τελικά πίσω από το ενυδρείο, τον πέταξα σε μια γυάλα με νερό και την επόμενη μέρα έκοβε βόλτες.

Είναι κομάντο ρε αυτά!! :bigemo_harabe_net-53:

:bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

:bigemo_harabe_net-64:

χθες πηρα τροφή για γατόψαρα σε χαπάκια... την έριξα ττο βράδυ με κλειστά τα φώτα... και το πρωί που σηκώθηκα είχε λιώσει όλη πάνω σε ένα ξυλο που έπεσε και δεν είχαν τσιμπήσει καθόλου... Ούτε τα ψαράκια την πληςίαζαν...

Επίσης απο τότε που έβαλα ψαράκια 4 μέρες τώρα τα σαλιγκαράκια (ειδικά το 1) ανεβαίνει στην κορυφή. Και καπου καπου βγάζει το σιφωνιο. Οχι συνέχεια. Πιο πολυ κάθεται πάνω με τις ώρες.

Οι μετρήσεις είναι ολες νόρμαλ

Αμμωνία 0

Νιτρωδη 0

Νιτρικα 10-15

• 4 weeks later...

Εχθές ξαναβρήκα ενα apple στο πάτωμα γυρνόντας απο 2ήμερη απουσία απο τοσπίτι.

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με την προηγούμενη φορά αλλά το έριξα πάλι μέσα και σήμερα είναι μια χαρά.

Αν ξαναγίνει, θα μαρκάρω το καβούκι του για να δω αν είναι το ίδιο....

Είχε πάει βόλτα για το 3ήμερο!! :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Εχθές ξαναβρήκα ενα apple στο πάτωμα γυρνόντας απο 2ήμερη απουσία απο τοσπίτι.

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με την προηγούμενη φορά αλλά το έριξα πάλι μέσα και σήμερα είναι μια χαρά.

Αν ξαναγίνει, θα μαρκάρω το καβούκι του για να δω αν είναι το ίδιο....

Δεν εχει καπακι το ενυδρειο σου;

Το έχω ανοιχτό για να μην ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία.

Το έχω ανοιχτό για να μην ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία.

κωστα μετα τι περιμενεις?.........θα ξανασυμβει!!!

• 2 months later...

Σάκη, το σήριαλ έχει και συνέχεια:

Εχθές το βράδυ στις 1.30 τρέχω πανικόβλητος γιατι το Eheim 2075 που με ταλαιπωρεί εδώ και 3-4 εβδομάδες αποφάσισε ξαφνικά να σταματήσει να ρουφάει νερό.....

Πηγαίνω στο μέσα δωμάτιο για να πάρω μια πετσέτα, και ανάβοντας το φως βλέπω ένα apple να είναι στο πάτωμα και να έρχεται σφαίρα προς την πόρτα. Το ενυδρείο είναι πάνω απο 4 μέτρα μακρυά !!!. :bigemo_harabe_net-69:

Και ερωτώ: Που μπορέι να πηγαίνει ένα μηλοσαλλίγγαρο Τετάρτη βράδυ στις 1.30 το πρωί?

Απάντηση δεν πήρα αλλά τον έβαλα πίσω στο ενυδρείο με τιμωρία στέρησης εξόδου απο το ενυδρείο.....

Αν δεν είχα το πρόβλημα με το φίλτρο θα είχα ρίξει τρελό γέλιο...

Κ

Σάκη, το σήριαλ έχει και συνέχεια:

Εχθές το βράδυ στις 1.30 τρέχω πανικόβλητος γιατι το Eheim 2075 που με ταλαιπωρεί εδώ και 3-4 εβδομάδες αποφάσισε ξαφνικά να σταματήσει να ρουφάει νερό.....

Πηγαίνω στο μέσα δωμάτιο για να πάρω μια πετσέτα, και ανάβοντας το φως βλέπω ένα apple να είναι στο πάτωμα και να έρχεται σφαίρα προς την πόρτα. Το ενυδρείο είναι πάνω απο 4 μέτρα μακρυά !!!. :bigemo_harabe_net-69:

Και ερωτώ: Που μπορέι να πηγαίνει ένα μηλοσαλλίγγαρο Τετάρτη βράδυ στις 1.30 το πρωί?

Απάντηση δεν πήρα αλλά τον έβαλα πίσω στο ενυδρείο με τιμωρία στέρησης εξόδου απο το ενυδρείο.....

