Jump to content

Μην Με Κραξεται....χαχαχα

Recommended Posts

πολυ καλησπερα φιλοι μου..εχω ενα μικρο ενυδρειακι που καθετε,,πολυ μικρο ομως....25χ22χ20....και επειδει εχω αρχισει και τραβαω τρελη καψουρα σιγα σιγα για την αλμυρα...θα ηθελα να μου πειτε τι χρειαζεται για να το κανω αλμυρουλη....ετσι να ξεκηνισω και εγω σιγα σιγα να μπω στο κλιμα.....α για να μην παρεξηγιθω φυσικα και μιλαω για ενυδρειο χωρις ΨΑΡΙΑ...

Γιατί να σε κράξουνε φίλε μου....σε πολλά μαγαζιά έχω δει ένα μικρό 20λιτρο που κικλοφορεί και μέσα έχουν κοραλάκια και 1-2 occelaris....

Γιατί να σε κράξουνε φίλε μου....σε πολλά μαγαζιά έχω δει ένα μικρό 20λιτρο που κικλοφορεί και μέσα έχουν κοραλάκια και 1-2 occelaris....

ναι αλλα με τι μηχανηματα τα εχουν και πως κανουν αλλαγες νερου ειναι το θεμα...

τα μηχανήματα που έχουν ειναι απλα ενα εξωτερικό κραμαστό φίλτρο 500-750 λίτρα/ώρα και το μαμά φωτιστικό...Και αλλαγές νερού ανά 15 μέρες

τα μηχανήματα που έχουν ειναι απλα ενα εξωτερικό κραμαστό φίλτρο 500-750 λίτρα/ώρα και το μαμά φωτιστικό...Και αλλαγές νερού ανά 15 μέρες

μονο αυτο? :jawdrop: απο φαρμακα και τετοια τιποτα?

Η ερώτηση σου ήταν:

ναι αλλα με τι μηχανηματα τα εχουν και πως κανουν αλλαγες νερου ειναι το θεμα...

και η απάντησή μου ήταν (με τα ανάλογα χρώματα):

Δεν με ρώτησες τι πρόσθετα βάζουν!!!που η απάντηση εδώ είναι κάποια σκευάσματα τύπου all in one

Ωραίος και προχωρημένος.Προσωπικά δεν θα ταλαιπωρούσα ποτέ ψαράκια σε τόσα λίτρα.Άντε κανένα μικρόψαρο.Σίγουρα γαρίδα σαλιγγάρια πολλά ζοάνθους,μανητάρια,άντε κανένα μικρό lps...Αν δώσεις βάση στον φωτισμό ένα led panel είναι για μένα ιδανικό.Μικρή κατανάλωση,λιγότερη εξάτμιση κρύο φώς και ιδανικό για να βλέπεις χρώματα.Απο συμπληρώματα για αυτά που σου πρότεινα είσαι οκ με αλλαγές νερού...2-3 λίτρα την εβδομάδα.

Και σαν κόστος συντήρησης μηδαμινό, προχώρα το καλή σκέψη.

Πολύ καλή η ιδέα σου για ένα μικρό αλμυρό.

Και γω ψύνομαι εδω και καιρό, αλλά δεν τσιμπάει η σύζυγος....

Τα μικρά ενυδρεία σε περιορίζουν σε πολλά και δεν θα το χαρείς λόγου του ότι θα πρέπει συνέχεια να εισαι απο πάνω του. Άλλο να το καμαρώνεις, να το θαυμάζεις και άλλο όποτε ασχολείσαι με αυτό να είναι μια συνεχή ρουτίνα όπως για παράδειγμα εξάτμιση νερού, σωστή αλατότητα, σταθερές παραμέτρους (το οποίο όσο καλά και να ξέρεις είναι δύσκολο σε 20λτ), θερμοκρασίες, σωστές αλλαγές νερού (ακόμα και τα 5λτ που θα αλλάξεις πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με αυτό που υπάρχει)...

Επειδί στην θάλασσα ποτέ δεν είναι κάτι αρκετό... πήγαινε σε ότι μπορείς πιο μεγάλο.

Μπορείς 100λτ, βάλε 100λτ.

Μπορείς 10.000λτ, βάλε 10.000λτ :D

Θα συμφωνησω με τον BiggBilly μολις διαλυσα ενα 30λιτρο, δεν παλευεται φιλε μου

Ειδικα τωρα το καλοκαιρι με τις εξατμισεις

Τολμησε το αν το θες τοσο πολυ αλλα θα σε κουρασει συντομα

παιδια μακαρι να γινοταν..αλλα την συγκεκριμενη στιγμη το 20 λιτρο ειναι υπερ αρκετο.......δεν με περνει για τιποτα μεγαλυτερο.........

Μην το φοβάσαι.Αν προετοιμαστείς σωστά δε χρειάζεται να είσαι από πάνω,ειδικά αν δε βάλεις ψάρια,παρά μόνο "εύκολα" κοράλλια και 2-3 ασπόνδυλα.

1.5 χρόνο κράτησα nano στον αυτόματο χωρίς εμπειρία στο θαλασσινό και με 20 μέρες διακοπές. Το όλο θέμα είναι η θέρμανση,η ψύξη, η αναπλήρωση και οι τακτικές αλλαγές.Αν στριμώξεις κι ένα σκίμμερ είσαι αρχηγός.

Alcapone...εδώ είσαι... για ρίξε μια ματιά και θα μάθεις πολλά.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474

Σωστος και ειδικα σε ενα μαγαζί ειναι και τουμπάνο με κοραλάκια ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...