manos23 30 Απριλίου 2012 #26 Share 30 Απριλίου 2012 Παιδιά τα ψάρια ήταν στο δικό μου ενυδρείο 6μήνες μαζι με φροντοζες τζούλι και καλβους και εγω τις ίδιες τροφές είχα και δεν είχα αντιμετώπιση ποτέ πρόβλημα. Και να φαντάστητε και το παιδί που τα είχα πάρει που κάνει αναπαραγωγή το συγκεκριμένο είδος μόνο, τους ρίχνει μόνο 36% σπύρουλίνα και δεν έχει πρόβλημα χρόνια, και τα μωρά του τέτοια τρώνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #27 Share 30 Απριλίου 2012 να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. το bloat ειναι κολλητικό ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Απριλίου 2012 #28 Share 30 Απριλίου 2012 To bloat όχι. Αυτό που το προκάλεσε όμως ναι. Στη ουσία το bloat προκαλείται από το στρες που αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες (κακή διατροφή, επιθετικότητα, κακή ποιότητα νερού, λίγα λίτρα κ.ο.κ). Σε αυτούς λοιπόν τους παράγοντες είναι εκτεθειμένα όλα σου τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #29 Share 30 Απριλίου 2012 να σε ρωτήσω. εχω βρει 8 tropheus bemba απο ένα φίλο πιο μικρού μεγέθους απο τα chaitika. να τα βάλω ? θα έχω πρόβλημα ? μπορεί κάποιος αν ξερει να μου απαντήση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Απριλίου 2012 #30 Share 30 Απριλίου 2012 Kαι να απαντησω,νιωθω πως παλι θα αγνοηθω,οπως τελικα αγνοηθηκα και γι'αυτα που σου ειπα για την τροφη................. Ας απαντησουν οι εμπειροι αφρικανοι λοιπον,κι οχι εγω. Καλη συνεχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #31 Share 30 Απριλίου 2012 Kαι να απαντησω,νιωθω πως παλι θα αγνοηθω,οπως τελικα αγνοηθηκα και γι'αυτα που σου ειπα για την τροφη................. Ας απαντησουν οι εμπειροι αφρικανοι λοιπον,κι οχι εγω. Καλη συνεχεια!!! απο έμενα τουλάχιστον δεν αγνοήθηκες. δεν ξερω απο που εβγαλες αυτο το συμπέρασμα. ακουω τις γνώμες όλων που γράφουν και βγάζω τα συμπεράσμα τα μου. απο κει και πέρα αν νομίζεις οτι πρέπει να γράφουμε σε ενα φορουμ και να βοηθάμε τους αρχάριους σαν και εμένα μόνο οταν ο άλλος κάνει αυτό που θα του πούμε όπως νομίζειςΣ'ευχαριστώ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 30 Απριλίου 2012 #32 Share 30 Απριλίου 2012 Φίλε Νίκο το καλύτερο είναι να βρεις το ίδιο είδος. Το καλο με τα μπέμπα είναι οτι δεν ηβρίδηζουν με τα haitika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 1 Μαίου 2012 Author #33 Share 1 Μαίου 2012 χωρίς να θέλω να αγνοήσω κανέναν συνχομπίστα, απλά βλέποντας τα ψάρια μου και τις συμπεριφορές τους θεωρώ και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισχύει, ότι το bloat που έπαθαν τα ψάρια μου είναι από στρες. γιατί το λέω αυτό. και αυτό που πέθανε και αυτά τα δυο που δεν τα βλέπω καλά, είναι από την ομάδα των τριών που ήταν μόνη της στο ένα από τα δύο βουνά με πέτρες, ήταν μόνιμα κρυμμένα, ενώ τα υπόλοιπα 6 ήταν στην άλλη στοίβα και είναι μια χαρά κάνουν τις βόλτες τους. πολλοί συνχομπίστες μου είχαν πει ότι πρέπει να αυξήσω τον αριθμό των ψαριών, άλλα επειδή φοβόμουν να προσθέσω μετά ψάρια μήπως δεν τα δεχθούν και έχω δυσάρεστα, και δεν είχα μάχες είπα να τα αυξήσει η φύση με γέννες. ΛΑΘΟΣ μου !!! τέλος πάντων κάνω την θεραπεία και βλέπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 Μαίου 2012 #34 Share 1 Μαίου 2012 Ο αριθμός των ψαριων έχει σημασία γιατί τελικά όσες πέτρες και νάχουμε η εκτόνωση της επιθετικότητας χάνεται μέσα στην ομάδα ,τουλάχιστον εγώ αυτό βλέπω.Ο ΚΩΣΤΗΣ πιο πάνω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75064&view=findpost&p=659856 σημέιωσε τα αίτια bloat και έχει δίκιο.Η γνώμη μου είναι τα αίτια να μην είναι μόνο στρεσσ αλλά να είναι συνδυασμός παραγόντων.Οταν υποχωρήσει το bloat βάλε ψαράκια και πρόσεξε και τη διατροφή ,φαίνομαι να επιμένω στη διατροφή αλλά να μου επιτραπεί να πω οτι μαζί με άλλους παραγοντες της δίνω την ανάλογη βαρύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 1 Μαίου 2012 Author #35 Share 1 Μαίου 2012 δυστυχώς ήρθε και δεύτερη απώλεια. σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τους πιο έμπειρους για το bloat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Μαίου 2012 #36 Share 1 Μαίου 2012 Kαθαρό bloat!! Σκούρο χρώμα, χάθηκαν τα χρώματα, άσπρη και φουσκωμένη κοιλιά!! Τι να πω! Ακολούθησε τις συμβουλές πιο πάνω, αύξησε τον αριθμό και θα δεις αποτελέσματα! Πάντως άμα θες μπορείς να βάλεις(με προσοχή) τα bemba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 1 Μαίου 2012 #37 Share 1 Μαίου 2012 (edited) Ειναι bloat.Και εγω το εχω πάθει μεχρι που εμεινε ενα ψαρι.... 2 είδη tropheus σε 300λίτρα ενυδρειο για μενα δεν ειναι σωστό. Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 2 Μαίου 2012 Author #38 Share 2 Μαίου 2012 Για να προσθέσω ψάρια θα πρέπει να περιμένω να δω πως θα καταλήξουν αυτά με την θεραπεία ή μπορώ και τώρα να προσθέσω ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 2 Μαίου 2012 #39 Share 2 Μαίου 2012 Για να προσθέσω ψάρια θα πρέπει να περιμένω να δω πως θα καταλήξουν αυτά με την θεραπεία ή μπορώ και τώρα να προσθέσω ?????? Τελείωνε την θεραπεία καλύτερα, κάνε μια αλλαγή και μετά πρόσθεσε με προσοχή και κατα προτίμιση μικρά ψάρια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 5 Μαίου 2012 Author #40 Share 5 Μαίου 2012 τελείωσα με την θεραπεία, και τουλάχιστον δεν έχω άλλες απώλειες εκτός από τα 2 ψαράκια. εκτός από το 3 τις παρέας που είναι άρρωστο, όλα τα άλλα φαίνονται μια χαρά, τρώνε (την τροφή την μουλιάζω και βάζω flagyl μια φορά την ημέρα), και είναι κινητικά. αύριο θα κάνω και μία καλή αλλαγή νερού 30 - 40% και θα βάλω άνθρακα. θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχω άλλο θύμα. Θα ηταν καλό να απομακρύνω το τρίτο ψαράκι που εχει νοσήση και ειναι ακομα στρεσαρισμένο ή να το αφήσω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Μαίου 2012 #41 Share 5 Μαίου 2012 Θα ηταν καλό να απομακρύνω το τρίτο ψαράκι που εχει νοσήση και ειναι ακομα στρεσαρισμένο ή να το αφήσω ? Άφησε το μέσα. Η θεραπεία γίνεται και για τα άλλα ψάρια. Ούτως η άλλος, άμα το βγάλεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το δεχτούν πίσω τα υπόλοιπα της ομάδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 5 Μαίου 2012 Author #42 Share 5 Μαίου 2012 ενα σημερινό βιντεο με την κατάσταση των ψαριών μετά την θεραπεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Μαίου 2012 #43 Share 5 Μαίου 2012 Μια χαρά είναι! Απλά αν ανέβαζες τον αριθμό τους τότε ίσως να έβλεπες περισσότερο κίνηση,παιχνίδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 6 Μαίου 2012 Author #44 Share 6 Μαίου 2012 αυτο ειναι το τριτο ψαράκι τις παρέας που νόσησε. (τα άλλα δύο φύγανε). η φωτογραφια ειναι σήμερα και μετά το τέλος τις θεραπείας (τελείωσε προχθές και εχθες εκανα 40% αλλαγή νερού). κάθεται κάτω αλλα κατα διαστήματα κάνει τις βόλτες του. πως το βλέπεται ? έχετε καμια ιδέα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Μαίου 2012 #45 Share 6 Μαίου 2012 (edited) (Σχετικά) καλά το βλέπω(αν εξαιρέσεις την νοχελικότητα που δείχνει). Απλά θέλει τον καιρό του. Εφόσον απέφυγε τον κύνδυνο τότε είναι σε καλο δρομο! Τι μέγεθος έχουν τα ψαρια? Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2012 - ΠαναγιώτηςCR7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 6 Μαίου 2012 Author #46 Share 6 Μαίου 2012 (Σχετικά) καλά το βλέπω(αν εξαιρέσεις την νοχελικότητα που δείχνει). Απλά θέλει τον καιρό του. Εφόσον απέφυγε τον κύνδυνο τότε είναι σε καλο δρομο! Τι μέγεθος έχουν τα ψαρια? παναγιώτη ειναι από 5 έως 7 εκ. απο που συμπερένεις ότι απέφυγε τον κύνδυνο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Μαίου 2012 #47 Share 6 Μαίου 2012 παναγιώτη ειναι από 5 έως 7 εκ. Μικρά είναι ακόμα! απο που συμπερένεις ότι απέφυγε τον κύνδυνο ? Απο τα χρώματα του και απο την κοιλιά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 6 Μαίου 2012 Author #48 Share 6 Μαίου 2012 Μικρά είναι ακόμα! Απο τα χρώματα του και απο την κοιλιά του. ηλικιακά πρέπει να είναι 8 έως 10 μηνών. μου ανέβασες το ηθικό με το συμπέρασμά σου ότι το βλέπεις καλά γιατί δεν το έβλεπα ζωηρό και το φοβόμουν. ελπίζω να πάει καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Μαίου 2012 #49 Share 6 Μαίου 2012 μου ανέβασες το ηθικό με το συμπέρασμά σου ότι το βλέπεις καλά γιατί δεν το έβλεπα ζωηρό και το φοβόμουν. ελπίζω να πάει καλά Μπορείς να βάλεις ένα βιντεακι(αν μπορείς) για να το παρατηρήσουμε καλύτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Μαίου 2012 #50 Share 6 Μαίου 2012 Το ψαρι δεχεται τροφη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος