lkastritis 1 Μαίου 2012 #1 Share 1 Μαίου 2012 (edited) Καλησπερα και καλο μηνα παιδια! Θελω να κανω μια ερωτηση.. εχω ενα JUWEl 60λ φυτεμενο με υποστρωμα με νεον και γαριδες μεσα... Εχω μια λαμπα 15W (45cm) Plant (4900k [μωβ δηλαδη] ) Χρειαζετε να βαλω παραπανω φως? Αν ναι μπρω να βαλω λεντοταινια daylight? Ρωταω γιατι βλεπω οτι τα φυτα δεν εχουν καμια τρομερη απαπτυξη... παρολο που ριχνω λιπασμα σιδιρο και ταμπλετες διοξειδιου Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου 2012 - lkastritis Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Μαίου 2012 #2 Share 1 Μαίου 2012 το πρωτο πραγμα που προσεχουμε σε ενα φυτεμενο ειναι το φως. αργοτερα τα λιπασματα.το φως στην περιπτωση σου εξαρταται απο το ειδος των φυτων που εχεις. και βεβαια μπορεις να κανεις δουλεια με καταλληλα λεντ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 1 Μαίου 2012 Author #3 Share 1 Μαίου 2012 Εχω: *Στην μισω μερια βαλισινερισες (περιπου 5 ματσακια) *Κερατοφυλο (οχι παρα πολυ) *Μια ανουμπια *Μια καρυδα με java moss πανω *Δυο μπαλες αλγης *Ενα εχινοδορο *Λγο cabomba caroliniana *Και αλλα 4 ματσακια που δεν θυμαμαι πως τα λενε αυτη την στιγμη ειναι κοντα βεβια σαν μικρογραφια του εχινοδορου... Πιες ειναι οι συνεπειες του χαμιλου φωτισμου? Εχω παρατηρισει κατι τρυπες στον εχινοδορο αλλα πιστευω ειναι απο ελιψη σιδιρου... εχω αριχισει οπως ειπα και του ριχνω σιδηρο (Seachem flourish iron) και εριχνα λιπαμα απο πιο παλια (sera florena) αλλα το αλαξα μηπως και κανει καλυτεη δουλιεια με το seachem flourish (οχι το iron αλλα το λιπασμα) Ριχνω και απο τα δυο δυο φορες την εβδομαδα. Λεντοταινια day light σκευτομαι να παρω. Να την κολισω πισω η μπροστα απο την υπαρχουσα λαμπα? Επισης ποσα Watt να ειναι συνολικα η ταινια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Μαίου 2012 #4 Share 1 Μαίου 2012 Εχω: *Στην μισω μερια βαλισινερισες (περιπου 5 ματσακια)πολυ οριακα *Κερατοφυλο (οχι παρα πολυ)οχι ιδιαιτερο προβλημα *Μια ανουμπια κανενα προβλημα *Μια καρυδα με java moss πανω οχι ιδιαιτερο προβλημα *Δυο μπαλες αλγης κανενα προβλημα *Ενα εχινοδορο θελει και αλλο φως *Λγο cabomba caroliniana θελει και αλλο φως *Και αλλα 4 ματσακια που δεν θυμαμαι πως τα λενε αυτη την στιγμη ειναι κοντα βεβια σαν μικρογραφια του εχινοδορου...επισης θελουν καλυτερο φως. Πιες ειναι οι συνεπειες του χαμιλου φωτισμου? Εχω παρατηρισει κατι τρυπες στον εχινοδορο αλλα πιστευω ειναι απο ελιψη σιδιρου... εχω αριχισει οπως ειπα και του ριχνω σιδηρο (Seachem flourish iron) και εριχνα λιπαμα απο πιο παλια (sera florena) αλλα το αλαξα μηπως και κανει καλυτεη δουλιεια με το seachem flourish (οχι το iron αλλα το λιπασμα) Ριχνω και απο τα δυο δυο φορες την εβδομαδα. Λεντοταινια day light σκευτομαι να παρω. Να την κολισω πισω η μπροστα απο την υπαρχουσα λαμπα? Επισης ποσα Watt να ειναι συνολικα η ταινια? με χαμηλο φωτισμο θα βλεπεις μιζερα φυτα,οχι καλα χρωματα και αναπτυξη και καποια θα αρχισουν να χαλανε η να λυωνουν.φλουρις ειναι δυνατο και καλο αλλα χωρις πιο δυνατο φως ισως σου φερει αλγες. το παραδειγμα στην περιπτωση σου ειναι.σα να εχεις φεραρι(φυτα+λιπασμα),αλλα δεν εχει βενζινη(φως)...... για τα λεντ δεν τα εχω δουλεψει προσωπικα και δεν μπορω να πω περισσοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 1 Μαίου 2012 Author #5 Share 1 Μαίου 2012 Ok τωρα καταλαβα με τα αυτοκινητα τα πιανουμε καλυτερα ... καλα θα παρω μια λεντοταινια εγω και θα δω... αμα επαιρνες φθοριου ποσα watt θα επαιρνες? (σε daylight παντα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 1 Μαίου 2012 Author #6 Share 1 Μαίου 2012 οριστε και μια φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Μαίου 2012 #7 Share 1 Μαίου 2012 αν βγαλεις την αφισα και βαλεις ενα μαυρο χαρτονι θα δειξει ακομη πιο ομορφο. τα βατ δεν πανε με οσα εμεις θελουμε να βαλουμε,αλλα καθαρα με το μηκος του ενυδρειου.αν πχ εσυ εχεις ηδη 15 βατ λαμπα δεν μπορεις να βαλεις κατι αλλο εκτος απο τα ιδια βατ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 1 Μαίου 2012 Author #8 Share 1 Μαίου 2012 εχεις δικαιο για το χαρτονι σκευτομουν να το αλαξω κιολας... Οποτε δλδ θα παρω 15 W ταινια θα εχω συνολο 30W.. καλα ειναι για 60 λιτρα ετσι? (υπαρχουν και περισσοτερα watt σε Τ8 φθοριου νομιζω γι αυτο ρωταω.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Μαίου 2012 #9 Share 1 Μαίου 2012 εγω μιλησα παραπανω για τη σχεση βατ οσο αφορα τις λαμπες φθοριου και οχι για λεντ.με λεντ οπως σου προειπα επισης ,δεν εχω ασχοληθει.απλα αν αναβαθμιστεις με φθοριου,δεν μπορεις να βαλεις μεγαλυτερη λαμπα απο 15 βατ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 2 Μαίου 2012 Author #10 Share 2 Μαίου 2012 πηρα ταινια.. θα την βαλω το απογευμα και θα ανεβασω φωτογραφιες.. τελικα πηρα warm white .. συνολο 15 w Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 2 Μαίου 2012 Author #11 Share 2 Μαίου 2012 Μπηκε η ταινια και δειχνει τελειο!Οριστε φωτογραφιες: Το καπακι: Με σβηστα τα φωτα: Με την φθοριου αναμενη μονο: Με τα LED αναμενα μονο: Και με τα δυο μαζι: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 2 Μαίου 2012 Author #12 Share 2 Μαίου 2012 Παρατηρισα οτι τα ψαρια και οι γαριδες ειναι πιο δραστηρια τωρα με το φως.. ειναι καλο η κακο αυτο?Μηπως τα στρεσαρει, ή απλα ηταν λιγο το φως πριν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 2 Μαίου 2012 #13 Share 2 Μαίου 2012 καλησπέρα. μπορείς να μου δώσεις λινκ απο που αγόρασες τις ταινίες led; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 2 Μαίου 2012 Author #14 Share 2 Μαίου 2012 Καλησπερα φιλε μου.. Δεν τις αγορασα μεσω ιντερνετ αλλα απο ενα μαγαζι στην γειτονια μου.... σχεδον ολλα τα μαγαζια με ηλεκρτονικο εξοπλισμο εχουν ταινιες... η συγκεκριμενη ειχε 14€/μετρο στα 14,9w/μετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 3 Μαίου 2012 Author #15 Share 3 Μαίου 2012 Να παρψ λετε και ενα κομματακι cool white για να δειχνει πιο ωραιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ Κ. 3 Μαίου 2012 #16 Share 3 Μαίου 2012 Καλησπερα φιλε μου.. Δεν τις αγορασα μεσω ιντερνετ αλλα απο ενα μαγαζι στην γειτονια μου.... σχεδον ολλα τα μαγαζια με ηλεκρτονικο εξοπλισμο εχουν ταινιες... η συγκεκριμενη ειχε 14€/μετρο στα 14,9w/μετρο Εβαλες το χέρι σου επάνω από το πλαστικό να δεις αν ζεσταίνεται?? Ειχα πάρει και εγώ την συγκεκριμένη ledοταινία, αλλά σε μια εβδομάδα "μαύρισε" από την θερμοκρασία. Αλλαξα το καπάκι με μεταλλικό για να απάγει θερμότητα και όλα οκ. Φυσικά πήρα άλλη ledοταινία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 3 Μαίου 2012 Author #17 Share 3 Μαίου 2012 (edited) Εβαλες το χέρι σου επάνω από το πλαστικό να δεις αν ζεσταίνεται?? Ειχα πάρει και εγώ την συγκεκριμένη ledοταινία, αλλά σε μια εβδομάδα "μαύρισε" από την θερμοκρασία. Αλλαξα το καπάκι με μεταλλικό για να απάγει θερμότητα και όλα οκ. Φυσικά πήρα άλλη ledοταινία. ναι ζεστενετε αλλα οχι παρα πολυ.. οσο ενας μεταασχιματιστης δηλαδη... λες να μου την μαυρισει? επισης προσεξα οτι η διαφανες επικαλυψη θολωσε λιγακι... μαλλον απο τα αλτα πρεπει να ειναι Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2012 - lkastritis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 8 Μαίου 2012 #18 Share 8 Μαίου 2012 (edited) φωςςςςςςς κι αλλο φως... κκαι κοιτα; να μην κανει το ενα φυτο σκια στο αλλο και κοβει την αναπτυξη.... προσεξε και τη θερμοκρασια τωρα το καλοκαιρι..... καλο ειναι οχι πανω απο 27....οριακα 27... Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2012 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkastritis 8 Μαίου 2012 Author #19 Share 8 Μαίου 2012 εβαλα και αλλη μια λουριδα cool white.. ε ενταξι καλα ειναι πιστευω.. μην ξεχνας οτι τα led ειναι και τα δυνατα (14,9w/m) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ Κ. 9 Μαίου 2012 #20 Share 9 Μαίου 2012 ναι ζεστενετε αλλα οχι παρα πολυ.. οσο ενας μεταασχιματιστης δηλαδη... λες να μου την μαυρισει? επισης προσεξα οτι η διαφανες επικαλυψη θολωσε λιγακι... μαλλον απο τα αλτα πρεπει να ειναι Εμένα μου μαυρίσανε μέσα σε 1 εβδομάδα. Αντικατέστησα το πλαστικό καπάκι με μεταλλικό, ώστε να απάγει την θερμότητα και προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος