n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 #1 Share 30 Απριλίου 2012 στο ενυδρείο που έχω παρουσίαση ( http://www.aquazone....showtopic=74658 ) και τρέχει 2 μήνες σήμερα είχα μια απώλεια. το ψάρι ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν χτυπημένο - δαγκωμένο, δεν είχε πρησμένη κοιλιά, απλά ήταν κάπως γλιστερό. του άνοιξα την κοιλιά και δεν είδα κάτι περίεργο, απλά μύριζε λίγο άσχημα η μετρήσεις του νερού μου οι οποίες γίνονται με υγρά τεστ είναι η ακόλουθες. PH: 8,5 GH: 8 NO3: 10 NO2: 0.0 NH4 / NH3:0 Θερμοκρασία: 26.5°C τα ψάρια του ενυδρείου γενικότερα είναι μια χαρά, τρώνε τρέχουν δεν δείχνουν άρρωστα επίσης να σας πω πως πριν από 4 ημέρες έβαλα 2 apple snails και ένα Olive Nerite και φύτεψα μερικές ριζούλες βαλισνέριες και δυο μικρές ανούμπιες. τα ψάρια τα ταΐζω με tropical spiroylina, tropical spiroulina 36%, sera flora. Θα πρέπει να κάνω κάτι προληπτικά ??? (πριν 3 μήνες έχασα 9 tropheus duboisi από bloat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 30 Απριλίου 2012 #2 Share 30 Απριλίου 2012 Συληπητήρια! Αν οι τροφές σου είναι παλιές ίσως να έπαθε bloat! Επίσης αν ήταν αρσενικό τότε ίσως να δέχτηκε τα πυρά κάποιου αρσενικού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Απριλίου 2012 #3 Share 30 Απριλίου 2012 Αν εννοεις την Super Forte,δεν ειναι για καθε μερα.Μια με δυο φορες την εβδομαδα,και στο λεω γιατι κι εγω ειχα καποια στιγμη θεμα. Δοκιμασε την απλη σπιρουλινα της Tropical,την Tropical Kelp flakes,και την Tropical Vegetable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #4 Share 30 Απριλίου 2012 οι τροφές παναγιώτη δεν ειναι παλιες. επισης ουτε η κοιλία του ηταν πρισμένη. μάχες ιδιετερες δεν εχω απλά καποια κυνηγητά. τι να πω ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Απριλίου 2012 #5 Share 30 Απριλίου 2012 Το οτι μυριζε ασχημα οταν το ανοιξες δειχνει σημαδια bloat Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #6 Share 30 Απριλίου 2012 να κάνω κάτι προλήπτικά ????????? θα μου πέσει βάρυ να ξαναπάθω δευτερη φορά τα ίδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Απριλίου 2012 #7 Share 30 Απριλίου 2012 να κάνω κάτι προλήπτικά ????????? θα μου πέσει βάρυ να ξαναπάθω δευτερη φορά τα ίδια http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75064&view=findpost&p=659743 Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 30 Απριλίου 2012 #8 Share 30 Απριλίου 2012 Νίκο λυπάμαι για το ψαράκι...αν και πρέπει να τα έχεις στο πρόγραμμα αυτά όταν φιλοξενείς κιχλίδες και ειδικά tropheus.. Πρόσεξε αυτό που σου ανέφερε ο Στράτος για τις τροφές... Διακρίνεις ποιο ψάρι έχασες;Αν ήταν δηλαδή από τα 'μάλλον αρσενικά' ή τα 'μάλλον θηλυκά';;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #9 Share 30 Απριλίου 2012 βαγγέλη ήταν απο τα πιο μικρά σε μέγεθος και σιγουρα δεν ήταν απο τα κυρίαρχα αρσενικα. ειναι μάλον απο τα δυο τρια ψάρια τα οπία έχουν πιάσει το ένα βουνο με πέτρες και κρυβονται συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #10 Share 30 Απριλίου 2012 Αν εννοεις την Super Forte,δεν ειναι για καθε μερα.Μια με δυο φορες την εβδομαδα,και στο λεω γιατι κι εγω ειχα καποια στιγμη θεμα. Δοκιμασε την απλη σπιρουλινα της Tropical,την Tropical Kelp flakes,και την Tropical Vegetable. αυτες ειναι οι τροφές http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1776 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1766 http://www.sera.de/gr/hauptseiten/sera-produkte/in_category/eidiki-trofi-1675/product/sera-flora.html τις εχω ανακατέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #11 Share 30 Απριλίου 2012 τώρα που τα παρατηρώ βλέπω άλλο ένα από αυτά που ήταν μόνα τους στο ένα βουνό να κάθετε κάτω στον βυθό και να βαριανασαίνει. τι κάνω παιδιά ????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Απριλίου 2012 #12 Share 30 Απριλίου 2012 Αν εχεις καραντινα βγαλε το και ξεκινα flagyl.500mg στα 50λτ. Διαβασε το αρθρο του Κωστη εδω Κοψε επισης την Tropical spirulina super forte Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #13 Share 30 Απριλίου 2012 στράτο δεν εχω καραντίνα. εχω το seachem metroplex που μου το ειχαν δώσει απο pet shop για bloat. να ρίξω απο αυτό ή να παω να πάρω flagyl ? ενυδρείο ειναι 350 λίτρα σύνολο. πόσο να ρίξω ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Απριλίου 2012 #14 Share 30 Απριλίου 2012 στράτο δεν εχω καραντίνα. εχω το seachem metroplex που μου το ειχαν δώσει απο pet shop για bloat. να ρίξω απο αυτό ή να παω να πάρω flagyl ? ενυδρείο ειναι 350 λίτρα σύνολο. πόσο να ρίξω ???? Η δραστικη ουσια του metroplex ειναι η ιδια.Βαλε αυτο.Δεν ξερω ομως τη δοσολογια του.Διαβασε στο κουτακι τι λεει. Aσε..........δες παρακατω http://www.seachem.com/Products/product_pages/Metronidazole.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 30 Απριλίου 2012 #15 Share 30 Απριλίου 2012 Νίκο τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου σου είναι κάτω από 300,όχι 350 όπως λες....για να ξέρεις δηλαδή πόσο να ρίξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #16 Share 30 Απριλίου 2012 Νίκο τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου σου είναι κάτω από 300,όχι 350 όπως λες....για να ξέρεις δηλαδή πόσο να ρίξεις... βαγγέλη αν δεις καλύτερα γράφω οτι το σύνολο ειναι 350 (120 x 45 x 65), όχι τα καθαρά λιτρα, εαν ειναι αυτο το πρόβλημα !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 30 Απριλίου 2012 #17 Share 30 Απριλίου 2012 Εγώ το αναφέρω για να μην ρίξεις φάρμακο για 350 λίτρα νερό..γιατί λογικά αυτό έχει μια δοσολογία τάδε ml ανά λίτρο πχ.. Για να υπολογίσεις σωστά,μέσα στο ενυδρείο σου έχεις γύρω στα 260 λίτρα νερό πιστεύω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Απριλίου 2012 #18 Share 30 Απριλίου 2012 Αγαπητέ Νικο πολύ κριμα για το ψαρακι......η αλλαγη περιβάλλοντος εδειξε οτι η αναγκη για ισχυρή ομάδα 12+ ψαριών υπάρχει ακόμα! Ομολογώ οτι υπολόγιζα πως δεν θα είχες τετοια προβληματα λογο οτι τα ψαρια ειχαν τρεξει και στου Μανου το ενυδρειο καποιο διάστημα...... Αρχικα στο αλλο θέμα αν ειδες οι περισσότεροι σου προτείναμε να αυξήσεις τον πληθυσμό των ψαριών αμεσα για να αποφευχθούν τετοιες δυσαρεστες εξελίξεις. Θα ελεγα να ολοκληρώσεις την θεραπεία να ακολουθήσεις αυτο που σου είπε ο Στρατος για την συγκεκριμένη τροφη, παιζει σημαντικό ρολο και μετά να προσθέσεις καποια ψαρια ακόμα ισου ή μικρότερου μεγέθους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #19 Share 30 Απριλίου 2012 prince άρχισα την θεραπεία και παρατήρησα ότι και το άλλο ψαράκι που είναι κάτω κρέμεται από την κοιλιά του μια άσπρη σαν χοντρή κλωστή, άρα μάλλον ξανά bloat. όσο αναφορά την τροφή, ο Μάνος μου σύστησε να τα ταΐζω με αυτή και εφόσον αυτός δεν είχε πρόβλημα δεν είχα κανένα λόγω να την αλλάξω. τέλος πάντων θα κάνω τον σταυρό μου να μην πάθω πάλι την ίδια καταστροφή και θα ακολουθήσω την συμβουλή σου για αύξηση του πληθυσμού. πάντως και αυτό το ψαράκι που πέθανε και αυτό που βλέπω κάτω είναι από την ομάδα των τριών που είχαν απομονωθεί στην μια στοίβα με τις πέτρες, αν αυτό σημαίνει κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Απριλίου 2012 #20 Share 30 Απριλίου 2012 Σημαίνει οτι τα tropheus είναι πάρα πολύ περιοχικά ψαρια*!!!Τα ισχυρότερα μολις βρήκαν περιοχές δεν άφηναν κανένα περιθώριο στα μικρότερα/αδύναμα με αποτέλεσμα αυτα να δέχονται ολο το στρες των επιθέσεων ακομα και ας μην ηταν δαγκωμένα..... και βλέπεις που οδήγησε.... Αν είχες αλλα πχ 6 ψαρια το στρες των επιθέσεων των ισχυρων θα μοιραζόταν ακομα πιο πολύ. *Ριξε μια ματια εδω στο αρθρο του Konings.