Αν δεν είχα το πρόβλημα με το φίλτρο θα είχα ρίξει τρελό γέλιο...

Κ

Σωστά, να πεις ότι ήταν Σάββατο εντάξει, τώρα Τετάρτη που να πάει?

Σωστά, να πεις ότι ήταν Σάββατο εντάξει, τώρα Τετάρτη που να πάει?

Στην τουαλετα ρε παιδια! Δεν σας εχει τυχει;

Το εκοψες το κακομοιρο που δεν ηθελε να σου βρομισει το ενυδρειο......

Μπααα... για την κουζίνα το κόβω, κοίτα μη το βρείς κανένα βράδυ μες το ψηγείο :D

Πέραν της πλάκας δεν είναι φυσιολογικό να την κοπανάει συνέχεια το σαλιγκάρι. Το ενδεχόμενο να έχει κάτι το νερό το αποκλείεις;

Και καλύτερα κλείσε το καπάκι, ή βάλε μια σίτα ή τούλι από πάνω, δεν έιναι κάθε μέρα του Αϊ Γιαννιού..

Πριν λίγα χρόνια είχα κάνει 2 παραγγελίες apple από Γερμανία. Και τις 2 φορές η συσκευασία ήταν σακούλα kordon, με ένα βρεγμένο κομμάτι ενυδρειακό βαμβάκι.

Το υπόλοιπο αέρας. Τη δεύτερη φορά λόγω καθυστέρησης η αποστολή διάρκεσε 11 μέρες!Καμία απώλεια. :)

Μπααα... για την κουζίνα το κόβω, κοίτα μη το βρείς κανένα βράδυ μες το ψηγείο :D

Πέραν της πλάκας δεν είναι φυσιολογικό να την κοπανάει συνέχεια το σαλιγκάρι. Το ενδεχόμενο να έχει κάτι το νερό το αποκλείεις;

Το πιό λογικό είναι πως λόγω του ανοιχτού καπακιού (έκλεισε τώρα) βγαίναν επάνω για να βρουν στεγνό μέρος να γεννήσουν και πήγαιναν, και πήγαιναν, και...

Το μεγάλο γέλιο βέβαια είναι η γυναίκα μου με την θεϊκή ατάκα όταν της είπα πως βρήκα το σαλιγγάρι να "περπατάει" στο πάτωμα : "μπορέι να πάει και στα ρούχα μας δηλαδή? " !!! :bigemo_harabe_net-69:

Δεν υπάρχουνε οπι γυναίκες παιδιά, απλά δεν υπάρχουνε.. :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Κ

Το πιό λογικό είναι πως λόγω του ανοιχτού καπακιού (έκλεισε τώρα) βγαίναν επάνω για να βρουν στεγνό μέρος να γεννήσουν και πήγαιναν, και πήγαιναν, και...

Το μεγάλο γέλιο βέβαια είναι η γυναίκα μου με την θεϊκή ατάκα όταν της είπα πως βρήκα το σαλιγγάρι να "περπατάει" στο πάτωμα : "μπορέι να πάει και στα ρούχα μας δηλαδή? " !!! :bigemo_harabe_net-69:

Δεν υπάρχουνε οπι γυναίκες παιδιά, απλά δεν υπάρχουνε.. :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Κ

:bigemo_harabe_net-88: :bigemo_harabe_net-88: :bigemo_harabe_net-88:

Η λύση βρέθηκε.

Αφού βρήκα άλλα δυο στο πάτωμα σήμερα γυρνόντας απο την δουλειά, αποφάσισα να κάνω κάτι για να τελειώσει η ιστορία. Τα μαγείρεψα.

Όχι, αλλά έτοιμος ήμουνα.

Απλά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μια απο τις τρεις τεχνικές όσως εκτρέφουν σαλιγγάρια σε ανοιχτά χωράφια:

- είτε περιβάλουν το χωράφι με ένα ρυάκι τρεχούμενου νερου --- μάλον δεν θα είχε αποτέλεσμα με τα apples

- είτε τοποθετούν περιμετρικά του χωραφιού ένα καλώδιο με ρεύμα --- δύσκολο σε ενυδρείο

- είτε σκορπάνε γύρω γύρω στο χωράφι αλάτι --- αυτό έκανα και γω.

Έβρεξα το χείλος του ενυδρείου και το άλειψα με μαγειρικό αλάτι, σαν να κάνουμε κοκτέϊλ margarita, και περιμένω τα αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής όλα καλά και είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Κ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...