Αφορά αναπαραγωγη tropheus duboisi αλλα καποια πραγματα στη συμπεριφορά των Tropheus ειναι ομοια... http://www.cichlidae...ticle.php?id=45 Εμενα μου ειχε κάνει εντυπωση πως ακόμα και ενα θηλυκό μπορει να λάβει κυρίαρχο ρολο στο ενυδρειο εαν ειναι μεγαλύτερο απο τα αρσενικά της ομάδας.... Υπομονή και ψυχραιμία! Κάνε την θεραπεία σου σωστά και ελπίζω αυξάνοντας την ομάδα να στρώσουν.... Εγω στη θέση σου θα προσπαθούσα να βρω το ιδιο είδος και να εκανα τα ψαρια 16 συνολικά στον αριθμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #21 Share 30 Απριλίου 2012 ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #22 Share 30 Απριλίου 2012 Σημαίνει οτι τα tropheus είναι πάρα πολύ περιοχικά ψαρια*!!!Τα ισχυρότερα μολις βρήκαν περιοχές δεν άφηναν κανένα περιθώριο στα μικρότερα/αδύναμα με αποτέλεσμα αυτα να δέχονται ολο το στρες των επιθέσεων ακομα και ας μην ηταν δαγκωμένα..... και βλέπεις που οδήγησε.... Αν είχες αλλα πχ 6 ψαρια το στρες των επιθέσεων των ισχυρων θα μοιραζόταν ακομα πιο πολύ. *Ριξε μια ματια εδω στο αρθρο του Konings.Αφορά αναπαραγωγη tropheus duboisi αλλα καποια πραγματα στη συμπεριφορά των Tropheus ειναι ομοια... http://www.cichlidae...ticle.php?id=45 Εμενα μου ειχε κάνει εντυπωση πως ακόμα και ενα θηλυκό μπορει να λάβει κυρίαρχο ρολο στο ενυδρειο εαν ειναι μεγαλύτερο απο τα αρσενικά της ομάδας.... Υπομονή και ψυχραιμία! Κάνε την θεραπεία σου σωστά και ελπίζω αυξάνοντας την ομάδα να στρώσουν.... Εγω στη θέση σου θα προσπαθούσα να βρω το ιδιο είδος και να εκανα τα ψαρια 16 συνολικά στον αριθμό. να σε ρωτήσω. εχω βρει 8 tropheus bemba απο ένα φίλο πιο μικρού μεγέθους απο τα chaitika. να τα βάλω ? θα έχω πρόβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 Απριλίου 2012 #23 Share 30 Απριλίου 2012 Η διατροφή που εφαρμόζεις είναι προβληματική και τι εννοώ έχεις ενα χόρτο και δύο σπιρουλίνες μια απλή και μια φόρτε θα πάρεις λοιπόν τροφές με χορταρικά όπως η vegetable της tropical ,η vegetable της tetra ,η cichlid vegi flakes της ocean nutrition η excel ( sinking) της HIKARI ,New life spectrum cichlid formula και απο κατεψυγμένα mysis και krill. Απαιτείται ποικιλία στη τροφή , τη σπιρουλίνα την απλή θα την δίνεις με μέτρο και την φόρτε μια φορά τη βδομάδα καθώς και τα κατεψυγμένα πάλι μια φορά τη βδομάδα.Η ποικιλία στη διατροφή είναι η βάση για τη καλή υγεία των ψαριών.Δεν θα κάνεις τη σπιρουλίνα βασική διατροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 30 Απριλίου 2012 Author #24 Share 30 Απριλίου 2012 Η διατροφή που εφαρμόζεις είναι προβληματική και τι εννοώ έχεις ενα χόρτο και δύο σπιρουλίνες μια απλή και μια φόρτε θα πάρεις λοιπόν τροφές με χορταρικά όπως η vegetable της tropical ,η vegetable της tetra ,η cichlid vegi flakes της ocean nutrition η excel ( sinking) της HIKARI ,New life spectrum cichlid formula και απο κατεψυγμένα mysis και krill. Απαιτείται ποικιλία στη τροφή , τη σπιρουλίνα την απλή θα την δίνεις με μέτρο και την φόρτε μια φορά τη βδομάδα καθώς και τα κατεψυγμένα πάλι μια φορά τη βδομάδα.Η ποικιλία στη διατροφή είναι η βάση για τη καλή υγεία των ψαριών.Δεν θα κάνεις τη σπιρουλίνα βασική διατροφή. για να καταλαβω, θα πάρω μία απο τις τροφές που μου λέτε και θα δίνω και θα την εναλάσω με σπιρουλίνα ? πόσες φορες την ημέρα μου πρωτείνεται να ταίζω, γιατι μου έχουν πει να ταίζω 3 φορές την ημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 Απριλίου 2012 #25 Share 30 Απριλίου 2012 (edited) Και όλες να τι πάρεις καλά θα έιναι ,θα ταίζεις με αυτές απο 3 εως και 6 φορές την ημέρα ,την ποσότητα θα την ρυθμίσεις εσύ ,δεν σημαίνει οτι ταίζουμε 6 φορές την ημέρα βάζουμε πολύ μεγάλες ποσότητες.Απο κει και πέρα μπορείς να προσθέσεις 3 φορές την βδομάδα απλή σπιρουλίνα και μια φορά την βδομάδα φόρτε Έγινε επεξεργασία 30 Απριλίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος